Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Απλά υπέροχα μπισκότα κανέλας και φυστικοβούτυρου- Άκης Πετρετζίκης- who else?

Λατρεύω το φυστικοβούτυρο και νομίζω πως πρώτη φορά που το είχα μοιραστεί μαζί σας ήταν όταν έφτιαξα αυτό το κολασμένο κέικ- ωδή στο φυστικοβούτυρο- ποιου άλλου; Μα του Άκη φυσικά. 

Συνήθως τρώω το κλασσικό- smooth που λένε- φυστικοβούτυρο, πρόσφατα όμως βρήκα σε ευκαιρία το crunchy- δηλαδή με κομματάκια φυστικιού μέσα και είπα να το δοκιμάσω. Ωστόσο δεν μου άρεσε καθόλου η υφή σε φρυγανιά ή ψωμί που συνηθίζω να το τρώω και έμενε το δόλιο να μιζεριάζει στο ντουλάπι. 

Επειδή όμως- τα έχουμε πει- είμαι και κομματάκι ψυχαναγκαστική και θέλω ότι έχω να είναι σε σειρά και χρήσιμο, άρχισα να ψάχνω συνταγές με μπισκότα φυστικοβούτυρου όπου φαντάστηκα πως θα ταίριαζε η συγκεκριμένη υφή. 

Ήμουν πολύ τυχερή διότι πολύ γρήγορα βρήκα αυτή την συνταγή του λατρεμένου Άκη Πετρετζίκη, και βάλθηκα αμέσως να την φτιάξω. 



 Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη, gluten free παρακαλώ, και τόσο μα τόσο μοσχομυριστή και νόστιμη. Το μαιμούδι δεν κρατιόταν να βγουν από τον φούρνο και δεν υπερβάλω όταν σας λέω πως έφαγε τρία μπισκότα με την μια και δεν υπήρχε τρόπος να τον αποτρέψω. Μόλις γύρισε ο Παναγιώτης σπίτι εξαφανίστηκε άλλη μια τετράδα - ο οποίος τα ΛΑΤΡΕΨΕ, παρότι δεν αγαπάει το φυστικοβούτυρο όσο εγώ. 



Το crunchy φυστικοβούτυρο ταιριάζει άψογα στα συγκεκριμένα μπισκότα, μα και το smooth που χρησιμοποίησα την επόμενη μέρα στην επόμενη δόση, τα κάνει εξίσου νόστιμα και υπέροχα. Άκρως μαστιχωτά μπισκότα έχουν ακριβώς την υφή που έχουν τα άλλα αγαπημένα μας μπισκότα. 

Το μόνο μείον που βρίσκω είναι ότι βγάζει λίγα τεμάχια- εγώ έβγαλα 14- την επόμενη όμως που τα έφτιαξα λίγο πιο μικρά έβγαλα 17. Είναι όμως τόσο απλή συνταγή που την φτιάχνεις στο άψε σβήσε. Και προσωπικά την βρίσκω και πολύ τονωτική και πιο θρεπτική για τον μικρό από αυτά με την σοκολάτα. 

Το πρόβλημα είναι ότι από προχθές που τα έφτιαξα κυκλοφορώ κάπως έτσι κατά διαστήματα... 


Και με τι μούτρα θα πάω στην Ελίνα, (βλ. διατροφολόγο), σε καμιά βδομάδα... 


10 σχόλια:

  1. μμ...μου άνοιξες την όρεξη και έχω και ένα μισογεμάτο βάζο φυλαγμένο!! Λέω να την δοκιμάσω!!!!!!!!!! είμαι και εγώ #peanutbutterlover τι να κάνουμε!!αχαχα καλό βράδυ Γιάννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανεύκολη η συνταγή!!!Τον τελευταίο αρκετό καιρό έβαλα το φυστικοβούτυρο στη ζωή μου και μου αρέσει η αλήθεια είναι!!!Ελπίζω να την δοκιμάσω!!!Φιλιά Γιάννα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία τότε να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Θα σου αρέσει πολύ!! Φιλιά πολλά! (δεν σε έχω ξεχάσει!)

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...ΚΑΛΗ ΕΜΒΔΟΜΑΔΑ...Ο ΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ...Κ ΕΓΩ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ...ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ Κ ΠΑΛΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ...ΦΙΛΙΑ ΨΑΡΑΚΙ ΚΑΛΟ,Μαρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλη μου...Αφού έφαγα και εγώ τα υπέροχα αυτά μπισκότα από τα χεράκια σου μπορώ να πω ότι ξεπέρασες και τον Άκη!!!Και στην εικόνα ακόμα φαίνονται καλύτερα για να μη σχολιάσω τη γεύση!!!
    Ανυπομονούμε να τα κάνουμε και εμείς με τα παιδιά ...
    Ευχαριστούμε πολύ και πάλι!!!
    Υπέροχα μπισκότα από υπέροχους φίλους ❤❤❤
    Φιλάκι στο μαϊμούδι από Νικόλα 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...