Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Χειροποίητες προσκλήσεις Χάρι Πότερ

 Το λέω χρόνια τώρα και το πιστεύω. Η πρόσκληση ενός πάρτι είναι η μισή χαρά και ο οιωνός της αύρας του καθεαυτού πάρτι. Για ένα πάρτι Χάρι Πότερ λοιπόν, δεν μπορείς παρά να έχεις μια άκρως εντυπωσιακή πρόσκληση όπως τα μοναδικά βιβλία αλλά και τις αντάξιες κινηματογραφικές μεταφορές. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, όσο με ταλαιπώρησαν οι προσκλήσεις για τα φετινά γενέθλια του μαϊμούδιου, άλλο τόσο το απόλαυσα. Ξέρω, αντιφατικό, μα είναι συνήθης συνθήκη αυτή για τα δεδομένα μου! Το αποτέλεσμα όλης αυτής της παράνοιας, αυτό: 

















Στην ουσία η έμπνευση ήταν το γράμμα που λαμβάνει ο Χάρι Πότερ για την εισαγωγή του στο Hogwards! Ακόμα περισσότερη έμπνευση αλλά και τις βασικές οδηγίες τις βρήκα σε αυτό το βίντεο στο you tube. (Κλικ στο στον εξής σύνδεσμο: https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR3BRijNOQrk2cFRbpEvpCCMeSXf1xiCY1EHMhG9xL8lvHmw7hZE_eL77qw&v=LUHQA3EUTS8&feature=youtu.be )

Αυτό που διαπίστωσα εγώ είναι ότι τα χαρτιά έβαψαν καλύτερα σε ρόφημα καφέ παρά τσάι. Συγκεκριμένα χρησιμοποίησα Nescafé. Έκανα το λάθος και δεν έγραψα με πράσινο χρώμα έξω στο φάκελο - δεν πειράζει όμως πολλοί θα το δουν λίγοι θα το παρατηρήσουν. Επίσης, επέλεξα να γράψω τα ονόματα των παιδιών χειρόγραφα διότι δεν μου άρεσαν οι επιλογές της γραμματοσειράς που είχα για το υπόλοιπο κείμενο. Στην πορεία σκέφτηκα πως θα έπρεπε να είχα γράψει όλο το κείμενο χειρόγραφα με πλαγιαστά, ατμοσφαιρικά γράμματα και να εκτυπώσω αυτό το πρότυπο - ήταν όμως πλέον αργά είχα ήδη κάνει τη διαδικασία με το ψήσιμο των προσκλήσεων και δεν ήθελα να ξεκινήσω ξανά από το μηδέν. 










Το αρχείο για το εισιτήριο της πλατφόρμας 9 και 3/4 το βρήκα εδώ. Έγινε έγχρωμη εκτύπωση φυσικά. Υπάρχει λόγος που τα παιδιά θα χρειαστούν να έχουν μαζί τους το θρυλικό εισιτήριο.... 

Μέσα στην πρόσκληση πρόσθεσα και ένα έξτρα χαρτάκι με όλες τις λεπτομέρειες του πάρτι, (διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κτλ), τα είχα εκτυπώσει και αυτά μαζικά ανά σελίδα και τα χαρτιά αυτά περάσαν την ίδια ακριβώς διαδικασία με τη βασική πρόσκληση.

Μου φαινόταν όμως ακόμα κενό. Μου έλειπε η σφραγίδα του Hogwarts... Αρχικά σκέφτηκα να παραγγείλω μια σφραγίδα, κόστιζε όμως πολύ. Στην πορεία σκέφτηκα να παραγγείλω σε εταιρεία εκτύπωσης, την ίδια στην οποία φτιάχνουμε τα μπλουζάκια και τα αυτοκόλλητα της Φατσούλας ΑΕ, (χρωστάω κείμενο και για αυτό), ασπρόμαυρο με διαφανές φόντο, έτσι ώστε να μοιάζει με σφραγίδα. Όπως και έγινε και το αποτέλεσμα βγήκε υπέροχο. 

Επέλεξα να βάλω αυτοκόλλητο με τη σφραγίδα του Hogwarts φυσικά και στο φάκελο και να γράψω και εκεί χειρόγραφα το όνομα του κάθε παραλήπτη.





Και αφού έγιναν όλα αυτά ήρθε η ώρα του αγαπημένου μου βουλοκεριού. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ βουλοκέρι σε πρόσκληση του Δημήτρη Γεράσιμου, (την έχω ξαναδουλέψει στο πάρτι το πειρατικό - θυμάστε οι παλιοί οι σκληροπυρηνικοί - τότε που είχα ζωγραφίσει στο ΧΕΡΙ ΟΛΕΣ τις προσκλήσεις, ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ!! Δείτε τα όλα εδώ). Τότε είχα αγοράσει τη σφραγίδα και είχα βρει βουλοκέρι με φυτίλι στη μέση, όπως ακριβώς το γνώριζα από την πρώτη μου επαφή με βουλοκέρι όταν είχα πάει για ένα σεμινάριο Λογοτεχνίας στο Λονδίνο. (Αααααχ περασμένα μεγαλεία!) Χρησιμοποίησα λοιπόν ότι μου είχε μείνει από εκείνο το πάρτι όμως δεν μου έφτασε... Και μετά δεν έβρισκα βουλοκέρι με φυτίλι. Βρήκα σκέτο,  όμως ήταν σκέτη ταλαιπωρία να το λιώσω στην κουτάλα αλά Bridgerton... Θυμήθηκα τότε ένα ψαγμενο βιβλιοπωλείο κοντά στην πισίνα που κολυμπώ, πήγα με την ελπίδα να βρω αυτό με το φυτίλι και τελικά βρήκα κάτι ακόμα καλύτερο. Βρήκα ράβδους βουλοκεριού που μπαίνουν σε πιστόλι σιλικόνης!!! Κανονικά οι εταιρείες πουλάνε ειδικά πιστόλια για αυτά, με πιο χαμηλή θερμοκρασία είναι λογικό, αν ωστόσο δεν το θες για συστηματική χρήση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συμβατικό πιστόλι, προσέχοντας όμως τη θερμοκρασία. Εγώ το άφηνα να κάψει, το έβγαζα από τη πρίζα και μετά από λίγη ώρα έκανα πολλές πρόσκλησεις μαζεμένες. Για να σας δώσω την αναλογία χρόνου - με το κανονικό βουλοκέρι μου έπαιρνε πέντε λεπτά η κάθε σφραγίδα, με το πιστόλι τελείωσα σε πέντε λεπτά δέκα προσκλήσεις. Για το άλλο με την κουτάλα δεν το συζητώ ήθελε δέκα λεπτά αναμονή να λιώσει η κάθε δόση για μια σφραγίδα... (Συγκρίσεις και λεπτομέρειες επί αυτού σε βίντεο, στα highlights parties στο Instagram). 





Τις φωτογραφίες για την ανάρτηση τις έβγαλα πριν βρω τις ράβδους του βουλοκεριού. Η σφραγίδα με τη ράβδο - δεν βρήκα βαθύ κόκκινο χρώμα-  ήταν έτσι. 



Οι προσκλήσεις λοιπόν μοιράστηκαν, τα παιδιά ξετρελάθηκαν, μαζί τους και αρκετοί γονείς και τώρα συνεχίζουμε πυρετωδώς τις υπόλοιπες προετοιμασίες. Ανυπομονούμε να σας δείξουμε τι ετοιμάζουμε... 

(Το βιβλιοπωλείο που δεν αλλάζω πλέον με τίποτα - τα παιδιά είναι ΤΟΣΟ μα τόσο εξυπηρετικά και παρά χαμογελαστά - είναι το ΚουρδιστόΠορτοκάλι, η εταιρεία εκτυπώσεων η Moreas και το πιο εναλλακτικό βιβλιοπωλείο το Επίπεδο). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...