Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ακόμα μερικά όμορφα παραμύθια για την βιβλιοθήκη μας...

Η πρώτη μου επαφή με την Key Books έγινε όταν διαβάζοντας ένα ποστ στο Μικροί Μεγάλοι σχετικά με ένα λεύκωμα, εμπνεύστηκα μια από τις αγαπημένες μου αναρτήσεις. Η επόμενη ήταν όταν η γνωστή και πολύ αγαπημένη Ελίνα μου, σχολίασε σε ένα ποστ της να διαβάσω ένα βιβλίο το οποίο ήταν πάλι της ίδιας εκδοτικής. 

Και να που βρίσκομαι σήμερα εδώ με τρία καινούργια βιβλία να προστίθενται στην βιβλιοθήκη του μαϊμουδιού και το λεύκωμα που τόσο με είχε εμπνεύσει στα χέρια μου. 



Ο Δημήτρης ως γνήσιος βιβλιοφάγος όρμησε αμέσως μόλις άνοιξα το δέμα και το πρώτο που διάλεξε ήταν το "Είμαι Ένας Καλλιτέχνης". Εξαιρετικά πολύχρωμο, ήταν η πιο λογική πρώτη επιλογή. Με πολύ όμορφη εικονογράφηση είναι ένα βιβλίο που εμένα προσωπικά με άγχωσε μήπως του έρθει η διάθεση να αφήσει την δική του καλλιτεχνική φύση τόσο ελεύθερη όσο ο ήρωας του βιβλίου και ξυπνήσω κάποια μέρα με ένα σπίτι χρωματισμένο από άκρη σε άκρη, ο Δημήτρης όμως το απόλαυσε και του φάνηκε μάλλον πολύ φυσικό όλο αυτό! (να φοβηθώ;;;)

Η αμέσως επόμενη επιλογή του ήταν το λεύκωμα, (!), δίνοντας μου την ευκαιρία να το χαζέψω λίγο, πολύ γρήγορα όμως έχασε φυσικά το ενδιαφέρον του και περάσαμε στον Βασιλιά Γάτο! Δεν ξέρω αν το "έπιασε" το νόημα μιας και το βιβλίο πραγματεύται τον ερχομό κάποιου που μπορεί να μας αναστατώσει στην αρχή την ζωή (πχ αδελφάκι) και να μην θέλουμε να αλλάξουμε την ρουτίνα μας για χάρη του, καταλήγοντας στο ότι μάλλον καλή είναι και μια αλλαγή αρκεί να ξέρουμε πάντα ποιος είναι ο ... Βασιλιάς! Το μαϊμούδι έχει αρχίσει και εκδηλώνει λίγη ζήλια με την ξαδελφούλα του την μικρή και θέλω να ελπίζω πως με τις πολλές επαναλήψεις, θα το πάρει το μήνυμα! Ήταν πάντως το βιβλίο που θέλησε να διαβάσουμε πολλές φορές!

Και καταλήξαμε στο "Ο Παππούκας μου" που μάλλον τον παραξένεψε λίγο μιας και οι δυο παππούδες του είναι άκρως φορτσάτοι και πιο δραστήριοι ακόμα και από εμάς τους ίδιους. Εμένα όμως μου άρεσε πολύ- ιδίως για περιπτώσεις που ο παππούς πάσχει από άνοια ή απλά είναι αρκετά μεγάλος. Νομίζω πως με πολύ όμορφο και γλυκό τρόπο εξηγεί κάποιες πιθανές αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές που δεν κατανοεί πλήρως το παιδικό μυαλό. 

Λίγα λόγια, κατανοητά και όμορφες εικόνες- πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου- νομίζω πως θα περάσω μια βόλτα από το e- shop να χαζέψω και άλλους τίτλους. 

Όσο για το λεύκωμα... Ανυπομονώ να πάρω τον χρόνο μου και να το γεμίσω... Να με γνωρίσω και εγώ η ίδια λίγο καλύτερα... Να θυμηθώ... Πολύ με εξιτάρει να πιάσω πάλι στυλό στα χέρια μου... 


12 σχόλια:

  1. Αγαπημένη η KeyBooks, εμείς τη γνωρίσαμε στις Ψηφιακές Γειτονιές και πραγματικά τους θαυμάζουμε! Καλά διαβάσματα Γιάννα μου!!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηρα και γω αυτο το λευκωμα! Ειναι μισοτελειωμενο ομως και ευτυχως που μου το θυμησες Γιαννα μου!! Πολυ ωραιες οι επιλογες σας! Μας δινεις εμπνευση για τις επομενες αγορες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου πολύ χαίρομαι. Εύχομαι να τα ευχαριστηθεί και ο Φατσουλίνος!

      Διαγραφή
  3. Αγαπημένος εκδοτικός! Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση από τις Ψηφιακές Γειτονιές. Και τα βιβλία τους είναι ένα προς ένα. Το λεύκωμα το λάτρεψα όταν το είδα κάτι μέρες πριν. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ότι φαίνεται τελευταία τον "γνώρισα"! Το λεύκωμα είναι εξαιρετικά πρωτότυπο! Φιλιά πολλά Ασπασία μου!

      Διαγραφή
  4. Με προκαλείς κι εσύ και η Ελινα, να παραγγείλω κι αλλα βιβλία από Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με έχετε ψήσει! Θα δω αν τα στέλνουν Αγγλία ή θα αναλάβει κανένας παππούς-γιαγιά να τα στείλει!

      Διαγραφή
  5. Βλέπω τα βιβλία τους συνέχεια στην βιτρίνα του αγαπημένου μου βιβλιοπωλείου αλλά ποτέ δεν έχω αγοράσει κάτι δικό τους. Λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου νομίζω πως μια βόλτα από το το αγαπημένο σου βιβλιοπωλείο θα σε βοηθήσει να επιλέξεις ποιο είναι το σωστό για σένα και τα αγόρια σου. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...