Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Φτιάξαμε το πρώτο μας calm jar! (και έχει αύρα Χριστουγέννων!)

Τα λεγόμενα, κατά κύριο λόγο, calm jars δεν είναι άλλο από πλαστικά μπουκάλια ή δοχεία που περιέχουν μέσα κυρίως χρυσόσκονη με διάφορα χρώματα με σκοπό να ηρεμούν τα παιδιά κοιτάζοντας τα αφού τα ανακινήσουν. 




Το βίντεο από αυτό που φτιάξαμε εμείς είναι εδώ, ωστόσο κυκλοφορούν πολύ πιο εντυπωσιακά στο διαδίκτυο- όλα έχουν να κάνουν με τις αναλογίες και τις επιλογές χρωμάτων- αρκεί να κάνετε μια αναζήτηση στη google. 

Δεν είχα σκοπό να γράψω ανάρτηση για το calm jar, ακριβώς για αυτό το λόγο. Είναι ύπερκαλυμμένο θέμα στα ξένα blogs - ωστόσο έλαβα πολλά προσωπικά μηνύματα που με ρωτούσαν πως το φτιάξαμε και επειδή η αλήθεια είναι πως είναι περίπλοκο να βρεις μια συνταγή που να είναι απλή και εφικτή αποφάσισα να γράψω όσο πιο επεξηγηματικά μπορώ τι χρειάζεται για να φτιάξετε ένα calm jar που θα ξετρελάνει τα μικρά σας- το μόνο σίγουρο είναι αυτό! 

Προσωπικά μελέτησα το συγκεκριμένο άρθρο που είναι παραπάνω από πλήρες και δίνει πολλαπλούς τρόπους για να φτιάξετε ένα. Στην ουσία αυτό που χρειάζεστε είναι τέσσερα πολύ απλά υλικά. 

  • υγρή κόλλα γκλίτερ 
  • χρυσόσκονη
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • υγρό διάφανο σαπούνι χεριών
Τώρα. Όσον αφορά τις ποσότητες, όλα είναι σχετικά. Επειδή το μπουκάλι που θα χρησιμοποιήσει ο καθένας έχει και άλλη χωρητικότητα, αλλά και τα υλικά έχουν άλλη σύσταση ανάλογα με την ποιότητα του προϊόντος - θα το φτιάξετε με το μάτι. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι πως η κόλλα είναι που κάνει τις "δίνες" της χρυσόσκονης να κρατάνε περισσότερη ώρα- συνεπώς όση περισσότερη κόλλα ρίξουμε- τόσο το καλύτερο. Για το καλύτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να υπολογίσουμε 1/4 κόλλα και 3/4 νερό. (εγώ πχ επειδή δεν ήθελα να χαλάσω την κόλλα και έριξα λίγη, πέφτει πολύ σύντομα η χρυσόσκονη) 

Ετοιμάστε όλα τα υλικά από πριν να τα έχετε κοντά σας. Σε ένα μπολ, ρίξτε βραστό νερό- (προσοχή! είναι σημαντικό το νερό να είναι βραστό- αλλιώς δεν διαλύεται η κόλλα γκλίτερ και είναι ένα από τα βασικά συστατικά.) , προσθέστε την κόλλα γκλίτερ και ανακατέψτε με τον αυγογδάρτη. Συνεχίστε ρίχνοντας χρώμα ζαχαροπλαστικής- λίγες σταγόνες είναι αρκετές- (μια με δύο για ένα μικρό μπουκαλάκι γάλα σαν αυτό που χρησιμοποίησα εγώ)- και την χρυσόσκονη. Μόλις το ανακατέψτε αρκετά, πολύ σιγά προσθέστε και λίγο υγρό σαπούνι- είναι πραγματικά αυτό που κάνει την διαφορά στο να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μην σας φοβίσει αν δημιουργηθεί λίγος αφρός- δεν θα έχει καμία διαφορά στο αποτέλεσμά ή στην τελική εμφάνιση του μπουκαλιού μας. Μόλις δείχνει το μείγμα καλό, το βάζουμε στο μπουκάλι μας με την βοήθεια ενός χωνιού, (προσέχοντας να μην είναι ακόμα βραστό το νερό- ναι, ναι την έχω πατήσει και είχα ένα μπουκάλι αλά Νταλί στο τέλος!)-  κλείνουμε το καπάκι και δοκιμάζουμε να δούμε αν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Αν ναι- ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κλείσουμε καλά- με θερμόκολλα ή σούπερ κόλλα στιγμής. (προσωπικά ψηφίζω την θερμόκολλα φυσικά- όμως και πάλι ΠΡΟΣΕΞΤΕ μην κάψει πολύ το πιστόλι- μόλις αρχίσει να ίσα να ρέει η σιλικόνη, βγάλτε από την πρίζα και ασφαλίστε το καπάκι- ΑΦΟΥ το έχετε βιδώσει πρώτα καλά. )

Αυτό ήταν! Περιμένετε να παγώσει η θερμόκολλα και απολαμβάνετε τα μαγικά στριφογυρίσματα της χρυσόσκονης. Εγώ- λόγω εποχής που το έφτιαξα- το ονόμασα "Το μαγικό Χριστουγεννιάτικο μπουκάλι των ευχών " και επέλεξα αναλόγως πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής- κόκκινη κόλλα γκλίτερ και ασημένια, χρυσή, κόκκινη και πράσινη χρυσόσκονη. Είμαι όμως σίγουρη πως τα πιο ανοιχτά χρώματα ζαχαροπλαστικής- όπως το κίτρινο, το πορτοκαλί, το μωβ, ακόμα και το κόκκινο αρκεί να είναι λίγο για να βγει ροζ- δίνουν πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εμάς παρότι βγήκε αρκετά σκούρο και πάλι είναι πολύ εντυπωσιακό το αποτέλεσμα- είμαι σίγουρη όμως πως και με πιο ανοιχτό υγρό θα δείχνει ακόμα πιο όμορφο. Σκοπός μας να φτιάξουμε όλα τα χρώματα και να αποφασίσουμε! Θα το δοκιμάσουμε σύντομα  και θα σας ενημερώσουμε! 

Στο μεταξύ θα χαρώ πολύ να φτιάξετε τα δικά σας calm jars και να τα μοιραστείτε μαζί μου στο fb!  Όλες οι δραστηριότητες μας για ευχάριστο homeschooling μαζεμένες εδώ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...