Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Εγώ και οι "αμερικανιές" μου...

Οι φίλες μου με λένε "αμερικανάκι" και με κοροϊδεύουν.  

Το αποδέχομαι. Ως παιδί μεταναστών η νοοτροπία μου είναι αρκετά ξενική. 

Λατρεύω τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας και τα τηρώ ευλαβικά. Ακόμα και αν κάτι δεν είναι από τα μέρη που κατάγομαι- αν μου αρέσει- θα το υιοθετήσω. 

Το ίδιο ακριβώς κάνω λοιπόν και με τα ξένα εθιμοτυπικά. 

Στο σχολείο ήμουν η μόνη στη τάξη μου που διοργάνωνα pajamas parties, ( ή αλλιώς sleepovers όπως λατρεύω να τα λέω). Ατελείωτες συζητήσεις, πίτσες και πάλι πίτσες, ξενύχτι μέχρι το πρωί, 7 με 8 κορίτσια να αποκοιμιούνται η μια πάνω στην άλλη σε ένα δωματιάκι 2 επί 3!

Μεγαλώνοντας καθιέρωσα τα mexican nights όπου μαγείρευα υπέροχη μεξικάνικη κουζίνα και πίναμε sangria και margaritas μέχρι το πρωί. (μεγάλες στιγμές με τα φλαμπέ να κινδυνεύουν να μου λιώσουν τον απορροφητήρα!) Για να μην αναφερθώ στα BBQ days που απλά αγαπώ- ως παντρεμένη πλέον!

Όταν η αδελφή μου παντρεύτηκε, διοργάνωσα  bridal shower, το ίδιο και στη κουνιάδα μου, και ήταν απόλυτα αναμενόμενο να μου διοργανώσει με τη σειρά της η αδελφή μου baby shower όταν κόντευα να γεννήσω τον Δημήτρη-Γεράσιμο. Μάλιστα η μητέρα μου,  μου έχει πει πως στο εξωτερικό συνηθίζουν να διοργανώνουν πριν το γάμο και τα λεγόμενα kitchen tea όπου όλες οι φίλες της νύφης μαζεύονται για τσάι και κάνουν δώρα στη μέλλουσα νοικοκυρά μόνο κουζινικά!! Τέλειο; 

Μην σοκάρεστε λοιπόν που κάνω το πάρτι του μικρού τόσο μεγάλο θέμα- έτσι έχω μεγαλώσει και έτσι μου αρέσει! (έ μαααα! Πάλι εσείς θα τα ακούσετε και ας μην φταίτε!!) Το διαπίστωσα περίτρανα τις προάλλες που έψαχνα μια συγκεκριμένη φωτογραφία για να φτιάξω το δώρο  για τη γιορτή του πατέρα.  Ψαχουλεύοντας λοιπόν έπεσα πάνω σε φωτογραφίες από τα παιδικά μου πάρτι!! Και όλα στο μυαλό μου βρήκαν την εξήγηση τους! Τότε φυσικά δεν υπήρχε το διαδίκτυο- είπαμε δεν είμαστε πιτσιρίκες- έτσι η μητέρα μου είχε ένα βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου, "Πρόσκληση σε παιδικό πάρτι" 



Κάθε χρόνο λοιπόν μου έλεγε να το ξεφυλλίσω και να διαλέξω ποιο θέμα μου άρεσε ώστε να μου το κάνει. Τι χαρά έπαιρνα... Πόσο μου άρεσε να χαζεύω με τις ώρες μέχρι να αποφασίσω.... Εντελώς ενδεικτικά μερικές επιλογές μου...








Και όπως διαπιστώνετε πιστεύω μια χαρά τα κατάφερνε η μανούλα μου και όλα με τα χεράκια της!! Και στις δυο περιπτώσεις που επέλεξα έχει φτιάξει της τούρτες αλλα και τον μπουφέ ανάλογα με το θέμα που είχα διαλέξει.... (α, και δεν θέλω σχόλια για το ensemble μου, μην ξεχνάτε- δεκαετία του '80 ήταν!! χεχε)






Μετά λοιπόν από αυτή την απρόσμενη βόλτα down memory lane, καταλαβαίνω απόλυτα για ποιο λόγο δίνω τόση βάση να διοργανώσω ένα σπέσιαλ πρώτο γενέθλιο πάρτι του μικρού.  Όχι μόνο αυτά τα βιώματα έχω, αλλά τα ασπάζομαι θερμά και σκοπεύω να το κάνω για όσο ακόμα θα αντέχω... 

Πυρετώδης λοιπόν οι προετοιμασίες όπως θα φαντάζεστε, μόλις 18 και σήμερα μέχρι τη μεγάλη μέρα... 


14 σχόλια:

  1. κι εμενα μου αρεσουν αυτά κι ας ειναι αμερικανιές.. που λέμε.. Ειναι ωραιο να βρισκεις αφορμες για να κάνεις γιορτες και μαζεματα με αγαπημένους.. Κι εγω τα πάρτι του Νικόλα θελω να τα κάνω υπερπαραγωγες.. Καλες προετοιμασίες λοιπόν.. Είναι και τα πρώτα του οπότε σίγουρα θα είναι πολύ ομορφα!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρέ Ελπίδα μου, έτσι είναι!! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια <3

      Διαγραφή
  2. ...Δεν ξέρω... Εμείς μειναμε λίγο εξω, αλλά κ εμένα έτσι μ έμαθε η μαμα μου...εκτός απο το sleapover,(Αυστηροί Κρητικοί γαρ)αλλά παντα θυμάμαι μεγαλες γιορτές με μεγάλες προετοιμασίες... Το θέμα λοιπόν είναι απλό... Η είσαι άνθρωπος της χαράς και της προσφοράς, η είσαι κλεισμένος στο μικρόκοσμο σου... Και σορρυ, ειδικώς, αυτά τα γενέθλια είναι big deal... Είναι πολυυυ μεγάλη υπόθεση!!! Μάκαρι να ήμουν εκεί να συμμετεχω κ εγώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα βρε Φωτεινή!!!! Σε περιμένω, 9 Ιουλίου, ξέρεις τον δρόμο- κρεβάτι έχουμε!!!!!

      Διαγραφή
  3. άντε με το καλό το πάρτι και περιμένουμε φωτογραφίες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπάμε Αμερικανιές ειδικά όταν δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις :-) Να χαρείς το πάρτυ σας όσο και όπως θέλεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μακάρι να είναι έτσι όλες οι "αμερικανιές"! Γιατί θα πρέπει να είμαστε μικροί και φειδωλοί όταν μπορούμε να είμαστε large και απλόχεροι αν έτσι μας βγαίνει; Να κάνεις το πιο big πάρτι στο μωρό σου και να περάσεις τέλεια!

    Καλημέρα
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπώ Αμερικανιές και υιοθέτησα πολλές κατά την διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων!Και thanksgiving κάναμε, και baby shower και bananabreads φτιάχνουμε και πολλά πολλά άλλα!!
    Με συγκίνησες πολύ με τις φωτογραφίες σου....Αυτό το βιβλίο της Βέφας ήταν το αγαπημένο της μαμάς μου και μου έχει φτιάξει σχεδόν όλες τις τούρτες και τις συνταγές!Μάλιστα η 1η τούρτα της νεραιδούλας μου ήταν η ίδια που είχε φτιάξει η μαμά μου στα δικά μου 1α γενέθλια!!!!
    Φιλιά πολλά.
    Έλενα
    www.mylittlekatana.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες Έλενα μου πως καμιά φορά συνδέονται οι άνθρωποι χωρίς να το γνωρίζουν; Οι ιστορίες και οι καταστάσεις είναι ίδιες. Οι άνθρωποι αλλάζουν! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν αυτό το βιβλίο ακριβώς ξεφύλλιζα χθες το βράδυ! Το είχε αγοράσει η μαμά μου για να μου φτιάχνει πράγματα και πλέον το διαβάζω εγώ για τα παιδάκια μου! Καλό το ίντερνετ αλλά σαν το βιβλίο και σαν τη Βέφα δεν έχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις... Αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά του ιντερνετ... Βλέπεις πως δεν είσαι μόνος. Όπως δεν έχει σαν την μυρωδιά των βιβλίων... ;-) Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...