Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί η Ikea για μένα είναι βόλτα...

Κάποιοι, ονόματα δεν λέμε- οικογένειες δεν θίγουμε, (Κωστή ακούους;;;), με κοροϊδεύουν που κανονίζω ταξίδι Αθήνα αυθημερόν και πρώτη  μου στάση είναι πάντα το ikea. 

Να εξηγήσω λοιπόν γιατί το ikea αποτελεί βόλτα για μένα και μάλιστα αγαπημένη μου- ιδίως τώρα που έχω και το μαιμουδάκι. 

Αισθητικά μου ταιριάζει.  Μου ταιριάζει και η self service νοοτροπία του. ( Τα μισά έπιπλα και είδη σπιτιού τα έχω αγορασμένα από εκεί και 5 χρόνια μετά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη). 

Είμαι πρωινός τύπος και μου προσφέρει grande πρωινό εφόσον πάω συγκεκριμένη ώρα- η οποία με βολεύει απόλυτα. 

Με το που ξεκινώ τη βόλτα μου, μου δείχνει πως το παιδί μου είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτο. Έχει χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες με δυο εύθυμες κοπέλες. Μου προσφέρει, στο πρώτο τμήμα που δεν έχει καρότσι αλλά τσάντες,  ειδικό καρότσι για το μαιμούδι μου. Μου προσφέρει μέχρι και λούτρινο παιχνίδι για να παίξει το παιδάκι μου μέχρι να φτάσουμε στα ταμεία. 

Προχθές που πήγαμε μας περίμενε και ένας χαρωπός Άγιος Βασίλης, που μας πρόσφερε σοκολατάκι και την ευκαιρία για μια φωτογραφία μαζί του, την οποία μας εκτύπωσαν άμεσα και μας την χάρισαν! (Ο Άγιος Βασίλης δε, εξαιρετικά προσεκτικός στο τρόπο που πλησίασε τον Δημήτρη, δεν τον τρόμαξε καθόλου.) 

Το παιδί μου μπορώ να το αφήσω να αλωνίσει- χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως θα το αφήσω να το διαλύσει- όταν δε φτάνω στο παιδικό τμήμα, μου παρέχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει το μαιμούδι όλα τα παιχνίδια και να παίξει για όση ώρα αυτό επιθυμεί. (πράγμα που φυσικά σημαίνει πως τελικά μετά από ποοοοοολύ ώρα  τον σηκώσαμε παρά τη θέληση του προκαλώντας ένα μικρό περιστατικό υστερικού κλάματος!!) 

Στο εστιατόριο του έχει πάρα πολλές επιλογές για τον μικρό, έναν όμορφο παιδότοπο για να απασχοληθεί, καρεκλάκι φαγητού, μέχρι και  εγκατάσταση για να ετοιμάσω και να ζεστάνω δικό μου φαγητό. (Και μιας και πήγαμε μέρες γιορτών φάγαμε και μια μους σοκολάτα- έτσι για το καλό βρε αδελφέ!- πιο μεγάλο στόμα δεν έχω ξαναδεί!) 




Εννοείται πως έχει αλλαξιέρα για το μωρό μου, όχι μόνο στο wc των γυναικών αλλά μέχρι και στων αντρών. (μιας και τα παιδιά δεν κυκλοφορούν μόνο με τις μανούλες τους!). Εκτός αυτού έχει ολόκληρο nursery room όπου μπορώ να αλλάξω και να θηλάσω το μωρό μου, σε ένα περιβάλλον απόλυτα φιλικό και καθαρό. (Γενικά όποτε και να έχω πάει είναι πεντακάθαρα). Έχει μέχρι και  wc όπου μπορώ να μπορώ να μπω μαζί με το νήπιο μου. 

Βρίσκω πάντα μια υπέροχη τσαχπινιά να αγοράσω και κάποια προϊόντα πολύ βοηθητικά που δεν βρίσκω αλλού. 

Και στην τελική τι να κάνω; Μου αρέσουν τα κεφτεδάκια τόσο πολύ! (με τη μαρμελάδα παρακαλώ- φουλ έξτρα!) 

Οπότε, ναι. Η ikea για μένα είναι βόλτα. Και μάλιστα αγαπημένη. (Άλλωστε σε απόσταση αναπνοής μπορώ μετά να επισκεφτώ το Αττικό Πάρκο και το Mac Arthour εκπτωτικό χωριό!)





(Το κείμενο ΔΕΝ είναι διαφημιστικό και αφορά αποκλειστικά το ikea στο Ελ. Βενιζέλος- για τα άλλα δεν έχω άποψη- κι όμως!) 

Το ημερολόγιο μιας μαμάς



11 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά Γιάννα !! Εμάς το συγκεκριμένο ΙΚΕΑ είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου!! Είναι και εμένα το αγαπημένο μου!! Εμείς καμμιά φορά πάμε και για πρωινό εκεί οικογενειακώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ τυχερή Αθηνά μου!! Εγώ πρέπει να ταξιδέψω δυόμιση ώρες!! Απλά το λατρεύω!

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένος προορισμός! για όλα αυτά που ανέφερες και για τον καταπληκτικό παιδότοπο που διαθέτει και φέτος μπορούσε να μπει το μεγάλο μου αγοράκι. Καταπληκτικά και ακούραστα τα δυο κορίτσια που διασκέδασαν τα μικρά μας Τώρα στις γιορτές αλλά και όλο το προσωπικό που είναι πάντα με το χαμόγελο! Φιλιά πολλά Γιάννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλα Γιαννα μου! Και εγω πηγαίνω πολυ συχνά μονο που εκτος απο ολα όσα αναφέρεις εγω το βλέπω κ ως τόπο ξεφραγκιασματος αφου δεν υπαρχει περίπτωση να πάω κ ν μη ψωνίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι το βλέπει ο άντρας μου, χεχε!! Παρόλα αυτά του αρέσει πολύ! Χρόνια Πολλά!

      Διαγραφή
  4. Για όλους είναι βόλτα!! Όσους έχουν παιδιά!...Ειχα γράψει ένα κείμενο αυτές τις μέρες...'
    'Το ΙΚΕΑ των πολυτέκνων''' αλλά φοβήθηκα πως θα φανεί διαφημιστικό
    και δεν ταιριάζει τόσο στο κλίμα του blog μου...
    Πάντως ....εκτός από την οργάνωση που περιγράφεις ...
    είναι και οικονομικό και συμφέρει και τις μεγάλες οικογένειες
    που με μισά χρήματα μπορούν τα ταΐσουν (έτσι για έξοδο δηλ) 4-5 και παραπάνω παιδάκια....
    έχει και παιδότοπο που απασχολεί τα μεγαλύτερα παιδάκια (3 με 10 ετών) ----
    (εκτός από αυτό μέσα στο εστιατόριο)
    Και θα συμφωνήσω πως και εμένα ότι έχω πάρει έχει αντέξει μια 10ετία τώρα! ...
    Και τέλος έχω προσέξει ότι οι ξενοι -Ευρωπαίοι εννοώ το προτιμούν
    γιατί κ στο εξωτερικό έχει καθιερωθεί σαν ''οικογενειακή΄'' εξόρμηση η βόλτα στο ΙΚΕΑ..

    Οπως καταλαβαίνεις μου φάνηκε πολύ οικεία η ανάρτησή σου ..:).
    .ΚΑΛΕς ΓΙΟΡΤΕς...
    και καλές εξορμήσεις με το μαιμουδάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά κούκλα μου, συμφωνώ φυσικά μαζί σου και θα χαρώ πολύ να διαβάσω και τη δική σου ανάρτηση <3

      Διαγραφή
  5. Όμορφη ανάρτηση.
    Χρόνια πολλά.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο. Αγαπημένος προορισμός το ΙΚΕΑ. Όταν ήταν πιο μικρά τα παιδιά, είχαμε κάθε εβδομάδ playdate με φίλους μας εκεί. Η απόδειξη ότι μία φιλική στο χρήστη επιχείρηση, μόνο κέρδος έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...