Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας- πανεύκολα και πεντανόστιμα!

Μπορεί να ξεκινήσαμε τη νηστεία δυναμικά, μα η αλήθεια είναι πως ο Παναγιώτης το θέλει το γλυκάκι του κάθε μέρα. Στην προσπάθεια μου να του τονώσω την διάθεση, έψαξα σε ένα βιβλίο συνταγών που μου έδωσε η μητέρα μου για τη Σαρακοστή και έπεσα πάνω σε νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας! Αυτό ήταν! Η τέλεια επιλογή για το γλυκατζούλικο άλλο μου 'εγώ'. (αυτό που γουργουρίζει!) 




Είναι εξαιρετικά απλά. 

Υλικά: 

200 γρ μαργαρίνη
125 γρ κακάο
250 γρ ζάχαρη
250 γρ φρυγανιές
200 γρ τρούφα
λίγο κονιάκ
προαιρετικά 1 ποτήρι καρύδια ή αμύγδαλα

Εκτέλεση: 

Χτυπάω στο φτερό στο μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κακάο για αρκετή ώρα να ομογενοποιηθούν. Σπάω τις φρυγανιές σε πολύ μικρά κομματάκια, προσθέτω και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν. Βουτάω τα χέρια μου σε κονιάκ,  φτιάχνω στρογγυλά μπαλάκια και τα τυλίγω στη τρούφα. Έτοιμα! 

Τώρα τα καθιερωμένα tips μου! 

  • Το βούτυρο καλό είναι να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κυβάκια. 
  • Εγώ τις φρυγανιές τις έκανα εντελώς τρίμματα στο multi και πάλι μια χαρά βγήκαν. Αν ωστόσο πάρετε έτοιμη τριμμένη φρυγανιά, θα χρειαστείτε λιγότερο από 250 γρ. (περίπου 200)
  • Επειδή δεν είχα κονιάκ, και δεν έβαλα και καρύδια ώστε να μπορεί να φάει και το μαιμούδι, έβαλα λικέρ καρυδιού και του ταιριάζει πολύ. Ωστόσο το κονιάκ το αγαπώ και θεωρώ πως είναι το ιδανικό ταίριασμα. 
  • Η τρούφα δεν κολλάει τόοσο εύκολα, να είστε προετοιμασμένες ψυχολογικά! Μια πιο εύκολη λύση αν σας αρέσουν οι γλυκόπικρες γεύσεις είναι να καλύψετε με κακάο, ή ακόμα και με ινδική καρύδα. 
  • Η συνταγή βγάζει 35 τμχ σε μέγεθος καρυδιού.
Καλή επιτυχία! 




Τη συνταγή την βρήκα στο βιβλίο "Η φιλοξενία του Αβραάμ Νηστίσιμες Συνταγές" της Ευφροσύνης Α. Γρηγοριάδου- Βακιρτζόγλου 

12 σχόλια:

  1. A, είναι υπέροχα αυτά τα τρουφάκια!
    Τα φτιάχνουμε και εμείς, μόνο που βάζω άχνη ζάχαρη αντί κρυσταλλική.

    Μια παραλλαγή που δοκίμασα και μας άρεσε είναι, αντί για φρυγανιά, νηστίσιμα μπισκότα.Δεν τα τρίβω εντελώς, τα σπάζω κομματάκια.

    Βεβαίως, συμφωνώ ότι το γλυκάκι το θέλουμε αν και νηστεία, ειδικά τα παιδιά :)

    φιλιά,
    Αλεξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου και ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να βάλω άχνη για να δέσει πιο καλά... Και σκέφτηκα και για τα νηστίσιμα digestive! Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου, πάντα παρούσα και το εκτιμώ <3 <3 <3

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά δένει με την άχνη και δεν θέλει και πολύ χτύπημα!

      Για τα digestive δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά γιατί όχι;
      Χρησιμοποιώ πολύ σε τέτοια γλυκά τα Tostada από το Lidl είναι από τα λίγα "σίγουρα" νηστίσιμα μππισκότα (χωρίς ορρό και πρωτεΐνες γάλακτος).

      Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και υπέροχος κορμός!

      Αχ ξεσηκώθηκα, αύριο θα φτιάξω καρυδόπιτα :)

      Διαγραφή
  2. Θέλω πραγματικά να μου πεις αν είναι νόστιμα για να τα φτιάξω! Πραγματικά χωρίς γλυκό δεν μπορώ να τη βγάλω καθαρή χαχα! Καλή Σαρακοστή κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρίστίνα μου είναι πραγματικά νόστιμα! Ο άντρας μου που είναι πολύ γλυκατζης μου λέει προχθες.. "Δεν έπρεπε να τα φτιάξεις" "Γιατί;" ρωτάω. "Γιατί τώρα θα πρέπει να τα φτιάχνεις συνέχεια" Δοκίμασε τα! <3

      Διαγραφή
  3. Φαίνονται λαχταριστά Γιάννα μου, καλά έκανες και τα έφτιαξες! Ειδικά την περίοδο της νηστείας, το θέλεις το γλυκάκι σου...χιχιχιχ φιλάκια πολλά Καλή Σαρακοστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικά με τα τρουφάκια υπάρχει ο κίνδυνος να φάω όλη τη δόση, έτσι όπως είναι μικρά και νόστιμα! Ωραία συνταγή είναι αυτή, με λίγα, απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση. Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα τα φτιάξω οπωσδήποτε.. φαίνονται τόσο τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...