Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ειδικά για το μαιμουδάκι... (DIY felt x-mas tree)

Την ιδέα αυτή την είχα πετύχει μπροστά μου καιρό τώρα στις αναζητήσεις μου στο pinterest. Εφόσον είχα ήδη φτιάξει ένα quiet book στο παρελθόν, το συγκεκριμένο μου φάνηκε πολύ απλό. Και είναι! Το παν είναι να μην κολλήσετε στις λεπτομέρειες και να μην σας νοιάζουν οι ατέλειες. Πιστέψτε με- το νινάκι σας θα το θεωρήσει απλά τέλειο! (και θα είναι!) 




Στην ουσία πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο εξ' ολοκλήρου από τσόχα με σκοπό να μπορούν τα νηπιάκια μας να κολλάνε και να ξεκολλάνε τα στολίδια όσες φορές θέλουνε. Εγώ, από την εμπειρία μου στο quiet book, ήξερα ήδη πως τα αυτοκόλλητα velcro δεν κολλάνε στην τσόχα- όπως ισχυρίζονται τα ξένα site- εκτός και αν μιλάνε για άλλου είδους ύφασμα. (αν κάποια μανούλα γνωρίζει να μου το πει). Θα χρειαζόταν λοιπόν εκ των πραγμάτων να βάλω πάνω στο δέντρο το απαραίτητο μισό από τα αυτοκόλλητα velcro και εφόσον η τσόχα είναι πιο ακριβή και δεν έβρισκα και σε μεγάλο μέγεθος, επέλεξα για το δέντρο απλό χαρτόνι. 

Να τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε και εσείς: 


  • Ένα πιστόλι θερμής σιλικόνης- θερμόκολλας που λένε και φυσικά ανταλλακτικά στικ σιλικόνης. 
  • Χαρτόνι ή τσόχα, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε. (εγώ πήρα δυο χαρτόνια στο τυπικό μέγεθος που τα βρίσκεις στα βιβλιοπωλεία και έφτιαξα δυο δέντρα, το ένα μεγάλο και το άλλο μικρό). 
  • Τσόχα σε διάφορα χρώματα ή ότι υλικά χειροτεχνίας έχετε σπίτι- εγώ χρησιμοποίησα αφρώδες χαρτί, φουντίτσες, μικρά κουδουνάκια, κορδέλες, γενικά ότι είχε ήδη σπίτι. 
  • Ψαλίδι φυσικά και μολύβι.

Αρχικά σχεδίασα με μολύβι τα δέντρα και τα έκοψα. Δεν τήρησα αναλογίες- φαίνεται άλλωστε- όμως στο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα νομίζω δεν έχει καμία σημασία. Μετά σχεδίασα τα στολίδια, τα μικρά χρησιμοποιώντας ως οδηγό την θήκη από κάτι βιταμίνες που πίνω και τα μεγάλα με μια αυγοθήκη. Τα έκοψα και στόλισα τα μισά από αυτά με τα κουδουνάκια και ότι άλλο έβρισκα μπροστά μου για να διαφοροποιούνται λίγο. Έπειτα έκοψα τα κομμάτια του velcro και τα κόλλησα και αυτά, το απαλό μέρος πάνω στα δέντρα- το πιο άγριο πάνω στα στολίδια. Σχεδίασα και δυο αστέρια- της κακιάς ώρας το ξέρω, μα το μαιμουδάκι χαμπάρι δεν πήρε- και τέσσερα δώρα. 




Και αρχίζει μετά το κόλλημα. Επειδή έχω δουλέψει πολύ το πιστόλι σιλικόνης λόγω της διακόσμησης που κάνω τόσα χρόνια στο μαγαζί των γονιών μου- θα σας συμβούλευα το εξής. Το πιστόλι σιλικόνης μετά από λίγο καίει πάρα πολύ και η σιλικόνη γίνεται τόσο ρευστή που σχεδόν δεν μπορείς να την δουλέψεις. Εγώ λοιπόν, βάζω το πιστόλι στην πρίζα και μόλις κάψει- όχι πάρα πολύ ώστε να έχει "τρέξει" ποσότητα, (πάντα αλήθεια να ακουμπάτε το πιστόλι σε μια επιφάνεια από χοντρό χαρτόνι γιατί "τρέχει"), μετά το βγάζω και κολλάω χωρίς να το έχω συνδεδεμένο στο ρεύμα. Μόλις νιώθω πως ασκώ πίεση για να βγει η σιλικόνη το ξαναβάζω και ξανά από την αρχή. Είναι λίγο κουραστικό μα πιστέψτε με θα γλυτώσετε πολλά καψίματα και θα κολλήσετε και πιο εύκολα τις κατασκευές σας. 

Ωστόσο, αν τα πηγαίνετε καλά με το ράψιμο- σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τα ράψετε όλα αντί να τα κολλήσετε διότι είναι εκ των πραγμάτων πιο σταθερά- ιδίως αν πρόκειται για νήπιο κάτω των 2 ετών που απλά θα τραβήξει ότι δει μπροστά του με μανία με αποτέλεσμα να τα χαλάσει σχεδόν όλα. (το ξέρω γιατί το έζησα με το quiet book που χρειάστηκε "ανακαίνιση")! 
 
Τέλος, το κόλλησα με ταινία διπλής όψεως στον τοίχο, (όχι όμως την λεπτή, αυτή που έχει λίγο πάχος), και έτρεξα να ξυπνήσω το μαιμουδάκι για να του το δείξω! Με πήρε μόλις δυο ώρες- φυσικά κουράστηκα αλλά βιαζόμουν να το τελειώσω κατά την διάρκεια του μεσημεριανού του ύπνου- όμως η χαρά του με αντάμειψε και με το παραπάνω.  

Η πρώτη του αντίδραση ήταν να τα βγάλει όλα ένα, ένα, να τα ακουμπήσει στο πάτωμα και μετά να τα ξαναβάλει- όπου αυτός ήθελε. (λόγου χάρη, αργότερα κάποια δώρα κατέληξαν πάνω στο δέντρο και όχι κάτω από αυτό!). Το βράδυ που ετοιμαζόμασταν για ύπνο ήθελε να ξαναπαίξει- τόσο πολύ του άρεσε! 


Η αγαπημένη μου φωτογραφία όμως είναι αυτή εδώ όπου έχει πάρει αγκαλιά ένα από τα δώρα το οποίο λέει πως είναι δικό του και το προσωπάκι του μαζί με την κίνηση του κεφαλιού του, κρύβουν μια απίστευτη γλύκα... Λες και αυτό είναι το σημαντικότερο δώρο του κόσμου όλου.... (αχ και που να ήξερες...) 


Σημείωση: Για ιδέες μπορείτε να "γκουγλάρετε" felt x-mas tree και θα βρείτε πολλές ιδέες! Επίσης, αν κολλήσει στο χέρι σας σιλικόνη ενώ είναι καυτή- μην επιχειρήσετε να την βγάλετε. Περιμένετε να κρυώσει και μετά, αλλιώς θα υποφέρετε χειρότερα!! 

33 σχόλια:

  1. Υπέροχο το δεντράκι σου, Γιάννα μου!!!
    Και μόλις σε δυο ώρες, ε?!
    Να το χαρεί το μαϊμουδάκι σου, να έχετε υπέροχες γιορτές
    και πάντα τέτοιες όμορφες δημιουργίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου! Ναι, αλλά πιέστηκα το έγραψα και επίσης θα είχε λιγότερες ατέλειες αν είχα περισσότερο χρόνο, μα πίστεψε με το μαιμούδι δεν είδε καμία ατέλεια! Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Γειά σου, Γιάννα μου!!! Ξέρεις κάτι... πέρυσι ξέχασα να ξαναπεράσω από εδώ μια βόλτα να σου πώ ότι λίγες ημέρες μετά που με ξεσήκωσες εσύ με το δεντράκι σας...... έφτιαξα και εγώ ένα δικό μας!
      Για δες εδώ
      http://www.mamadoistories.gr/2015/12/diy-felt-christmas-tree-for-toddlers-tutorial-printable-patterns.html

      Διαγραφή
  2. Φοβερό δεντράκι Γιάννα! Εμείς το φτιάξαμε πέρυσι πρώτη φορά, αλλά δεν ανέβασα ποτέ την ανάρτησή μου.Είναι σκέτη απόλαυση για τα μικρά. Μπράβο και στους δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου, ποτέ δεν είναι αργά! Ανέβασε την τώρα, και; Ο λόγος αλήθεια που την ανέβασα και ξέχασα μάλιστα να το γράψω, είναι πως ακριβώς επειδή δεν μου αρέσου ιδιαίτερα οι χειροτεχνίες, αυτή είναι μια εύκολη που μπορεί αν κάνει ακόμα και κάποιος με μηδαμινή εμπειρία. Φιλιά πολλά, χαίρομαι που σε βρίσκω στα σχόλια μου <3

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλή η ιδέα!!
    Κι η τελευταία φωτό είναι απίθανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη ιδέα Γιάννα μου! Την βρήκα και εγώ ψάχνοντας στο pinterest και περιμένω να την υλοποιήσω. Πολύ βοηθητικά τα tips σου γιατί είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω τσόχα για το δεντράκι αλλά τώρα που το λές το χαρτόνι θα είναι καλύτερο!
    Καλή διασκέδαση! Φιλιά χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλιά πολλά Μαρίνα μου και σε ευχαριστώ! Περιμένω να δω και το δικό σας δεντράκι!!

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφη ιδέα! Ο μικρός σου είναι όλα τα λεφτά! Φαίνεται να το κατά διασκέδασε! Να τον χαίρεσαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου! Πράγματι, και σήμερα έπαιξε πολλές φορές με το δέντρο του!

      Διαγραφή
  6. Γιάννα μου με πρόλαβες, έχω σκοπεύω να το φτιάξω και εγώ. Και βλέποντας διάφορα tytorials στο internet είχα την απορία πως κολλάνε τα στολίδια στο δέντρο έτσι ώστε να τα βάζει και να τα βγάζει εύκολα ο μικρός. Κατέληξα ότι μάλλον θα χρησιμοποιήσω ταινία διπλής όψης ελπίζοντας να κρατήσει. Θα δοκιμάσω αλλά σκέφτομαι να είναι εξ ολοκλήρου felt, γιατί το χαρτόνι θα το σκίσει ο Αρούλης μου. Το μαιμουδάκι είναι σκέτη γλύκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ταινία διπλής όψεως δεν νομίζω να είναι ανθεκτική για πολλά κολλήματα και ξεκολλλήματα Αθηνά μου, καλύτερα ταινία σκράτσ, (velcro). θα χαρώ πολύ να δω και το δικό σας δεντράκι!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα ηλιόλουστη...σιγά σιγά πλησιάζουμε στις γιορτές που τόσο έχουμε ανάγκη ...καταπληκτική η κατασκευή σας...χρυσοχέρα μου εσύ, 'γειά στα χέρια σου...ο μικρός σας φτου φτου...με φιλικά χαιρετίσματα Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου!! Είδες, εεεε;;; Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Το χάζευα κι εγώ αυτό το δέντρο αλλά τα παλικάρια μου είναι του δημοτικού φέτος, )θα στολισουν το κανονικό δέντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα αχ βρε Δέσποινα, εσύ είσαι μπροστά. αλί από εμάς που ακόμα τα κυνηγάμε!! Εσείς μπορείτε να φτιάξετε στολίδια ή ακόμα και συνταγές! Φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα!Κι εγώ ήθελα ένα τέτοιο δέντρο όταν ήμουν μικρή!
    Θα μας τη δείξεις στην αντίστροφη μέτρηση; (εδώ http://www.despinasstudio.gr/2015/11/Christmas-countdown-2nd-year.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου σε ευχαριστώ πολύ! Πως να την μοιραστώ, εξήγησε μου!

      Διαγραφή
  10. Τι υπέροχο δεντράκι!!! Λες να πείσω τα ανυψια το Σαββατο που θα τα προσεχω;
    Ααα δν σου είπα, έφτιαξα το κεικ με το φυστικοβούτυρο την Κυριακή.Απλά θεικό!!! Δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία όμως πλάκωσαν όλοι απο πάνω του -χιχιχχι. Ο Γιάννης με πήρε χαμπάρι όμως οτι θα εβαζα φυστικοβούτυρο και δεν εφαγε... δεν πειράζει next time.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε και ας μην δοκίμασε ο Γιάννης! Να τα πείσεις, αν είναι και μεγαλύτερα μπορούν και να σε βοηθήσουν!! Φιλιά πολλά Ηρώ μου!

      Διαγραφή
  11. Γιάννα μου καλημέρα, έρχομαι από το link party των oopsblogara! χιχιχι Τα δεντράκια σας είναι φανταστικά, τόσο που ζήλεψα! Δεν έχω όμως καθόλου υλικά, οπότε δεν μιλάω...σνιφ! Θα συμφωνήσω μαζί σου για την καλύτερη φωτογραφία του μαϊμουδιού! Κι εμένα μου άρεσε εξίσου, είναι τόοοοοοσο γλύκας! Θέλω να τον ζουλήξω! Φιλιά και στους δυο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου. Και οι δικές σου κατασκευές είναι υπέροχες φέτος. Φιλιά πολλά σε όλους σας...

      Διαγραφή
  12. Γιάννα είναι πάρα πολύ ωραία! Αν και ο γιός μου μεγάλωσε τα ζήλεψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ωραία ιδέα!!!
    θα τη κάνω με τα παιδιά μου!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα τι όμορφη κατασκευή και πόσο ωραία φαίνεται να παίζει το αγγελούδι σου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κουκλίτσα μου όμορφη! Καλή εβδομάδα και σε σένα!

      Διαγραφή
  15. Γιάννα δεν την είχα διαβάσει αυτή την ανάρτηση, πώς μου είχε ξεφύγει; Τέλειες οι συμβουλές για το πιστόλι σιλικόνης, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και θα ξέρω τί να κάνω. Τα δεντράκια είναι πανέμορφα! Έχεις δίκιο για τη φωτογραφία, είναι απίστευτη...

    Σ' ευχαριστώ που ήρθες στο πάρτυ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου για τα όμορφα λόγια σου! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Γειά σου, Γιάννα μου!!! Ξέρεις κάτι... πέρυσι ξέχασα να ξαναπεράσω από εδώ μια βόλτα να σου πώ ότι λίγες ημέρες μετά που με ξεσήκωσες εσύ με το δεντράκι σας...... έφτιαξα και εγώ ένα δικό μας!
    Για δες εδώ
    http://www.mamadoistories.gr/2015/12/diy-felt-christmas-tree-for-toddlers-tutorial-printable-patterns.html
    Και γίνεται όντως πολύ εύκολα και σε δυο ωρίτσες μόνο! Σε ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αχ τέλειο θα δοκιμάσω κι εγώ κάτι τέτοιο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...