Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Είσαι αναγνώστης ενός blog; Σε αφορά!

Άλλη ανάρτηση σκόπευα να ανεβάσω σήμερα, μα έλα που έπεσα πάνω σε ένα ποστ μιας φίλης στο fb και αναθεώρησα. Ήμουν έτοιμη να τις γράψω τις σκέψεις μου σε σχόλιο, μα μετά σκέφτηκα: "Γιατί να μην το μάθουν ακόμα περισσότεροι;" 

Με τράβηξε ο τίτλος του άρθρου που είχε ποστάρει, όχι μόνο λόγω του περιεχόμενου του αλλά κυρίως λόγω του ότι μου φαινόταν γνωστός... Μπήκα να διαβάσω και επιβεβαίωσα αυτό που ήδη υποψιαζόμουν. Το ποστ ήταν αναπαραγωγή ενός άρθρου της Aspa On line , το οποίο είχε αντιγραφεί ολόκληρο, αυτούσιο και απλά με ένα link το τέλος του άρθρου που σε παρέπεμπε στην σελίδα της Άσπας. 

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψη της Αλεξίας ακριβώς το ίδιο με ένα δικό της κείμενο,  και το οποίο στο τέλος δεν είχε καν ενεργό link  παρά μόνο μια απλή αναφορά του ονόματος του ιστολογίου. 

Και φυσικά πολλές πολλές ακόμα φίλες bloggers έχουν υποστεί κλοπή της πνευματικής τους ιδιοκτησίας, θέμα που αποτελεί πάρα πολύ συχνά θέμα συζήτησης ανάμεσα μας. 

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο δεν είναι τόσο για μας τους bloggers όσο για σένα που μας διαβάζεις. Ξέρω πως δεν δίνεις και  τόση σημασία σε αυτά και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει και τόσο αν διαβάσεις ένα άρθρο σε μένα ή σε κάποιο άλλο blog, αρκεί να το διαβάσεις. Ωστόσο, θέλω να σκεφτείς. Όποιος γράφει κάτι , δίνει κάποιες ώρες του χρόνου του, πολλές φορές ένα κομμάτι της ψυχής του ή και της προσωπικής του ζωής.  Αυτό το κείμενο, που κρύβει πίσω του όλα αυτά, το παίρνει,  με ένα απλό copy paste και χωρίς καθόλου κόπο, κάποιο απρόσωπο συνήθως και μεγάλο blog του οποίου ο απώτερος στόχος είναι καθαρά και μόνο τα κέρδη από τις διαφημίσεις. Το οποίο εν τέλει όχι  μόνο κλέβει στην ουσία κάποιου άλλου ατόμου την δουλειά, (αφού και νομικά αποτελεί κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας), αλλά έχει και οικονομικό όφελος από αυτήν. 

Εμένα δεν έχει πέσει προς το παρόν στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο για το δικό μου blog, ωστόσο επειδή έχει την μορφή ημερολογίου όπου αναρτώ φωτογραφίες από την προσωπική μας ζωή, θα με ενοχλούσε πολύ. Έχει τεράστια διαφορά η δική μου η έμπνευση,  η δική μου μικρή στιγμή, να βρίσκεται σε έναν  χώρο που έχω διαμορφώσει όπως θέλω εγώ, με αναγνώστες που με ακολουθούν ακριβώς για αυτό το ύφος και στυλ και να τις αναπαράγει κάποιο μεγάλο blog, με το δικό του στυλ- όποιο και αν είναι αυτό- του οποίου το κοινό δεν γνωρίζω καν. 

Πιθανότατα θα με ρωτήσεις:  Αν κάποιος λοιπόν θέλει να αναπαράγει κείμενο μου, άλλωστε για να γράφουμε δημόσια αγαπάμε την αναπαραγωγή και την ευκαιρία σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, ποιος είναι ο σωστός ο τρόπος; 

Ο ένας τρόπος είναι το εκάστοτε blog να κάνει μια εισαγωγή είτε δική του, είτε ακόμα και με μέρος του κειμένου που θέλει να αναπαράγει, να χρησιμοποιήσει είτε μια δική του φωτογραφία, είτε μια από το κείμενο που θέλει να αναπαράγει και στην πορεία να "κόψει" το κείμενο και να παραπέμψει τους αναγνώστες στην αρχική πηγή του. Άλλος τρόπος είναι όπως το κάνουν οι σελίδες Μικροί Μεγάλοι,  Μαμά...δες Μπαμπά...δες, οι οποίες σε παραπέμπουν απευθείας στο αρχικό κείμενο. Αν δε, κάποιο blog  ενέπνευσε κάποιο άλλο blog να κάνει κάτι, να γράψει κάτι ή να μαγειρέψει κάτι και θέλει να ανεβάσει σχετική ανάρτηση είναι απόλυτα θεμιτό και μάλιστα πολύ αγαπητό ανάμεσα μας και στα πλαίσια του fair blogging- αρκεί να γράψεις δικό σου κείμενο, με δικές σου φωτογραφίες και πάντα με αναφορά στην πηγή έμπνευσης σου, όπως έχω κάνει λόγου χάρη εγώ εδώ, εδώ, και εδώ, σε τρεις διαφορετικές μορφές έμπνευσης. 

Δεν θα μιλήσω καν για πρωτοτυπία, παρθενογένεση και τέτοια διότι δεν πιστεύω απόλυτα σε αυτά, πιστεύω όμως πως μπορείς να εμπνευστείς από μια ιδέα, και είτε να την κάνεις καλύτερη, είτε να την πας ένα βήμα παραπέρα, είτε να δώσεις απλά το δικό σου ύφος και στυλ. Άλλωστε το πρωτότυπο, και λέγοντας πρωτότυπο εννοώ η αρχική εκδοχή, φαίνεται. Πως να το πω, φωνάζει. Ο αγαπημένος μου Stephen King στην αρχή της καριέρας του, σε κάποια κρίση αυτοπεποίθησης κατά την οποία πίστευε πως  δεν αξίζει πια η γραφή του και πως ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει βιβλία του μόνο και μόνο λόγω του ονόματος του και λόγω του πρώτου του βιβλίου που έγινε best seller,  ξεκίνησε να γράφει μια σειρά βιβλίων με το ψευδώνυμο Richard Backman. Περιττό να σας πω πως ακόμα και με άλλη ταυτότητα έγινε ξανά ανάρπαστος και best seller ενώ ταυτόχρονα είχε ξεκινήσει ήδη η φήμη πως αυτός ο Βackman αντιγράφει το στυλ του Stephen King....

Θέλω να πω- αν κάτι έχει προσωπικό ύφος και στυλ, θα ξεχωρίσει. Αν κάτι αξίζει, θα ξεχωρίσει. Και θα ξεχωρίζει. Αυτό ωστόσο δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να μην σέβεται την πνευματική μου ιδιοκτησία και μάλιστα να την μεταχειρίζεται προς όφελος του. 


Αυτό που θέλω εγώ από εσένα αγαπημένε αναγνώστη είναι να είσαι πιο υποψιασμένος. Να κοιτάς και τα ψιλά γράμματα. Μπορεί κάποια άρθρα που αγαπάς πολύ σε κάποιο μεγάλο site να είναι αθέμιτη αναπαραγωγή κάποιου συγκεκριμένου blogger- που αν τον ακολουθήσεις να βρεις μια μικρή διαδικτυακή γωνίτσα στην οποία να μπορείς να καταφεύγεις. Με έναν blogger  που μόνο απρόσωπος δεν είναι. Σου συστήνεται, σου δίνει ένα κομμάτι της προσωπικότητας, της ζωής του, των ενδιαφερόντων σου κάθε μέρα με μόνο σκοπό να σε έχει εκεί. Αναγνώστη. Ο οποίος που και που θα του αφήνει και ένα σχόλιο για να βρίσκει την δύναμη να συνεχίζει. 

23 σχόλια:

  1. Πολύπαθο θέμα και πολύπαθα όχι μόνο blogs αλλά και πνευματικά δικαιώματα. Γι' αυτό και υπάρχει φορέας, ο ΟΣΔΕΛ, που φυσικά δεν καλύπτει τα blogs όπως δεν καλύπτει και τους επαγγελματίες που εργάζονται στο Internet, αλλά τουλάχιστον καλύπτει τη βιβλιοπαραγωγή και τα τελευταία χρόνια και την έντυπη δημοσιογραφία.
    Από την άλλη πλευρά, προσωπικά έχω σε ένα βαθμό αποδεχτεί την αντιγραφή αν και όποτε μπορώ να βρω άκρη προσπαθώ να αποκατασταθεί η τάξη!

    Καλή συνέχεια
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη, οπότε προκύπτει αυτό το θέμα έχω σκεφτεί πως ακόμα και μεγάλοι συγγραφείς και ποιητές αναπαραγονται στο διαδίκτυο διαρκώς, πάνω σε εικόνες ή όχι πολλές φορές χωρίς καν αναφορά του συγγραφεως. Έχει τύχει και εγώ να χρησιμοποιησω τέτοιες εικόνες σε κείμενα μου. Γνωρίζω πολύ καλά πως είναι σχεδόν αδύνατον να προστατευτεις όταν τα γραπτά σου δεν εχουν εκδοθει. Μου κάνει εντύπωση που το έχεις εν μέρει αποδεχθεί αφου εσύ είσαι και τα δυο πρόσωπα. Έχεις εκδώσει παραμύθια ενώ έχεις και blog. Άρα καταλαβαινεις καλύτερα. Ανυπομονώ να έρθει η μέρα που θα μας ενημερωσεις πως ίσως κάτι μπορεί να γίνει! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Ως αναγνώστης δεν εμπιστεύομαι site που κάνουν αναπαραγωγή. Σκέφτομαι αυθόρμητα ότι "αυτός για να κλέβει τον κόπο του άλλου, εμένα ως αναγνώστη με έχει γραμμένο"! Αλλά, όπως το λες, εκπαιδεύτηκα σε αυτό. Έμαθα. Ίσως να φταίμε κι εμείς που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν μιλάμε αρκετά γι'αυτό. Όπως μίλησες εσύ. Απλά. Σεβασμός! Δεν είναι δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα πολύ την γνώμη ενός αναγνώστη εδώ κάτω για να καταλάβω κατά πόσο τους αφορά. Εμείς εκπαιδευομαστε γιατί μας καίει το θέμα. Τον αναγνώστη αναρωτιέμαι κατά πόσο τον ενδιαφέρει πραγματικά; Περιμένω με αγωνία και δικό σας κέντρο κείμενο.

      Διαγραφή
  3. Γιάννα μου, η αλήθεια είναι ότι και εγώ παλιότερα σαν αναγνώστρια, δεν μπορούσα να το αντιληφθώ, ίσως δεν καταλαβαινα και την διαφορά, δηλαδή πότε κάποιος αντιγράφει κάτι από κάποιον, δεν φανταζόμουν πόση σημασία μπορεί να έχει, μέχρι που απέκτησα το δικό μου blog....Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό και άδικο.. Με αυτόν τον τρόπο το blogging δεν έχει καμιά αξία!Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ αυτό φοβάμαι Αθηνά, πως ο αναγνώστης δεν είναι τόσο υποψιασμένος, μα δεν τον αφορά κιόλας. Το κρίμα είναι πως μπορεί να γίνει αναπαραγωγή κειμένου με τον σωστό τρόπο και να είναι και στα πλαίσια του fair blogging...

      Διαγραφή
  4. Βαρύ θέμα και πολύπαθο! όλα ξεκινάνε από το γεγονος ότι κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να μάθει τον σωστό τρόπο αντιγραφής γιατί ναι υπαρχει τέτοιος! Το δε χειρότερο είναι οτι ακόμη και bloggers που τους ζητάνε την άδεια να ανεβάσουν άρθρα τους, όπως έγραψε και η φίλη παραπάνω, ΔΕΝ γνωρίζουν ώστε να απαιτήσουν τον σωστό τρόπο αντιγραφής! ο οποίος είναι αντιγραφή λίγου κειμένου και μιας φωτογραφίας και παραπομπή με ενεργό λινκ στο μπλογκ που πρώτο ανέβασε την ανάρτηση! όλα τα άλλα είναι απλά τερτίπια για να χρυσώνουμε το χάπι! Η αντιγραφή ολόκληρου κειμένου, ακόμα και με ενεργό λινκ στο τελος της αντιγραφής, λέγεται plagiarism, και είναι αδίκημα κατά τον νόμο. Όχι γιατί το λέω εγώ ή γιατί έτσι με συμφέρει σαν μπλογκερ που παράγει δικά του κείμενα, αλλά γιατί έτσι είναι ο νόμος, το πνεύμα του οποίου είναι: αφενός η προστασία του αρχικού δημιουργού (κάτι που συμβαίνει έτσι και αλλιώς αυτόματα με το που ανεβάζει την ανάρτηση, βλέπε νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων) και αφετέρου -ότι ακόμη και σε περίπτωση σύμφωνης γνώμης του δημιουργού- και τα δυο μπλογκς, αυτό που αναπαράγει και αυτό που έχει πρωτοδημουργήσει- επωφελούνται! Γιατί διαφορετικά, αν ο δημιουργός δώσει την σύμφωνη γνώμη του, και ο άλλος αντιγραψει όλο το κείμενο, ακόμη καιμε ενεργό λινκ στο τέλος, κανείς δεν θα παει στο μπλογκ του δημιουργού αφού έχει ήδη διαβάσει όλο το άρθρο απο αυτόν που το αναπαρήγαγε! Τόσο απλά! Ουσιαστικά δίνοντας σύμφωνη γνώμη να αντιγραφεί όλο τό άρθρο σου βγάζεις τα μάτια σου μόνος σου αφού ο αναγνώστης θα το διαβάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ αλλού και δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο να πατήσει το λινκ να ρθει σε εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και μπορείς να δώσεις αδεια για αναπαραγωγή ολοκληρου κειμένου! ουτε εγω εχω επαγγελματικο μπλογκ, αν μπεις και το δεις θα δεις οτι ουτε διαφημισεις εχω ουτε κανω αναρτησεις για να διαφημιζω κατι! ομως επειδη εχει τυχει να αντιγραψουν κειμενα μου, νιωθω πολυ ασχημα να βλεπω τον δικο μου κοπο αλλου χωρίς καν αναφορα τις πλειστες των περιπτωσεων. Ειναι θεμα χαρακτηρα. Για εμενα που ξενυχταω για να γραψω κατι ουσα μανα δυο μικρων και εργαζομενη το να μου κλεψουν ενα αρθρο -ανεξαρτητα απο το αν βγαζουν λεφτα ή όχι- απλα δεν ειναι αποδεκτο! δεν θελω βρε παιδι μου, και στην τελικη γιατι δεν καθεται ο αλλος να κουραστει να γραψει δικο του αρθρο και το θελει ετοιμο; τωρα το να δωσεις αδεια για αναδημοσιευση χωρις να σε πειραζει, ειναι προφανως θεμα δικου σου χαρακτηρα, εγω ανεφερα τα νομικα που με κοπο εμαθα γιατι στην ελλαδα μονο δυο δικηγορικα γραφεια γνωριζαν πραγματα περι blogging. Απλα ειλικρινα δεν καταλαβαινω το γιατί να δωσεις ενα αρθρο σου! η μονη περιπτωση που θα το εκανα ειναι για φιλικο μπλογκ και αυτο γιατι ξερω οτι τα φιλικα μου μπλογκς θα ειχαν μια πηγη τελοσπαντων.

      Διαγραφή
    2. Μάχη μου χαίρομαι πολύ που σχολίασες διότι πρώτον ξέρω πόσες φορές έχουν αντιγράψει αθέμιτα δική σου δουλειά αλλά και πόσο το έχεις ψάξει και έχεις σταθεί δίπλα σε άλλες bloggers που το έχουν επίσης υποστεί. Τείνω να συμφωνήσω μαζί σου, κυρίως επειδή τα θέματα μου είναι καθαρά προσωπικά και σίγουρα δεν θα έδινα άδεια για αντιγραφή ολόκληρου του κειμένου. Ούτε εσύ όμως θα έπρεπε να το κάνεις και καλά κάνεις που δεν θα το επέτρεπες μιας και φαίνεται πόση δουλειά κάνεις σε κάθε άρθρο σου μόνο και μόνο για την τρέλα σου και σίγουρα είναι απαράδεκτο να το αναπαράγει κάποιος ολόκληρο και να χάνεις εσύ την επισκεψιμότητα, άλλωστε δεν υπάρχει blogger που να μην θέλει κοινό- αν ήταν έτσι θα γράφαμε όλοι ημερολόγια. Μας αρέσει η αλληλεπίδραση και "τρεφόμαστε" από αυτήν. Ακόμα και εσύ Ελίνα με τα κείμενα ψυχολογίας σου, δεν έχει σημασία αν τα έγραψες σε πέντε λεπτά ή πέντε μέρες, δίνεις την δική σου ματιά και άποψη, σε ένα κείμενο που στέκεται άψογα. Τον αναγνώστη τον κρατάς με το στυλ σου, το οποίο είναι μοναδικό, και κατά την γνώμη μου οφείλεις να προστατέψεις. Και σίγουρα δεν πιστεύω πως μερικά ναι, θα μειώσουν την λογοκλοπή χωρίς άδεια. Εδώ δεν υπακούμε καν σε νομοθεσίες και κανόνες- αν περιμένεις να πάμε μπροστά στηριζόμενη απλά στο φιλότιμο.... αχ μακάρι να ήταν έτσι...

      Διαγραφή
  5. Καλή μου Γιάννα, έχω προβληματιστεί πολύ με το θέμα , έχω περάσει από διάφορες φάσεις ως μπλόγκερ... και εν τέλει ακόμα ψάχνομαι, δεν έχω κατασταλάξει μέσα μου.νομίζω όμως πως βρίσκω την άκρη μέσα μου σιγά σιγά...

    Σίγουρα συμφωνώ με τον τρόπο αντιγραφής που παραθέτει η Μάχη (αντιγραφή μέρους της ανάρτησης και ενεργός σύνδεσμος- αυτό προτείνω και στο προσωπικό μου μπλογκ... αυτό εύκολα γίνεται στην wordpress, με reblog).

    Βέβαια υπάρχουν και ιστοσελίδες όχι προσωπικές όπως τα δικά μας μπλογκ, αλλά ευρύτερου ενδιαφέροντος, που στόχος τους είναι η αφιλοκερδής διάδοση των αναρτήσεών τους, γιατί θέλουν να προσφέρουν κάτι οφέλιμο- εκείνοι με χαρά δίνουν άδεια αναπαραγωγής.)

    μεγάλο θέμα, όλα νομίζω ξεκινούν από το προσωπικό κίνητρο του καθενός.

    Γιάννα μου, πολύ καλα έκανες και τα έγραψες όλα αυτά, είναι πολύ καλό να λέγονται και να εκφράζονται ξεκάθαρα οι προθέσεις μας και οι επιθυμίες μας- και ως μπλόγκερ.

    σε φιλώ , με την αγάπη μου πάντα,
    Αλεξία

    υγ ίσως όταν αναρρώσω να καθήσω να γράψω λίγες σκέψεις περί του θέματος- κυρίως γιατί θα ήθελα να έχω και την γνώμη των αναγνωστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω πως έχεις πολλές φορές ζήσει μεγάλη διαμάχη μέσα σου- ιδίως σχετικά με τα κείμενα σου που αφορούν τα παιδιά σου, παρόλο που σου έχω πει πως δεν θεωρώ πως τα εκθέτεις ούτε στο ελάχιστο- και για αυτό ακριβώς τον λόγο θα ήθελα να διαβασω ένα σχετικό κείμενο από εσένα. Περαστικά και εύχομαι σύντομα γερή κοντά μας. Φιλιά πολλά πολλά.

      Διαγραφή
  6. Καλημερα Γιάννα μου! Εγω οπως ξερεις δεν έχω δικο μου blog απλα μου αρέσει να διαβάζω πολυ όμορφες αναρτήσεις κ να μιλάω φυσικά με τους ανθρώπους που το έχουν γράψει. Φυσικά κ με ενδιαφέρει περισσότερο να γνωρίσω τον άνθρωπο τον οποίο γράφει κ βιώνει τα εκάστοτε κειμενα αφου αποτελούν κομμάτι της ζωή της κ δίκη του έμπνευσης! Η αναδημοσιευση με την παραπομπή στο blog που δημοσιεύτηκε το κείμενο θεωρώ οτι είναι ο καλύτερος τροπος για να δείξεις οτι κατι σου άρεσε η' ακόμη οτι θαυμαζεις κάποιον κ θέλεις με αυτον τον τροπο να του δείξεις οτι αξίζει πολλα!! Συμφωνεις η'οχι; εγω δεν γνωρίζω πολλα πραγματα πανω στο θέμα κ θα ήθελα την γνώμη σου! Οταν μου αρέσει κάποιο κείμενο κ θέλω να το κοινοποιησω με σκοπό να το διαβάσουν ακόμα περισσοτεροιειείναι θεμιτό η' όχι. Έχω αναδημοσιευσει κάποια αρθα απο μεγαλο site για μαμαδες. Όχι αντιγραφή του κειμένου, τον τιτλο κ την διεύθυνση απευθείας να μπει ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης στο site. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις αν μπεις στο προφίλ μου θα καταλάβεις. Απλά δεν ξέρω κ αν επιτρέπεται αυτο! Φιλακια πολλα γλυκά στο μαιμουδακι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Ειρήνη... Το κείμενο δεν αφορά τις αναδημοσιεύσεις από αναγνώστες. Ο αναγνώστης έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, πρόκειται για προσωπική του χρήση και μόνο. Φυσικά και ο τρόπος που το κάνεις είναι ο σωστός και αυτός που χρησιμοποιούν όλοι. Ωστόσο σαν αναγνώστρια μπορείς να είσαι πιο προσεκτική και να εντοπίσεις πια μεγάλα σαιτ αναπαράγουν διαρκώς κείμενα ολόκληρα που στο τέλος τους αναφέρουν άλλη πηγή, είτε με ενεργό λινκ είτε όχι και να πάψεις να τα ακολουθείς. Αντί αυτού να εντοπίσεις τα blog που αγαπάς και να ακολουθείς απευθείας αυτά. Σε φιλώ γλυκά και σένα και τα αγόρια σου!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου Γιαννα μου! Τωρα κατάλαβα ακριβως!!! Θα είμαι πιο υποψιασμενη λοιπον... Γιατι είναι κρίμα να σου "κλέβουν" τα δικα σου βιωματικά κειμενα, τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου... Φιλακια πολλα

      Διαγραφή
  7. Μεγάλο θέμα άνοιξες Γιάννα μου. Εμένα προσωπικά σαν αναγνώστρια θα με ενοχλουσε να δω ενα απολυτα ίδιο κείμενο σε ένα μπλογκ, ειναι σαν να μου δίνεις πλαστή ταυτότητα. Κατά την γνώμη μου πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε τουλάχιστον η πηγή,να λες οτι δεν είναι δικο σου το κείμενο.Είναι άσχημο νομίζω να παίρνεις κάποιον που όπως είπες και εσύ εχει αφηερωσει χρόνο για να το γράψει και πολλές φορές μέρος της ψυχής του. Αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.
    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα το εντόπιζες όμως από μόνη σου σαν αναγνώστρια;

      Διαγραφή
    2. Ναι, βασικα καποιος σαν εμενα που διαβαζει πολλα μπλογκ θα το εντοπιζε τωρα για αυτους που διαβαζουν μια στο τοσο δεν νομιζω. Αυτό νομιζω ειναι το χειροτερο της ιστοριας.

      Διαγραφή
  8. Αποτύπωσες ακριβώς τις σκέψεις μου. Αλλά έχω κι άλλες ακόμη.
    Θα επανέλθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς σε βρήκα! Πολύ όμορφο blog και πολύ σωστή ανάρτηση! Έχω πέσει και εγώ θύμα "αντιγραφών" από μεγάλα site που έχουν χιλιάδες αναγνώστες στο facebook. Αυτό που με νευριάζει περισσότερο είναι ότι μερικοί δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να ζητήσουν την άδεια σου ή να βάλουν ένα link, απλά αντιγράφουν τα πάντα, παίρνουν τις φωτογραφίες σου και τα βάζουν στο site τους με σκοπό να βγάλουν περισσότερα χρήματα από τις διαφημίσεις . Απαράδεκτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντινα μου,καλώς ήρθες! Είναι όπως ακριβώς το λες - ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ. Και δυστυχώς εξακολουθεί και συμβαίνει...

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...