Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Στέλνοντας- ξανά- ένα κομμάτι της καρδιάς μας στον ουρανό...

Σε αυτή την εγκυμοσύνη, την τέταρτη πλέον στην σειρά, μόλις ξεκίνησα να έχω αιμορραγίες ένα πράγμα παρακαλούσα κάθε μέρα την Παναγία. Αν ήταν να κρατήσω αυτό το μωρό στην αγκαλιά μου να αντέξω τα πάντα- το έχω ξανακάνει και θα το ξαναέκανα. Αν όμως δεν ήταν να το κρατήσω στην αγκαλιά μου, να το πάρει από κοντά μου σύντομα. Μην με βασανίσει. 

Και έτσι και έγινε. Αυτό το φασολάκι δεν ήταν γραφτό να το πάρουμε αγκαλιά. Αυτό το φασολάκι ήταν γραφτό να στολίσει λίγο περισσότερο τον Παράδεισο. Αυτό το φασολάκι ήταν γραφτό να μεταμορφωθεί σε αστέρι και να φωτίσει λίγο περισσότερο τον νυχτερινό ουρανό. 

Έχοντας αποχαιρετήσει δύο μωρά κοντά στις 30 εβδομάδες, το να αποχαιρετήσουμε ένα στην ένατη εβδομάδα σίγουρα μας πόνεσε λιγότερο. Δεν μπορώ να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου. Το όνειρο όμως που ναυαγεί πονάει το ίδιο. Το γεγονός ότι τώρα πονάει και το παιδί μας μαζί μας, μας πληγώνει περισσότερο. 

Μπορεί το φασολάκι μας να είχε μόλις διαμορφωθεί. Ίσα που προλάβαμε να ακούσουμε καρδούλα, να δούμε χεράκια και μια υποψία από ποδαράκια. Από την στιγμή όμως που εμείς πιστεύουμε πως το έμβρυο εμψυχούται από την στιγμή της σύλληψης, δεν παύουμε να μετράμε ένα ακόμα αστέρι στον ουρανό. 

Αποχαιρετήσαμε ακόμα μια φορά, μαζί με το αστεράκι μας, ένα μικρό κομμάτι της καρδιά μας. Και τα συναισθήματα ανάμεικτα. Τα λόγια φτωχά μπροστά τους. Το μυαλό μπερδεμένο σαν ένα κουβάρι. 




Έχοντας πλέον ένα παιδί στην αγκαλιά μας, κάθε απόφαση μας επηρεάζει και τον ίδιο. Δεν παλεύουμε δυο μόνο αλλά τρεις. Και ειλικρινά δεν ξέρεις πια για ποιον παλεύεις. Γιατί παλεύεις. Πόσο ακόμα αντέχεις να παλεύεις. Που σταματάει η προσωπική επιθυμία; Πόσο αντικειμενική είναι αυτή σου η επιθυμία; Πότε καταλαβαίνεις αν πρέπει να υπερτερήσει η λογική; Πόσο ακόμα πρέπει να ακούς το συναίσθημα; 

Δεν ξέρω ειλικρινά. Αυτό που ξέρω είναι ότι παρόλο που- λόγω των σπάνιων συνδρόμων μου- για μια απλή απόξεση χρειάστηκε τέσσερις ώρες χειρουργείο, παρόλο που δεν υπάρχει ένας γιατρός που να θέλει να με ξαναδεί έγκυο, παρόλο που τα ψυχικά αποθέματα είναι αισθητά λιγότερα και στους δυο μας- εμείς ακόμα δεν αποκλείουμε τίποτα. Ακόμα αρνούμαστε να πειστούμε πως δεν θα έχει συνέχεια. Ακόμα επιμένουμε να πιστεύουμε στο θαύμα. Ακόμα έχουμε απύθμενη αγάπη να δώσουμε. Ακόμα κοιταζόμαστε τα μάτια και έχουμε το ίδιο όνειρο... 

Και δεν ξέρω αν τελικά έχουμε τα λογικά μας ή έχουμε χάσει εντελώς το μυαλό μας... 

Αντίο βρε αστεράκι... Δώσε λίγη μυρωδιά από εδώ στα αδέλφια σου και θύμισε τους πόσο είχαμε λαχταρήσει και αυτά... 

13-10-2017 


Φθινόπωρο στον έρωτα

απόψε ανατέλλει
αρισμαρί και μέλι
μύρισαν τα βουνά
κι εγώ κοιτάζω σιωπηλός
το χώμα το βρεγμένο
σαν κάρβουνο αναμμένο
η ομορφιά πονά.

Φιλί γυρεύω του ουρανού
κι αυτός μου δίνει στάχτη
μα απ’ της καρδιάς τ’ αδράχτι
σαν θέλω να κοπείς
σαλεύουν τα πορτόφυλλα
κι η κλειδωνιά γυρίζει
αέρας μου σφυρίζει
αν έρθεις, μην αργείς.

Γδύσου κι από τα μάτια μου
πάρε νερό και πλύσου
ο χωρισμός θυμήσου
είναι χειμωνανθός
τη λύπη την κατοίκησα
σε νύχτα και σε μέρα
σ’ αφήνω στον αέρα
για να σε βρω στο φως.

Η αγάπη φόβους και όνειρα
δειπνά προτού ραγίσει
στου πόνου το ξωκλήσι
αγιάζει η ερημιά
κι εγώ μια θλίψη που ζητώ
για να με σημαδέψει
το φως πριν βασιλέψει
θα σ’ αρνηθώ ξανά.






43 σχόλια:

  1. Γειά σου αστεράκι.. χαιρέτησε όλους τους αγαπημένους που θα συναντήσεις εκεί ψηλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο καλό αστεράκι μας!! Αγκάλιασε τα αδέρφια σου και όλα τα αγγελάκια του κόσμου για τις μαμάδες που μένουν πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντίο μικρό αστεράκι....και τώρα μαζί με τα αδέρφια σου στείλετε πίσω το όνειρο...
    Να μην ναυαγήσει ξανά....
    Να γεννηθεί με την ελπίδα πως θαύματα γίνονται....
    Όσο για σας έχετε κυρίως να εστιάζετε στο μικρό σας μαιμουδι...
    Σας φιλώ....
    Γιάννα μου η σκέψη μου κοντά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο μου μισό... Σε ευχαριστώ πολύ για όλα... Μεγάλη και σφιχτή αγκαλιά και σε σένα.

      Διαγραφή
  4. Γιάννα μου, καταλαβαίνω όλο αυτό που γίνεται μέσα στο μυαλό σου... Το έχω περάσει και κατά διαστήματα το περνάω ακόμη. Δεν έχω λόγια να σου πω, στεναχωρέθηκα πολύ με αυτή την απρόσμενη αναχώρηση... Η σκέψη μου είναι μαζί σου, μια αγκαλιά σου στέλνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω Ευτέρπη μου. Μακάρι να μην το είχες περάσει. Την ένιωσα την αγκαλιά, μια ζεστή αγκαλιά και από εμένα.

      Διαγραφή
  5. Ποσο λυπαμαι κοριτσι μου γλυκο και ποσο σε θαυμαζω γι αυτην την τεραστια ψυχικη σου δυναμη....καλο ταξιδι αστερακι να προστατευεις με τα αλλα αδερφακια σου την οικογενεια σου εδω κατβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κατερίνα μου, το εκτιμώ. Σε φιλώ γλυκά...

      Διαγραφή
  6. Καλο ταξιδι σε ολα τα αγγελουδια μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό ταξίδι στο αστεράκι σας... Γιάννα μου όσο ζούμε είναι αδύνατο να εγκαταλείψουμε τα όνειρα! Θαύματα γίνονται αρκεί να πιστεύουμε σ'αυτά με όλη μας την ψυχή! Συνέχισε να ελπίζεις πως κάποια στιγμή θα συμβεί και σε εσένα! Την αγάπη μου❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου. Η ελπίδα, μαζί και τα όνειρα που την θρέφουν, πεθαίνει πράγματι πάντα τελευταία. Θα δείξει... Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Μια μεγάλη αγκαλιά με την αγάπη μας πασπαλισμένη.

      Διαγραφή
  8. Αντιο στο μικρο σας αστεράκι μην σταματας να ελπιζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου παραδόξως δεν γίνεται... Είναι στην φύση μας να ελπίζουμε μέχρι τέλους. Απλά κάποιες φορές ίσως η ελπίδα, ή το όνειρο αν θες, αλλάζει μορφή... Σε φιλώ γλυκά.

      Διαγραφή
  9. Αντίο μικρό αστεράκι και να τους προσεχείς όλους!!! Σαν οικογένεια είστε πολύ δυνατοί και μαζί θα το περάσετε όλο αυτό πιο γρήγορα. Έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά με το μαϊμούδι και σιγουρα έχετε πολλά να δώσετε. Μην σταματήσεις να πιστεύεις στην οικογένεια σου και στα θαύματα. Σου στέλνω μια ΜΕΓΑΛΗ αγκαλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ένιωσα γλυκιά μου Τέσσυ. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα τα όμορφα σου λόγια. Μεγάλη αγκαλιά και από εμάς...

      Διαγραφή
  10. Πόσο δύσκολο όλο αυτό. Πόσο σε θαυμάζω που επιμένετε, όμως, και το πιστεύετε όλοι σας το ίδιο. Μπράβο σας για τη δύναμη, Γιάννα μου. Μπράβο και στα αγόρια σου κ τη στήριξη που δίνετε ο ένας στον άλλο. Καλό ταξίδι στο αστεράκι σαε. Θα σας φωτίζει και εκείνο από τους ουρανούς σου και θα σας προσεχει. Φιλιά πολλά και μια αγκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ειρήνη μου. Ξέρεις δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις με αξιοπρέπεια και αγάπη. Για μας αυτή είναι η μόνη επιλογή. Η μόνη τουλάχιστον που δεν μας γεμίζει θυμό και ερωτηματικά. Σε φιλώ γλυκά και σου ανταποδίδω την αγκαλιά.

      Διαγραφή
  11. Τα έχετε και τα παρά εχετε τα λογικά σας Γιαννάκο!! και πολύ αγάπη αν δώσετε έχετε και κουράγια!
    Να είστε μόνο καλά για να τα κάνετε όλα!!
    Όσο για το αστεράκι θα βρει παρέα τα αδερφάκια του...
    Την πιο σφιχτή αγκαλιά μου ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Λενιώ... Όμορφο πλάσμα μου εσύ... Μεγάλη και σφιχτή αγκαλιά από όλους εμάς...

      Διαγραφή
  12. Αντιο αστεράκι.. Δεν ηταν η ωρα σου να μείνεις εδω τελικα.. Κουράγιο και δυναμη σε ολους σας Γιαννα μου.. Ευτυχως έχετε ο ένας τκν αλλο.. Πολλα φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε ευλογημένοι Ελπίδα μου, δόξα τον Θεό. Σε φιλώ γλυκά, γλυκά... Με έναν διαφορετικό μεν τρόπο, ξέρω όμως πως με καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
  13. Γιάννα μου μη σταματάς να πιστεύεις στο όνειρο σου... Άλλωστε με τα αστέρια σου να σας φωτίζουν το δρόμο θα τη βρείτε την άκρη!Σου το εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Δέσποινα... Μεγάλη αγκαλιά...

      Διαγραφή
  14. Ψαράκι μου καλό σου στέλνω ολη μου την αγάπη και να ξέρεις οτι σε σκέφτομαι...
    να είστε αγκαλιασμένοι πολυ σφιχτά...φιλιά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πολύ όμως... Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου, το εκτιμώ. Σφιχτή αγκαλιά και σε σένα...

      Διαγραφή
  15. Γιάννα μου δεν υπάρχουν λόγια... Το μόνο που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα νέα αυτά, είναι ένα τραγούδι που σου το στέλνω μενολη μου την αγάπη ελπίζοντας, να βρεις στα λόγια του μια ταύτιση και στη μουσική του λίγη γαλήνη. https://youtu.be/8eiO-p4ofdE.. καλό ταξίδι στο αστεράκι σου και καλή αντάμωση να εχει με τα αγγελούδια σου..ξέρεις πολύ καλύτερα από τον οποιοδήποτε ότι η πίστη και η ελπίδα κάνουν θαύματα, αφού κρατάς στην αγκαλιά σου ένα από αυτά.. να προσέχετε ο ένας τον άλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Βέρα... Σε ευχαριστώ για όλα. Την συνεχή και γλυκιά σου παρουσία- έστω και διαδικτυακή. Το Αστεράκι του Τσακνή είναι το τραγούδι του δεύτερου μου αγγέλου χρόνια τώρα... Είχες δίκιο που πίστεψες πως θα ταυτιστώ. Μεγάλη και σφιχτή αγκαλιά.

      Διαγραφή
  16. Επειδή δεν ξέρω αν βγαίνει το λινκ, το τραγούδι είναι το αστεράκι του Διονύση Τσακνή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιάννα μου, η ψυχή της μάνας ή αυτής που θέλει να (ξανά) γίνει μάνα, αντέχει και μάλιστα πολλά ωστε να πετύχει το όνειρο και να το κάνει πραγματικότητα. Αυτό τουλάχιστον μας έχει δείξει η ζωή σε όσες από εμάς έχουμε χάσει μωρό μέσα από την αγκαλιά μας και μέσα από την κοιλιά. Αξίζει να παλέψουμε για μια ακόμα ψυχή που θέλουμε να φέρουμε στον κόσμο. Αξίζει να δώσουμε αυτή την αμέτρητη αγάπη που έχουμε μέσα μας, γιατί αλλιώς τα συναισθήματα θα μας πνιξουν. Όσο ζούμε ελπίζουμε καλή μου μανούλα! Και όσο ελπίζουμε προσπαθούμε... Και με την προσπάθεια ανακαλύπτουμε ότι θαύματα γίνονται, και εσύ το ξέρεις από πρώτο χέρι μιας κ το έχεις στην αγκαλιά σου! Τα αγγελουδια μας Γιάννα μου κάνουν αυτό που δεν προλάβαμε να κάνουμε εμείς γιαυτα...φροντίζουν την μαμά κ τον μπαμπά τους από εκεί. Και αυτό ΙΣΩΣ είναι μια μικρή παρηγοριά.
    Καλό ταξίδι στο μικρό σας αστεράκι,έχει σίγουρα βρει την καλύτερη παρέα .. Πολλές αγκαλιές με τα αγόρια σου, έτσι παίρνετε δύναμη ο ένας από τον άλλο. Γλυκά φιλιά από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πένυ μου ο πόνος ο δικός σου σε έχει γεμίσει σοφία και αυτό είναι υπέροχο με έναν περίεργο τρόπο... Καταλαβαίνω κάθε λέξη σου, βάλσαμο στην ψυχή μου γιατί ξέρω πως έχεις δίκιο. Σου στέλνω την πιο μεγάλη και σφιχτή μου αγκαλιά...

      Διαγραφή
  18. Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω Γιάννα μου. Τι να σας πω.... Ήμουν σίγουρη πως ολα θα πάνε καλά αυτή τη φορά. Γιατί το αξίζετε!!!!
    Σας θαυμάζω για αυτή την δύναμη και την αγνή ψυχή σας. Καλο ταξίδι στο αστεράκι σας. Στέλνω μεγάλη αγκαλιά και στους τρεις σας με πολλες χρωματιστές σκέψεις🌈🌈🌈🌈

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά και χαμογελαστή μου Δήμητρα που τόσο απλόχερα μου έστελνες όλο αυτό το διάστημα την θετική σου ενέργεια και την αγάπη σου. Το εκτιμώ να ξέρεις. Το ότι αξίζει κάποιος κάτι, και ποιος άλλωστε δεν αξίζει την ευτυχία και την αγάπη, δεν σημαίνει πως θα το πάρει τουλάχιστον όχι με τον τρόπο απαραίτητα που νομίζει... Σε ευχαριστώ πολύ για ΟΛΑ, μεγάλη και πασπαλισμένη με χρώμα αγκαλιά και από εμάς...

      Διαγραφή
  19. Ιωάννα μου,
    Πίστεψε το κι ο Θεός θα σου δώσει!
    Προσπάθησε να ελπίζεις για να ελπίζουμε κι εμείς.Η εγκυμοσύνη σου αυτή είχε δώσει ελπίδες και σε εμάς.Δεν της πήρε,ομως, τώρα, ποτέ μην το σκεφτείς αυτό!!οι ελπίδες μεγαλώνουν για τη μέρα εκείνη!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Κάτια μου. Έχεις δίκιο αλήθεια. Απλά όταν το σώμα δεν βοηθάει και το βλέπεις πια, δεν ξέρω... Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σε φιλώ γλυκά, γλυκά

      Διαγραφή
  20. Τόσες μέρες γράφω και σβήνω!Δε θα σου πω κάτι,παρα μονο πόσο χαίρομαι για τις αστείρευτες ελπίδες σας!...τα λέμε αστεράκι...κ στο μεταξύ χαιρετίσματα σε ολα τα παιδιά μας..
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ λυπάμαι για ό,τι συνέβη. Είσαι στη σκέψη μου. Μη χάνεις την πίστη και την ελπίδα... <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ασπασία μου... Το εκτιμώ. Σε φιλώ γλυκά...

      Διαγραφή
  22. Αντίο Αστεράκι!
    Λυπάμαι για την απώλεια σας Γιάννα μου. Είχα μέρες να μπω στο σπιτικό σας και νόμιζα πως όλα πάνε καλά! Πίστευα πως αυτή τη φορά όλα θα πήγαιναν καλά μέχρι το τέλος. Δεν είμαι μαμά όμως πονάω αλήθεια μαζί σου! Δεν είναι το ίδιο το ξέρω. Δεν έχει καμία σχέση. Ομως πονάω πολύ γιατί δεν έχω γίνει ακόμα μαμά , δεν έχουμε το παιδάκι που λαχταράμε και φοβάμαι πολλές φορές πως ποτέ δε θα γίνει! Συγγνώμη που ήρθα εδώ να σου πω τώρα τον πόνο μου. Φιλιά πολλά και να χαίρεστε το μαϊμουδάκι σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Αννα μην ζητάς συγνώμη πουθενά που καταθέτεις ένα κομμάτι της ψυχής σου. Ιδίως εδώ που ξέρουμε τόσο καλά πόσο - μα πόσο - πονάει αυτή η λαχταρα να γεμίσει η αγκαλιά... Στο εύχομαι ΜΈΣΑ από την καρδιά μου! Πραγματικά. Σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια... Σου στέλνω μια μεγάλη αγκαλιά...

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...