Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Ένα μαιμουδάκι γράφει στον Άγιο Βασίλη- ξανά! (2017)

Παρότι οι γονείς μου, πολύ γρήγορα μας "έσκασαν" την φούσκα περί Άγιου Βασίλη, η μητέρα μου πάντα μας προέτρεπε με πάθος να γράψουμε γράμμα τι θέλουμε από τον Άγιο- εννοώντας να γράψουμε σε ένα γράμμα τι θέλει να μας πάρει η ίδια. Ακόμα και τώρα που είμαι 37 χρονών γαιδούρα, μου ζητάει να γράψω γράμμα στον Άγιο Βασίλη. (κάπως έτσι πήρε η Σουλτάνα στα 18 της δώρο ένα αυτοκίνητο!) 

Όταν ωστόσο έγινα μαμά, ποτέ δεν πίστευα πως το γράμμα στον Άγιο Βασίλη μπορεί να αποτελέσει ολόκληρη αφορμή για μια μικρή γιορτή. Το πως το εμπνεύστηκα σας το είχα εξηγήσει στα δεύτερα μας Χριστούγεννα ως μαιμουδοοικογένεια. Έκτοτε, έγινε αγαπημένη παράδοση η οποία συμπεριλαμβάνεται και ως δραστηριότητα στο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. (πέρσι μάλιστα κάναμε ολόκληρη υπερπαραγωγή - με pancakes σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου και σούπερ μαγική ατμόσφαιρα!) 

Έτσι και φέτος. Το σπιτάκι με τον αριθμό 3 στο φετινό μας ημερολόγιο  έκρυβε αυτήν ακριβώς την έκπληξη, μαζί με ένα λαχταριστό σοκολάτακι! Βέβαια κρατήσαμε την υπερπαραγωγή λίγο πιο low profile, μιας και η κύρια παραγωγός, (βλέπε εμένα), είναι κομματάκι άρρωστη και στην ουσία σέρνεται. Αυτό όμως δεν αφαίρεσε από την χαρά του μαιμουδιού και την λαχτάρα του να γράψει το γράμμα στον αγαπημένο του Άγιο. Κάπως έτσι λοιπόν, με το τζάκι πάντα αναμμένο, το πρωινό να αποτελείται από ταπεινά τοστάκια, μελομακάρονα και κουραμπιέδες ,  με το πιο λαχταριστό σοκολατένιο ρόφημα - γάλα με γεύση σοκολάτα και σαντιγί πασπαλισμένη με πολύχρωμα sprinkles και μπουκίτσες marshmellows- να κάνει την διαφορά, γράψαμε και φέτος το γράμμα μας στον Άγιο Βασίλη! 







Παρότι είχα αποφασίσει πέρσι να μην αγοράζω έτοιμα "γράμματα", μέχρι και πριν μερικές μέρες δεν είχα βρει washi tape που να με ενθουσιάσουν, έτσι υπέκυψα σε ένα από τα έτοιμα σετ- το οποίο με κέρδισε κυρίως λόγω των χιονονιφάδων που είχε μέσα για να βάλουμε στον φάκελο- ήξερα πως και ο Δημήτρης Γεράσιμος θα τις λατρέψει. Κάθε χρόνο όμως, φροντίζω να έχω πάρει ένα πολύ γιορτινό στυλό ή μολύβι που να κουδουνίζει- ώστε γράφοντας το γράμμα μας να ακούμε τον μελωδικό του ήχο. Τα δε αυτοκόλλητα είναι πάντα must για τις παιδικές καρδούλες. 






Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο Δημήτρης Γεράσιμος επέμενε να γράψω εγώ το γράμμα- μου είπε ωστόσο ο ίδιος τι ακριβώς θέλει να γράψω. Ζωγράφισε όμως μια ζωγραφιά για τον Άγιο Βασίλη- όπου έχει σχεδιάσει και το δώρο που θέλει. (τι εννοείται τι δώρο είναι αυτό; Ξεκάθαρα τηλεσκόπιο!) 

Πράγματι λοιπόν έγραψα το γράμμα μας σύμφωνα με τις οδηγίες του μαιμουδιού και το οποίο έχει ως εξής: 

"Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, 

Είμαι καλό παιδί- τις περισσότερες φορές. Θα ήθελα το δώρο μου να είναι ένα τηλεσκόπιο. Σε αγαπώ, σε θαυμάζω. Το δώρο που θα μου φέρεις θα μου αρέσει πολύ, θα το θαυμάζω ΟΛΗ την ώρα- αν μπορούν να το φτιάξουν τα ξωτικά σου. 

Με αγάπη, 

Δημήτρης- Γεράσιμος. " 

Το στολίσαμε, το βάλαμε στον φάκελο με την ζωγραφιά μας και τις χιονονιφάδες για να χαρεί ο Άγιος Βασίλης, στολίσαμε και τον φάκελο και χαρήκαμε την υπόλοιπη μέρα με χουχούλιασμα, comfort food και αγαπημένη ταινία. 



Θα το στείλουμε σύντομα, (ώστε να μην υπάρχει επιλογή πισωγυρίσματος, χεχε) και θα περιμένουμε με αγωνία τον Δήσιμο να φανερωθεί και φέτος, ώστε να βεβαιωθούμε πως το γράμμα μας έφτασε στο Βόρειο Πόλο και πως όλα βαίνουν καλώς. 

Εσείς; Γράψατε γράμμα στον Άγιο Βασίλη; 

2 σχόλια:

  1. Και του χρόνου!!!εύχομαι μαζί με το τηλεσκόπιο να,σας φερει άπειρη αγάπη κ ευτυχία ο Άγιος Βασίλης.Γράψαμε κ μεις το γραμματακι μας κ περιμένουμε....δε σας ξεχνώ...φιλιά σε ολους σας!!!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Α. Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! Καλές γιορτές για όλο τον κόσμο με υγεία και άφθονη πίστη και μαγεία!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...