Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Πρόσκληση για ταξίδι στο... διάστημα!

Για μένα, η πρόσκληση- ακόμα και για ένα πάρτι γενεθλίων- είναι πολύ σημαντική. Δίνει με τον τρόπο της το "vibe" του πάρτι, ενώ ταυτόχρονα τιμάς με αυτή τους  καλεσμένους σου. Γίνεται λοιπόν πάρτι με θέμα το διάστημα χωρίς μια πρόσκληση που θα σε ταξιδέψει; Δεν γίνεται σας λέω! Κάπως έτσι καταλήξαμε φέτος να φτιάξουμε το πιο ξεχωριστό διαστημόπλοιο! 




Στα πέντε χρόνια που διοργανώνω παιδικά πάρτι, έχω κάνει πολλά τρελά για προσκλήσεις όπως αληθινή σαγιονάρα παραλίας, (δείτε εδώ) και κώνος κυκλοφορίας! (δείτε εδώ)  Φέτος ήθελα η πρόσκληση να είναι μια με την οποία να μπορεί να ασχοληθεί και ο εορτάζοντας. Βλέποντας λοιπόν διάφορες εικόνες στο διαδίκτυο κατέληξα σε έναν πύραυλο φτιαγμένο από κομμάτια κολάζ! Το λάτρεψα αμέσως! Θα μπορούσαμε να κόψουμε μαζί τα σχήματα που θα χρειαζόμασταν- καμία ευκαιρία για μάθηση δεν πάει χαμένη- και μετά να τα κολλήσουμε σχηματίζοντας τον πύραυλο και κατ' επέκταση και την πρόσκληση μας! 



Είχα ήδη πολλά γυαλιστερά χαρτόνια από τις χειροτεχνίες μας τα Χριστούγεννα, οπότε χρειάστηκα μόνο μαύρο χαρτόνι για βάση. Τα σχήματα που χρησιμοποίησα ήταν τα εξής: 

  • κύκλο για το φεγγάρι
  • αστέρια 
  • τρίγωνο για την μύτη του πυραύλου
  • ορθογώνιο για το κυρίως σώμα του πυραύλου
  • μικρο κύκλο για τα παράθυρα 
  • σχήμα φύλλου για τα φτερά το οποίο έκοβα μετά στην μέση 
  • γκοφρέ χαρτί για τις φλόγες 
  • και φυσικά το ορθογώνιο μαύρο χαρτόνι για βάση
Κόψαμε για αρχή όοοολα τα σχήματα και αφού τα είχαμε έτοιμα ξεκινήσαμε να κολλάμε! Ήταν μια πολύ ευχάριστη διαδικασία, ιδίως αφού την μοιράστηκα και με το μικράκι μου, ενώ το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε τελικά πολύ περισσότερο από όσο περίμενα! (θέλει βέβαια προσοχή με την κόλλα αφού το παραμικρό σημάδι φαίνεται τόσο στο μαύρο χαρτόνι, όσο και στο γυαλιστερό. Ωστόσο, στο γυαλιστερό καθαρίζει με λίγο τρίψιμο με ένα βαμβακερό ύφασμα- σας το εγγυώμαι- οι μαιμουδένιες προσκλήσεις χρειάστηκαν καθάρισμα!) 



Αφού τα κολλήσαμε, διαλέξαμε τον πιο όμορφο ασημί μαρκαδόρο από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας και η μαμά πλέον έπρεπε να εμπνευστεί το κείμενο... 




Και επειδή δεν είναι κρυφό πως είμαστε τρελοί, έχουμε ήδη αρχίσει να μοιράζουμε τις προσκλήσεις μας- φέτος το πάρτι θα είναι ανοιχτό- κλείνουμε τα 5 λέμε, θα γίνει χαμός





Αγαπώ πολύ τόσο τις χειροποίητες προσκλήσεις, όσο και τις χειρόγραφες. Είναι πιο προσωπικές στα δικά μου μάτια. Αν θέλετε να δείτε και τις άλλες μας δυο προσκλήσεις- τις όχι τόσο τρελές- δείτε την μαιμουδένια μας πρόσκληση εδώ και την πρόσκληση ουράνιο τόξο εδώ! 

4 σχόλια:

  1. Ειλικρινά υπέροχες Γιάννα μου!!! Και το κείμενο εμπνευσμένο και ταυτόχρονα χιουμοριστικό! Με το καλό να δεχτείτε τους καλεσμένους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες!!!!Για ακόμα μια φορά ανυπομονώ!!!Και για ακόμα μια φορά σε θαυμάζω!!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...