Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Κυνήγι αυγών 2022 - indoor edition.

 Δεν ήταν ο αρχικός σκοπός να γίνει το φετινό κυνήγι αυγών μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, ο καιρός μας τα χάλασε εκείνο το Σαββατοκύριακο και εγώ ήμουν πολύ κουρασμένη από άλλες υποχρεώσεις ώστε να προσπαθήσω να το διοργάνωσω έστω και έτσι, στο παρελθόν το έχω κάνει, στον κήπο και με παιχνίδι στο δεντρόσπιτο- όπως είχα σχεδιάσει. 


Φέτος λοιπόν, δεν στόλισα και πέρα από το βάψιμο αυγών από φελιζολ, δεν είχα κανονίσει κάτι περισσότερο. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που το κάναμε απόγευμα- μιας και δύο από τους καλεσμένους μας δεν μπορούσαν πρωί. Δεν χρειάστηκε όμως και τίποτα περισσότερο. Τα παιδιά έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσεως και οι μαμάδες γελάσαμε μέχρι δακρύων. Από τις 5 το απόγευμα, το ληξαμε στις 11 το βράδυ- το λες και επιτυχία. 
Οι ανήλικοι καλεσμένοι ήταν οχτώ. Συνεπώς είχα οχτώ διαφορετικά χρώματα αυγών όπως πάντα. Ένα για κάθε παιδί. Δύο πασχαλίτσες επίσης ανά άτομο που έπρεπε να βρουν και έναν σοκολατένιο λαγό ο καθένας. Για τους λαγούς είχα γράψει γρίφους. Μόλις κάποιος έβρισκε έναν λαγό, δεν συμμετείχε πλέον στο συγκεκριμένο κυνήγι. Νομίζω πως αυτό ήταν και το πιο απολαυστικό κομμάτι. Έχουν μεγαλώσει αρκετά και το επίπεδο δυσκολίας μπορεί πλέον να ανέβει. (Το θέμα είναι πόσους γρίφους να αυτοσχεδιάσει πια αυτή η μάνα!!) 

Οι φετινοί ήταν οι εξής: 

(Ένα ξύλινο διακοσμητικό καράβι στο σαλόνι:)

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε 

Καραβάκια μες το σπίτι 

Δεν με βλέπετε καλέ;

(Στη βιβλιοθήκη του μαϊμουδιού:) 

Λέξεις όμορφες

Λέξεις πολλές

Που να κρύβονται αυτές;

(Στο πάνω μέρος της κουκέτας-εγινε μάχη στο συγκεκριμένο γρίφο:) 

Ξύλινη σκεπή

Και μια καταπακτή

Λες να υπάρχει κάτι εκεί;

(Στο γραφείο του μαϊμουδιού:)

Τσάντα, γόμες και μολύβια

Διαβάσματα πολλά

Βαρεμάρα από τις λίγες

Μα μαθαίνω τόσα πολλά

(Μέσα στο μίξερ στην κουζίνα:) 

Γυρίζει γύρω γύρω

Κάνει θόρυβο πολύ

Νοστιμιές όμως μας φτιάχνει

Μέσα σε μια στιγμή

(Μέσα στο ψυγείο:) 

Τα κρατάει παγωμένα

Επί παντός καιρού

Το ανοίγεις και φωτίζει

Αν το κλείσεις σκοτάδι παντού

(Πίσω από την πόρτα που οδηγεί στα σκαλιά της σοφίτας: Αυτός τα παιδεψε πολύ)

Έχει σύρτη καλυμμένο

Σκούρο καφέ και ξύλινο

Οδηγεί κάπου ψηλά

Όπου έχει παιχνίδια πολλά

(Σε μια ξύλινη καμηλοπάρδαλη διακοσμητικό στο σαλόνι:) 

Το πιο ψηλό ζώο της ζούγκλας

Είναι αυτό

Πανέμορφο και ξύλινο

Κάτι κρύβει και αυτό.Ομολογώ ότι δυσκολεύτηκα να κρύψω τα αυγά μέσα στο σπίτι. Διότι δεν ήθελα να είναι μέσα σε ντουλάπια ή κάτω από αντικείμενα για να υπάρχει και λίγη τάξη στο κυνήγι. Παρόλα αυτά, κάποια δεν τα βρήκαν εύκολα- συνεπώς ο σκοπός επιτευχθεί. Πολύ γέλιο έπεσε επίσης με τη μαμά που έβαλε όλα τα παιδιά μέσα στο μπάνιο μέχρι να κρύψω εγώ τα αυγά- με τραγελαφικές καταστάσεις να διαδραματίζονται εκεί μέσα!! 


Κυνηγήσαμε λοιπόν, παίξαμε, ζωγραφισαμε, γελάσαμε, φάγαμε, ξαναπαιξαμε και δώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου! Τώρα ευελπιστώ να καταφέρω και ένα αυτοσχέδιο κυνήγι αυγών την Κυριακή του Πάσχα στο χωριό του γαμπρού μου. 


Εσείς; Ακόμα να παίξετε κυνήγι αυγών;;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...