Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Party favors- φτιάχνω φίλτρο Felix Felicis- έμπνευση από Harry Potter!

 Μόλις συνειδητοποίησα ότι την Κυριακή είναι το πάρτι γενεθλίων του Δημήτρη Γεράσιμου - πολύ πριν τα γενέθλια του αλλά δεν γινόταν αλλιώς - και ότι εγώ δεν έχω αξιωθεί ακόμα να γράψω για τα περσινά party favors αλλά και για το πάρτι καθεαυτό. 

Ξεκινάω λοιπόν με τα party favors και ευχηθείτε μου να βρω το χρόνο αλλά και την όρεξη να γράψω και για το πάρτι! Ένα χρόνο μετά, δεν μπορώ να θυμηθώ ΚΑΝ από πού πήρα συγκεκριμένη έμπνευση και πως... Δυστυχώς. Τα credits δεν θα δοθούν ποτέ. Αν θυμάται κάποιος που ίσως το είχαμε συζητήσει, θα χαρώ να το μοιραστεί μαζί μας! 

Αφού πρώτα σκεφτήκαμε πολύ πιο απλές λύσεις με τον Δημήτρη Γεράσιμο, τελικά καταλήξαμε σε αυτό. Και ήταν το τέλειο "κλείσιμο" για δωράκι καλεσμένων στα πρώτα μας διψήφια γενέθλια, διότι τέτοιου είδους φίλτρα και δραστηριότητες κάναμε συνέχεια με το μαϊμούδι - τα λάτρευε. 





Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι: 

- μικρά δοχεία. (Εγώ βρήκα πολύ οικονομικά σε μια αποθήκη)

- μαγειρική σόδα 

- άσπρο ξύδι 

- χρυσόσκονη 

- κίτρινη τέμπερα 

- σακούλες του "μανάβη"

- ξυλάκια από τη φύση κομμένα 

- μικρές ετικέτες 


Στο ένα δοχείο βάζουμε μαγειρική σόδα και χρυσόσκονη και ανακατεύουμε. Στο άλλο βάζουμε λευκό ξύδι, χρυσόσκονη και με πολύ προσοχή λίγη τέμπερα - προσέχοντας να μην ανακατευτεί με το υπόλοιπο μείγμα. Στις μικρές ετικέτες γράφουμε τα "υλικά" για το ξόρκι.  Ταυτόχρονα, έδωσα αναλυτικές οδηγίες για το ξόρκι. Ήταν αυτές: 


Το φίλτρο Felix Felicis, γνωστό επίσης και ως «Υγρή Τύχη», καθιστά όποιον το φτιάξει εξαιρετικά τυχερό για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, μετατρέποντας μια συνηθισμένη μέρα σε… ασυνήθιστη. Το χρυσαφί φίλτρο, θεωρείται επικίνδυνο, καθώς προκαλεί αφηρημάδα, απερισκεψία και υπερβολική αυτοπεποίθηση. Η διαδικασία παρασκευής είναι η εξής: Τοποθετούμε ένα δοχείο άδειο στο χώρο που θα εκτελέσουμε το ξόρκι. Αρχικά αδειάζουμε σε αυτό τα στέρεα συστατικά δηλαδή το μείγμα χρένου, της ανεμώνης Murtlap, του θυμαριού φλοίδα και του απήγανου σε σκόνη. Έπειτα ανοίγουμε με προσοχή το μείγμα υγρών υλικών δηλαδή το ασπράδι του αυγού του ερπετού Ashwinder και τον κρόκο του αυγού του πτηνού Occamy και την ανάσα δράκου. Ανακατεύουμε καλά με το ραβδί μας. Έπειτα αδειάζουμε το υγρό μείγμα μέσα στο στερεό. Το φίλτρο ολοκληρώνεται μόλις ο μάγος ή η μάγισσα που το παρασκευάζει κουνήσει το ραβδί του πάνω από το δοχείο σχηματίζοντας τον αριθμό οκτώ και προφέροντας την επίκληση «Felixempra». 


Καλή επιτυχία!


ΠΡΟΣΟΧΉ. Το φίλτρο Felix Felicis ΔΕΝ πίνεται. Είναι ιδιαιτέρως ΤΟΞΙΚΟ. Μπορείτε όμως πάντα να φάτε τις καραμέλες Bertie Bott's. Τι γεύσεις θα σας τύχουν άραγε;;;















Έπειτα, πήρα τις σακούλες μανάβη - που πρέπει να προσέξετε να έχουν πάτο- και τις έκοψα προσεκτικά με ψαλίδι σε κατά μήκος λωρίδες μέχρι λίγο πάνω από το τσάκισμα του πάτου. Έβαλα μέσα τα δοχεία, συν καραμελίτσες Bertie Bott's, (πουλάνε πλέον παντού τέτοιου είδους καραμέλες) και βάζοντας το ξυλαράκι ανάμεσα στις λωρίδες, με σπάγκο το έδεσα δίνοντας την εντύπωση μιας σκούπας!! Ήταν λίγο μπελαλίδικη διαδικασία - άξιζε όμως - ο Δημήτρης Γεράσιμος μια φορά ενθουσιάστηκε! 

Τέλος μάζεψα πληροφορίες για κάθε ραβδί, κάθε μάγου και στο ξυλαράκι που αντιπροσώπευε κιόλας ένα ραβδί - έγραψα σε ένα καρτελάκι που κρέμασα σε αυτό, ποιανού το ραβδί είναι και ποιά τα χαρακτηριστικά του! 

Για τους πιο μικρούς φίλους μας, έφτιαξα το κιτ του εκπαιδευόμενου μάγου. Αυτό συμπεριλάμβανε : μαγικό πηλό για να φτιάξουν ένα ραβδί και να το βάψουν στο χρώμα της αγαπημένης τους καραμέλας. Μαγικά φασόλια ώστε να τα φυτέψουν και να φτιάξουν μετά με αυτά αυτοσχέδια φίλτρα, καραμέλες φυσικά καθώς και ένα μικρό ραβδί για αρχάριους. 







Προσωπικά ενθουσιάστηκα με τα δώρα, το ίδιο και ο Δημήτρης Γεράσιμος. Δεν ξέρω αν άξιζε όλη την σκέψη, προσωπική δουλειά και χρόνο που διέθεσα ωστόσο για να είμαι ειλικρινής, διότι όσους ρώτησα κανείς δεν ασχολήθηκε στο σπίτι να φτιάξει το φίλτρο. Μόνο η βρωμούσα. Και αν όσοι δεν ρώτησα το έφτιαξαν, ποτέ δεν είχα feedback, συνεπώς δεν γνωρίζω αν άρεσε. Ο Δημήτρης Γεράσιμος πάντως ήταν η πολύ χαρούμενος με τα δώρα που ετοιμάσαμε, ενώ απόλαυσε πολύ να φτιάξει το φίλτρο και ο ίδιος ακολουθώντας τις οδηγίες. Κάπου έχω και ένα βίντεο μα το ψάχνω και δεν το βρίσκω... Θα κάνω update μόλις το βρω! 

Ακόμα και αν δεν το φτιάξετε για δώρο, σίγουρα μπορείτε να το φτιάξετε μαζί με το μικράκι σας ως μια δραστηριότητα σε ένα ζεστό απόγευμα του καλοκαιριού που σας βρίσκει σπίτι! 

2 σχόλια:

  1. τελειοοοοο!! Αλλα ξερεις και πόσο αγαπω το συγκεκριμενο θεμα!! Ανυπομονω για το φετινο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω!! Σας σκεφτόμουν κάθε φορά που έφτιαχνα κάτι!!!! Άλλωστε πήραμε ιδέες και από εσάς!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...