Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μια συλλογή από χαρτομάντιλα, ένας τσακωμός με την αδελφή μου και πάντα το μαιμουδάκι!!

Όταν ήμουν μικρή, πολύ μικρή, έκανα συλλογή από χαρτομάντιλα. Ξέρετε αυτά με τα υπέροχα σχέδια που ένα πακέτο με δέκα τεμάχια κοστίζει όσα τα δέκα λευκά πακέτα των δέκα τεμαχίων! Αφού είχα που είχα θέμα με την μύτη μου λόγω αλλεργιών, αφού κουβαλούσα που κουβαλούσα πάντα μαζί μου χαρτομάντιλα, (και vix και liposan αλλά αυτά είναι μια άλλη ιστορία!), είχα αποφασίσει να το κάνω με στυλ. 

Έτσι, το ένα χαρτομάντιλο από κάθε πακέτο το έβαζα προσεκτικά μέσα σε ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Είχα βάλει στόχο να το γεμίσω- τουτέστιν 200 χαρτομάντιλα. Η αδελφή μου που τρελαίνεται για κάθε τι τέτοιο ανούσιο με το οποίο καταλήγεις να έχεις μια αποθήκη πράγματα, με στήριξε πολύ σε αυτή μου την προσπάθεια, φέρνοντας μου κάθε  λογής περίεργο χαρτομάντιλο που έβρισκε. 




Τα χρόνια περνούσαν, η συλλογή σχεδόν ολοκληρώθηκε, (160 παρακαλώ!) και είναι τώρα αρκετά χρόνια που το άλμπουμ αλλάζει κατοικία. Από το δωμάτιο μου, πήγε στην σοφίτα όπου έμενα ως ελεύθερο πουλί, (!), από την σοφίτα στο σπίτι μας και φέτος στο τελευταίο ξεσκαρτάρισμα που κάνω κάθε χρόνο ήμουν σχεδόν έτοιμη να το πετάξω. Δεν σήμαινε και τίποτα για μένα πια, άσε που μου έπιανε και πολύ χώρο στην βιβλιοθήκη... 

Την γλύτωσε όμως σκεπτόμενη να κάνω τουλάχιστον μια ανάρτηση αναμνηστική. Την Πρωτοχρονιά λοιπόν κουβεντιάζω με έναν φίλο που κάνει συλλογή από δίσκους rock και metal, ο οποίος μου αναλύει όλη αυτή την πώρωση και το πάθος ατόμων που συλλέγουν κάτι συγκεκριμένο. Φέρνω από την βιβλιοθήκη τους αγαπημένους μου δίσκους του Elvis- δώρο της αδελφής μου που σημαίνει πολλά για μένα- μου προτείνει να τους αγοράσει, η αδελφή μου που είναι παρούσα και ανίκανη να αποχωριστεί έστω και χνούδι από την μπλούζα της, γίνεται κίτρινη σαν το λεμόνι μέχρι να διαπιστώσει πως κουβεντιάζω χάριν ενημέρωσης και πως δεν ενδιαφέρομαι να πουλήσω τους δίσκους. Η συζήτηση πάει τελικά και στα χαρτομάντιλα. (Θεέ μου, τρεις παράγραφοι και στο θέμα δεν έχω μπει ακόμη!). 

Ενημερώνομαι λοιπόν πως για αυτή η συλλογή μπορώ να βρω κάποιον που να ενδιαφέρεται στο διαδίκτυο. Να με πληρώσει αληθινά λεφτά; ρωτάω και δεν το σκέφτομαι καν! Βρες μου έναν σε παρακαλώ, του λέω! 

Η αδελφή μου έξαλλη. Και γιατί να πουλήσω κάτι που έκανα τόσο κόπο να μαζέψω. Γιατί δεν σκέφτομαι το μέλλον μήπως και τα θέλει η κόρη μου. (που δεν έχω!) Και στην τελική πως μπορώ να αποχωρίζομαι τόσο εύκολα πράγματα, δεν με καταλαβαίνει. Καταλήγουμε σε θεατρικό καβγά όπου εγώ λέω πως αποχωρίστηκα άλλα και άλλα πολύ πιο σημαντικά δεν σκοτίστηκα για 200 χαρτομάντιλα και την αδελφή μου να μου παίρνει τους υπόλοιπους δίσκους μου rock, δήθεν και καλά να τους ακούσει στο πικ απ της μητέρας μου μα ξέρω πολύ καλά πως τους "ασφάλισε" στην αποθήκη της μην τυχόν και προβώ στην τραγική κίνηση να τους πουλήσω! 

Νευρίασα τόσο πολύ που της είπα πως θα της τα κάνω τα χαρτομάντιλα κορνίζα να τα κρεμάσει στο σαλόνι της- και το κακό με εμένα είναι πως άπαξ και πω κάτι δύσκολα το ξεχνάω, πρέπει απλά να το κάνω- άλλωστε είπαμε είμαι κομματάκι εμμονική.  

Αφού το σκέφτηκα καλά και θέλοντας να είναι ένα πλήρως ανακυκλωμένο diy δώρο, αλλά όχι δικό της τελικά μας της ανιψούλας μου που θέλω να πιστεύω πως δεν θα μαζεύει ακόμα και τα χαρτάκια από τις τσίχλες, (!), έκανα τα εξής:

Πήρα από το παιδικό μου δωμάτιο την αγαπημένη μου αφίσα των εφηβικών μου χρόνων με την αγαπημένη μου ταινία όλων των εποχών, (αλλά πρωτίστως του βιβλίου, και την έβγαλα από την κορνίζα της την οποία σκόπευα και να χρησιμοποιήσω για το project μου. 




Έβγαλα όλα τα χαρτομάντιλα από το άλμπουμ και ξεχώρισα αυτά που ήθελα να βάλω του ποντικιού. Άρχισα να τα τοποθετώ στην κορνίζα, και αφού τελειοποίησα το pattern, (χρειάστηκε να κόψω και μερικά για να γεμίσω όλα τα κενά), ξεκίνησα να τα κολλάω με λίγη κόλλα σε στικ  ώστε να μην κουνηθούν όταν θα τοποθετούσα το τζάμι. Έγραψα και μια αφιέρωση στο ποντικάκι μου, και τόσο απλά ένα δώρο μεγάλης αξίας, τόσο συναισθηματικής όσο και χρηματικής αφού έμαθα πως αυτά τα χαρτομάντιλα θα μπορούσα να τα πουλήσω για περίπου 160 ευρώ! Χαχα, ένα δώρο 160 ευρώ λοιπόν!! ;-) 







Το τύλιξα όμορφα, όμορφα και αναμένω να της το δώσω μεθαύριο στο μικρό παρτάκι που της διοργανώνω ανήμερα τα γενέθλια της- το επίσημο το κάνει  η μαμά της  Κυριακή λόγω της μεγάλης λίστας καλεσμένων- αφού φυσικά την προσκάλεσα και επίσημα αφήνοντας μια τσαχπινιά έξω από την πόρτα της... 




(ανάρτηση για το super cute μπαλονάκι, σύντομα!) 

Το πρόβλημα είναι άλλο... Ανάμεσα στα τόσα χαρτομάντιλα είδα και δυο με μαιμουδάκια και εφόσον είχε και αρκετά με 'αγορίστικο" θέμα, μου μπήκε η ιδέα στο μυαλό να φτιάξω ένα μικρό καδράκι, τιμής ένεκεν, και για το δωμάτιο του Δημήτρη! Διάλεξα λοιπόν άλλο ένα από το δωμάτιο μου που μου είχε κάνει δώρο η λατρεμένη μου αδελφή, (γιατί από πάντα αγαπιόμασταν, χιχι!), επέλεξα τα χαρτομάντιλα και voila το αποτέλεσμα...





Η αλήθεια είναι πως το διασκέδασα. Και χάρηκα που βρήκαν μια δεύτερη ευκαιρία αυτά τα χαρτομάντιλα που δεν σήμαιναν πλέον τίποτα για μένα. Έχω ξεχωρίσει και καμιά εικοσαριά με χριστουγεννιάτικο θέμα, με τα οποία σκοπεύω να φτιάξω κάτι ανάλογο για εποχική διακόσμηση... 

Για δες τελικά που μια διαφωνία με την αδελφή μου, η γλώσσα μου που λέει καλά καλά και μετά το μυαλό μου που πρέπει να πράξει κιόλας, και μια εφηβική συλλογή κατέληξαν σε μια όμορφη διακόσμηση. 

(Μην της το πείτε όμως, ναι;) 

23 σχόλια:

  1. Μα πόσο ωραια ιδέα! Και το αποτέλεσμα εξαιρετικό!!! Άντε και Πατσγουορκ σιγά σιγά έτοιμη είσαι :) Να το χαίρεστε το ποντικάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριαλένα μου σε ευχαριστώ πολύ! Πόσο αγαπώ το patchwork δεν λέγεται, μα έλα που δεν το έχω ΚΑΘΟΛΟΥ με το ράψιμο! Έχω πάντως ιδέες για κάτι μπεμπέ φορμάκια.. Φιλιά πολλά σε ευχαριστούμε πολύ!

      Διαγραφή
  2. Αχ είσαι τρελή!! αχαχαχα ακου τα έκανε κορνίζα!θέλω να δω αντίδραση αδερφής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ενημερωθείτε βεβαίως, βεβαίως, αν και ξέρω ήδη. Τα κλάματα θα βάλει μαζί με χαζά γέλια... Άσε την έχω γεννήσει...

      Διαγραφή
  3. Μόλις διάβαζα ότι θα εδινες και θα πουλουσες τους δίσκους αλλά και τα χαρτομαντηλα λέω χριστός και Παναγία!!! Αυτά παιδί μου είναι ανεκτιμητης αξίας, τα φυλανε μες στα μάτια τους!! Είμαι μαζί με την αδερφή σου, τέλος!!! Όμως οκ,δεν μπορώ να πω, έφτιαξες ένα έργο τέχνης και σου βγάζω το καπέλο! Θέλουμε τις αντιδράσεις της!! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα είστε πολλές οι τρελές ρακοσυλλέκτριες βλέπω!! χιχι Όπως είπα και στην Μάχη, εννοείται θα σας ενημερώσω, πάντα την εκθέτω ανεπανόρθωτα!! Σε ευχαριστώ πολύ, με μια σκαλιστή κορνίζα θα ήταν όνειρο μα ας όψεται η κρίση και η πλήρως ανακυκλωμένη diy ιδέα! Φιλιά Λαμπρινή μου!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχα είναι! Καλά έκανες και τα κορνίζωσες!
    Φιλάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Δέσποινα αν και την αδελφή μου πρέπει να συγχαρείς, εγώ θα τα είχα πουλήσει ή πετάξει! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Γιάννα μου πόσο γέλασα!!! Χαχαχα μην κοροϊδεύεις την αδερφή σου, είμαστε πολλοί έτσι... Άσε! Ευτυχώς εγώ το έχω ξεπεράσει πια, γιατί μαζεύουν και τα κορίτσια και στο τέλος θα μετακομίσουμε εμείς για να χωρέσουν τα πράγματα... Έγινε πολύ όμορφος ο πίνακας και μου άρεσε και του μαιμουδιου πάρα πολύ! Να ζήσει η ανηψουλα! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου σε ευχαριστώ πολύυυ! Τα παιδιά είναι πάντα μια αφύπνιση, πολύ φοβάμαι όμως πως στην αδελφή μου δεν θα πιάσει ούτε αυτό... Στην λογική της ανιψιάς μου βασίζομαι!! χαχα, φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Πω πω είμαι σε φάση ξεσκαρταρίσματος και σε καταλαβαίνω απόλυτα! Εσύ τουλάχιστον έκανες δημιουργικό ξεσκαρτάρισμα... ενώ εγώ είμαι η χαρά του σκουπιδιάρη...χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην νομίζεις και εγώ! Ας όψεται ο καυγάς... Ξεσκαρτάρισμα μια φορά τον χρόνο, θα το φωνάζω πάντα, δεν μας χρειάζονται τόσα πράγματα. Κάπου αλλού μπορεί να δώσουν ακόμα περισσότερη χαρά. Αλλιώς πέταμα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  7. Τι υπέροχο δώρο!!! Να το χαίρεστε το ποντικάκι σας!!!Άσε, στην μέση της ανάρτησης σου είχα θυμώσει :b ακούς εκεί να τα πετάξεις, πουλήσεις, τι θα τα εκανες, πως θα μπορούσες ενω τα είχες μαζέψει με τόσο κόπο να τα αποχωρστείς έτσι...Συμφωνώ με την αδερφή σου 100% να μην σε αφήσουν να πλησιασεις τους δίσκους του elvis ;) Όταν είδα όμως ποια ταινία και βιβλίο εννοούσες, έλιωσα...Το βιβλίο πρέπει να το έχω διαβάσει τουλάχιστον δέκα φορές με πρώτη φορά στα 15 μου, την ταινία πρεπει να την έχω δει καμιά δεκαριά φορές...
    Φιλιά πολλά♥
    Υ.Γ. Έχω και εγώ κατι τέτοια χαρτομάντιλα εαν τα βρω θα σου στείλω φωτο στο mail.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε βρε πόσες παλαβές μαζευτήκατε εδώ κάτω!! (;-) χεχε!) Ηρώ μου, είπαμε εμείς οι δυο έχουμε πάρα μα πάρα πολλά κοινά... Αναμένω φώτο... Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. κοριτσακι μου εγω την καταλαβαινω την αδελφη σου..γιατι ειμαι ακριβως ετσι..πνιγομαι στα πραγματα(και η αποθηκη μαζι!)και αρνουμαι κατηγορηματικα να πεταξω το οτιδηποτε βαζακι,ταπερακι,κουτακι κτλ..ψυχωση κανονικη..ξερω οτι δεν ειναι σωστο αλλα με εχουν βγαλει αρκετες φορες ασπροπροσωπη σε δωρα τελευταιας στιγμης , κατασκευες κτλ..και τωρα που ειδα αυτες τις υπεροχες,πανεμορφες κορνιζες-καδρα σου καταλαβα γιατι τελικα δε πεταω τιποτα..ειναι ειλικρινα μοναδικα και ξεχωριστα!μπραβο για την σκεψη σου και για το οτι τα κρατησες τοσα χρονια..χρυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσά μου αν τα έχεις σε σειρά και τα αξιοποιείς κατά καιρούς δεν διαφωνώ απόλυτα. Όμως όσο λιγότερο προσκολούμαστε σε πράγματα, τόσο πιο ελεύθεροι νιώθουμε εν τέλει. Ούτε εγώ μπορώ να πετάξω τα πάντα, και εγώ φυλάω ακόμα κάποια πράγματα. Το παλεύω όμως με τα υπόλοιπα! Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ για τα όμορφα σου λόγια!

      Διαγραφή
  9. Αχ βρε Γιάννα....τι υπέροχη ιδέα!!!!Κρίμα που πέταξα όλα τα δικά μου!!!Μπορεί να είχα και 400 διαφορετικά σχέδια!! Από χαρτιά αλληλογραφίας δε....άπειρα!!
    Θα ήθελα από μία μεριά να δω την αντίδραση της αδερφής σου!!!
    Να βγάλεις φωτογραφία σε παρακαλώ!!! Αυτές οι στιγμές πρέπει να καταγράφονται!!χαχα!!!
    Να χαίρεστε και το ποντίκι σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα χαρτιά αλληλογραφίας έχω και εγώ και δεν θέλω να τα πετάξω. Η αδελφή μου αφού ούρλιαξε με ρώτησε έντρομη: "Δεν πιστεύω να πέταξες τα υπόλοιπα;;;" Τι να της πεις τώρα;;; Έπρεπε να τα είχα πουλήσει!! Φωτογραφία αναμένουμε από τον Αντρέα! Φιλιά πολλά γλυκιά μανούλα!

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα σε ολες κοριτσια!!Πανεμορφη συλλογη και πολυ ωραια ιδεα!!!Εγω εχω πολυ μεγαλη συλλογη αλληλογραφιων!!Μηπως υπαρχει καποια κοπελα που εχει και δεν τις θελει πλεον?Ειναι ειδος υπο εξαφανιση!!Θα ημουν πανευτυχης αν καποια με βοηθουσε να συμπληρωσω την συλλογη μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και οι αλληλογραφίες ήταν λατρεμένη συλλογή.. Εγώ έχω μερικές ακόμα μα δεν θέλω να τις αποχωριστώ, γράφω πλεόν σε αυτές κάποια πολύ σημαντικά γράμματα, αφού τείνουν να εκλείψουν. Αν το googlαρεις είμαι σίγουρη πως θα βρεις άτομα που ίσως ενδιαφέρονται να πουλήσουν!

      Διαγραφή
    2. Εννοειται ουτε εγω θελω να τις αποχωριστω!!Απλα υπαρχουν πολλες κοπελες που τις εχουν πεταξει!Τι κριμα..Εχω ψαξει αρκετα στο google και εχει μονο σε καταστηματα που θεωρουνται ειδος πολυτελειας(λιγο ακριβα για ενα σετ μονο!)Αν εβρισκα συλλογη προς πωληση,πολυ πιθανο να την αγοραζα!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...