Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

"Για φαντάσου" Ένα βιβλίο που λατρεύουμε. (Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη)

Αυτή την ανάρτηση σας την "χρωστάω" από τον Μάιο, (εξου και το μακρυμάνικο μπλουζάκι που φοράει το μαιμούδι), όμως με όσα έγιναν δεν κατάφερα να την ανεβάσω. Την μοιράζομαι έστω και καθυστερημένα μαζί σας, αφού σας έχω υποσχεθεί πως για  τα πολύ αγαπημένα μας βιβλία θα κάνουμε πιο λεπτομερείς παρουσιάσεις. (Όλη η υπόλοιπη βιβλιοθήκη μας φωτογραφικά, μα και μια μικρή μας αξιολόγηση στο ομώνυμο άλμπουμ μας στην fb σελίδα μας. )

Πρόκειται για το "Για φαντάσου" της Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη των αγαπημένων  εκδόσεων Σαββάλας- από μια μεγάλη σειρά τίτλων της ίδιας συγγραφέως καθεμία από τις οποίες προάγουν την συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών. 






Στο συγκεκριμένο βιβλίο με κέρδισε καθαρά η εικονογράφηση αρχικά, μα όταν διάβασα και το κείμενο ερωτεύτηκα. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο το αγάπησε ο Δημήτρης Γεράσιμος αφού πράγματι τον έβαλε στο σκεπτικό να αναρωτηθεί πως θα ήταν τα πράγματα αν ήταν φτιαγμένος... αλλιώς...  Τι θα γινόταν αν ήταν από λουλουδάκια;;; Ή από γούνα; Αν ήταν φτιαγμένος από σίδερο; Ή γλειφιτζούρια; Ή από σαπουνάδα που είναι και το αγαπημένο του; Τι θα γινόταν άραγε; 





Το βιβλίο το έχουμε από τον Νοέμβριο και ακόμα είναι από τα αγαπημένα που θα ζητήσει να διαβάσουμε ξανά και ξανά. Για αυτό το απαγγέλλει πια άλλωστε ολόκληρο από μνήμης. 






Λατρεύει να φτάνει στο τέλος του βιβλίου, όπου με πολύ πρωτότυπο τρόπο μας βοηθάει η συγγραφέας να δείξουμε στο παιδί πως αυτός είναι που είναι φτιαγμένος από κόκαλα και δέρμα... Και πόσο υπέροχο είναι να είναι κανείς απλά αυτό που είναι! 



Στο τέλος αυτού του βιβλίου- μα και κάθε βιβλίου αυτής της σειράς- έχει βοηθητικές κατευθύνσεις για τον γονέα σχετικά με το πόσο μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρον το κάθε βιβλίο και το θέμα που αυτό πραγματεύεται. 

Πρόσφατα καταφέραμε να προσθέσουμε στην συλλογή μας και το "Ένα λαίμαργο ουράνιο τόξο" το οποίο αγαπήσαμε τολμώ να πω εξίσου πολύ. Ανυπομονώ πραγματικά να προσθέσουμε και άλλα αυτής της σειράς στην συλλογή μας- ήδη έχω δυο συγκεκριμένα στο μυαλό μου. Τα δυο αυτά σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα. 

2 σχόλια:

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...