Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Αυτοσχέδιο παιχνίδι για μικρά και μεγαλύτερα χεράκια!

Σας έχω υπέροχο αυτοσχέδιο παιχνίδι, με υλικά που έχετε σίγουρα σπίτι σας! Είναι απλό, είναι διασκεδαστικό, το μικράκι σας μπορεί να συμμετάσχει στην δημιουργία του ενώ είναι εξαιρετική άσκηση ισορροπίας, συντονισμού ματιών και χεριών, αναγνώρισης αριθμών και εξάσκησης της ικανότητας να ακολουθούμε κανόνες.  Την αρχική ιδέα την βρήκα εδώ! 





Θα χρειαστείτε: 


  • Ένα μεγάλο χαρτονένιο καπάκι ή ρηχό κουτί (εγώ χρησιμοποίησα πλαστικό και το έντυσα στην βάση με το οπισθόφυλλο ενός μπλοκ ακουαρέλλας) 
  • 5 ρολά υγείας 
  • Μαρκαδόρους
  • κόλλα χειροτεχνίας
  • ψαλίδι
  • ένα μεγάλο πον πον (ή στην δική μας περίπτωση ένα μικρό τρελομπαλάκι!) 
Είναι πολύ απλό. Κόβουμε τα ρολά στην μέση και γράφουμε πάνω σε καθένα αριθμούς από το 1 ως το 10. (για μικρότερα παιδάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καπάκι από κουτί παπουτσιών και να βάλετε μόνο μέχρι το 5!) Δώστε βάση στις φωτογραφίες ώστε να γράψετε σωστά τους αριθμούς στα ρολά που τοποθετούνται με το άνοιγμα όχι παράλληλα με τα άλλα. Εμείς ζωγραφίσαμε με έντονο κόκκινο τις άκρες από τα ρολά ώστε να είναι πιο ευδιάκριτες στο παιχνίδι μας. (θεωρώ ότι βοηθάει τα παιδικά ματάκια). Έπειτα στήνουμε στο καπάκι μας- πριν τα κολλήσουμε- τα ρολά ώστε να σιγουρευτούμε αρχικά πως  χωράνε και στην συνέχεια πως το μπαλάκι μας χωράει να περάσει ανάμεσα τους. (εγώ χρειάστηκε να κάνω δυο αλλαγές). Αφού είμαστε σίγουροι κολλάμε τα ρολά και περιμένουμε να στεγνώσουν. Δεν προτείνω το πιστόλι σιλικόνης στην συγκεκριμένη κατασκευή διότι θα δώσει "ύψος" στο ρολό στο κόλλημα πράγμα που δεν θέλουμε αφού δεν θα μπαίνει εύκολα το μπαλάκι μας. Εάν το μικράκι σας βιάζεται πολύ όπως το δικό μου, μπορείτε να επισπεύσετε την διαδικασία με σελοτέιπ- εγώ αυτό έκανα και το χρησιμοποιήσαμε πράγματι με επιτυχία αμέσως!






Αυτό ήταν έτοιμο! Τώρα ώρα για παιχνίδι!! 

Οι κανόνες είναι απλοί! Το μπαλάκι μας πρέπει να ξεκινήσει από το 1 και να περάσει από όλους τους αριθμούς με την σειρά, μέχρι το 10! Ο Δημήτρης Γεράσιμος για κάποιο μυστήριο λόγο που δεν έμαθα ακόμη, δεν ήθελε πον πον με τίποτα, επέλεξε τρελομπαλάκι! Το οποίο φυσικά ανεβάζει πολύ το επίπεδο δυσκολίας αφού είναι πιο βαρύ και ξεφεύγει εύκολα. (μέχρι και εμείς οι γονείς δυσκολευτήκαμε!) Ωστόσο κάθε φορά γίνεται και καλύτερος ενώ η σωστή ακολουθία των αριθμών μόνο με οπτική αναγνώριση είναι σπουδαίο επίτευγμα! 




Ενώ όταν κουραζόμαστε, το ακουμπάμε στο πάτωμα και παίζουμε "ποδόσφαιρο" με το χέρι! 




Για να δω και τις δικές σας δημιουργίες!! 

2 σχόλια:

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...