Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα! Φτιάξε και εσύ! (με τρία μόνο υλικά!)

Αυτά τα μπισκότα βουτύρου, είναι απλά, αφράτα, πανεύκολα και με βγάζουν ασπροπρόσωπη σε κάθε περίσταση! 




Όπως σας έχω πει ήδη εδώ, είναι τα ιδανικά μπισκότα για Χριστούγεννα αφού τους πάει πολύ η επικάλυψη κουβερτούρας και λοιπόν διακοσμητικών, είναι όμως και ιδανικά για επικάλυψη ζαχαρόπαστας αφού δεν φουσκώνουν πολύ για να χάνουν το σχήμα τους, και είναι λίιγο άγλυκα ώστε να "σηκώνουν¨ την υπερβολική γλυκάδα της ζαχαρόπαστας. 






Η συνταγή είναι αυτή. Ωστόσο να τονίσω πως χρησιμοποιώ πάντα γνήσιο βούτυρο αγελάδος και όχι βιτάμ, πιστέψτε με κάνει τεράστια διαφορά. Αρκεί που έχει μέσα το ζαχαρούχο, καλύτερα να αποφύγετε και το βιτάμ. Επίσης, σχεδόν πάντα μου παίρνει παραπάνω αλεύρι και θα εξηγήσω το γιατί. Εφόσον, τα πλάσετε με τα χέρια- όπως δείχνει η Ολίβια- κανένα πρόβλημα! Επειδή όμως εγώ τα ανοίγω με πλάστη και τα κόβω με κουπ πατ πρέπει η ζύμη να είναι λίγο πιο "σκληρή¨. Όχι πολύ όμως, διότι μετά χάνουν σε γεύση τα μπισκότα. 




Να λοιπόν τι κάνω εγώ. Αν το σχέδιο του κουπ πατ είναι απαιτητικό- όπως πχ η καμηλοπάρδαλη που έκανα στα δεύτερα γενέθλια του μαιμουδιού- τότε καλύτερα να έχει κάτσει η ζύμη καμιά ώρα στο ψυγείο, καλυμμένη φυσικά πολύ καλά με διάφανη μεμβράνη, ώστε να σφίξει και να δουλεύεται πιο εύκολα. Αλλιώς απλά παίρνω μικρά μπαλάκια ζύμης, αλευρώνω πολύ καλά τα χέρια μου και το τραπέζι που θα ανοίξω το "φύλλο" και αφού κόψω με κουπ πατ, αφαιρώ προσεκτικά με ένα μαχαίρι βουτύρου. 
Update: Μετά από τοοοσα μπισκότα που έχω φτιάξει ανακάλυψα πως ο πιο εύκολος τρόπος να κόψεις τόσο την ζύμη,  όσο και την ζαχαροπαστα είναι ανάμεσα σε δυο λαδοκολλες. Η δουλειά γίνεται άψογα και χωρίς όλο αυτό τον χαμό που προκαλεί στην κουζίνα το αλεύρι και ο νισεντες!! 




Ιδανικά βάζουμε το ίδιο σχέδιο από μπισκότα στο ταψί, πάντα πάνω σε λαδόκολλα, ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο. Να μην κάνετε χοντρό το φύλλο και να προσέξετε να είναι ομοιόμορφο, διότι φουσκώνουν λίγο και φυσικά θέλουμε το φούσκωμα να είναι ομοιόμορφο αφού θα βάλουμε και ζαχαρόπαστα από πάνω. 






Τώρα, πως τοποθετούμε την ζαχαρόπαστα; 

Πανεύκολα! Ανοίγουμε και την ζαχαρόπαστα σε φύλλο- επίσης όχι χοντρό και πάντα πάνω σε άφθονη ζάχαρη άχνη ή ακόμα καλύτερα νισεντε ώστε να μην κολλήσει- και κόβουμε με τα τα ίδια κουπ πατ που κόψαμε τα μπισκότα μας. Έπειτα με ένα πινελάκι αλείφουμε ελάχιστο νερό πάνω στα μπισκότα και απλά κολλάμε την ζαχαρόπαστα. Αφήνουμε να στεγνώσει και...αυτό ήταν. Μόλις πρόσφατα έμαθα πως μπορείς να δώσεις μια επιπλέον γυαλάδα με ατμό, οπότε τα τελευταία μας μπισκότα, (πατουσάκια και σαγιονάρες), τα πέρασα από τον ατμό και όντως γυάλισαν διακριτικά. Πως; Με το σίδερο των ρούχων! Εννοείται από τουλάχιστον 15 εκατοστά απόσταση και αφού η ζαχαρόπαστα έχει στεγνώσει καλά! Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάτι ακόμα, κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με λίγο νεράκι κολλάει. Για τις σαγιονάρες ακολούθησα αυτό το tutorial. 



Τώρα την συγκεκριμένη συνταγή, επειδή είναι εύκολη και πεντανόστιμη, την φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι. Όμως εντελώς σκέτα και τα πλάθω στο χέρι ακριβώς όπως η Ολίβια. Είναι εκπληκτική η γεύση τους- ιδίως αν χρησιμοποιήσετε γνήσιο βούτυρο και προσθέσετε και λίγο άρωμα βανίλιας- σπάνια την βγάζουν δεύτερη μέρα.  




Κατά αυτό τον τρόπο βγάζει η κάθε δόση περίπου 30 μπισκότα. Με κουπ πατ, (μεσαίου μεγέθους) βγαίνουν περίπου 40. (μικρό κουπ πατ θεωρείται πχ αυτό από τα πατουσάκια και έβγαλε 60 τμχ η μια δόση) 







Καλή επιτυχία!

Δείτε εδώ τα πρώτα μας γενέθλια. (όπου δυστυχώς ακόμα δεν είχα ανακαλύψει την ζαχαρόπαστα).
Δείτε εδώ τα δεύτερα μας γενέθλια. 
Δείτε εδώ τα τρίτα μας γενέθλια.
Δείτε εδώ την περπατόπιτα της τσιχλόφουσκας.
Και εδώ την δική μας και ας μην είχαμε πατουσάκια!! 
Εδώ  τα πρώτα γενέθλια της τσιχλόφουσκας. (ω, ναι!) 

6 σχόλια:

  1. Ακομα μια προσπαθεια!!! Αμα σε πω οτι σημερα εσκαγα να βρω μια συνταγη να κανω μπισκοτακια στα παιδια θα με πιστεψεις? Θα τα φτιαξω το Σαββατοκύριακο και θα σε ενημερωσω! Θενξ κοριτσι!
    Αθανασία ♡ Creations with fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κορίτσι, αναμένω εντυπώσεις! Πολύ χαίρομαι! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Μολις διάβασα την προηγούμενη ανάρτηση σου,έσπευσα να τα φτιάξω! Πανεύκολα κ πεντανοστιμα!Έβαλα κ γω παραπάνω αλευρι (περίπου 5,5 κούπες ),γνήσιο βούτυρο κ άρωμα βανίλιας κ μοσχομυρισε το σπίτι!Την επόμενη μέρα δεν υπήρχε τίποτα!Ιδανικα λοιπόν κ για τα δικά μας γενέθλια χωρίς ζαχαροπαστα όμως, μια κ δεν τα καταφέρνω!Να μας γραψεις κ αλλες τέτοιες συνταγές!Σε φιλω κ πάω να τα ξαναφτιάξω!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην την φοβάσαι την ζαχαρόπαστα, μια φορά δοκίμασε την! Απλώς χρειάζεσαι καλής ποιότητας κουπ πατ! Είναι φοβερά, σπάνια μένουν! Και αν μείνουν τα βουτάς τα μισά σε κουβερτούρα και βρίσκουν και πάλι την αίγλη τους! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Τώρα μου έβαλες ιδέες!!! Αν μέχρι τα γενέθλια μου ,την Δευτέρα, δεν έχει έρθει η μπέμπα σίγουρα αυτά τα μπισκοτάκια θα είναι στο τραπέζι! Όταν τα φτιάξω θα σου πω♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να που η μπέμπα ήρθε... Μόλις νιώσεις καλά, ξεκίνα. Να μυρίσει το σπίτι μαζί με μωρουδίλα και υπέροχα μπισκότα βουτύρου!!! Φιλιά πολλά μωρομανούλα!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...