Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Τα πρώτα γενέθλια της τσιχλόφουσκας! Θέμα: Μια βόλτα στο Luna Park!

Μέχρι να αποφασίσει η Σουλτάνα θέμα για τα πρώτα γενέθλια της τσιχλόφουσκας πραγματικά με έσκασε. Δεν της αρέσουν τόσο τα θεματικά πάρτι. Της πρότεινα λοιπόν να μην είναι θεματικό, ας έχει απλά ένα στυλ, (πχ: ρομαντικό, ρετρό, vintage), ή ένα συγκεκριμένο χρώμα, (πχ: κόκκινο, μωβ, φούξια), ή ένα σχέδιο, (πχ: πουά, ρίγες κτλ), ούτε αυτό της άρεσε! (ακόμα να καταλάβω, εξακολουθώ να βρίσκω τις ιδέες μου εξαιρετικές!) Τότε της πρότεινα να κάνει απλά ένα πάρτι όπως αυτά που κάναμε παλιά, μια χαρά, ούτε αυτό το ήθελε όμως η παράξενη! 

Σας το είπα, με έσκασε και δεν υπερβάλω! Με τα πολλά, μετά από πολλέεες συζητήσεις, (ούτε για το μαιμούδι δεν χάλασα τόση φαιά ουσία), μου αποκάλυψε με περηφάνια το θέμα της! Θα ήταν μια βόλτα στο Luna Park! 

Είστε έτοιμοι να σας ξεναγήσω; 

Πριν ξεκινήσω, θα τονίσω πως αυτή η ανάρτηση θα είναι κυρίως φωτογραφική. Δεν έχω και πολλά να μοιραστώ εφόσον δεν είναι δικό μου το πάρτι. Ωστόσο, το διοργανώσαμε σχεδόν μαζί από την άποψη ότι έλαβε χώρα στην σοφίτα του σπιτιού μου, (δέχτηκα πριν μάθω πόσοι θα ήταν οι καλεσμένοι- το ομολογώ), και εφόσον  ανέλαβα εξ ολοκλήρου την δημιουργία των γλυκών για το candy bar, (και αυτό το δέχτηκα πριν μάθω τον αριθμό των καλεσμένων!), εκτός φυσικά από την τούρτα - δεν άντεχα τέτοια ευθύνη. Και αν κρίνω από το σχέδιο που επέλεξε τελικά η αδελφή μου, πολύ χαίρομαι που δεν δέχτηκα! Την δε διακόσμηση ανέλαβε αποκλειστικά η Σουλτάνα. 

Πάμε λοιπόν!  Με τις λεζάντες κάτω από τις φωτογραφίες θα σας κατατοπίζω για μερικές λεπτομέρειες! 

Όλα ξεκίνησαν από την πρόσκληση... 


Τα γενέθλια της τσιχλόφουσκας είναι Γενάρη, οπότε, το κεραμικό διακοσμητικό για την πρόσκληση το είχε αγοράσει η Σουλτάνα από τα Χριστούγεννα, από τα Jumbo. Το εκτυπώσιμο το βρήκα εγώ εδώ


Συνεχίζουν με την είσοδο του σπιτιού... 




Το συγκεκριμένο διακοσμητικό το λατρεύω. Το ξύλινο αλογάκι ήταν δική μου ιδέα. Τύπωσα απλά μια εικόνα που βρήκα στο internet, την έδωσα στον πατέρα μου και του είπα να το φτιάξει με ξύλο! Έπαθα πλάκα με το αποτέλεσμα διότι περίμενα να κάνει μόνο το περίγραμμα. Η δε Σουλτάνα το απογείωσε προσθέτοντας τα γκέμια, την σέλα και βάζοντας το πάνω στο στο στεφάνι που είχα σαν διακόσμηση στον δικό μου γάμο πάνω από κάθε ροτόντα! 

Αυτό πρόκειται ουσιαστικά για θήκη γλαστρών που έχει φτιάξει ο πατέρας μου. (ναι αυτός ο σούπερ ήρωας !) Η τρελή φαντασία της Σουλτάνας το μεταμόρφωσε σε ρόδα του λούνα πάρκ με λούτρινα ζωάκια!





Η διακόσμηση στην σοφίτα ήταν απλή μα σικάτη με λίγες γιρλάντες και κρεμαστά διακοσμητικά που έφτιαξε μόνη της η Σουλτάνα, στεφανάκια με πολύχρωμες κορδέλες, ότι καρουζέλ, είχε και δεν είχε στο σπίτι της,  πολλά φωτάκια και μπαλόνια! 








Επίκεντρο, μα τι άλλο, το candy bar με πρωταγωνίστρια την τούρτα! (δείτε τι με έβαλε να φτιάξω η κακούργα!!!) Μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα, cake pops, cupcakes, πάστα φλώρα, κεικ βανίλιας, καραμελωμένα μήλα, γλειφιτζούρια.... ( τα οποία από την υγρασία έλιωσαν και έγιναν ομπρέλες!) Κουράστηκα μόνο που τα θυμήθηκα! 


















Ναι, αυτό το τρελό αγόρι που έχει πλακώσει τα cake pops και που το μαλλί του δεν στρώνει με ΤΙΠΟΤΑ, είναι το μαιμούδι μου καλέ!!


Ο αλμυρός μπουφές κινήθηκε στα συνήθη πλαίσια για παιδικό πάρτι. Πίτσες, (πάντα από Pizzeria Restaurant Quebec), burger, σαλάτα ζυμαρικών, πατατούλες, και σουβλάκια καλύπτουν κάθε ουρανίσκο! Λόγω του ότι το πάρτι ήταν Γενάρη, τόλμησαν να ψήσουν τα σουβλάκια επιτόπου στην βεράντα της σοφίτας, κάτι που εμείς δεν κάνουμε λόγω ζέστης τον Ιούλιο, επιλογή που ήταν πολύ ωραία μιας και όλοι οι άντρες μαζεύτηκαν γύρω από την φωτιά λέγοντας τα δικά τους και πίνοντας μπύρα, κρασάκι και τσικουδιά! 







 
Τα σημαιάκια στα τόστ φτιάχτηκαν σχετικά απλά. Με οδοντογλυφίδες και washi tape! 

Όπως είναι αναμενόμενο είχαμε την γωνίτσα των ευχών, το σταντ των οποίων έφτιαξε και πάλι ο πατέρας μου αγνοώ όμως την έμπνευση, ενώ είχε στήσει όλα τα παιχνίδια έτσι ώστε να μπορούν να παίξουν σε διάφορες γωνιές όλα τα παιδάκια. 




Πολύ τις αγαπώ αυτές τις δυο φωτογραφίες... Οι δυο Χριστίνες...





Τα party favors ήταν μια σακουλίτσα "του μανάβη γεμάτη λιχουδίτσες και ένα anti stress μπαλάκι- τα οποία έφτιαξα εγώ και ειλικρινά καθόλου δεν με ηρέμησαν όσο τα έφτιαχνα.  Δείτε εδώ.





Η πρωταγωνιστρία τώρα, που δεν είναι άλλη από την τούρτα! Ήταν φυσικά ζαχαροπλαστείου και μη βρώσιμη. Ήταν φτιαγμένη με ζαχαρόπαστα μα πάνω σε φελιζόλ. Ήταν φυσικά υπέροχη αλλά και πανάκριβη, εγώ δεν θα έδινα τόσα λεφτά για μια τούρτα που δεν τρώγεται. Του είχαμε δώσει μερικές φωτογραφίες που βρήκαμε στο internet και το τελικό αποτέλεσμα ικανοποίησε και με το παραπάνω την Σουλτάνα! Είχε παραγγείλει ωστόσο και παστάκια ατομικά τα οποία ήταν πεντανόστιμα και μοιράστηκαν αντί τούρτας. 



Όταν ήρθε η ώρα να σβήσει αυτή η μικρή σταρλέτα το κεράκι της, με διέψευσε ακόμα μια φορά, και ενώ εγώ έλεγα με στόμφο πως με τόσο κόσμο, (70+ άτομα) να τραγουδάνε το λιγότερο να πλαντάξει στο κλάμα, αυτή απλά χαμογελούσε όλο αυταρέσκεια και χαιρετούσε το πλήθος που την τίμησε με την παρουσία του! 







Ήταν μια ξεχωριστή ημέρα πραγματικά και ανυπομονώ να δω τι θέμα να σκεφτεί φέτος η Σουλτάνα, αν και έχω μια υποψία... 

Όσο για σένα μικρή ανόητη τσιχλόφουσκα.... Τι να πω εγώ για εσένα; Πέρα του ότι σε λατρεύω, είσαι μια μικρή αξιολάτρευτη βρωμούσα και πολλά ακόμα υποκοριστικά που μπορώ να σου βρω αφού είσαι καρτούν σκέτο. Ακόμα να συνηθίσεις το στυλ μου, σε βλέπω, μα θα το συνηθίσεις και θα σου είμαι απαραίτητη. (γκουχ, γκουχ!) Εγώ θέλω, αν θες να τα πηγαίνουμε καλά και να έρχεσαι να μου χτυπάς την πόρτα όποτε θες, να καταλάβεις πως στο σπίτι της θείας τρώμε σε τρία συγκεκριμένα μέρη. Δεν κόβουμε βόλτες με το μπισκότο στο χέρι. Αυτό να μάθεις και θα τα πάμε περίφημα! Στο μεταξύ σου εύχομαι όλη σου η ζωή να είναι σαν την πιο τρελή, διασκεδαστική, γλυκιά μέρα στο λούνα παρκ! 

Σε λατρευάγαπαω...



Να σημειωθεί πως τώρα που σας γράφω είμαι 14 κιλά μειον παρακαλώ πολύ- ευχαριστώ πολύ!!! ;-) 

27 σχόλια:

  1. τι όμορφες φωτογραφίες! Να το χαίρεστε το παιδάκι σας - τσιχλοφουσκάκι σας! Όλα ήταν υπεροχα!!!!!!!!

    - Πώς έχασες 14 κιλά;;; μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιούλη μου!! Με δίαιτα πως αλλιώς;;; Αχ βαχ,σου φαίνονται πολλά; Έχω αλλά τόσα να χάσω... Εκεί να με δω...

      Διαγραφή
  2. Να την χαίρεστε την τσιχλοφουσκιτσα σας, υγιής, καλοτυχη και ευλογημένη από το θεό να είναι κ του χρόνου με υγεία! Όλα υπέροχα ήταν τι να πω?!?!? Φανταστικά, υπέροχα! Όσο για τα κιλά μπράβο σου κ πάλι μπράβο σου Γιαννα μου αλλά η ψυχή μετράει μάτια μου κ από ψυχή κ καρδιά εσύ είσαι φουλ... φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να την χαίρεστε την τσιχλοφουσκιτσα σας, υγιής, καλοτυχη και ευλογημένη από το θεό να είναι κ του χρόνου με υγεία! Όλα υπέροχα ήταν τι να πω?!?!? Φανταστικά, υπέροχα! Όσο για τα κιλά μπράβο σου κ πάλι μπράβο σου Γιαννα μου αλλά η ψυχή μετράει μάτια μου κ από ψυχή κ καρδιά εσύ είσαι φουλ... φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με τα πιο γλυκά λόγια Ειρήνη μου, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα!!

      Διαγραφή
  4. Σε προσλαμβάνω για όσο όσο για τα υπόλοιπα μου χρόνια....Τι αριστουργήματα είναι αυτά!!! Είσαι απίστευτη, τι να πω...τυχερή που είμαστε όλοι εμείς που έστω μας μιλάς!!! Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα έλα μωρέ υπερβολική μου μανούλα!!! Μια μεγααααλη αγκαλιά!!!

      Διαγραφή
  5. Να σας ζήσει η τσιχλόφουσκά σας Γιάννα μου! Ξετρελάθηκα με τα μπισκοτάκια σου και φυσικά όλα ήταν υπέροχα!!
    Δεν ανοίγουμε επιχείρηση διαργάνωσης παιδικών πάρτυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις πόσες φορές μου το έχουν πει;;;; Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλημερα ο Αγιος σήμερα να μας φανερώνει μονο υγεια!!!
    να την χαιρεστε τυχερη κ υγιης..
    καλα το candy bar απιστευτο...
    μπραβο σου με τα 14 κιλα μειον...συγχαρητηρια!!!φιλια Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχο θέμα μπορεί να μην αποφάσισε γρήγορα η αδερφή σου αλλά εγώ προσωπικά το λάτρεψα!!! Και όλες οι φωτογραφίες καταπληκτικές!!! Συγχαρητήρια και για τα κιλά μου δίνεις ελπίδα. Και του χρόνου, να χαίρεστε την μπουμπού ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αντρέας παιδί μου δεν υπάρχει!! Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου, μην μιλάς εσύ για κιλά, είσαι κούκλα σκέτη!!! Φιλιά πολλά!!! (και στην μπουμπού - δεν σε έχω ξεχάσει)

      Διαγραφή
  8. Να σας ζησει η τσιχλοφουσκα σας να ειναι πα τα γερη και ευτυχισμενη!!! Γελασα τοσο πολυ με τα σχολια σου...αναρωτιεμαι δεν σε κραζει η αδερφη σου οταν διαβαζει τα ποστ; εμενα θα με σκότωνε! Και του χρονου με υγεια
    Αθανασία ♡ Creations with fantasy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα Αθανασία αν σε σοκάρουν αυτά που λέω δημόσια που να άκουγες τι της λέω ιδιωτικά!!!! Γελάει πολύ και αυτή γιατί ξέρει πως αστειεύομαι! Αν καμιά φορά την "μαλώσω" σοβαρά, ποιος είδε την Σουλτανα και δεν την φοβήθηκε!!!! Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου για όλα!!!

      Διαγραφή
  9. Πολυ πρωτότυπο παρτυ Γιαννα! Τα γλυκα δείχνουν απίστευτα και μου τρέχουν τα σάλια! Το μαιμουδι σου είναι γλυκα! Να χαίρεστε το Χριστινακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωτηρία μου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Μια μεγάλη αγκαλιά!

      Διαγραφή
  10. Τι ωραίο θέμα γενεθλίων! αλλά κόλλησα με την τούρτα! δεν κατάλαβα γιατί ήθελε να κάνει χαρτονένια τούρτα ειλικρινά! Επίσης τώρα που είδα τι και πόσα φτιάχνεις θα σε έχω υπόψη μου :)
    Αύγουστο και Φεβρουάριο θα σε χρειάζομαι να το ξέρεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα!! Θα σου πω γιατί. Τα "συμβατικά" ζαχαροπλαστεια,τουλάχιστον εδώ δεν ασχολούνται με ζαχαροπαστα, μιας και η ζαχαροπαστα απαιτεί πιο "κεικ" εσωτερικά και όχι τόσο πάστα όσο έχουμε συνηθίσει να τρώμε στην Ελλάδα. Η Σουλτανα δεν έχει πρόβλημα με αυτό, αλλά φοβήθηκε μήπως μια τούρτα από κάποια δημιουργό τέτοιων χειροποίητων δημιουργιων, δεν άρεσε στους καλεσμένους της. (είναι πάντα λίγο πιο στεγνες). Για αυτό. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για μια τέτοια εντυπωσιακή τούρτα χωρίς να καλυφθεί εξολοκλήρου με ζαχαροπαστα,και ευτυχώς τα ζαχαροπλαστεια έχουν αρχίσει να το ανακαλύπτουν και να πειραματιζονται! Φιλιά πολλά Μάχη μου!

      Διαγραφή
  11. Το πάρτι σας τέλειο!!!Ο δε μπουφές καταπλήκτικός...μπράβο σου Γιάννα μου!!!Ζήλεψα το μπάρμπεκιου στη βεράντα!!!Να την χαίρεστε την μικρή Χριστίνα!Το μαλλί σου στην τελευταία φωτό εξαιρετικό!!!Σε φιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!! Μια μεγάλη αγκαλιά!!!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!! Μια μεγάλη αγκαλιά!!!

      Διαγραφή
  12. Τι υπέροχη ανάρτηση και τι όμορφο πάρτυ και τι γλύκα η τσιχλόφουσκα και η μαμά και η θεία της!!! Να τη χαίρεστε! Και του χρόνου να τη γιορτάσετε! Επίσης να σχολιάσω, πόσο μεγάλωσε το μαϊμουδάκι από τις φωτο γραφίες αυτές, μέχρι τώρα! Και μπράβο και για τα -14 , αν και μου φαίνεσαι τόσο υπέρχοη ετσι κι αλλιώς! Σμουτς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Κατερίνα, σε ευχαριστώ τόσο πολύ για όλα τα όμορφα λόγια σου!!!! Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  13. Δεν υπάρχει αυτό το πάρτυ! Θα το αποκαλούσα το πιο λιμπιστερό πάρτυ που έχω δει! Να το χαίρεστε το κοριτσάκι σας... τρελοθεία! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...