Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Φτιάξαμε ένα parking αυτοκινήτων με εννιά ρολά υγείας και ένα χάρτινο κουτί...πίτσας!!

Θα έχετε διαπιστώσει  πως όσο μεγαλώνει ο Δημήτρης Γεράσιμος, τόσο περισσότερο ενθουσιαζόμαστε με κατασκευές και χειροτεχνίες! Παρότι το έχω ομολογήσει πολλάκις πως δεν τρελαίνομαι για ψαλίδια και κόλλες, έχω μπει εξαρχής για τα καλά "στον χορό", τώρα περισσότερο από ποτέ αφού συμμετέχει πλέον και ο ίδιος ενεργά και είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό και για τους δυο μας! 

Πρόσφατα λοιπόν έπεσα πάνω σε αυτή την φωτογραφία, και μου φάνηκε τόσο εξαιρετικά απλό, που ήμουν απολύτως σίγουρη πως θα το κάνουμε. Αυτό που με τράβηξε στην συγκεκριμένη χειροτεχνία ήταν πως θα μπορούσαμε να την φτιάξουμε επιτόπου, αφού παρότι δεν είχε χρωματιστεί καθόλου, ήταν και πάλι εντυπωσιακή! 

Κάπως έτσι λοιπόν,  φτιάξαμε από ένα κουτί πίτσας, ένα ρολό κουζίνας  και εννιά ρολά υγείας, το δικό μας πάρκινγκ αυτοκινήτων! 





Είναι μια εξαιρετικά απλή κατασκευή.  Θα χρειαστείτε ένα απλό κουτί, της πίτσας εμένα με βόλεψε μια χαρά- το μικρό μέγεθος- εμείς όμως έχουμε πρόσβαση σε καθαρά κουτιά πίτσας ένεκεν του παππού μας- το οποίο μάλιστα αξιοποίησα στο έπακρον χρησιμοποιώντας και τα πλαινά τμήματα του, 9 ρολά υγείας, ένα ρολό κουζίνας, πιστόλι θερμόκολλας, (σιλικόνη), προαιρετικά τα ανάλογα αυτοκόλλητα, αλλιώς μερικούς καλούς μαρκαδόρους, και φυσικά πολλά πολλά αυτοκίνητα να παρκάρετε!! 

Ξεκίνησα στήνοντας τους δυο ορόφους. Εύκολο. Μετά έκοψα το καπάκι από το κουτί- που είχα αφαιρέσει- αρκετά φαρδύ και αφήνοντας και το πλαινό κομμάτι ώστε να κολλήσει με ευκολία- για να φτιάξω την ανηφόρα/κατηφόρα την κεντρική με το τούνελ! 



Έπειτα κόλλησα και το ρολό κουζίνας που αποτελεί το τούνελ και με το υπόλοιπο καπάκι που έμεινε, έφτιαξα και έναν μικρότερο δρόμο που οδηγεί στον κάτω όροφο και τον έβαλα στην πίσω μεριά του πάρκινγκ. (μαζί με ένα ακόμα μικρό τούνελ- διαταγή του μαιμουδιού- που δεν είναι άλλο από το ένατο ρολό υγείας!)


Στην συνέχεια το μαιμούδι ζωγράφισε τις λεπτομέρειες και κόλλησε τα αυτοκόλλητα. Εξαρχής έδειξε διάθεση να ζωγραφίσουμε και τις κολώνες άλλο χρώμα, την ίδια μέρα το απέφυγα, είναι σίγουρο όμως πως  σύντομα θα το ξαναθυμηθεί και τότε θα σας δείξω το ανανεωμένο parking μας!


Βάλαμε stop, σήματα υποχρεωτικής πορείας, πυροσβεστήρες, σκάλες, αυτοκίνητα, φανάρια και φυσικά μιλήσαμε για όλα. Σχεδιάσαμε τις θέσεις πάρκιγνκ- εσείς κάντε το πριν τα κολλήσετε- βασανίστηκα- φτιάξαμε μέχρι και την δική μας ταμπέλα! (3 ευρώ χρεώνουμε μα δεν φαίνεται!) Μέσα σε μισή ώρα το πολύ ήταν έτοιμο για ατελείωτο παιχνίδι! 




















Το έχουμε φτιάξει από αρχές Οκτώβρη και δεν έχει περάσει μέρα που να μην παίξει! (ενώ με τις πίστες hot wheels περνάει και μήνας...τι μας λέει αυτό; Τα παιδιά θέλουν πολύ απλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένα). Μετά από τόσες χειροτεχνίες που έχω φτιάξει για και μαζί με τον Δημήτρη Γεράσιμο, την συγκεκριμένη την ονόμασα "Της τεμπέλας" γιατί είναι τόσο εύκολη!! Το μόνο που θα σας συμβουλέψω είναι αν βάλετε αυτοκόλλητα να πάρετε καλής ποιότητας μιας και αυτά που πήραμε εμείς από τα jumbo ξεκολλάνε συνέχεια. Οπότε μάλλον όταν το ζωγραφίσουμε, θα φτιάξουμε και τις δικές μας λεπτομέρειες. Και τότε θα σας το ξαναδείξουμε! 

*Αν σας άρεσε αυτό, τότε θα ξετρελαθείτε με την υπερπαραγωγή της αγαπημένης μου Έλενας,  εδώ !! 

11 σχόλια:

  1. Ω λα λα!!!! καλά και να είχαμε συνεννοηθεί δε θα τα καταφέρναμε να φτιάξουμε μαζί parking !!!!
    Το δικό σας είναι πολύ πολύ πολύ όμορφο!!!!! Πιο πολύ μου αρέσει που έχετε και τούνελ!!!!
    ΚαταπληκτικΌ!!!!! και σίγουρα το δικό σας δεν ε΄χει να ζηλέψει τίποτα από το δικό μας!!!
    Πάντως είναι πολύ όμορφο να φτιάχνουμε μόνοι μας παιχνίδια και να παίζουν με αυτά τα παιδιά μας!!!!
    Τα φιλιά μου Γιαννούκο!!! καλά παιχνίδια!!!
    Ευχαριστω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά όμως!!! Πάντα με τον καλό τον λόγο κούκλα μου! Ανυπομονώ να δώ και την δική σας επίσημη ανάρτηση! Φιλιά πολλά πολλά

      Διαγραφή
  2. Φανταστικό!Ομολογώ ότι βαριέμαι πολυ τις χειροτεχνίες αλλα αυτό μάλλον θα το προσπαθησω κ προβλέπω ενθουσιασμό! Μπράβο σας!Ευκαιρία κ για βραδιά πιτσας!! Εγω όμως πως θα καθαρίσω το κουτί????
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν καθαρίζει εκτός και αν βάζει επιπλέον βάση κάτω από το ζυμάρι η πιτσαρία. (δύσκολο αυτές τις εποχές!) Αλλιώς χρησιμοποιησε οποιοδήποτε άλλο χαρτοκουτο απλα θα χρειαστείς πιο πολύ ψαλίδισμα! ή ζητάς ένα έξτρα άδειο κουτί της πιτσαρίας!)

      Διαγραφή
  3. Εντάξει!!Έχω πάθει πλάκα!!!Είναι τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Είσαι φοβερή βρε Γιάννα!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε, τι φοβερή, πανεύκολο είναι!! Ετοιμάσου, ο Ντίνος μπορεί να το κάνει μόνος του! Μια μεγάλη αγκαλιά!

      Διαγραφή
  4. Έγινε φοβερό, το τούνελ ειναι όλα τα λεφτά και έδεσε τόσο ωραία και με το χαλί! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο!!! Και μόνο που το έχετε από Οκτώβρη με ξεπερνάει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ!! Γιατί το σχέση έχει ότι το έχουμε από τον Οκτώβριο καλέ;;; Παρεπιπροντως, σε είχα κάνει tag στο ποστ της Ελένης για το δικό της πάρκινγκ για να προσθέσω το λινκ σας, το έψαξα και στο μπλογκ σου μα σεν βρήκα κάτι! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ!! Γιατί το σχέση έχει ότι το έχουμε από τον Οκτώβριο καλέ;;; Παρεπιπροντως, σε είχα κάνει tag στο ποστ της Ελένης για το δικό της πάρκινγκ για να προσθέσω το λινκ σας, το έψαξα και στο μπλογκ σου μα σεν βρήκα κάτι! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...