Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Και εσείς εδω; Σας έχω tips!! (διακοπές στην μπανιέρα τελικά!)

Φτάσαμε σχεδόν στα μισά του καλοκαιριού, και παρότι άλλη ανάρτηση είχα σκοπό να γράψω,  έβλεπα εκστασιασμένη στην οθόνη του κινητού μου τόσα όμορφα μέρη από διακοπές φίλων- διαδικτυακών και μη- που δεν μπόρεσα παρά να μελαγχολήσω λίγο που εγώ βρίσκομαι ακόμα μια χρονιά στο σαλόνι του σπιτιού μου! Έχω και την  Σοφία που μας κολάζει με τις κοινοποιήσεις περί Gerald Batler στην Μύκονο, παίζει και Gerald Batler σήμερα το Star, (και για αυτό η Σοφία φταίει που το έμαθα, δεν είχα πάρει μυρωδιά!), ελπίζω η ανάρτηση να έχει συνειρμό και να εκπληρώσει τον στόχο της. (αλλιώς για όλα θα φταίει ο Gerald Batler που λοξοκοιτάω ενώ γράφω!) 

Ποιος είναι αυτός ο στόχος; Μα να σας ευθυμήσω βρε,  όλους εσάς που ξεμείνατε πίσω σαν και μας και να σας δώσω ιδέες, έμπνευση και όρεξη να κάνετε διακοπές ακόμα και αν είστε στο ίδιο σας το σπίτι! 

Κατ'αρχάς μην μου στεναχωριέστε. Η μισή Ελλάδα, αν όχι και περισσότερη, αδυνατεί φέτος (και πέρσι και πρόπερσι μην σου πω) να πάει διακοπές. Αυτοί οι τυχεροί που πάνε, συνήθως έχουν μαμά, μπαμπά, συγγενείς, κουμπάρους σε υπέροχα παραθαλάσσια μέρη και έτσι μπορούν- και πολύ καλά κάνουν- να γλυτώσουν τα λεφτά του καταλύματος και να έρθουν και κοντά με αγαπημένα πρόσωπα. (τ'ακούς κουμπάρε, του χρόνου ερχόμαστε Πάρο- θες δεν θες!) Ακόμα και αν στεναχωριέστε λίγο, shake it off γρήγορα, σκεφτείτε πόσο τυχεροί είναι όσοι λείπουν και ευχηθείτε με γνήσια χαρά να περάσουν υπέροχα διότι η θετική ενέργεια επιστρέφει πάντα πίσω και το πιστεύω ακράδαντα αυτό! 

Θα προσπαθήσω να μην πω πράγματα που έχουν ήδη ειπωθεί. Αυτά που θα προτείνω εγώ, είναι αυτά που η ίδια κάνω, προκειμένου να φέρω λίγη από την αύρα των διακοπών στην καθημερινότητα μας! 

Το καλοκαίρι η πόλη αδειάζει, ευκαιρία να την δείτε λίγο διαφορετικά. Όλες οι πόλεις έχουν τις ομορφιές τους, αρκεί να είμαστε πιο παρατηρητικοί. Κατεβείτε στο κέντρο και πάρτε το χρόνο σας στην βόλτα. Παρατηρήστε τα κτίρια, τα δέντρα, τα λουλούδια, τους ίδιους τους ανθρώπους. Θα ξαφνιαστείτε!

Αν μένετε σε παραθαλάσσια πόλη όπως εγώ- τόσο το καλύτερο. Πηγαίνετε μια βόλτα στο λιμάνι, με καφέ στο χέρι, και καθίστε και χαζέψτε όλους αυτούς τους τουρίστες που έχουν την τύχη να ταξιδεύουν. "Κλέψτε" λίγη από την χαρά τους, την λαχτάρα τους, την αλμύρα που είναι κολλημένη πάνω τους αν μόλις επιστρέφουν.  Εγώ το κάνω αυτό παρέα με το μαιμουδάκι που πάντα δίνει μια ακόμα νότα μαγείας με όλα όσα παρατηρεί και τον εντυπωσιάζουν, πράγματα που εμείς έχουμε πάψει να βλέπουμε- (αλήθεια, πότε πάψαμε να τα βλέπουμε;)- με όλα όσα ονειρεύεται και ο ίδιος να κάνει αγνοώντας τις δυσκολίες, πιστεύοντας βαθιά μέσα του πως πράγματι θα τα κάνει. Γίνεται να μην πιστέψεις και εσύ; 

Μπείτε στο λεωφορείο ή στο τρένο και πηγαίνετε μια βόλτα κοντινή, χωρίς προορισμό - μόνο για την διαδρομή- και επιστρέψτε στο τέλος του δρομολογίου από εκεί που ξεκινήσατε. Δεν χρειάζεται να βγείτε από την πόλη, εμείς το κάνουμε συνέχεια αυτό με τον Δημήτρη Γεράσιμο και ειλικρινά περνάμε υπέροχα. Ειδικά το τρένο σου δίνει μια μοναδική αίσθηση φυγής και ταξιδιάρικης διάθεσης- ενώ βλέπεις την πόλη σου από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα. 

Έχω την τύχη να μένω μόλις δέκα λεπτά από την θάλασσα- με τα πόδια- και ακόμα και τον χειμώνα αποτελεί οπωσδήποτε μια εβδομαδιαία εξόρμηση μας. Τώρα το καλοκαίρι εννοείται πως είναι σχεδόν καθημερινή- όμως... Πάμε πάντα είτε πολύ πρωί, (κάποιες φορές και πριν καν ξημερώσει- τα έχουμε πει το παιδί μου είναι εξαιρετικά πρωινός τύπος), είτε στο ηλιοβασίλεμα. Η μαγεία αυτές τις ώρες της μέρας είναι διπλή. Τι σημασία έχει αν είμαστε στην πόλη μας; Εγώ θα του πάρω γρανίτα ή έξτρα παγωμένη και λαχταριστή σοκολάτα ή ένα πλούσιο παγωτό λες και είμαστε διακοπές. Θα παρατηρήσουμε την θάλασσα, την θέα και τον ουρανό λες και δεν έχω μαγείρεμα να με περιμένει σπίτι, λες και τα ασιδέρωτα δεν έχουν γίνει βουνό. 




Εάν δεν μένετε κοντά στην θάλασσα, βρείτε τους ιδανικότερους κοντινούς προορισμούς και φροντίστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να πάτε μια αυθημερών εκδρομή. Να φτάσετε δίπλα στο κύμα νωρίς το πρωί και να φύγετε με το ηλιοβασίλεμα. Να ξεκινάτε νωρίς την μέρα σας- κάνει την διαφορά. Θα το λέω πάντα ευελπιστώντας κάποιος να με ακούσει! Βρείτε όμορφα ξενοδοχεία με πισίνα που έχουν δωρεάν είσοδο- και όμως υπάρχουν- αλλιώς φροντίστε τουλάχιστον μια φορά να απολαύστε ένα μπάνιο στην πισίνα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου - ακόμα και αν χρεώνει είσοδο- δεν φαντάζεστε πόσο θα ξεχωριστοί θα νιώσετε και πόσο θα ξεκουραστείτε ψυχικά. 




Μην μου σνομπάρετε το βουνό.! Μια πολύ ζεστή μέρα, μια βόλτα στο βουνό για ένα ξεχωριστό πικνικ με λαχταριστά φαγητά από το σπίτι, μπορεί να είναι πολύ πιο ιδανική λύση από μια βόλτα στην θάλασσα! Πάρτε μερικές ψάθες, φρούτα, νερό, λεμονάδα, τοματίνια, κουλούρια θεσσαλονίκης και κεφτεδάκια, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και απολαύστε το βουνό και τις δικές του μαγείες. (μόνο και μόνο η θέα της πόλης σας από ψηλά θα σας αποζημιώσει!) 




Δεν έχετε όρεξη να ξεσηκώνεστε, να χαλάτε λεφτά σε βενζίνη και σε καφέδες;  Δεν πειράζει καθόλου! Το σπίτι μας είναι πάντα το καταφύγιο μας  σωστά; Πάντα, όπου και να έχουμε πάει, όσο καλά και αν έχουμε περάσει, δεν γυρίζουμε πίσω και μπαίνοντας μέσα λέμε όλο ανακούφιση "Αααχ, σπίτι μου σπιτάκι μου!" (Το μαιμούδι λέει "Σπιτάκι μου, σπιτάκι μου!"). Το σπίτι μας είναι το δικό μας παλατάκι, τι μας εμποδίζει από το να το μετατρέψουμε σε πρώτης τάξεως ξενοδοχείο; 


Τίποτα απολύτως , σας το λέω εγώ! (και χωρίς να σας βάλω σε έξοδα περιττά!)

Στολίστε το σπίτι σας καλοκαιρινά, απλώστε δροσερά σεντόνια στους καναπέδες- αυτά που ήδη έχετε. Σίγουρα κάπου καταχωνιασμένο είναι και ένα ζευγάρι σεντόνια πιο καλά, πιο σατινέ, που δεν τα βάζετε τόσο συχνά γιατί δεν βολεύουν. Τα θυμηθήκατε; Ε, βγάλτε τα και στρώστε τα! Αυτά τα κεριά που έχετε καταχωνιασμένα σε κάθε πιθανό ντουλάπι του σπιτιού; Βγάλτε τα και αυτά. Μοιράστε τα σε μπαλκόνι, κρεβατοκάμαρα, μπάνιο και φροντίστε τα τα χρησιμοποιήστε! 




Φέρτε τις διακοπές και την αύρα ξενοδοχείου μέσα στο σπίτι σας! 

Πιείτε μπυρίτσα ή σανγρία με το άλλο σας εγώ στο μπαλκόνι, ακούγοντας αγαπημένα τραγούδια υπό το φως των κεριών. Παίξτε τάβλι μες την νύχτα και εκνευρίστε τους γειτόνους! Κάντε αφρόλουτρο μόνη ή με παρέα λες και σας το ετοίμασε το καλύτερο room service του καλύτερου ξενοδοχείου. Φορέστε τα μαγιό σας με το ζουζούνι σας και ανοίξτε το λάστιχο στο μπαλκόνι για ατελείωτο μπουγέλο. (πιστέψτε με αν δεν έχετε παίξει μπουγέλο με τρίχρονο που δεν έχει την αίσθηση του stop, δεν έχετε παίξει μπουγέλο χωρίς έλεος!) Βάλτε μερικά χαρτιά υγείας σε  μια λεκάνη με νερό και παίξετε παιχνίδια αφής με το μικράκι σας, αλεύρι και λίγο λάδι σε ένα κουτί και φέρτε την παραλία στο μπαλκόνι σας, νερό και μερικά παιχνίδια σε ένα ταπερ στην κατάψυξη και φτιάξτε μια παγοκολώνα έτοιμη για λιώσιμο! Πάρτε τον αφρό ξυρίσματος του άντρα σας και λίγη σόδα μαγειρικής και φτιάξτε χιόνι μέσα στο κατακαλόκαιρο! Αναποδογυρίστε όλα τα μαξιλάρια στο σαλόνι, βάλτε σεντόνια πάνω ανάψτε φακούς και παίξτε κατασκήνωση ή camping! Ξυπνήστε πρωί, πηγαίνετε στο φούρνο της γειτονιάς αγοράστε όποια λιχουδιά καίει ακόμα  και γυρίστε σπίτι και κάντε τους έκπληξη με ένα σπέσιαλ πρωινό χωρίς κούραση! Φτιάξτε μια- δυο πιατέλες με μικρές λιχουδίτσες και περάστε το απόγευμα σας στο μπαλκόνι προσποιούμενοι πως τρώτε ποικιλία στο αγαπημένο σας εστιατόριο!




Θέλετε και άλλα; 

Ξεχάστε για λίγο τις δουλειές, μαζέψτε τα πολλά παιχνίδια και μπιχλιμπίδια, (λιγότερο ξεσκόνισμα), φορέστε τα πυτζαμάκια ασιδέρωτα, ξεχάστε τα πολύπλοκα φαγητά και βρείτε και πάλι την μαγεία σε μια λαχαριστή ντοματοσαλάτα με ζεστό ψωμί από τον φούρνο, στον καγιανά, στις τηγανητές πατάτες, στα μακαρόνια με γαρίδες ή σάλτσα τόνου,στις αραβικές πίτες με τυρί, γαλοπούλα, ντομάτα, μαγιονέζα, στα γεμιστά της τεμπέλας και το τουρλού τουρλού με ότι λαχανικά βρείτε στο ψυγείο. Ξεχάστε λίγο τις ενοχές και τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα παραγγείλετε σουβλάκια ή πίτσα- τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα κρεμάστε τις κατσαρόλες ψηλά! Υποκύψτε στους πειρασμούς και μην λέτε όχι τόσο συχνά ούτε σε σας, ούτε στο παιδάκι σας- στις διακοπές όλα επιτρέπονται σωστά; 

Μα πιο πολύ από όλα γεμίστε την καρδιά σας με θετική διάθεση και αγάπη. Σκεφτείτε πως δόξα τον Θεό, έχουμε την υγεία μας- όλα τα άλλα θα έρθουν- που θα πάει ρόδα είναι και γυρίζει... Στο μεταξύ απλά αφιερώστε χρόνο, άπλετο χρόνο στην οικογένεια σας, ακριβώς όπως θα κάνατε στις διακοπές, συζητήστε, μοιραστείτε, όνειρα, γέλια και στιγμές.... 

Και τότε θα έχετε κάνει και εσείς τις διακοπές σας... 

(σας φιλώ γλυκά- τρέχω να απολαύσω τον υπόλοιπο Gerald!) 

7 σχόλια:

  1. Αχ, το ίδιο ακριβώς σκεφτόμουν κοιτάζοντας ανεβασμένες φωτπγραφίες φιλων στο instagram!!!! Aκριβώς το ίδιο όμως!!! Τόσα τιρκουαζ νερά, λευκές παραλίες και γραφικά σοκάκια νησιων....προς το παρον εξορμούμε το σ/κ πιο πολύ για να χορτάσει το σποράκι θάλασσα, αλλα όσα τοσο όμορφα συμβουλεύεις εμείς τα κάνουμε ήδη χαχαχαχαχαχα περιμένουμε να αδειάσει και η Αθήνα να πηγαινουμε όπου θέλουμε χωρίς κινηση χαχαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε Μαρία μου έχεις ήδη βρει το νόημα και το μυστικό της ευτυχίας και χαίρομαι τόσο πολύ για αυτό! Σου εύχομαι πολλές ακόμα μαγικές εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού! Σε φιλώ γλυκά, γλυκά!

      Διαγραφή
  2. Πόσο όμορφα, εύκολα κ απλα ειναι οσα μας περιγράφεις!Μήπως τελικά εγώ δεν εχω καθόλου ενέργεια ή εχω χασει κάθε νότα αισιοδοξίας? Μπράβο σε σένα Γιάννα μου κ σε όσες τα καταφέρνουν!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου και εγώ περνώ μέρες δύσκολες όπου όλα φαντάζουν πιο δύσκολα.Το θέμα είναι να μην τις αφήνεις να υπερτερούν των άλλων ημερών, των αισιόδοξων. Αυτή την στιγμή στην ζωή σου διαδραματίζεται ένα θαύμα. Εστίασε σε αυτό, πίστεψε, αποδέξου τον πόνο που έζησες και μαγικά... θα έρθει η ενέργεια και η αισιοδοξία... Σε φιλώ γλυκά και σου στελνω μπόλικη ροζ χρυσόσκονη...

      Διαγραφή
  3. Αχ βρε Γιάννα τι ωραία που τα λες!!! Μερικά από αυτα που περιγράφεις κιόλας μου θυμίζουν καλοκαίρια στα φοιτητικά μου χρόνια με τον Γιάννη τότε που τα οικονομικά μας ήταν για το πολύ μια βδομαδούλα με φίλους.
    Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και εμείς που θα κάτσουμε "σπιτάκι μας σπιτάκι μας" περιμένοντας...!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι σε θέλω. Κάτσε κάτω και οργανώσου. Πολλά μπορείς να κάνεις. Για αρχή πάρε ένα αφρόλουτρο με άρωμα καρύδα- ξέχασα να το γράψω στην ανάρτηση και είναι μέγα λάθος! Φιλιά πολλά- θα σου απαντήσω σύντομα, δεν σε ξεχνώ <3

      Διαγραφή
  4. Πραγματικα υπεροχες ιδεες για να ξεκουραστουμε κ να χαλαρωσουμε λιγο ακομη κ στην πολη! Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...