Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Τα αγαπημένα μας Χριστουγεννιάτικα παραμύθια!

Το πόσο πολύ αγαπάμε τα παραμύθια το έχουμε ξαναπεί! Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην αφιερώσω μια ανάρτηση με τα αγαπημένα... Χριστουγεννιάτικα παραμύθια του μαιμουδιού! (μέχρι τώρα- μιας και η λίστα μας μεγαλώνει καθημερινά και επικίνδυνα!) 

Φορέσαμε λοιπόν τα κόκκινα γιορτινά καλτσάκια μας, (που κουδουνίζουν παρακαλώ!), φορέσαμε και τον ΆγιοΒασιλειατικο σκούφο μας και κάτσαμε ανάμεσα στα παραμύθια μας για να σας ξεναγήσουμε στα αγαπημένα μας! 





Ένα παραμύθι που λατρεύουμε και το έχουμε και από πέρσι, είναι "Η νύχτα των Χριστουγέννων" από τις Εκδόσεις Πατάκη. 



Όταν το αγόρασα δεν είχα καν κοιτάξει το κείμενο διότι απλά με συνεπήρε η απίθανη εικονογράφηση! Το ίδιο το κείμενο όμως είναι εξίσου παραμυθένιο- αν και μεταφρασμένο- και πάντα αγαπώ όταν κάνουν ρίμα τα κείμενα στα παραμύθια διότι μου επιτρέπει να γίνομαι λίγο πιο θεατρική! Το προτείνω ανεπιφύλακτα, ένα ταξιδιάρικα μαγικό παραμύθι που προσωπικά χαίρομαι πολύ που υπάρχει στην βιβλιοθήκη μας!





Το άλλο αγαπημένο του που μάλιστα το αγόρασα μόλις προχθές ως ανταμοιβή που ήταν τόσο γενναίος στον γιατρό του,  είναι το " Κάθε μέρα Χριστούγεννα" των Εκδόσεων Μεταίχμιο. 



Μια πολύ διαφορετική προσέγγιση σε μια ευχή που όλοι λίγο πολύ μπορεί να έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή στην ζωή μας- να είναι δηλαδή κάθε μέρα τόσο μαγικά όσο τα Χριστούγεννα! Είναι όμως αυτό εφικτό; Θα μας αρέσει εν τέλει;  Ένα όμορφο βιβλίο με πολύ αστεία εικονογράφηση, το ζητάει να το διαβάσουμε πάνω από δυο φορές την ημέρα! 



Δεν θα μπορούσε να λείπει και ο λατρεμένος μας Τριβιζάς από εδώ, μου φαίνεται σχεδόν λογικό να επιλέγει το συγκεκριμένο το μαιμούδι μου σε σχέση με τα άλλα δυο που έχουμε, μιας και είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και κατανοητό για την ηλικία του. Η μαιμουδοεπιλογή λοιπόν, μα και δική μου, είναι το "Ένα Ελατάκι για τον Τάκη" από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. 


Ξεκαρδιστικό, (γάργαρα μαιμουδίσια γελάκια πάντα ακούω!), διαφορετικό, ποιητικό, με πολύ ξεχωριστή εικονογράφηση, ο Τάκης ο καημένος βρίσκει τον μπελά του από τον Τούτλι Τι- το ξωτικό του δικού του Ελάτου- που αρνείται πεισματικά να κλειστεί στην αποθήκη για ένα ολόκληρο χρόνο μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα! Τι τον συμβουλεύει τότε να κάνει η φίλη του η Ρίκα η ωραία πιτσιρίκα;; 




Τελευταίο μα όχι λιγότερο σημαντικό, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα, είναι το " Μην ταλαιπωρείς τον Άγιο Βασίλη" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. 



Τον Μάκη Τσίτα, όπως είχα ομολογήσει εδώ, τον ανακάλυψα μόλις πρόσφατα και είχα υποσχεθεί πως σίγουρα θα ψάξω και για άλλα βιβλία του. Το συγκεκριμένο λοιπόν το επέλεξα λόγω συγγραφέα, αλλά και εικονογράφησης. Και με αποζημίωσε και με το παραπάνω! Είναι αστείο, ξεχωριστό, διδακτικό και πολύ πολύ Χριστουγεννιάτικο!






Αν θέλετε να δείτε όλη την βιβλιοθήκη μας, με λίγα λόγια από τις εντυπώσεις μας, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το άλμπουμ "Η βιβλιοθήκη μας" στην σελίδα μας στο fb. Στο μεταξύ... 

Μην ξεχνάτε να διαβάζετε με τα μικράκια σας όσο περισσότερο μπορείτε.... Τα βιβλία και ο μαγικός τους κόσμος.  μόνο χαμόγελα μπορούν να προσφέρουν... 


4 σχόλια:

  1. αγαπάμε τα βιβλια !!! Εχουμε κι εμεις χριστουγεννιατικη βιβλιοθηκη που υπεραγαπαμε!!! Μα τι γλυκας που ειναι μωρε με το σκουφακι του!!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρουμε Ελπίδα μου, το καλύτερο είναι που αγαπάνε τα μικράκια μας τα βιβλία! Όχι που είναι γιος μου, μα είναι!! (χεχεχε)Μια μεγάλη αγκαλιά σας στέλνω!

      Διαγραφή
  2. Αγαπημένη μου Γιάννα, μόλις μπήκα στην σελίδα σου και διαβάζω ενα προς ένα τα σχόλιά σου σε κάθε βιβλίο μιας και σε εμπιστεύομαι πολύ σε αυτό. Απο το τότε που γεννήθηκε η μικρή μου ψάχνω και ψάχνω συνέχεια για καινούρια παραμύθια και καθόλου για μένα αααχ! Συγνώμη δεν σχολιάζω πάντα τις διαβάζω όμως όλες τις αναρτήσεις σου ξανά και ξανά και έχω να σου πώ ότι είσαι αληθινή έμπνευση. Υπάρχει και καινούργιο μωράκι στην κοιλίτσα και μου έχει αποσπασει λίγο την προσοχή..Μπράβο σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι Κατερίνα μου, τι υπέροχα νέα είναι αυτά;;; Να με ενημερώνεις, όποτε μπορείς!Θα χαρώ πολύ να επιλέξετε κάποια βιβλία από όσα προτείνουμε!! Φιλάκια πολλά χάρηκα που σε "ξαναείδα" εδώ! (και μην απολογείσαι φυσικά!)

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...