Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Άσπρη, μαγική, γεμάτη ελπίδα- διπλή γιορτή...

Είναι μέρες τώρα που θέλω να γράψω για τα τρίτα γενέθλια αυτής της διαδικτυακής γωνίτσας, μα η έμπνευση μου με είχε εγκαταλείψει. Λίγο οι γιορτές, λίγο η κούραση που συνεπάγεται αυτών, λίγο το γεγονός πως οι μέρες γεμίζουν παραπάνω με κουβέντες και βόλτες με αγαπημένα πρόσωπα, λίγο που όλοι λίγο πολύ βγαίνουμε από την σειρά μας- αυτή εδώ η ταπεινή blogger, (ακόμα μου φαίνεται παράξενο να με χαρακτηρίζω έτσι), δεν είχε και τίποτα- ιδιαίτερα πρωτότυπο- να μοιραστεί μαζί σας. 

Και να που λίγο απρόσμενο χιόνι την ώρα που ξύπνησα το πρωί- τα άλλαξε όλα αυτά. Να που ακόμα και αν δεν γιόρτασα φέτος την γιορτή μου, και μόνο η αίσθηση πως όπως και να έχει γιορτάζω- το όνομα μου- το διαφορετικό για το καθέναν και ίδιο για πολλούς ταυτόχρονα, το μοναδικό πράγμα λένε που πιθανότατα είναι αδύνατον να ξεχάσουμε για τον εαυτό μας- τα άλλαξε όλα αυτά. Να που μια ζεστή και απρόσμενη αγκαλιά, μια κατανόηση κρυφών νοημάτων από μια παλιά φίλη- τα άλλαξε όλα αυτά. Να που μια καλά οργανωμένη έκπληξη από το άλλο μου εγώ- τα άλλαξε όλα αυτά. 

Ωστόσο, λίγα πράγματα έχω να προσθέσω από πέρσι, σχετικά με την αγαπημένη μου αυτή ενασχόληση- το blogging. Και αυτά τα λίγα που έχω να προσθέσω αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις που αποκόμισα από αυτό. Σχέσεις που έγιναν ακόμα πιο αληθινές. Σχέσεις που είχαμε την τύχη να γνωριστούμε από κοντά, να νιώσουμε την αγκαλιά,  να κοιτάξουμε μέσα στα μάτια, να αφουγκραστούμε την χημεία. Αλλά και σχέσεις που είχαμε την τύχη να μιλάμε τηλεφωνικώς, να ακούμε το γέλιο, την χαρά, την λύπη ή και την αγανάκτηση. Να μας φαίνεται η φωνή ταιριαστή με το πρόσωπο ή όχι. Να λαχταράμε να ακούσουμε αυτές τις φωνές. Να μας λείπουν αν αργήσουμε να τις ακούσουμε. Αλλά και σχέσεις που μένουν στο πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή. Που είναι όμως τόσο δυνατές. Τόσο απρόσμενα υπέροχες. Μηνύματα και σχόλια που ζεσταίνουν την καρδιά σου. Ονόματα που χαμογελάς όταν βλέπεις στις ειδοποιήσεις σου. 

Αγάπη. Αγάπη παντού. 

Και αυτό είναι μαγεία.  Είναι. Πείτε με τρελή, παρανοϊκή, ρομαντική, ονειροπόλα- ότι θέλει ο καθένας, όπως το βλέπει ο καθένας. Για μένα είναι καθαρή μαγεία. Τρία χρόνια μετά λατρεύω περισσότερο από ποτέ να μοιράζομαι σκέψεις, ανησυχίες, ιδέες και παράνοιες. Ανακάλυψα, όπως λέει η γλυκιά μου Μαρία, πτυχές του εαυτού μου που δεν γνώριζα ότι είχα. Και το αγαπώ. 

Σήμερα λοιπόν γιορτάζω και εγώ και το blog μου- έστω και με καθυστέρηση. Και για μένα, η γιορτή μου πάντα ξεκινάει από την προηγούμενη. Γιατί την προηγούμενη μέρα γιορτάζει η αδελφή μου, η Φωφώ. Γιατί ξεκινάει και η δική μου γιορτή μαζί της; Διότι από μικρό παιδί, όλοι μου εύχονταν την προηγούμενη, κανείς την επόμενη. Με έναν περίεργο τρόπο γιορτάζαμε ταυτόχρονα. Μεγαλώνοντας,  χωρίσαμε τα τσανάκια μας η αλήθεια είναι- μα μεγαλώνοντας και άλλο, τα μπλέξαμε πάλι. Μιας και η Σουλτάνα- ως το απόλυτο κοινωνικό και αγαπησιάρικο ον, κατέληγε να έχει καλεσμένο και τον δικό μου απειροελάχιστο- μα πολύ σημαντικό ωστόσο- κύκλο. Με αποτέλεσμα, και πάλι μετά τις δώδεκα να μου εύχονται όλοι- ακόμα και αν την επόμενη θα ήταν και πάλι όλοι σπίτι -μου- αυτή την φορά, ένας όροφος διαφορά βέβαια όλος και όλος μην γελιέστε! 

Έχω τα ψυχολογικά μου λοιπόν, επί του θέματος. Και φέτος πάτησα πόδι και αρνήθηκα να γιορτάσω. Αφού με γιορτάζουν όλοι από την προηγούμενη.Ποιο το νόημα;  Και πήγαν όλα τόσο υπέροχα με έναν μοναδικό ανάποδο τρόπο! 

Για αρχή χιόνισε! Μπορεί να μην το έστρωσε, να μην χρειαστήκαμε δα και αλυσίδες, όμως χιόνισε! Μετά από 14 χρόνια! Εκεί. Στην παραθαλάσσια πόλη μου. Στο μπαλκόνι μου στον τρίτο όροφο. Χιόνισε και μπορούσε το μαιμούδάκι μου να απλώσει το χεράκι του και να δει τις νιφάδες να πέφτουν σε αυτό. Μπορούσε να τις γλύψει και να γελάσει λέγοντας ότι μοιάζουν με παγωτό. Εγώ μπορούσα να χοροπηδάω από την χαρά μου, να νιώσω και πάλι παιδί, να βγάλω άπειρες φωτογραφίες με λαμπερά χαμόγελα και κόκκινες μυτούλες. Μπορούσα να ονειρεύομαι μια άμεση βόλτα στα χιόνια για αληθινό χιονάνθρωπο! 

Έπειτα, επειδή ακριβώς χιόνισε, όπως αποχαιρέτησα τον ξαδαδελφούλη μου και την οικογένεια του για Κρήτη, έτσι ακριβώς τους καλωσόρισα και πάλι τρεις ώρες μετά αφού η εθνική έκλεισε και ήταν αδύνατον να φτάσουν στο καράβι. Επιστροφή λοιπόν, έτσι επειδή έβγαλε εισιτήρια να φύγει ανήμερα της γιορτής μου!  Επειδή το σύμπαν με αγαπάει. (χεχε) Και γέλια που ανεβάζαμε πάλι βαλίτσες. Απορία που άφησαν ένα σπίτι στολισμένο σε κάθε γωνία και τρεις ώρες μετά, βρήκαν ένα σπίτι ξεστόλιστο χωρίς καμία ένδειξη χριστουγεννιάτικης μαγείας! (μόνο οι κούπες έμειναν!).  Ανακούφιση, που ακριβώς επειδή καταπιάστηκα με το ξεστόλισμα δεν ξέστρωσα τα κρεβάτια και δεν μάζεψα πετσέτες και λοιπά, να πλένω μέχρι τέλος του μήνα μόνο τα λευκά είδη! Απελπισία, που ένα κατάκοπο μαιμούδι, βάρεσε τρελή υπερένταση με την επιστροφή τους κάνοντας την επιχείρηση νανουρίσματος του σωστό μαραθώνιο. 

Είμαι εδώ λοιπόν, μόλις 45 λεπτά πριν αλλάξει η μέρα και πάψει να είναι πια μόνο δική μου, (και της μισής υπόλοιπης Ελλάδας), να νιώθω μεγάλη ευλογία, πολύ αγάπη και βαθιά ελπίδα. 

Ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά. Πως το 2017 θα είναι έτσι. Μοναδικά ανατρεπτικό. Πως ο κόσμος είναι γεμάτος αγάπη αρκεί να έχεις την καρδιά σου ανοιχτή για να την νιώσεις. 

Πίστη πως όλα θα πάνε καλά. Πως αυτή η Γιάννα δεν μασάει. Θα συνεχίσει να ονειρεύεται απροκάλυπτα, να μιλάει με αλήθειες, να βάζει την ευγένεια και την ενσυναίσθηση πριν από όλα. 

Θα συνεχίσει να κοιτάει τον ουρανό, να μοιράζεται μαζί σας τα θαύματα της, να πίνει ζεστό καφέ με κανέλα και να φωνάζει πως πάντα, μα πάντα μετά την καταιγίδα ακολουθεί το ουράνιο τόξο. (ή κάποιες φορές και κάμποσο απαλό άσπρο χιόνι γεμάτο όνειρα και έμπνευση). 




24 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά κορίτσι μου!!! Έτσι να είναι μοναδικά και ανατρεπτικά!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ γλυκιά μου Ρεγγινα... Μια μεγάλη αγκαλιά...

      Διαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Να είσαι πάνω από όλα υγιής χαρούμενη ευτυχισμένη κ να χαμογελας πάντα! Να σε χαίρεται όλη ή οικογένεια σου Γιαννα μου! Σε φιλώ γλυκά κ σου στέλνω μία ζεστή αγκαλια! Νιώθω τόσο οικειότητα κ ζεστασιά όταν μιλάω μαζί τι κ αν δεν έχουμε βρεθεί ποτέ... Είσαι στην ζωή μου.. μέσα από τα κείμενα σου νιώθω ότι σε ξέρω καλά κ σε θαυμαζω απεριόριστα! Χρόνια πολλά γεμάτα αισιοδοξία αγάπη κ χαμόγελα... Θέλω πολλά χαμόγελα για σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Να είσαι πάνω από όλα υγιής χαρούμενη ευτυχισμένη κ να χαμογελας πάντα! Να σε χαίρεται όλη ή οικογένεια σου Γιαννα μου! Σε φιλώ γλυκά κ σου στέλνω μία ζεστή αγκαλια! Νιώθω τόσο οικειότητα κ ζεστασιά όταν μιλάω μαζί τι κ αν δεν έχουμε βρεθεί ποτέ... Είσαι στην ζωή μου.. μέσα από τα κείμενα σου νιώθω ότι σε ξέρω καλά κ σε θαυμαζω απεριόριστα! Χρόνια πολλά γεμάτα αισιοδοξία αγάπη κ χαμόγελα... Θέλω πολλά χαμόγελα για σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου γλυκιά, σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα υπέροχα λόγια σου! Καλή χρονιά με υγεία και απέραντη μαγεία!

      Διαγραφή
  4. Γιάννα μου..Χρόνια πολλά πολλά και ευτυχισμένα με την οικογενειά σου! Σήμερα το πρωί αναλογιζόμουν ποιοι γιορτάζουν και ήρθες στο μυαλό μου σα να σε γνωρίζω προσωπικά..Μέσα απο τα κείμενά σου έχω ονειρευτεί, έχω προβληματιστεί, έχω γελάσει, έχω δακρύσει αχ πόσες φορές...Εύχομαι η νέα χρονιά να εκπληρώσει και την τελευταία σου επιθυμία όποια και να είναι αυτή.Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο γλυκό αυτό που λες... Σε ευχαριστώ γλυκιά μου Κατερίνα, καλή χρονιά με άπειρες μαγικές και ευτυχισμενες στιγμές!

      Διαγραφή
  5. Δεν ξέρω γιατί μου βγάζει τα σχόλια μου δυο φορές... Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω γιατί μου βγάζει τα σχόλια μου δυο φορές... Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόλλημα έχει φάει, ποιος ξέρεις; Μην σε απασχολεί! ❤❤❤❤

      Διαγραφή
  7. Χρονια πολλα και αγαπημένα! Αξίζεις ολα τα καλα του κόσμου μοναδική Γιαννα...μοναδική για το υπέροχο γράψιμο και την γεμάτη ευγενεια καρδια σου! Σε φιλώ και σου στελνω πολλές πολλες ευχές!!!

    Ithaka Destination

    Αχ ποσο ζηλεύω το χιόνι σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκό μου κορίτσι... Τώρα είδα και αυτό σου το σχόλιο.. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα υπέροχα λόγια σου... Σου εύχομαι τόσα πολλά, ξέρεις τι, σου εύχομαι να καταφέρετε να έρθετε σύντομα Ελλάδα και να κάνετε άπειρα αγγελάκια στο χιόνι... Την πιο μεγάλη αγκαλιά..

      Διαγραφή
  8. Χρονια πολλα.να χαιρεσαι την ομορφη οικογενεια σου.ελπιζω κ εμεις εδω πανω να δουμε μια ασπρη μέρα! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ κορίτσι μου όμορφο, χρόνια πολλά και σε σένα με υγεία, χαμόγελα, δημιουργία!

      Διαγραφή
  9. Ax vre Gianna mou toses meres se eixavsto myalo mou s aytous p giortazoune k ithela na s steilw e mail k xthes se ksexasa! To tragiko einai oti bika toulaxiston 3-4 fores sto blog psaxnontas gia mia nea sou anartisi! Xronia polla loipon!!!! Xronia polla, xronia kala, me ygeia kai polles eytyxismenes stigmes! Na se xairetai i oikogeneia sou na eiste panta etsi agapimenoi kai moniasmenoi! Maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Μαρία, σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!!!! Αν είσαι η Μάρια που νομίζω - είστε και πολλές και δεν σας ξεχωρίζω πάντα - περιμένω νέα σου!!! Μια μεγάλη αγκαλιά!

      Διαγραφή
  10. Χρόνια σου πολλά γλυκιά, ονειροπόλα και ρομαντική φίλη μου! Να σε χαιρόμαστε και να'ναι η ζωή σου όμορφη, χαρούμενη και γεμάτη χαμόγελα! φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκο μου Μαρακι, σε ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ!!! Μια μεγάλη αγκαλιά!!

      Διαγραφή
  11. Ψαράκι μου γλλυκό, ειλικρινα σου ευχομαι χρονια πολλά με πολλές όμορφες στιγμές βιώνοντάς τες μοναδικά όπως μόνο εσύ έμαθες να ζεις...σε φιλώ γλυκά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις τόσο γλυκές σου ευχές...

      Διαγραφή
  12. Χρόνια πολλά, καλά, τυχερά κ απόλυτα χαμογελαστά!!!Εύχομαι να σε αγαπάει παντα το σύμπαν αν κ ειμαι σίγουρη γιαυτο γιατι απλα το αξίζεις!Ναι πιστεύω κ γω οτι το 2017 θα είναι μοναδικό!
    Υ.γ επιτρεψε μου να πω στη μνήμη του παιδιού μου,του δεύτερου αγγελου μου οτι σήμερα συμπληρώθηκε ο πρώτος χρονος απο τη γέννηση της!μεθαυριο από την άνοδο της στον παράδεισο! Κραταω στην αγκαλια μ την ελπιδα μ τωρα,το δεύτερο ουράνιο τόξο μου αλλα δε σας ξεχναω ποτε αγγελούδια μου!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου... Αν σου επιτρέπω λέει,... επιβάλλεται... Και χαίρομαι που το έκανες. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για τα γλυκά σου λόγια.. Μια μεγάλη αγκαλιά..

      Διαγραφή
  13. Χρόνια πολλά λοιπόν αγαπημένη μου Γιάννα!!!Εστω και 3 μέρες καθυστερημένα, συγχωρησε με, αλλα είχα να τρεχάματα ολοο γιορτες ακομα καθαριζω... Μακαρι αυτα τα 3 χρόνια του μπλογκ να γίνουν 30 να μας γράφεις για τις νυφες που σου φερνει το μαιμουδάκι,χαχχαχαχα!!!
    Φιλια πολλα, δωσε και ενα μεγαλοο φιλι στο μαιμουδακι♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχα μακάρι... Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Ηρώ!!! Μια μεγάλη αγκαλιά σας στέλνουμε!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...