Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Αισθητηριακό μπάνιο και κυνήγι αυγών μαζί!

Πέρσι είχα μοιραστεί μαζί σας την τρελή ιδέα να κάνουμε και ένα κυνήγι αυγών μέσα στο ίδιο μας το μπάνιο! Μετά από αυτό ακολούθησε φυσικά το σούπερ γενέθλιο μπάνιο μας- το οποίο είναι μακράν το αγαπημένο μου- ενώ γενικά χρησιμοποιούμε την μπανιέρα μας για διάφορα αισθητηριακά παιχνίδια, ιδίως όταν ανοίγει ο καιρός, μιας και είναι πολύ εύκολο να καθαρίσεις μετά όλο τον χαμό! (δες εδώ

Φέτος δεν ήμουν σίγουρη αν ήθελα να επαναλάβουμε το κυνήγι αυγών μέσα στο μπάνιο, πιο πολύ επειδή ειλικρινά δεν ήξερα τι να αγοράσω που να του αρέσει, να χωράει στα αυγά και να μπορεί να παίξει με αυτά στο νερό. Το μαιμούδι όμως τα θυμάται όλα και άρχισε τις νύξεις σχετικά με το πότε θα το κάναμε. Υπέκυψα λοιπόν η μάνα και διοργανώσαμε ακόμα μια φορά το πιο ξεχωριστό αισθητηριακό μπάνιο! 



Μόνο που αυτή την φορά αγόρασα ότι ήθελα. Σκέφτηκα πως έχει μεγαλώσει αρκετά ώστε να περιμένει να παίξει με τα καινούργια του παιχνιδάκια μετά το μπάνιο. Και είχα δίκιο. Είχα φυλάξει τις ίδιες θήκες με πέρσι και αφού έβγαλα τα περισσότερα αντικείμενα από την συσκευασία τους τα τύλιξα πρώτα καθένα ξεχωριστά σε πλαστικές σακούλες τροφίμων ώστε να είμαι σίγουρη πως δεν θα βραχούν μέσα στο νερό μέχρι να τα ανοίξουμε. Σε ένα αυγό έκανα το ίδιο με ένα γλειφιτζούρι γιατί ήξερα από το μπάνιο γενεθλίων του πως το θεωρεί πολύ ξεχωριστή έκπληξη και θα του άρεσε πολύ. (όπως και έγινε!)





Αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση είναι πως ενώ πέρσι τον κρατούσε μετά βίας ο Παναγιώτης να μην μπει μέσα στο μπάνιο όσο έτοιμαζα την έκπληξη, φέτος παρότι ήμασταν τα δυο μας όταν το οργάνωσα- το μικράκι μου περίμενε με υπομονή στο δωμάτιο του και ούτε μια φορά δεν προσπάθησε να μπει μέσα ή έστω να κρυφοκοιτάξει! Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής επέλεξα αυτή την φορά για το νερό. Τα άχυρα δεν βούλιαξαν όπως πέρσι- (τα πήρα από το γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών)- διαλύθηκαν όμως πολύ μέχρι να τελειώσουμε το μπάνιο και βασανίστηκα να τα καθαρίσω, θα είμαι ειλικρινής. (για να μην βουλώσει το σιφόνι αναγκάστηκα να βάλω ένα ψιλό σουρωτηράκι που έχω πάνω σε αυτό ώστε να μην περάσουν μαζί με το νερό. Ήταν όμως μια διαδικασία χρονοβόρα και κουραστική. Του χρόνου σκέφτομαι να κάνω απλά ΠΟΛΎ ΠΟΛΎ αφρό- που θα είναι και χρωματιστός από το χρώμα- και να κρύψω από κάτω τα αυγά...!) 




Το γεγονός από την άλλη πως δεν μπορούσε να παίξει απευθείας με τα καινούργια παιχνίδια, μόνο σε καλό βγήκε αφού ασχολήθηκε πολύ περισσότερο με τα άχυρα- πράγμα που είναι και ο πρωταρχικός σκοπός - να ξεπεράσει τυχόν αισθητηριακά θέματα που έχει. (και έχει). 

Στο τέλος με βοήθησε μάλιστα να καθαρίσουμε, (ξέπλυνε όλες τις πλαστικές θήκες) και εννοείται πως μόλις βγήκαμε συνεχίσαμε το παιχνίδι με τα καινούργια του αποκτήματα, (μερικά τα έχουμε ήδη μοιραστεί στις δραστηριότητες μας- άλλα θα ακολουθήσουν!) 

Τι λέτε; Θα το τολμήσετε; (αν δεν έχετε μπανιέρα μην ξεχνάτε την επιλογή της μικρής πλαστικής πισίνας...) 

3 σχόλια:

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...