Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Διακοπές: Πριν και μετά...

Και να που καταφέραμε να πάμε τις πρώτες μας διακοπές με το μαιμουδάκι... δηλαδή....οι πρώτες μας διακοπές με... μωρό! 

Πως είναι να πηγαίνεις διακοπές ως οικογένεια; Τι αλλάζει (τα πάντα!) και τι μένει ίδιο; (απολύτως τίποτα!)

Παλιά επέλεγες τον προορισμό σου με βάση τις επιθυμίες σου και μόνο. Τώρα επιλέγεις τον προορισμό με βάση να μην ταλαιπωρηθεί το μωρό στο ταξίδι. 

Παλιά διάλεγες ξενοδοχείο με βάση την αισθητική και τις εξτρά παροχές. Πισίνα, amenities  και spa ήταν απαραίτητα. Τώρα επιλέγεις ενοικιαζόμενα δωμάτια, με βάση την τιμή και τις βασικές παροχές- κουζινάκι, καθαριότητα και κλιματισμός είναι απαραίτητα. 

Παλιά ήθελες οπωσδήποτε δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Τώρα θες οπωσδήποτε δωμάτιο με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. 

Παλιά προτιμούσες νησί. Τώρα προτιμάς κάπου που φτάνεις οδικώς και σε πολύ 4 ώρες από το σπίτι σου. 

Παλιά πακέταρες συνολάκια πρωινής βόλτας, συνολάκια παραλίας, συνολάκια βραδινής εξόδου, καλλυντικά, μανό, κοσμήματα, καπέλα, αφρόλουτρα, ενυδατικές κρέμες. αντηλιακό μαλλιών και πάει λέγοντας... Τώρα πακετάρεις πάνες, μωρομάντηλα, παρκοκρέβατα, παιχνίδια, μπιμπερό, εκατό αλλαξιές από φορμάκια, κουβαδάκια, 3 μαγιό να έχει να αλλάζει το μωρό μην μένει βρεγμένο, φαρμακείο πρώτης ανάγκης και μέσα σε όλα αυτά πετάς και 3 αλλαξιές δικές σου, ένα μαγιό- όποιο σου κάνει- οδοντόβουρτσα και είσαι έτοιμη!

Παλιά με το που έφτανες τσέκαρες που θα βρεις όλα τα hot σποτάκια για να πιεις το πότο σου και τα καφεδάκια σου. Τώρα με το που φτάνεις τσεκάρεις που βρίσκεται το κέντρο υγείας ή το κεντρικό νοσοκομείο. 

Παλιά έβγαζες φωτογραφίες όλα τα τοπία και τον εαυτό σου σε όλες τις πιθανές πόζες με όλα τα πιθανά outfit! Τώρα βγάζεις φωτογραφίες το τερατάκι/πριγκίπησσα  σου σε όλες τις πιθανές πόζες με όλα τα πιθανά outfit και φόντο όλα τα τοπία! 

Παλιά σου έφερναν τον καφέ σου στην ξαπλώστρα και τον απολάμβανες λιώνοντας κάτω από τον ήλιο. Τώρα σου φέρνουν τον καφέ σου στην ξαπλώστρα απολαμβάνεις τη πρώτη γουλιά και μετά λιώνεις κυνηγώντας το μαιμουδάκι/μαιμουδίτσα ώστε να μην φάει άμμο/καεί από τον ήλιο/ τραβήξει το παρεό της δίπλα κουκλίτσας/ πνιγεί. 

Παλιά πήγαινες παραλία μόλις ξυπνούσες. Τώρα πας πρωί- πρωί και αργά το απόγευμα για να μην καίει ο ήλιος για το παιδί.

Παλιά διάλεγες στο εστιατόριο/ταβέρνα ότι σου έκανε κέφι. Τώρα επιλέγεις αυτό που μπορεί να φάει το μωρό ώστε να φας ότι περισσέψει. (σχεδόν όλο!)

Παλιά μπορούσες να είσαι διακοπές ένα μήνα συνεχόμενα. Τώρα στις τέσσερις μέρες ονειρεύεσαι το σπίτι σου και τις ανέσεις του και ανυπομονείς να γυρίσεις πίσω. 

Ναι. Οι διακοπές με μωρό ενός έτους, (το διευκρινίζω μέχρι εκεί έχω εμπειρία), είναι πρόκληση. Ναι. Πρέπει σχεδόν να μετακομίσεις σε ότι αφορά το μωρό ακόμα και αν πας μόνο 4 μέρες. Ναι. Δεν θα καταφέρεις να κάνεις ηλιοθεραπεία. Ναι. Αυτό τον φραπέ δεν θα τον τελειώσεις καμία μέρα. Και ναι. Πιθανότατα θα γυρίσεις πιο κουρασμένη από ότι έφυγες. 

Όμως....

Θα περάσεις άφθονο  και ποιοτικό χρόνο με τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής σου. Το παιδί σου και τον άντρα σου. Θα γελάς συνέχεια με τα κατορθώματα του μαιμουδιού και θα σε εκπλήσσουν οι σκανταλιές του. Θα μπορέσεις να το απολαύσεις χωρίς το άγχος ενός νοικοκυριού που πρέπει να γίνει, θα δώσεις βάση σε κάθε μικρή λεπτομέρεια των κινήσεων του, θα παρατηρήσεις συνήθειες του που δεν είχες προσέξει. Θα μπορέσεις να κάνεις όλες αυτές τις συζητήσεις με τον άντρα σου που η καθημερινότητα σας στερεί. Θα αγκαλιαστείτε κάνοντας βόλτα στο ηλιοβασίλεμα νιώθοντας ακόμα πιο δεμένοι από πριν- από τον έρωτα σας προέκυψε ένα μικρό θαυματάκι. Θα μπορέσεις να κοιμηθείς με το μωράκι σου αγκαλιά χωρίς να φοβάσαι μη το κακομαθαίνεις γιατί στην τελική είστε διακοπές. Θα δεις τα πάντα με άλλο μάτι, από άλλη οπτική γωνία- από αυτή ενός παιδιού. Θα παίξεις και θα κυλιστείς στην άμμο σαν μικρό παιδί χωρίς να σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος. Θα καμαρώνεις πόσο όμορφο δείχνει το μικράκι σου με τα πολύχρωμα καλοκαιρινά του ρουχαλάκια και το καπελάκι του και δεν θα σε νοιάζει αν εσύ έχεις πάλι τα μαλλιά σου κότσο. 

Μπορεί να γυρίσεις πίσω τόσο κουρασμένη λες και είχες πάει στο χωριό να μαζέψεις ελιές, όμως θα έχεις γεμίσει εικόνες, υφές και μυρωδιές διαφορετικές, αναμνήσεις μοναδικές. Θα έχεις προσφέρει στο παιδί σου, εικόνες, υφές και μυρωδιές διαφορετικές, αναμνήσεις μοναδικές. 












Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο; 

Υ.Γ: Εμείς διαλέξαμε την Στούπα Μεσσηνίας για τις πρώτες μας διακοπές. Ήταν ένας κοντινός προορισμός, πολύ φθηνός, εξαιρετικά όμορφος και με οικογενειακό τουρισμό. Οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλόξενοι και φιλικοί και οι τιμές εξαιρετικά χαμηλές παντού παρά την εκπληκτική εξυπηρέτηση και τα πολύ καλά προϊόντα. Πολύ καθαρή θάλασσα και η παραλία επίσης πολύ καθαρή και οργανωμένη. Σας την συστήνω ανεπιφύλακτα. 







22 σχόλια:

  1. Πόσο αληθινό!! Με βρίσκεις σε όλα σύμφωνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανυπομονώ τόσο πολύ κι εγώ για τις δικές μας διακοπές!!
    Πρώτες και για εμάς φέτος!!!!
    Λάτρεψα τις δύο φωτογραφίες που είναι το μαιμουδάκι στα πόδια του μπαμπά!!! Πόσο τρυφερές!
    Και πόσο πολύ μεγάλωσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μάρθα μου σε ευχαριστώ!! Σου εύχομαι να περάσετε τέλεια και να φορτίσεις μπαταρίες <3 Μεγάλωσε όντως πολύ, είναι ένα μικρό παιδάκι τώρα- όχι μωρό!

      Διαγραφή
  3. Είστε υπέροχοι!!! Γέλασα, θυμήθηκα τα δικά μας μαϊμουδάκια, (ξανα)σκέφτηκα πόσο περιμένω τις διακοπές φέτος... Και του χρόνου! Εύχομαι να καταφέρεις να τελειώσεις εκείνον τον καφέ... Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούκλα μου, δεν το βλέπω για τον καφέ, μα δεν με νοιάζει- θα έρθει η ώρα και τότε θα λαχταράω να με διακόψει κάποιος!! Με το καλό να πάτε τις διακοπές σας και φέτος και να περάσετε υπέροχα!!! Σε ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!

      Διαγραφή
  4. Αχ πολύ ωραία τα λες! Και έτσι ακριβώς είναι, αξίζουν όλα! Ανυπομονώ κι εγώ για το τέλος της εβδομάδας που σχεδιάζουμε να πάμε διακοπές με τις μαϊμουδίτσες μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι μια πραγματικότητα!!!! τα περιγράφεις τέλεια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγω θα συμφωνήσω σε όσα γράφεις ακριβώς έτσι είναι! Πολυ όμορφο και το μερος που πήγατε!
    Αφορμη να σε επισκεφτω το link party του http://mamadesekrisi.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διαφορετικές οι διακοπές του πριν (πριν τον ερχομό των παιδιών), με τις διακοπες του σήμερα (με παιδιά). συμφωνω σε όλα!!με κάλυψες!
    σε επισκέφτηκα όταν ειδα το link σου στο mamadesekrisi.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τωρα έστρωσε λίγο η κατάσταση , αλλά κι εμείς μια από τα ίδια! Αν χωράει στο αμάξι, θα το παρουμε! Και στα δικα μου τσιγγουνεύομαι πια, γιατί ξέρω οτι με τα μαγιό και τις βερμούδες θα τη βγάλω! Αντε και με ενα φόρεμα!
    Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο πάρτι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχω περάσει και εγώ πολύ όμορφα σαν παιδί στη Στούπα! Και του χρόνου :-) από το πάρτι της Δέσποινας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αγάπησα πολύ την Στούπα και θα ξαναπάω! Σε ευχαριστώ που "ήρθες"!!! ;-)

      Διαγραφή
  10. Εννοείται!!! Είναι οι καλύτερες και δεν τις αλλάζω με το πριν!! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντίνα μου στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου! Χαίρομαι πολύ που σε βρίσκω εδώ! Πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γελασα με την φωτο του μαιμουδιου κατω απο το τραπεζι! Χαχαχαχχα παω παρακατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γελασα με την φωτο του μαιμουδιου κατω απο το τραπεζι! Χαχαχαχχα παω παρακατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...