Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μια παραλία σε ένα κουτί!! (από την γλυκιά Ελπίδα και του Two boys and Hope!)

Πέρσι,  η Ελπίδα από το Two boys and Hope είχε πάθει κάτι με τα ... κουτιά! Έκλεινε ουράνια τόξα, ωκεανούς αλλά και παραλίες  σε κουτιά! Οι ιδέες με είχαν ξετρελάνει από τότε, μα μου φαινόταν λίγο μικρός ο Δημήτρης για να μπορεί να ασχοληθεί ή να χαρεί πιθανότατα το ίδιο όσο τώρα! 

Φέτος λοιπόν είχα βάλει στο μάτι να ξεκινήσω με μια παραλία σε κουτί- αφού με τον καιρό που αλλιώς μας τα ξεκίνησε και αλλιώς μα τα έφερε τελικά- το μαιμούδι είχε πάθει "αμμόστέρηση!" 

Και πόσο χαίρομαι που το έκανα! Θα χρειαστείτε μόνο αλεύρι, λάδι, ένα κουτί και μερικά παιχνίδια παραλίας! (για τις ακριβείς αναλογίες επισκεφτείτε το μπλογκοσπιτάκι της Ελπίδας εδώ!

Ετοιμάστε καφέ, χαλαρώστε άνετα και απολαύστε το μικράκι σας για τουλάχιστον 2 ώρες να παίζει ανενόχλητο! 



Φτιάξαμε κάστρα, ελικόπτερα, γεμίσαμε το καρότσι μας με άμμο και το μεταφέραμε...









Όταν δε ο μπαμπάς του έφτιαξε από δυο απλά παιχνιδάκια του ένα αστέρι και έναν κύκλο, ξετρελάθηκε! (μάλλον επειδή είχε συνηθίσει να τα χρησιμοποιεί μόνο για να τα βάζει στις ανάλογες υποδοχές!) 





Και έπειτα ο μικρός απατεώνας βρήκε τον τρόπο να γεμίζει τα "κουπ-πατ" χωρίς να χρησιμοποιεί το φτυάρι! Απλά τα έβαζε στο σημείο με την περισσότερη άμμο, και έτοιμο! 





Μέχρι και τούρτα φτιάξαμε, βάλαμε και κεράκι και κάναμε πρόβα τζενεράλε για τα γενέθλια μας... 


Η υφή της άμμου, είναι πραγματικά μαγική,  εξαιρετικά απαλή και ευχάριστη σαν αίσθηση! Εμένα μου βγήκε λίγο πιο κίτρινη μιας και το μισό αλεύρι που χρησιμοποίησα ήταν χωριάτικο. Μύριζε υπέροχα, και δεν φοβόμουν μην την βάλει στο στόμα του το μαιμούδι- αν και δεν το συνηθίζει. Το υπέροχο είναι πως η Ελπίδα μου επιβεβαίωσε αυτό που ήδη είχα υποψιαστεί. Είναι ένα παιχνίδι που απλά το βάζεις στην άκρη και συνεχίζεις την επόμενη ημέρα! (και την επόμενη και την επόμενη!) Δεν χαλάει καθόλου και μπορείτε να παίξετε με αυτό άπειρες φορές! 

Εννοείται πως ο Δημήτρης έγινε γεμάτος αλεύρια από πάνω μέχρι κάτω και πως όσο να' ναι μια βαβούρα την έκανε, όμως όταν ανέβηκε πάνω μου για να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει για την υπέροχη "μαγική" άμμο και μύριζε σαν λαχταριστό ζυμαράκι, γεμίζοντας με και μένα με όλο το αλεύρι που είχε πάνω του... σιγά μην ασχοληθώ με την βαβούρα! 



Παρόμοια απασχόληση μπορείτε να δείτε και σε αυτά τα αγαπημένα μπλογκοσπιτάκια! 

Κερασόπιτες και HappyMun Angie

11 σχόλια:

  1. το ήξερα οτι θα αρεσε στο μαιμουδακι σου!!! Μα ποσο γλυκουλης ειναι!! φτου φτου ψυχουλακι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελπίδα μου, πάντα με τον καλό τον λόγο! Ήταν τέλεια, ευχαριστούμε όχι μόνο για την ιδέα, μα που κάνεις την ιδέα πολύ πολύ ελκυστική! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μα αυτή η μυρωδιά δεν είναι υπέροχη;;;;;
    Εμείς πάντως όλο το 3ήμερο την χαλάσαμε όλη την άμμο!
    Πάω να ξαναπάρω αλεύρι και baby oil για το επόμενο σκ!
    Εντωμεταξύ, καθαρίζεται τόσο εύκολα!! Και με την απλή σκούπα (λόγω μπαλκονιού) μια χαρά καθαρίσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεμάτη ευφάνταστες ιδέες είναι η Ελπίδα! Πόσο τρελαίνομαι όταν βλέπω παιδάκια να δοκιμάζουν κάτι για πρώτη φορά! Συγκίνηση και γέλιο μαζί! Και φυσικά δεν σε νοιάζει όσο χαμό και να κάνει στο σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα! Αυτά τα απλά πράγματα-παιχνίδια (σε συνδιασμό με την ενασχόλησή μας μαζί τους) είναι που δίνουν την πραγματική χαρά στα παιδιά μας και όχι τα έτοιμα πανάκριβα παιχνίδια από κάποιο παιχνιδάδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την είχα ξεχωρίσει αυτή την ιδέα από τότε που την εμπνεύστηκε και την παρουσίασε η Ελπίδα. Σιγά μη δεν τρελαινόταν το μαϊμουδάκι σου! :)
    Να ρωτήσω κάτι χαζό; Το λάδι το ανατκατεύεις με το αλεύρι και δημιουργεί την υφή της άμμου; Για αυτό το χρηισμοποιείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασπασία μου πάντα χαίρομαι να σε βλέπω εδώ κάτω! Τίποτα δεν είναι χαζό , χαζό είναι να μην ρωτάς! Ναι θα δεις, στην αρχή μπορεί να νομίζεις πως θέλει και άλλο λάδι, μην παρασυρθείς όμως ανακατεύοντας θα έρθει στην σωστή υφή- καλύτερη και από της άμμου!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...