Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Μπορείς να ζωγραφίσεις με αφρό ξυρίσματος;;; Ω, ναι! (έμπνευση Two boys and Hope)

Από την μέρα που ο Δημήτρης Γεράσιμος αποχαιρέτησε την πιπίλα του βάζοντας την σε εκείνη την βαρκούλα στο ποτάμι, αποχαιρέτησε μαζί και τον μεσημεριανό ύπνο. Αυτό με κάνει να ψάχνω διαρκώς δραστηριότητες που θα τον κρατήσουν χαρούμενο και χωρίς γκρίνια, αυτές τις δύσκολες ώρες του μεσημεριού. Δραστηριότητες όμως που ταυτόχρονα δεν θα απαιτούν πολύ προσπάθεια ή συμμετοχή από εμένα, αφού είναι η ώρα που χρειάζομαι και εγώ να ηρεμήσω από τη κούραση της ημέρας. 

Και κάπου εκεί μπαίνει σχεδόν πάντα η Ελπίδα με τις ιδέες της! Μια από αυτές συνδυάζει δυο αγάπες του μαιμουδιού, την ζωγραφική με αντισυμβατικούς τρόπους και το μούλιασμα στο νερό! 

Ένα μεσημέρι λοιπόν, ζωγραφίσαμε με...αφρό ξυρίσματος μέσα στην μπανιέρα! 


Είχα ακόμα χρωματισμένο νερό από σαπουνόφουσκες , αφού ακόμα ζωγραφίζουμε έτσι, και αυτό ακριβώς χρησιμοποίησα! Το ανακάτεψα με φτηνό αφρό ξυρίσματος που ποτέ δεν χρησιμοποιεί ο μπαμπάς μας αφού ξυρίζεται με μηχανή, διάλεξε ο ίδιος το πινέλο του, μπήκε στην μπανιέρα και άρχισε... 

Στην αρχή διστακτικά ομολογώ, μα στην πορεία εννοείται πως έβαλε μέσα τα χέρια- και λίγο πόδια για να είμαι ειλικρινής- μα φοβόμουν  μην γλιστρήσει και σταματήσαμε! Το ξέρω πως η Ελπίδα λέει ξεκάθαρα πως ξεπλένονται τα χρώματα από τα πλακάκια, μα εμένα ο αρμός με φόβισε μήπως "πιει" το χρώμα και βάψει οπότε τον παρότρυνα να ζωγραφίσει στην ίδια την μπανιέρα! 








Θα αναρωτιέστε που βρίσκεται το μούλιασμα στο νερό σε όλη αυτή την τρελή δραστηριότητα... Μα φυσικά στο ξέπλυμα της μπανιέρας από το ίδιο το μαιμούδι και το σούπερ αφρόλουτρο που ακολουθεί μετά!!! 


Και τι το κάνει ιδανική μεσημεριανή απασχόληση; Το γεγονός πως δεν με χρειάζεται καθόλου! Έτσι αυτή η μαμά μπορεί να σηκώσει τα πόδια ψηλά και να απολαύσει τον καφέ της με ησυχία- εκτός από τα μουρμουρίσματα ευτυχίας του μικρού της την ώρα που ζωγραφίζει... ( όνειρο ζω μην με ξυπνάτε!!) 


7 σχόλια:

  1. χαχαχαχα... σας απολαυσα μαμα και γιο... Ποσο χαιρομαι που σας άρεσε!!! Απο τα αγαπημενα μας ηταν αυτο... πολλα φιλια στο μαιμουδακι μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σε διασκεδάσαμε!!!! Ήταν τέλειο, το έχουμε ήδη κάνει τέσσερις φορές! Και τόσο ξεκούραστο και για την μαμά!! Φιλιά πολλά Ελπίδα μου, συνέχισε να μας δίνεις ιδέες!!!

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που σε διασκεδάσαμε!!!! Ήταν τέλειο, το έχουμε ήδη κάνει τέσσερις φορές! Και τόσο ξεκούραστο και για την μαμά!! Φιλιά πολλά Ελπίδα μου, συνέχισε να μας δίνεις ιδέες!!!

      Διαγραφή
  2. Άκου τώρα να δεις τι έγινε, είχα αφήσει το λάπτοπ ανοιχτό σε αυτή την ανάρτηση και φυσικά η περίεργη η αδερφή μου άρχισε να διαβάζει. Μόλις την διάβασε ξετρελάθηκε και μου δήλωσε ότι θα το κάνει αύριο κιόλας για να απασχολήσει τα μικρά!!!
    Να περνάτε καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοοοο.... Το έκαναν; Πως πέρασαν;;; Φιλιά πολλά στην κοιλίτσα!!

      Διαγραφή
  3. Πραγματικά απολαυστικό το μαιμουδάκι! Εφαρμόζεις τέλεια τις ιδέες της Ελπίδας βρε Γιάννα (ανάμεσα σε όλα τα άλλα και μαζί με τις τέλειες δικές σου ιδέες βεβαιως βεβαίως)! Μπράβο σας και φτου σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Γεωργία μου!!! Είναι απολαυστική δραστηριοτητα για όλους, να το κάνετε! Για το μικρούλι αν βάζει δοκίμαζει τα πάντα η Ελπίδα προτείνει και σαντιγί!!! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...