Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ζωγραφίζουμε με.. σαπουνόφουσκες!! (έμπνευση Μαμά για Σπίτι)

Το μαιμουδάκι αγαπάει πολύ την ζωγραφική μα κυρίως με αντισυμβατικούς τρόπους. Ούτε που τον θυμάμαι πια να ζωγραφίζει με ξυλομπογιές ή κηρομπογιές, μόλις του σύστησα τους μαρκαδόρους το ενδιαφέρον του για τα προηγούμενα εξαφανίστηκε. Έτσι εύκολα και χωρίς ίχνος ενοχής, έχασε και το ενδιαφέρον του για τους μαρκαδόρους μόλις του σύστησα τις νερομπογιές. Το πινέλο λοιπόν είναι η μεγαλύτερη του αγάπη, και φυσικά εδώ και πολύ καιρό οι τέμπερες. 

Και πάλι, πάντα θα αναζητήσει να ζωγραφίσει διαφορετικά. Θες αυτό θα είναι με τα χέρια του και τα πόδια του, θες θα είναι με αυτοκινητάκια ή με μπατονέτες; Θες θα ζωγραφίσει με πινέλα μεν, αλλά όχι σε χαρτί δε; (πάντα θα ψάξει να βρει κάτι που έχω για πέταμα, μια συσκευασία από παιχνίδι, ένα τελαράκι ξύλινο από φρούτα, μέχρι και το εσωτερικό του ρολού της κουζίνας όταν τελειώσει, αυτός θα μου ζητήσει να το ζωγραφίσει!)

Όταν είδα λοιπόν μια μέρα στην αγαπημένη μου Κατερίνα αυτή την εκπληκτική και τόσο απλή ιδέα, ξετρελάθηκα και ήμουν σίγουρη πως θα την δοκιμάσουμε!

Τόσο εύκολα λοιπόν, ένα βαρετό μεσημέρι έγινε ενδιαφέρον επειδή ζωγραφίσαμε με... σαπουνόφουσκες! 


Ξεκινήσαμε διστακτικά, μα μόλις είδε πως όντως  οι φούσκες άφηναν το αποτύπωμα τους στο χαρτί καθώς έσκαγαν, τρελάθηκε!




Και μετά ανακάλυψε πως μπορεί να ζωγραφίσει απλά αφήνοντας το υγρό χρώμα να στάξει στο χαρτί... 



Ή απλά να ζωγραφίσει με το ίδιο το στικάκι! Δοκίμαζε τις επιλογές του και πολύ μου άρεσε αυτό... 



Φυσικά, επέστρεψε στο καλό αγαπημένο τρόπο ...



Και μετά απλά παρακολουθούσε πότε θα σκάσουν οι φούσκες από μόνες τους... Μαγεία...


 Όταν κουράστηκε να φυσάει ανέλαβε η μαμά που αποφάσισε να χρωματίσει το ίδιο το μαιμουδάκι... Και να σου οι πολύχρωμες φούσκες να σκάνε στα χεράκια του και τα ποδαράκια του...



Φυσικά δεν μπορούσαμε να μην στείλουμε και λίγη μαγεία και λίγο χρώμα στην φύση... Έτσι κάναμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα... Να παρακολουθούμε το ταξίδι τους στον αέρα... Μα αυτές οι φούσκες ήταν διαφορετικές... Ήξερε πως όπου σκάσουν θα αφήσουν και λίγο από το χρώμα τους...



Πολύ το αγαπήσαμε αυτόν τον τρόπο ζωγραφικής, σε ευχαριστούμε Κατερίνα μου! Εγώ δεν έφτιαξα καν υγρό σαπουνάδας, πάντα υπάρχουν διάφορα μισοτελειωμένα μπουκαλάκια σαπουνόφουσκας κρυμμένα εδώ και εκεί, οπότε αξιοποίησα αυτά ακριβώς προσθέτοντας λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα χαρτιά θα τσαλακώσουν καθώς θα στεγνώνουν οπότε καλύτερα να προτιμήσετε πιο σκληρό χαρτί ακουαρέλας ή και χαρτόνι! 

Τα δικά μου tips είναι να μην σας νοιάζει που θα λερωθείτε, γιατί θα λερωθείτε είναι βέβαιο! Φορέστε ρούχα που δεν σας νοιάζει να λεκιάσουν και στο μπαλκόνι όλα ξεπλένονται! (bonus το μπουγέλο με το λάστιχο μετά από αυτή την δραστηριότητα!) Ααα, και μην ξεχνάτε να βάλετε μπόλικη μαγεία και υπερβολή σε ότι και αν κάνετε!  

2 σχόλια:

  1. Γλυκειά φατσουλα γελαστη, γλυκειας μανουλας!!! Πολύ χαίρομαι που ευχαριστηθηκατε τις ζωγραφιστες σαπουνοφουσκες!! Φιλάκια πολλά σμουτς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...