Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Φτιάξαμε ένα τρένο από...ρολά τουαλέτας!

Μπορεί να ακούγεται παράξενο να το λέω, με τόσες χειροτεχνίες που καταπιάνομαι κατά καιρούς, η αλήθεια είναι όμως πως δεν τα πάω και τόσο καλά σε αυτές. Καταρχάς δεν έχω φαντασία να σκαρφιστώ καμία μόνη μου. Με εξιτάρουν βέβαια, αλλά με κουράζουν και γρήγορα, άσε που με εκνευρίζει πολύ ο χαμός που δημιουργείται καθώς τις κάνεις. 

Δεν έχω στερήσει ωστόσο ούτε μια ευκαιρία για δημιουργία στο μαιμουδάκι και όταν δω μια καλή ιδέα πάντα θα φροντίσω να την υλοποίησουμε. 

Ο Δημήτρης Γεράσιμος λοιπόν είναι τρελός και παλαβός με τα τρένα. Δεν είναι γενικά αχόρταγο παιδί, αν ζητήσει κάτι και του πεις όχι δεν γίνεται σήμερα θα το δεχτεί χωρίς γκρίνια. Αν σε δει να πας να του πάρεις κάτι εσύ και το έχει ήδη- πχ παζλ, αυτοκίνητα κτλ, θα σε σταματήσει και θα σου πει πως δεν χρειάζεται, έχει. 

Αν όμως δει τρένο θα κάνει τα αδύνατα- δυνατά να σε πείσει να του το πάρεις. Όταν λοιπόν έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση, άρχισα απευθείας να μαζεύω τα απαραίτητα για να φτιάξουμε... 

...το δικό μας τρένο από ρολά τουαλέτας! 


Περιττό να πω πως το μαιμούδι ενθουσιάστηκε! Είναι και σε μια ηλικία πλέον που μπορεί να συμμετέχει πολύ πιο ενεργά, οπότε η διαδικασία κράτησε δυο μέρες. Την μια βάψαμε μαζί τα ρολά. Διάλεξε ο ίδιος τα χρώματα και αυτά που ζωγράφισε αυτός δεν τα πείραξα καθόλου. Τα άφησα με όλες τις υπέροχες ατέλειες τους. Και να ξέρετε. Σε αυτό το σπίτι δεν τσιγκουνευόμαστε το χρώμα. Όσο πιο λερωμένα είναι τα χεράκια μας στο τέλος- τόσο πιο χαρούμενοι είμαστε! 




Αφού τα αφήσαμε μια μέρα να στεγνώσουν, την επόμενη μαζέψαμε στο τραπέζι τα υλικά μας και αρχίσαμε...


Με βοήθησε να κόψουμε τον σπάγκο και μετά τον άφησα να τον περάσει από τις τρυπούλες. Επειδή κολλήσαμε τις ρόδες μας με θερμόκολλα το έκανα μόνη μου, υπό το άγρυπνο βλέμμα όμως του μαιμουδιού! 





Μετά τα ενώσαμε όπου και πάλι ο Δημήτρης Γεράσιμος επέλεξε την σειρά των βαγονιών, ενώ είχε ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη πως το αρχικό βαγόνι με το φουγάρο θα είναι το μαύρο! 



Το παιχνίδι μπορούσε πλέον να ξεκινήσει! Είναι απίστευτο πως μόλις 9 ρολά τουαλέτας μπορούν να δώσουν τόση χαρά και ικανοποίηση σε ένα παιδί. Πέρα από όλα τα άλλα που μαθαίνει, έμαθε το σπουδαιότερο.

Πως, από μερικά τόσο απλά υλικά που βρίσκονται πάντα στο σπίτι μας, μπορεί   να φτιάξει μόνος του ένα υπέροχο, κανονικό παιχνίδι. 




Και Αν αυτό δεν είναι μαγεία, τότε τι; 

10 σχόλια:

  1. Αχ και γω το ειδα αυτο! Τα μαζευω και γω να το φτιάξουμε σε κάποια φαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σας!! Εγινε τέλειο!! Και το.πιο ωραιο ειναι οτι βοηθησε και το.μσιμουδακι!! Το πιο ομορφο τρενο απ ολα!! Πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου!! Και εγώ αυτό λάτρεψα που είναι δικής του έμπνευσης! Αχ όσο μεγαλώνει ακόμα πιο μοναδικές οι δημιουργικές στιγμές μας!!!

      Διαγραφή
  3. Το πιο υπέροχο από όλα είναι το φτιάξατε μαζί!!! ότι αυτός διάλεξε χρώματα και σειρά στα βαγόνια!!
    Έτσι είναι σα να είναι δικό του το τρένο αυτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς!!! Αυτό λάτρεψα και εγώ όπως έγραψα και στην Ελπίδα! Ελένη μου στις κατασκευές εσάς δεν σας πιάνει κάνεις!!!

      Διαγραφή
  4. Φανταστικό το τρενάκι σας!!! Πόσο λατρεύω αυτό που μπορούν να περάσουν τέλεια με τα πιο απλά πράγματα, ειδικά όταν τα έχουν φτιάξει πριν μόνα τους είναι ότι καλύτερο!!!!
    Πολλά φιλιά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...