Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Το πιο παραμυθένιο μαιμουδομπισκοτόσπιτο! (και με εσωτερικό στόλισμα!)

Το μπισκοτένιο σπιτάκι φτιαγμένο με ζαχαρωτά και πασπαλισμένο με μπόλικη μαγεία, αποτελεί πλέον γεγονός κάθε Χριστούγεννα στο μαιμουδόσπιτο και είναι εδώ και τρία χρόνια πάντα μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες την περίοδο των γιορτών! 

Το σπίτι μας μυρίζει πάντα τόσο όμορφα, σαν να ζούμε οι ίδιοι μέσα στο μπισκοτόσπιτο, ενώ μόλις το παλατάκι μας στολίσει το τραπέζι μας- είναι σαν ορόσημο. Τα Χριστούγεννα απέχουν πλέον μόλις λίγες μέρες! 

Φέτος θα μιλήσω μόνο με φωτογραφίες, μιας και είμαι κυριολεκτικά εξουθενωμένη- ομολογώ πως το μαιμουδάκι φέτος ήταν ο χειρότερος βοηθός- έτρωγε όλα τα ζαχαρωτά στα κρυφά και τέσταρε διαρκώς τις αντοχές του σπιτιού- εντάξει αυτό δεν είναι royal icing, μπετόν είναι! (μια χαρά άντεξε!) 

Η μαμά πάλι όχι, οπότε φέτος θα μιλήσουν οι εικόνες! Ατέλειες υπάρχουν πολλές - είπαμε το μαιμούδι μεταμορφώθηκε σε ανεμοστρόβιλο σήμερα- όμως στην τελική ούτε εγώ δεν τις προσέχω και σίγουρα όχι το μαιμουδάκι μου που με αποζημίωσε για τις ταρζανιές του λέγοντας μου όλο χάρη και νάζι: "Μαμά, μα πως το έκανες αυτό;;; Είσαι μαγική!" 

Να λοιπόν το μαγικό μας μπισκοτόσπιτο! (που κρύβει μέσα και μια έκπληξη...) 












Η έκπληξη, όπως και πέρσι, είναι ένα δεντράκι μέσα στο σπίτι και μερικά τυλιγμένα δωράκια μινιατούρες κάτω από αυτό. Δυο μικρά κουτάκια με κουφετάκια και ένα κουτάκι που το κουρδίζεις και παίζει μουσική! Φέτος το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και βάλαμε φωτάκια με μπαταρία, έτσι το μαιμούδι πάει και τα ανάβει και κρυφοκοιτάει από τα παράθυρα την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας! 








Έπειτα, δεν άντεξα. Έβγαλα λίγο ινδοκάρυδο που είχα και χιόνισε κιόλας στο παραμυθένιο σπίτι μας...






Μην το βλέπετε το μαιμούδι έτσι φρόνιμο στις φωτογραφίες, θέατρο ανεβάζει.! Εκτός κάμερας,  όλος πάνω στο τραπέζι είναι και ψάχνει ευκαιρία να κλέψει και κάτι... Όμως εντάξει. Προς το παρόν έχει δείξει αυτοσυγκράτηση και μόνο ακουμπάει και (λοξό)κοιτάει... 



Τέλος, για να μην μείνει παραπονεμένη η τσιχλόφουσκα, αλλά επειδή η θεία είχε παραδώσει όπλα, έφτιαξα πολύ γρήγορα και εύκολα ένα μίνι, σαν την ίδια, παραμυθέννιο χωριό από μπικοτάκια τύπου πτι μπερ! 

Υπέροχο και αυτό και πολύ καλύτερο ώστε να ασχοληθούν και τα μικράκια σας περισσότερο! 


Την συνταγή για το μπισκοτόσπιτο θα την βρείτε εδώ και όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το στήσιμο του χαγιατιού εδώ. 

Επειδή με ρωτάτε. Εγώ συνήθως το φτιάχνω δέκα με δώδεκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα με σκοπό να το φάμε τα Χριστούγεννα. Και δεν χαλάει. Απλά το σκεπάζω με αυτά τα ειδικά πλαστικά που τυλίγουμε τις λιχουδιές μας όταν θέλουμε να τις αμπαλάρουμε. Αν θέλετε μπορείτε και να το τυλίξετε- ώστε να μην σκονίζεται καθόλου- εγώ όμως θέλω το μαιμούδι να έχει πρόσβαση, έτσι το αφήνω απλά χύμα από πάνω. Μπορεί να ξεραθούν λίγο τα marshmallows, όχι όμως πως δεν τρώγονται ευχάριστα. Τώρα σχετικά με το πως δεν ορμάει το μαιμούδι, δεν ξέρω, απλά είναι κανόνας πως θα το φάμε ανήμερα και το σέβεται. Τώρα να τσιμπήσει και κάνα ζαχαρωτό φέτος που είναι μεγαλύτερος, δεν θα το κάνω θέμα, μα θα υπενθυμίσω τον κανόνα. Αν το παρακάνει, θα το βάλω κάπου ψηλά, ή θα το σκεπάσω εντελώς με το πλαστικό ώστε να μην έχει πρόσβαση! 

Μην ξεχνάτε πως αν μπορώ εγώ, μπορείτε και εσείς! Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο! Χρειάζεται απλά καλή διάθεση και λίγο πασπάλισμα με μαγεία... 

Θα το τολμήσετε; 

12 σχόλια:

  1. τελειο και φετος το σπιτακι σας Γιαννα μου!! Μπράβο στους μαστορες!!! Κι ας ηταν ο ενας λιγο πιο λιχουδακος...χαχαχαα!! Και του χρόνου!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα σε ευχαριστώ πολύ γλυκό μου κορίτσι! Εσύ ήσουν η αιτία που το τόλμησα εξαρχής και σε ευχαριστώ για αυτό! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. καταπληκτικό ...μαγικό!!! μπράβο σας..κ του χρόνου!!!φιλια παρα πολλά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερό και φέτος!!! Ευχαριστούμε για τις διευκρινίσεις στο τέλος αν και κουρασμένη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, εσύ δεν μου σχολίασες στο περσινό ποστ; Δεν προλάβαινα να σου σχολιάσω χθες και έτσι τα εγραψα στην ανάρτηση! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Έκανες την συνταγή με 700 γρ αλεύρι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Κατερίνα μου, πάντα! Και περισσεύει και για καμιά δεκαριά μπισκότα ανάλογα το κουπ πατ!

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστώ. ... λέω αύριο μήπως το επιχειρήσω και εγώ. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...