Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Τα έκτα γενέθλια μας... Θέμα: Πειρατικό!

Για την ακρίβεια το θέμα μας ήταν "Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο με κάτι ναύτες τρελούς πειρατές!" Γιατί το μαιμούδι λατρεύει γενικά τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου- φέτος μάλιστα πήγε και στην πρώτη του συναυλία στον Βασίλη- και το Σαπιοκάραβο είναι από τα αγαπημένα του! Προσωπικά το λάτρεψα σαν θέμα γιατί μου έδινε περιθώριο να κάνω πολλά... Πάμε να σας ξεναγήσουμε λοιπόν στο έκτο γενέθλιο πάρτι μας; 


Κάθε χρόνο όλα ξεκινάνε με την πρόσκληση. Φέτος, παρότι οι προσκλήσεις με παίδεψαν- το τελικό αποτέλεσμα με αποζημίωσε! Σας μίλησα για αυτές αναλυτικά εδώ


Ο στολισμός για το πάρτι μας είναι η επόμενη κίνηση. Το έχω ξαναπεί πως δεν χρειάζεται ούτε λεφτά να ξοδεύουμε για αυτόν, ούτε να βασιζόμαστε μόνο σε μπαλόνια και ανάλογα με το θέμα banners ή snack toppers. Πάντα θα υπάρχει κάτι στο σπίτι- ή και στο σπίτι του ευρύτερου κοινωνικού σας κύκλου- κάτι που θα ταιριάζει στο θέμα του πάρτι. Αν δε, πιάνουν και τα χέρια σας στις χειροτεχνίες ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να εμπλουτίσετε την διακόσμηση με αυτές! 

(Ξεκινώ μια τεράστια παρένθεση. Επειδή κατανοώ πως δεν υπάρχει πάντα χρόνος, εγώ κάνω το εξής. Καταρχάς, είναι ξεκάθαρο στο μαιμούδι πως εφόσον επιλέξει θέμα δεν μπορεί να το αλλάξει. Εμένα το αποφασίζει πάντα από την επόμενη του πάρτι που τελειώνει και δεν αλλάζει γνώμη! Εάν εσάς το μικράκι σας θέλει περισσότερο χρόνο, δώστε εσείς το χρονικό όριο που σας βολεύει αν θέλετε να φτιάξετε χειροτεχνίες χωρίς να πιεστείτε χρονικά ή να κουραστείτε σε συνδυασμό με την καθημερινότητα. Εγώ λόγου χάρη συνήθως ξεκινάω τις ετοιμασίες Νοέμβριο. Έτσι έχω το περιθώριο να φτιάξω τα party favors- όπως έγινε φέτος- ή και κάποια κομμάτια της διακόσμησης. Και κλείνω την παρένθεση!) 

Όσο μεγαλώνει το μαιμούδι θέλω να συμμετέχει και ο ίδιος σε όλη αυτή την διαδικασία. Φέτος λοιπόν έφτιαξε αυτός το στόλισμα της κεντρικής εισόδου που δεν ήταν άλλο από έναν χάρτη- η πρόσκληση τον επηρέασε πολύ! Τον λάτρεψα και τον κρέμασα με καμάρι δίπλα στο κλασσικό μαυροπίνακα μας... 








Μπαίνοντας στην κύρια είσοδο και πριν...τολμήσουν να χρησιμοποιήσουν το ασανσέρ, υπήρχε ένας θησαυρός πειρατικός! Αληθινός και εντυπωσιακός με τα όλα του, κοσμήματα είχε, λεφτά είχε, πετράδια είχε, πειρατικό τηλεσκόπιο είχε,  μέχρι και ιστό αράχνης είχε σας λέω... 








Είχε και μια προειδοποίηση σχετικά με το ασανσέρ... 

Γιατί εκεί κρυβόταν ένας τεράαααστιος καρχαρίας!!! Ο οποίος εξυπηρετούσε ταυτόχρονα χρέη photobooth!! Την λάτρεψα αυτή την χειροτεχνία. Χρειάστηκα μόλις δυο γαλάζια κανσόν, κολλητική ταινία για να τα ενώσω, χρώμα ακρυλικό και ψαλίδι! Αφού σχεδίασα τον καρχαρία εγώ ασχολήθηκα μόνο με τα μάτια. Όλον τον υπόλοιπο, τον ζωγράφισε το ίδιο το μαιμούδι. Είμαι πολύ περήφανη. (κουκουβά!) Έκανε εξαιρετική δουλειά! Το αστείο ήταν πως προσπάθησε πολύ να μείνει μέσα στις γραμμές και αφού τα κατάφερε και τελείωσε, ακουμπάει το πινέλο στο πάνω αριστερό μέρος του κανσόν μόνο για να πει ο ίδιος σε κλάσματα δευτερολέπτου "ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ! Τι έκανααα!!" Τον καθυσήχασα και για αυτόν τον λόγο έγραψα την φράση "ΠΡΟΣΟΧΗ! Καρχαρίας!"  (στο Ρ είναι η μουτζούρα μας για αυτό είναι τόσο τρομαγμένο!!!! ) 




Μόλις οι καλεσμένοι φτάνουν στον όροφο μας τους περιμένουν και άλλοι μικρότεροι θησαυροί, ενώ μια ακόμα μαιμουδοζωγραφιά τους καθοδηγεί στην εξωτερική μας σκάλα. Εκεί υπάρχει ένας ακόμα μαυροπίνακας που δίνει μερικά ακόμα στοιχεία για το πάρτι μας... (τα puffy αυτοκόλλητα από τον Σκλαβενίτη) 









Σημαιάκια που να μου αρέσουν δεν έβρισκα πουθενά. Δεν ήθελα να παραγγείλω από το διαδίκτυο όπου θα πλήρωνα και ένα σωρό μεταφορικά συν τα αυτούσια- υπερτιμημένα στην εποχή μας έξοδα για banner- οπότε με την βοήθεια του βιβλιοπωλείου της γειτονιάς μου έφτιαξα το δικό μου! Μου εκτύπωσε νεκροκεφαλές σε μαύρο φόντο στο μέγεθος και σχήμα που το ήθελα- σαν πειρατική σημαία- μου τα έκοψε κιόλας και πλήρωσα για 40 περίπου τμχ  μόλις λίγα ευρώ. (νομίζω 3;) Είχα και έναν παπαγάλο από μια πειρατική στολή και τον στόλισα και αυτόν σε μια κρεμαστή γλάστρα. Τα τραπεζομάντιλα κινήθηκαν και πάλι στα χρώματα της θάλασσας, ενώ φέτος ήταν η μόνη χρονιά που δεν φούσκωσα ούτε ένα μπαλόνι. (στο πάρτι, γιατί στα γενέθλια του ανήμερα γεμίζουμε πάντα το δωμάτιο του μπαλόνια!) 







Στο μπαλκόνι είχαμε και φέτος το διαδραστικό photo booth μας, νομίζω βέβαια πως τίποτε δεν θα σας εντυπωσιάσει ξανά μετά τον περσινό πύραυλο, το οποίο δεν ήταν άλλο από ένα απλό και ταπεινό σαπιοκάραβο! Μια εύκολη κατασκευή μόλις με δυο μεγάλα χαρτόκουτα, λίγο ακρυλικό χρώματα και μπόλικη διάθεση! (ακρίδα ευχαριστούμε!) Άλλη μια χειροτεχνία στην οποία συνέβαλε και ο ίδιος ο εορτάζοντας! 









Η βασική ωστόσο διακόσμηση του πάρτι βρίσκεται πάντα σαν φόντο στον μπουφέ. Απόλαυσα τόσο πολύ το τεράστιο διάστημα που φτιάξαμε πέρσι, που ήθελα να επαναλάβω κάτι παρόμοιο και φέτος. Και αφού το μαιμούδι εκστασιάστηκε τόσο με την πρόσκληση "χάρτη" η επιλογή ήταν μάλλον μονόδρομος. Αγόρασα χαρτί "ταχυδρομείου" λέγεται νομίζω, με το μέτρο και με βοήθεια εικόνες στο διαδίκτυο ξεκίνησα να σχεδιάζω τον χάρτη μου. Αρχικά με μολύβι, μετά κάνοντας το περίγραμμα με μαύρο μαρκαδόρο και τέλος ζωγραφίζοντας με νερομπογιές. (εκτός από την πυξίδα και μερικές λεπτομέρειες στην οποία χρησιμοποίησα ακρυλικό). Αυτό που με ταλαιπώρησε αρκετά το ομολογώ είναι το κάψιμο του χαρτιού περιμετρικά, όμως ήταν και η λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά. Τις ονομασίες στον χάρτη μας τις σκέφτηκε το ίδιο το μαιμούδι και μάλιστα ήταν δική του ιδέα η προσθήκη κλειδιών τα οποία θα έπρεπε να μαζέψουν οι πειρατές πριν φτάσουν στον θησαυρό. 








Ο γλυκός μπουφές μας περιλάμβανε τα κλασσικά cupcakes μας, (τα οποία στόλισα με toppers που έφτιαξα πάλι σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου. Πρόσθεσα και ένα σημαιάκι από τσόχα κόκκινη που και πάλι για μένα ήταν η λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά. Έπαιξα ταυτόχρονα και με μερικά toppers παπαγάλους που είχα βρει στο Jumbo.), την σπιτική λεμονάδα μας, ένα αυτοσχέδιο ηφαίστειο που φτιάχτηκε με τα παντεσπάνια που περίσσεψαν από την τούρτα, λίγο γλάσο σοκολάτας και πολύχρωμα κουφετάκια, μικρά καρυδάκια, (αγοραστά), τα αγαπημένα μου cake pops μεταμορφωμένα σε βόμβες με λίγη μαύρη γλυκόριζα να προεξέχει από πάνω και φυσικά μπισκότα ντυμένα με ζαχαρόπαστα στο θέμα του πάρτι μας! Φέτος τα ΥΠΕΡΟΧΑ μπισκότα μας μου τα έφτιαξε η γλυκύτατη Μαίρη από το Mary's lab  με τα μοναδικά κουπ πατ της Μάρθας από CookieCutter HUB. Εκτός από κουκλίστικα ήταν και πεντανόστιμα. 


















Φέτος έφτιαξα επιτέλους και μια τσαχπινιά με καρπούζι, που κάθε χρόνο τριγυρίζω την ιδέα μα ποτέ δε τον παίρνω απόφαση! Σκάλισα ένα καρπούζι με την πολύτιμη βοήθεια του you tiube αλλά κυρίως της λατρεμένης μου Νατάσσας που μου έστειλε και τα κατάλληλα εργαλεία, σαν έναν καρχαρία ο οποίος μέσα έκρυβε μια πεντανόστιμη φρουτοσαλάτα με πρωταγωνιστές το καρπούζι, τον ανανά και τα ροδάκινα. Δεν ξέρω αν εντυπωσίασε όσο θα περίμενα, εγώ πάντως το ευχαριστήθηκα πολύ γιατί το είχα καημό να προσπαθήσω και κάτι τέτοιο! 



Ο αλμυρός μπουφές κινήθηκε στα γνωστά μονοπάτια. Σουβλάκια, πίτες, πίτσες, σαλάτα ζυμαρικών, κοτομπουκιές και baby potatoes ήταν πάνω κάτω το μενού μας. Ποιος είναι πάντα όμως ο πρωταγωνιστής ενός πάρτι;;

 Μα φυσικά η τούρτα! 

Αχ αυτή η τούρτα... Κάθε χρόνο λέω ποτέ ξανά και κάθε χρόνο υποκύπτω ξανά γιατί σαν την χάρη να φτιάχνει η μαμά την τούρτα δεν έχει, σας το λέω! Δεν ήθελα ζαχαρόπαστα το είχα ξεκαθαρίσει. Ήθελα όμως, επειδή στα τρίτα γενέθλια δεν είχα την απόλυτη επιτυχία με το εφέ του νερού στην τούρτα, να το επιχειρήσω ξανά. Συνεπώς ο κάτω όροφος θα ήταν θάλασσα, ο πάνω η παραλία και στον τρίτο όροφο θα ήταν ο θησαυρός. Και πράγματι έτσι έγινε! Και μάλιστα την τούρτα μας διαπερνούσε ένα τεράστιο σπαθί!! Αμέ! Και παρότι ήμουν ΣΙΓΟΥΡΗ πως η τούρτα θα καταρρεύσει, τελικά στάθηκε στο ύψος της ξανά- απαιτώντας ωστόσο μια ανάρτηση όλη δική της.! (επιφυλάσσομαι!) 





Το μικράκι μου έσβησε τα 6 του κεράκια παρακαλώ πολύ, παρέα με τα ξαδέλφια του και αγαπημένους φίλους και κάθε χρόνο η συγκίνηση μεγαλώνει αντί να μετριάζει... 


Μετά την τούρτα όμως, μια μικρή έκπληξη περίμενε τους φίλους μας... Τους είχα υποσχεθεί θησαυρό... Χάρτες... Με ξέρετε να υπόσχομαι και να μην πράττω;; Όχι βέβαια! Επιστρατεύτηκε λοιπόν ακόμα μια φορά το μοναδικό σκάμα που είχε φτιάξει ο πατέρας μου για τα τρίτα γενέθλια του μαιμουδιού στο οποίο είχε σχεδιαστεί ένας χάρτης που καθοδηγούσε τα μικράκια να σκάψουν για να βρουν πολλούς και διάφορους θησαυρούς- τους οποίους πήραν μετά σπίτι τους μαζί με τα μπαουλάκια! 












Εκτός από αυτά όμως πήραν και τα καθιερωμένα party favors μας. Μια σακούλα στο χρώμα της άμμου έκρυβε μέσα μερικούς ακόμα θησαυρούς. Μια κόκκινη μπαντάνα- όποιος πειρατής σέβεται τον εαυτό του φοράει μια- μια κάλυπτρα για το μάτι και ένα χρυσό σκουλαρίκι, (τα οποία είχα προμηθευτεί από το jumbo μετά τις απόκριες σε προσφορά), ένα τηλεσκόπιο που φτιάξαμε εμείς ακολουθώντας τις οδηγίες της αγαπημένης μου Ελπίδας εδώ, έναν γάντζο για το χέρι που φτιάξαμε πανεύκολα με πλαστικά ποτήρια, σύρμα πίπας και αλουμινόχαρτο και φυσικά μια σοκολάτιτσα με γέμιση καρύδας!! 




Τέλος, όπως πάντα είχαμε και το τραπέζι των ευχών μας οπού είχα ετοιμάσει φύλλα από χοντρό ρυζόχαρτο καμένα γύρω γύρω όπως οι χάρτες μας για να γράψουν οι καλεσμένοι μας εκεί τις ευχές τους... 






Last but not least, θέλω να ευχαριστήσω ακόμα μια χρονιά: Καταρχάς τον αγαπημένο φίλο  και εξαιρετικά ταλαντούχο Αντρέα για τις υπέροχες- γεμάτες συναίσθημα-  φωτογραφίες που μας βγάζει απαλλάσσοντας με από αυτό το άγχος. Την υπέροχη Ματίνα για τα μοναδικά σταράκια που μας ζωγραφίζει πάντα, (δείτε εδώ) αλλά και για το πανέμορφο καπέλο που μας έκανε φέτος δώρο. Την γλυκύτατη Μαίρη που εκτός από τα λαχταριστά μπισκότα, μου έδωσε και  τόσες μεταμεσονύκτιες συμβουλές για την τούρτα, απατώντας σε κάθε υστερικό μήνυμα, τηλεφωνώντας μέχρι και η ίδια ενώ δεν δίστασε να μου φτιάξει και μπισκότα χρυσά νομίσματα όταν είχα απελπιστεί που δε έβρισκα πουθενά σοκολατένια χρυσά νομίσματα για το μπαούλο στην τούρτα. Την θεότρελη Μάρθα για τα μοναδικά 3d κουπ πατ που έστειλε για το μαιμούδι ΜΑΣ. (όπως λέει και η ίδια).  Την αδελφή μου που ψάχνει όλες τις ντουλάπες της για να βρει όλα αυτά τα τρελά που της ζητάω και που τα θέλω εδώ και ΤΩΡΑ, όπως πχ κολιέ και κοσμήματα για τους θησαυρούς μου! Τον Παναγιώτη για την υπομονή που κάνει με όλες τις προετοιμασίες που ξεκινάνε σχεδόν ένα χρόνο πριν (!!!!) , για την βοήθεια όποτε χρειάζεται και το καταφατικό κούνημα του κεφαλιού ακόμα και όταν δεν ακούει απολύτως τίποτα όταν παραληρώ σχετικά με τα σχέδια που έχω και πως θα τα πραγματοποιήσω. Και φυσικά την μαμά μου που πάντα θα τρέξει μου πάρει αυτό το κάτι από το οποίο ξεμένω (πάντα) όσο και να υπολόγισα τις ποσότητες και θα μου το φέρει το συντομότερο δυνατόν! Γιατί πίσω από κάθε επιτυχία δεν κρύβεται ποτέ μόνο ένα άτομο. 

Τέλος, κλείνω αυτή την τιτάνια ανάρτηση με μερικές ακόμα υπέροχες φωτογραφικές στιγμές.... (πιστέψτε με από 600 φωτογραφίες σύνολο σας δείχνω τις απολύτως απαραίτητες!) 















Να γελάς πάντα ατρόμητε πειρατή μου... Και μην ξεχνάς. Οι μεγαλύτεροι και πολυτιμότεροι θησαυροί θα κρύβονται πάντα στην καρδιά σου... 




Αν θέλετε δείτε τα προηγούμενα πάρτι μας εδώ: 

Τα πρώτα μας γενέθλια με θέμα το ουράνιο τόξο. 

Τα δεύτερα γενέθλια με θέμα το μαιμουδάκι.

Τα τρίτα μας γενέθλια με θέμα την παραλία. 

Τα τέταρτα γενέθλια με θέμα τους αγώνες ταχύτητας. 

Τα πέμπτα μας γενέθλια με θέμα το διάστημα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...