Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ανάρπαστα τυροπιτάκια της γλυκιάς μαμάς Γιώτας!

Εδώ και καιρό θέλω να μοιραστώ μαζί σας την καταπληκτική συνταγή της γλυκύτατης μαμάς και, να τονίσω, ΒόρειοΕλλαδίτισσας Γιώτας για τυροπιτάκια a la Francaise που λέω εγώ! Διότι έχουν εμφάνιση κρουασάν, μα μέσα σε περιμένει αλμυρή έκπληξη! 

Ανοίξτε τον εκτυπωτή και δοκιμάστε τη συνταγή το συντομότερο δυνατόν! 

Υλικά: 

1 ποτήρι φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ή ένα κυβάκι νωπής μαγιάς
400-500γρ. φέτα- τριμμένη με τα χέρια
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

700-800γρ. αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση: 

Φροντίζουμε το γάλα να είναι χλιαρό και λιώνουμε σε αυτό την μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει από πριν. Έπειτα το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Έπειτα το ελαιόλαδο και τέλος το αλεύρι σταδιακά. Όταν η ζύμη αρχίζει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την χωρίζουμε σε 6 μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε κύκλο- σαν να ανοίγουμε φύλλο για πίτα αλλά πιο μικρό φυσικά. Και με ένα κόφτη πίτσας ή ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τρίγωνα κομμάτια- ακριβώς όπως θα  κόβαμε μια πίτσα. Εγώ τα κόβω στα 8. Έπειτα στο φαρδύ μέρος του κάθε τριγώνου τοποθετούμε τη φέτα- περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού σε κάθε τρίγωνο. Έπειτα από το ίδιο μέρος αρχίζουμε και τυλίγουμε το "κρουασανάκι" μας! Στο τέλος πιέζουμε αρκετά την ακρούλα διότι μπορεί να ξεκολλήσει όσο φουσκώνει στο ψήσιμο από τη μαγιά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε μπορείτε να τα επαλείψετε και με λίγο κρόκο αυγό ανακατεμένο με λίγο γάλα ή νεράκι. 

Η γεύση είναι απίθανη και η δυσκολία ανύπαρκτη! Βγάζει 48 τεμάχια ή 40 ανάλογα το μέγεθος που θα επιλέξετε. Σε περίπτωση που τα θέλετε για παιδικό πάρτι μπορείτε να τα φτιάξετε μέχρι και μια βδομάδα πριν και να τα φυλάξετε στην κατάψυξη μέσα στο ταψί έτοιμα για ψήσιμο. Την ημέρα που θα τα χρειαστείτε ΔΕΝ τα αποψύχετε, όπως τα βγάζετε από την κατάψυξη τα βάζετε απευθείας σε προθερμασμένο φούρνο.! (εγγυημένα) 

Καλή επιτυχία! Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου τις εντυπώσεις σας! 

https://www.facebook.com/toimerologiotismamasyiannas?ref=hl





4 σχόλια:

  1. Φαίνονται λαχταριστά και σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!! Τελεια ιδεα για παρτυ αλλα και για κολατσιο στο σχολειο!!!
    Πολυ σ'ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας τη συνταγη αυτη:)))
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Δήμητρα μου, ευτυχώς που την μοιράστηκε η φίλη μου η Γιώτα να λες- να την δοκιμάσεις είναι όντως τέλεια!

      Διαγραφή
  2. Αχχχ βρε Γιάννα!!! Πάνε οι δίαιτες πάλι. Κυριακή πρωί θα τιμηθούν σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...