Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ένα σπιτάκι βγαλμένο από παραμύθι... Μπορείς να το φτιάξεις και εσύ!

Μπισκοτοσπιτάκι ήθελα να φτιάξω πάντα! Μπορεί να μην είμαι γλυκατζού, είμαι όμως φαντασιόπληκτη και φυσικά λάτρευα το παραμύθι "Χάνσελ και Γκρέτελ"! Μέχρι τώρα δεν το είχα τολμήσει, δεν είχα μπει στο κόπο...

Όταν όμως γίνεσαι μανούλα όλα αλλάζουν και θα κάνεις τα πάντα προκειμένου να δώσεις ερεθίσματα στο μικράκι σου και να δεις τα ματάκια του να λάμπουν από χαρά!

Το είχα λοιπόν στο πίσω μέρος του μυαλού μου, μέχρι που βρέθηκε μπροστά μου η απολαυστική ανάρτηση  της Ελπίδας και του Two Boys and Hope και απλά πείστηκα!  Η Ελπίδα είναι χρυσοχέρα και ότι μας προτείνει είναι εγγυημένα καλό! Αρχικά είχα σκοπό να κάνω το σπιτάκι με τις μπάρες σοκολάτας μα τελικά το πήρα απόφαση- ή όλα ή τίποτα! 

Την συνταγή της Ελπίδας θα την βρείτε εδώ και να η δική μου εμπειρία! (και το δικό μου αποτέλεσμα!)



Αποφάσισα να ακολουθήσω τη συνταγή της πιστά. Τα βήματα μου λοιπόν ήταν τα εξής: Προμηθεύτηκα τα υλικά που θα χρειαζόμουν. Τόσο για τη ζύμη και το royal icing όσο και για το στόλισμα! (πάρα πολύ σημαντικό εκεί είναι η όλη η ομορφιά και η μαγεία!) Εφόσον δεν έχω κουπ πατ για ανάλογη συνταγή, ζήτησα του πατέρα μου , που όλα μπορεί να τα φτιάξει, να μου ετοιμάσει ένα "πατρόν" για το σπίτι μου!! Το ζήτησα λίγο μεγαλούτσικο γιατί έτσι έγραφε και η Ελπίδα και το αποτέλεσμα ήταν το εξής: 


Θα σας γράψω απλά τις διαστάσεις που ήρθαν "κουτί" με την συνταγή, (την αρχική- ολόκληρη- δόση) και μου περίσσεψε και ζύμη για λίγα μπισκότα! (μιαμ, μιαμ)



Η σκεπή- 2 τμχ 24χ15 το κάθε ένα
Οι πλαινοί τοίχοι- 2 τμχ 21χ15 το κάθε ένα
Το μπροστά και το πίσω μέρος- 18χ22 το κάθε ένα (χωρίς να μπορώ να υπολογίσω εγώ τη κλίση της σκεπής)
Η βάση του σπιτιού- 1 τμχ 21χ18

Τα έκοψε σε σκληρό χαρτόνι και με βόλεψαν άψογα!

Έπειτα διάλεξα τη βάση που θα τοποθετήσω το "παλατάκι" μου, (η στριφογυριστή βάση είναι μια πολύ καλή επιλογή- αρκεί να έχεις βοήθεια όταν το στήνεις), και ξεκίνησα! 

Μου άρεσε που η Ελπίδα διάλεξε τη σοκολατένια ζύμη για αυτή τη κατασκευή γιατί δείχνει ακόμα πιο έντονα η διακόσμηση και το λευκό του royal icing, και προσωπικά τη βρίσκω και πιο γευστική από το ginger bread, τη ζύμη με την οποία παραδοσιακά φτιάχνονται αυτά τα σπιτάκια. Η δική μου πήρε αρκετά παραπάνω αλεύρι και ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι πως έβαλα την εντελώς ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη η οποία είναι  υγρή, όπως και να έχει βγήκε υπέροχη, γυαλιστερή, ελαστική και απολαυστική! Την έβαλα για μισή ώρα στο ψυγείο πριν τη δουλέψω, όχι όμως και μετά. (για ευνόητους λόγους- δεν είχα το χώρο για κάτι τέτοιο!) Επειδή δεν μπορούσα να μεταφέρω με τίποτα τους τοίχους αφότου τους έκοβα, άνοιγα το φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και το μετέφερα με αυτό. Τα φύλλα μου ήταν περίπου πάχους 2 εκατοστών. Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 λεπτά. 





Αφού κρύωσαν καλά, ετοίμασα το royal icing, έβαλα σε σειρά τους "τοίχους" μου και τα ζαχαρωτά μου και ξεκίνησα! (Ιδανικά καλό είναι να έχετε βοήθεια. Γίνεται και μόνες σας, αλλά θα γίνει πολύ πιο εύκολα αν κάποιος σαν κρατά το "οικοδόμημα" όσο εσείς "στοκάρετε"!! Μην ξεχάσετε να "κολλήσετε" με icing και τη βάση του σπιτιού στη πιατέλα σερβιρίσματος.!





Το μπροστά τμήμα το ζωγράφισα πριν το κολλήσω, μα δεν είναι ανάγκη μια χαρά μπορεί κανείς και μετά. (Άλλωστε δεν γυρεύουμε το τέλειο και πιστέψτε με μόλις το ολοκληρώσετε, πιθανές ατέλειες απλά δεν θα τις βλέπετε πλέον!) Απλά να προσέξετε πολύ το icing να είναι όπως λέει η Ελπίδα, σφιχτό όχι όμως τόσο ώστε να μην μπορείτε να το δουλέψετε. Μια δόση από τη συνταγή της Ελπίδας μου έφτασε για όλο το σπίτι, χωρίς όμως κάποια εξτρά που πρόσθεσα μετά.  (μιας και χρειαζόμουν και άλλο royal icing για τα μπισκότα μου έφτιαξα και δεύτερη δόση).  Αρχικά ήταν έτσι το σπιτάκι μου: 



Δεν είχε τα πουράκια, τα δεντράκια και κάτι μικροτσαχπινιές,  μα ήταν και πάλι υπέροχο! Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: 











Πως σας φαίνεται; Εγώ ξετρελάθηκα! Το ίδιο και το μαιμουδάκι που δεν χορταίνει να το αγγίζει και να το κοιτάζει! 



 Μπορείς και εσύ να το κάνεις! Στο εγγυόμαι! Αρκεί να έχεις θετική διάθεση και να το πιστέψεις! (και σκεφτόμουν- του χρόνου που θα έχει μεγαλώσει το μαιμουδάκι να κρύψω ένα δωράκι μέσα στο σπιτάκι...έχει μπόλικο χώρο!)

Το ημερολόγιο μιας μαμάς

34 σχόλια:

  1. Τέλειο!!!!!!!!!!! Ήθελα κ εγώ να κάνω αλλά φοβομουν πως δεν θα τα καταφερνα...κ του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΑ ΜΟΥ!!! Δεν εχω λόγια!! Το έκανες υπέροχο και ευχαριστω πολυ πολυ πολυ για τα υπέροχα λόγια σου!! Μα πιο πολύ χαίρομαι που το μαιμουδακι σου ξετρελαθηκε!!! Δεν είναι μαγικό να μπορείς να κάνεις τα μάτια του να λάμπουν;;; πολλα πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ Ελπίδα μουουου!! (για όλα!) Αυτό είναι το πιο μαγικό από όλα.... <3 Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  3. Κοίτα τι μου κάνεις τώρα! Θα πρέπει να τρέχω να προλάβω να το φτιάξω!!! χαχα τέλειο μπράβο κορίτσι μου. Θα προσπαθήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωωωω είναι υπέροχο!!!! Τα λατρεύω αυτά τα γλυκοσπιτάκια αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ μου! Οι οδηγίες είναι κατατοπιστικές, θα το προσπαθήσω σίγουρα και εγώ και θα επανέλθω με αποτελέσματα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις!! Θα αισθανθείς υπέροχα!! Και που να δεις φέτος τι έκπληξη ετοιμάζω σχετικά με αυτό το παραμυθένιο σπιτάκι!!!

      Διαγραφή
    2. Να το κάνεις!! Θα αισθανθείς υπέροχα!! Και που να δεις φέτος τι έκπληξη ετοιμάζω σχετικά με αυτό το παραμυθένιο σπιτάκι!!!

      Διαγραφή
  5. Παραμυθένιο το σπιτάκι σου. Οι συμβουλές σου είναι πολύ σωστές. Σε αυτά που έφτιαξα και εγώ, προτίμησα πρώτα να τα στολίσω και μετά να κολλήσω το σπιτάκι, μου ήταν πιο εύκολο. Και επίσης θέλεις και ένα χέρι βοηθείας για να στηρίζει το σπίτι. Τέλειο, μπράβο σου! Φέτος θα φτιάξεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται!! Και μάλιστα έχω σκεφτεί πολλά υπέροχα πράγματα και μερικές αλλαγές.. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα να σας το δείξω... Φιλιά πολλά Αθηνά μου...

      Διαγραφή
  6. Να είδες τι κάνεις; Τώρα περιμένουμε ανυπόμονα το φετινό σπιτάκι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα και καλά θα κάνετε γιατί φέτος θα είναι υπερπαραγωγή... Φιλάκια γλυκιά μου Χριστίνα!!

      Διαγραφή
  7. Δεν το τολμώ καν! Νομίζω πως θα αποτύχω με απόλυτη επιτυχία... Μπράβο σου Γιάννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάγδα μου και εγώ έτσι νόμιζα μα κοίτα... Είναι πραγματικά πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται... Και η συνταγή της Ελπίδας εγγύηση!

      Διαγραφή
  8. Τελικά μόνο εγώ το θεωρώ πολύ δύσκολο να φτιάξω τέτοιο αριστούργημα;;; κλαψ, πολυ ζηλεύω, μήπως να στείλεις και κατα εδώ κανενα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάχη μου και εγώ το θεωρούσα πολύ δύσκολο. Τελικά σοκαρίστηκα με το γεγονός πως δεν είναι και τόσο. Υπάρχουν πάντα και τα σπιτάκια φτιαγμένα με μπισκοτάκια ή σοκολάτες- νομίζω είχε φτιάξει η Ελπίδα. Μην μου βάζεις ιδέες και είμαι τρελή και δεν στέλνονται αυτά τα πράγματα!!!!

      Διαγραφή
  9. Υπεροχο!!! Ερχομαι απο το λινκ παρτυ. Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάθε χρόνο λέω θα φτιάξω και ποτέ δε το φτιάχνω! ΠΟΤΕ όμως, νομίζω οτι δε θα τα καταφέρω! Φέτος όμως θα το κάνω!!!
    Απο το link party της Μάχης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις!!! Θα δεις πως θα τα καταφέρεις!!!! Φιλιά πολλά Βαρβάρα μου!

      Διαγραφή
  11. Ααααα πολύ ωραίο Γιάννα μου δεν το είχα δει, ευτυχώς ήρθα από το λινκ πάρτυ. Εμείς πήγαμε αυτό το ΣΚ με τη μεγάλη μου σε μια φίλη μας που φτιάχνει χρόνια τέτοια σπιτάκια και μας έδειξε!!!! Το έχουμε στολίσει, του έχουμε βάλει και φωτάκια και το χαζεύουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έρχομαι από το Link της Μάχης και να σου πω ότι εντυπωσιάστηκα, χαζεύω πόση ώρα το υπέροχο μπισκοτοσπιτάκι σου!!!! Μου φαίνεται ακατόρθωτο να το πετύχω...μάλλον θα αρκεστώ στα εύκολα σπιτάκια με τα μπισκότα χεχε! Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεσαι! Πάντως αυτά με τα μπισκότα μου αρέσουν πολύ σκέφτομαι να κάνω και από αυτά! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  13. Βάλτο στο link party με δημιουργιες στο blog μου!είναι πολύ ωραίο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βάλτο στο link party με δημιουργιες στο blog μου!είναι πολύ ωραίο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου μάλλον άργησα... Θα περάσω μια βόλτα μόλις μπω απο pc. Σε ευχαριστώ πολύ πολύ

      Διαγραφή
  15. Αχ Γιάννα μου πραγματικά εντυπωσιακό, πάρα μα πάρα πολύ όμορφο, το χαζεύω πόση ώρα τώρα!!! Ο μικρός θα ξετρελάθηκε...απο την Μάχη this time

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ όμορφο αλλά εγώ έχω μερικές πρακτικές απορίες!!!!! Το μαϊμουδάκι δεν το χάλασε μετά; δεν ήθελε να το φάει; Και πόσο καιρό κρατάει χωρίς να χαλάσει; Σε ευχαριστώ για όλες τις ιδέες που μας δίνεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου μιας και έχουν πέρασει δυο χρόνια δεν έχει νόημα να απαντήσω αλλά θα το κάνω! Λυπάμαι δεν το είχα δει νωρίτερα ... Το μαϊμούδακι γενικά είναι συνεργασιμο στους κανόνες Ξέρει πως δεν πρέπει να το φάει πριν από όταν έχουμε συμφωνήσει Εάν ειδικά είναι σκεπασμένο, εγώ το έχω συντηρήσει και 2 εβδομάδες για φάγωμα. Αν δεν θες να το φας πάραπανω. Κάποιοι λένε πως το icing καλύτερα να μην τρώγεται μετά τις 3 μέρες, εμείς πάντως το τρώμε και δεν παθαίνουμε τίποτα! Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου για τα καλά σου λόγια! Καλές γιορτές

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...