Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Μπαλάκια κατά του stress από μπαλόνια και αλεύρι;;;! Φτιάξε τα μόνη σου!

Τις μέρες που προετοιμαζόμασταν για το πάρτι της Τσιχλόφουσκας- τελευταία στιγμή φυσικά αφού όσο και να της πιπίλαγα το μυαλό της αδελφής μου, αν δεν φτάσουν λίγες μέρες πριν από το τέλος της προθεσμίας δεν μπορεί να είναι αποδοτική- έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο.. 

Μου φάνηκε πολύ εύκολο και εφόσον το θέμα μας ήταν Luna Park σκέφτηκα πως θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα για party favor. Η Σουλτάνα φυσικά ενθουσιάστηκε όπως πάντα και μου έδωσε την έγκριση της...

Τι το ήθελα;;; Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως σίγουρα δεν θα είναι τόσο απλό όσο τα δείχνει το βίντεο... Ή τόσο mess free όσο το δείχνει το βίντεο... (Ιδίως αν έχεις μόλις τρεις μέρες και τουλάχιστον 400 τεμάχια γλυκά να φτιάξεις....). Δεν θα δώσω λεπτομερείς οδηγίες, το βίντεο είναι στην ουσία του θέματος κατατοπιστικό απλά αμελεί να μας δείξει κάποιες κομματάκι σημαντικές λεπτομέρειες... 

Καταρχάς... Πόσο σημαντικό είναι να αφαιρεθεί όλος ο αέρας μέσα από το μπαλόνι.... (αλλιώς δεν έχουμε στρεσομπαλάκι, έχουμε απλά ένα μπαλόνι γεμάτο αλεύρι).  Και πόση αλευροβαβούρα μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο... Πως να καθαρίζουμε μετά το αλευρωμένο μπαλόνι... (όχι δεν μένει γυαλιστερό καθ όλη την διάρκεια). Το ότι μια λεπτή κορδέλα δένει πολύ πιο εύκολα από το μέγεθος που μας δείχνει. Και εν τέλει πόσο πολύ θα ματώσουν τα δάχτυλα μας από το δέσιμο του μπαλονιού. Εκτός και αν είμαι εγώ τόσο άσχετη πια, αφού έφτιαξα εν τέλει 38 μπαλόνια και πάλι κάποια δεν τα πέτυχα τέλεια. 

Ωστόσο... Είναι μια πολύ ωραία και οικονομική ιδέα για δωράκι σε πάρτι και ταιριάζει με πολλά θέματα... Επίσης είναι ωραία δραστηριότητα για μεγαλύτερα παιδιά σε πάρτι- εάν και εφόσον αυτό γίνεται σε εξωτερικό χώρο, το τονίζω!




Παρότι λοιπόν μάτωσαν τα δάχτυλα μου, παρότι μου έσπασαν κομματάκι τα νεύρα, παρότι σκούπιζα τρεις φορές την ημέρα, είναι κάτι που προτείνω και θα ξαναέκανα και εγώ η ίδια. (απλά να περάσει λίγος καιρός να ξεχάσω την ταλαιπωρία...). 

Οι συμβουλές μου λοιπόν είναι οι εξής: 


  • Για 40 μπαλόνια μικρού όμως μεγέθους, (αυτά παθαίνεις όταν τρέχεις το τελευταίο τριήμερο, δεν βρίσκεις ποτέ αυτό που ψάχνεις), χρειάστηκα δυο κιλά αλεύρι. Τα μικρά είναι ακόμα πιο δύσκολα οπότε προτείνω απαραίτητα το κλασσικό μέγεθος μπαλονιού. 
  • Το χωνί να είναι σχετικά μεγάλο επίσης. Ένα ξύλο από σουβλάκι θα βοηθήσει να πέσει το αλεύρι. Φροντίζουμε να γεμίσουμε πολύ πολύ καλά, σχεδόν μέχρι τον "λαιμό" του μπαλονιού, ενώ κατά διαστήματα ζουλάμε το μπαλόνι απαλά ώστε να βγαίνει ο αέρας, ενώ το γεμίζουμε. (απαλά, αλλιώς θα φάτε αλεύρι...)
  • Μόλις νιώσουμε ότι γέμισε κάνουμε το εξής: Πιάνουμε τον "λαιμό" με τα δύο δάχτυλα του ενός χεριού σφιχτά. Με το άλλο χέρι αρχίζουμε και ζουλάμε το μπαλόνι πολύ καλά προς τον λαιμό έτσι ώστε να φύγει όλος ο αέρας. Ο αέρας θα φύγει φυσικά μαζί με αλεύρι. Για αυτό κάντε το στον νεροχύτη και μόλις δείτε πόσο πετάγεται μπορείτε να το κάνετε στο μπολ από την σωστή απόσταση ώστε να μην γεμίσετε τον τόπο! (αν και πάντα μπορεί να σας εκπλήξει!) 
  • Θα καταλάβετε ότι το έχετε κάνει σωστά όταν ενώ βγάζετε τον αέρα νιώθετε το μπαλόνι σαν πλαστελίνη. Αυτή είναι η σωστή υφή. Πρέπει να θυμίζει πλαστελίνη. Αν δεν "πλάθεται" σχεδόν, τότε έχει και άλλο αέρα και δεν θα στέκεται καλά σε όλα τα σχήματα. 
  • Δέστε πολύ πολύ καλά και καθαρίστε το μόνο αφότου κόψετε το επιπλέον κομμάτι του λαιμού- ο οποίος θα φανερώσει και άλλο αλεύρι! (Ω, ναι!) 
  • Ανακάλυψα πως ο καλύτερος και πιο ανώδυνος τρόπος να καθαρίσεις αυτά τα μπαλόνια- πριν φυσικά βάψεις ματάκια με μαρκαδόρο- είναι τα... μωρομάντηλα. 
  • Διαλέξτε λεπτή κορδέλα, δένετε πολύ πολύ πιο εύκολα! 
  • Τέλος, αν προσέξετε στην πάνω φωτογραφία το κεντρικό κίτρινο μπαλόνι που έχει το σωστό μέγεθος έχει γεμίσει πολύ καλά και δεν έχει αέρα. Το μικρό μπλε μπροστά από αυτό, παρότι δεν έχει αέρα, κάνει αυτό το σακούλιασμα λόγω μεγέθους που για μένα ήταν αντιαισθητικό. (και ας μην είχε αέρα μέσα και έπαιρνε διάφορα σχήματα. Το ιδανικό είναι σαν το κίτρινο).
Αυτό! Έτοιμα τα δωράκια σας! Εγώ έφτιαξα 38 και πέταξα 8 γιατί είχαν μέσα λίγο αέρα και δεν μου άρεσαν. Πάντως είναι πραγματικά στρεσομπαλάκια, αφού αν σκεφτείς πόσο με δυσκόλεψαν και με νευρίασαν, μόλις πετύχαινα ένα ακόμη και πλαθόταν σε διάφορα σχήματα, αμέσως ηρεμούσα και γέμιζα χαρά.! Πόσο μάλλον αν στο χαρίζουν χωρίς να έχεις μοχθήσει καθόλου! 

Εσείς τι λέτε; Θα τα φτιάξετε; 











12 σχόλια:

  1. χαρα στην υπομονη σου βρε Ιωαννα μου!! Εγω δεν ξερω αν θα τα καταφερνα να γεμισω τοσα..χεχεχε/// Παντως ειναι οντως γλυκουτσικα και χαριτωμενα!! Και οτι πρεπει γα δωρακια!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ξαναπες το!! Χαχα! Ωστόσο είναι πολύ όμορφα πράγματι! Τα φιλιά μου Ελπίδα!

      Διαγραφή
    2. Αυτό που γράφει η Ελπίδα, αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όσο διάβαζα. Xαρά στην υπομονή σου! Κάνεις την κουζίνα χάλια και μετά παίρνουν τα πιτσιρίκια τα αλευροστρεσομπαλονάκια και σου κάνουν το υπόλοιπο σπίτι χάλια. Παρόλα αυτά, η ιδέα είναι πολύ όμορφη, τα μπαλονάκια γλυκούτσικα και αν είχα κήπο θα το σκεφτόμουν σοβαρά :) Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    3. Κοίτα επειδή και εγώ τα σκέφτομαι αυτά- τα δωράκι δίνονται κατά την έξοδο... Κάποια πράγματα εννοούνται!! χιχι! Τώρα την υπομονή και εγώ αναρωτιέμαι εδώ που τα λέμε... Φιλιά πολλά Ασπασία μου!

      Διαγραφή
  2. ειναι τελεια μπραβο σου!!!! -τα θελω ολα-χιχιχι!!!φιλικα Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πολύ ώραια ιδέα για δωράκι, αλλά βρε Γιάννα μου δεν ξέρω να θα μπορύσα να τα καταφέρω. Θέλει πολύ υπομονή, βέβαια κοιτάζωντας το αποτέλεσμα, σε δικαιώνει. Μπράβο σου! Όταν τα ετοίμαζες, το μαιμουδάκι, που ήταν...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή ερώτηση Αθηνά μου!! Γενικά είναι πολύ συνεργάσιμος, δεν ξέρω, από μωρό είχε μάθει πως τώρα η μαμά έχει δουλειά. Και αν βλέπω πως θέλει οπωσδηποτε να αναμειχθεί, με ότι και αν κάνω, του βάζω πχ ένα μπαλόνι, λίγο αλεύρι κτλ και τον αφήνω να μεγαλουργήσει! Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραιο!!! Καποτε ειχαμε παει σε ενα πανηγύρι και είχαν τέτοια μα τα αδέρφια μου όλα σκίσανε τα δικά τους και είχε μείνει μόνο το δικό μου και η Ηλέκτρα επειδή δεν της το έδινα μου το χαλασε, και δεν ήμασταν μικροί σε ηλικία εκεινη ηταν περιπου 15... Αν ποτέ διοργανώσω παιδικό πάρτι θα τα φτιάξω σίγουρα!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ τα θυμάμαι από τις καλοκαιρινές διακοπές! Ε, τότε θα τα φτιάξεις σίγουρα! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  5. Πωπωωω τι μου θύμισες; Όταν ήμουν μικρή είχαμε ένα που φυσικά είχαμε αγοράσει. Τι ωραία ιδέα να τα φτιάξουμε μόνοι μας!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες παιδί μου;; Και εγώ είχα αγοράσει κάποτε! Φιλιά πολλά και σε ευχαριστώ!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...