Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Φτιάξαμε corn dogs και...ερωτευτήκαμε... (συνταγή- Άκης Πετρετζίκης)

Με τόσες γλυκές συνταγές που ανεβάζω, ίσως μερικοί σοκαριστείτε να μάθετε πως είμαι πιο πολύ παιδί του αλμυρού. Η ζαχαροπλαστική μπορεί να με κέρδισε ως προς την δημιουργικότητα, μα η καρδιά μου ανήκει αμετανόητα και για πάντα στην αλμυρή κουζίνα! 

Λάτρης δε και του σπιτικού "βρώμικου φαγητού" , όταν  είδα αυτή την συνταγή "κόλαση" από, ποιον άλλον, τον Άκη Πετρετζίκη ήξερα πως έπρεπε να την δοκιμάσω άμεσα! 

Σήμερα λοιπόν το μενού είχε τα κολασμένα corn dogs του Άκη, ιταλική φριτάτα στον φούρνο- αγαπημένη συνταγή που κάνω χρόνια, (ουσιαστικά πρόκειται για ομελέτα φούρνου επειδή όμως ο Δημήτρης αρνείται πεισματικά να φάει αυγά τον τελευταίο χρόνο σχεδόν την μετονόμασα και με κάτι τόσο απλό τον ξεγελάω και τρώει...), πατάτες τηγανητές και φυσικά μια πράσινη σαλάτα- έτσι για να πείσουμε τον εαυτό μας πως δεν τρώμε μόνο βρώμικα! 


Ακολούθησα την συνταγή και ήταν πολύ πιο εύκολο από ότι νόμιζα. Επίσης, δεν πίνει λάδι το κουρκούτι στο ψήσιμο, κάτι για το οποίο είχα άγχος. Άφησα φυσικά το λάδι να κάψει καλά! 

Ένα θα σας πω... Δεν έμεινε ούτε δείγμα. Φύλαξα με τα χίλια ζόρια ένα να το φάω αργότερα ώστε να δω αν τρώγεται και κρύο, διότι η συνταγή είναι εξαιρετική ιδέα για κέρασμα σε πάρτι. (τι να κάνω; Θυσία έγινα για να σας διαβεβαιώσω πως μια χαρά τρώγονται και κρύα!) Ξεκίνησα σίγουρη πως θα φάω μόνο ένα ώστε να είμαι στο πλαίσιο της δίαιτας- μην ξεχνιόμαστε- μα μην γελιέστε έφτασα στα...4! Μας ενθουσίασε, καιρό είχαμε να φάμε κάτι λίγο διαφορετικό και τόσο νόστιμο. Απλά τελικά μας άρεσε περισσότερο χωρίς την μουστάρδα και το κέτσαπ. (δεν τρώμε γενικά όμως από αυτά!). Φυσικά δεν είναι ένα φαγητό για πολύ συχνά, γιατί έστω και σπιτικό, είναι "βρώμικο". Όμως για μια Δευτέρα πριν από μια δύσκολη εβδομάδα, μια ξεχωριστή οικογενειακή Κυριακή, ένα πάρτι, είναι πραγματικά ότι πρέπει!





Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Το κουρκούτι είναι αρκετό σχεδόν για την διπλάσια ποσότητα λουκάνικων. Εμένα μου έμεινε και έτσι έφτιαξα και άλλα πριν λίγο για βραδινό του Παναγιώτη- κατόπιν ρητής εντολής του! Αλλιώς δίνει και άλλες εναλλακτικές ο μάστερ σεφ! 




Αυτό που δοκίμασα εγώ και ξετρελάθηκα ήταν το εξής. Είχα μερικά στρογγυλά τυράκια babybel στο ψυγείο, τα τρώει που και που το μαιμούδι. Πήρα μερικά, τα έριξα μέσα στο κουρκούτι και τα έψησα ίσα για ένα λεπτό... 

Τι να πω;;; Η πιο λαχταριστή και τυρένια μπουκίτσα! Ακόμα μια υπέροχη ιδέα, δεν ξέρω όμως πως στέκεται κάτι τέτοιο σε μπουφέ αν παγώσει... (δεν έμεινε κανένα για να στο επιβεβαιώσω!) 

Περιμένω εντυπώσεις!



8 σχόλια:

  1. Σλουρπ...σλουρπ...σλουρπ!!! Ενταξει...τρεχουν τα σαλια μου!!! Και θα τα φτιαξω κι εγω!!! ΤΕΛΟΣ!!!! Γιαννα μου μας κατεστρεψες βραδιατικα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έφτιαξες, λέγε!!!! Τα θυμήθηκα τώρα και εγώ και θέλω να τα ξαναφτιάξω!!!

      Διαγραφή
  2. Έλα ρε Γιάννα!!! Τι θα γίνει;;; Μου λες;; Τη μια κεκάκια με λευκή σοκολάτα, την άλλη κορν ντογκς, μου πετάς και κάτι τυρένια στο τέλος... Ντάξει!! Ντάξει σου λέω!!!!
    (Πακετάκι νεξτ τάιμ!) Σμουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα δεν έχει πακετακι! Για σένα στρώνω τραπέζι και περιμένω! 💋

      Διαγραφή
  3. Μα τι μου κάνεις τώρα...!!! Αχχ και αποφεύγω τα τηγανιτά λόγω θηλασμού, αντε τώρα να τα φτιάξεις για άλλους και να μην φας και η ίδια 5-6!!!! Μα είναι πράγματα αυτά στις 11:30 ώρα το βραδυυυυ.
    ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα δεν πειράζει, ένα έτσι για την λιγουρα!!! Φιλιά πολλά μωρομανουλα!

      Διαγραφή
  4. Χαμός έγινε με αυτά τα λουκανικάκια. Θα μπει στα μαστ μιας και η Μελιτά τρελαίνεται για τέτοιου είδους λουκάνικα! Ευχαριστούμε! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...