Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Τα όγδοα γενέθλια μας: Θέμα: Διακοπές τα τρία μας!

 Η αλήθεια είναι πώς φέτος, αντί να κάνουμε εμείς το καλύτερο δώρο γενεθλίων στον Δημήτρη Γεράσιμο, μας το έκανε αυτός... 

Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός πως πέρσι κουράστηκα υπερβολικά στο πάρτι γενεθλίων που διοργάνωσα στο δεντρόσπιτο και δεν του το έκρυψα. Από τον χειμώνα πάντως, είχε αρχίσει να μου λέει πως ήθελε αντί για πάρτι φέτος, να φύγουμε για ολιγοήμερες διακοπές στο αγαπημένο του προορισμό. Το Αρκούδι Ηλείας. 


Οι μήνες περνούσαν και με χαρά διαπίστωνα πως το εννοούσε και δεν άλλαζε γνώμη. Υπήρξε μόνο μια στιγμή δισταγμού όπου με ρώτησε όλο αγωνία: "Μαμά, αν δεν κάνω πάρτι, δεν θα πάρω δώρα;" Και όταν τον διαβεβαίωσα πως η στενή οικογένεια θα του κάνει δώρα ούτως ή άλλως- τότε με τεράστιο χαμόγελο σχεδόν άρχισε να ετοιμάζει την βαλίτσα του! 

Μου φαινόταν τόσο παράξενο να μας χωρίζουν μέρες από τα γενέθλια του και η μόνη ετοιμασία που είχα να κάνω ήταν τα μπαλόνια που του φουσκώνω κάθε χρόνο για έκπληξη στο δωμάτιο του. Τίποτε άλλο. Αυτό, τις βαλίτσες μας και μερικές ακόμα εκπλήξεις για τον προορισμό μας. 

Μιας και τα γενέθλια μας είναι αρχές του μήνα, έχω καθιερώσει αυτές οι μέρες να κρύβουν και από μια μικρή έκπληξη για το μικρό μου θαύμα. Έτσι έγινε και φέτος... Μικρά δωράκια, εξορμήσεις στην θάλασσα και στην πισίνα, ραντεβού με αγαπημένα πρόσωπα- οχτώ μέρες πέρασαν υπέροχα για αυτο το πονηρό μαϊμουδι. 

Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο ανήμερα των γενεθλίων του. Ξυπνήσαμε αξημέρωτα, μέσα σε μια θάλασσα από μπαλόνια. Έπειτα, τον περίμεναν δύο ακόμα εκπλήξεις από την αδελφή μου. Το πρώτο του κεράκι για την ημέρα και το πρώτο γενέθλιο τραγούδι από την νονά και αγαπημένη του Βρωμουσα- καθώς και μια βαλίτσα γεμάτη δωράκια που ως δια μαγείας βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο μας... Μάλλον η νεραιδονονα έβαλε το χεράκι της... 






Όταν φτάσαμε στον προορισμό μας, είχα συνεννοηθει με την γλυκύτατη ιδιοκτήτρια- να με απομακρύνει με κάποια πρόφαση από τα αγόρια, ώστε να μπω στο δωμάτιο από πριν και να φουσκώσω ξανά μερικά μπαλόνια για έκπληξη! Και ήταν πραγματικά μια υπέροχη έκπληξη για το μικρό μου αγόρι. 



Μόλις τρεις μέρες είχαμε στην διάθεση μας, μα τις γεμίσαμε μαγεία. Ατέλειωτες ώρες στην υπέροχη πισίνα του καταλύματος που μείναμε, φαγητό σε αγαπημένα μαγαζιά, βόλτες με άλογο, εκδρομή στην Αρχαία Ολυμπία- ακόμα και η ωτίτιδα που μας βρήκε την προτελευταία μέρα, εν τέλει δεν μας πτόησε και περάσαμε υπέροχα. 


































Γενέθλια χωρίς τούρτα γίνεται; Δεν γίνεται φυσικά. Έτσι είχα φροντίσει να πάρω μια μαζί μου, ακριβώς όπως την είχε ζητήσει το μικρακι μου- σοκολάτα παντού και άγριοι δεινοσαυροι- και σβήσαμε τα κεράκια μόνο οι τρεις μας μα με κάθε επισημότητα! 



Τις τρεις αυτές μέρες μείναμε στον υπέροχο χώρο "Χελιδόνια". Πρόκειται για μια όμορφη έκταση μέσα στην φύση, με αυτόνομα διαμερίσματα- όλα προσεγμένα και στην παραμικρή τους λεπτομέρεια. Πεντακάθαρα πάντα, με μια αύρα ηρεμίας και φιλικότητας- το ζευγάρι που το έχει, η υπέροχη και εναλλακτική Gerlinde καθώς και ο σικάτος Αντώνης, είναι πάντα ευγενέστατοι και πρόθυμοι να σε ικανοποιήσουν. Ένα κατάλυμα που είναι φιλικό και προς τα κατοικίδια- ιδιότητα που αφορά όλο και περισσότερο κόσμο. Αν μου έλειψε κάτι ήταν η παροχή φαγητού πέρα από το πρωινό, ώστε αν δεν θέλω να μην βγω έξω, και ένα ακόμα μειονέκτημα- για τον Παναγιώτη, όχι για μένα- η τοποθέτηση της τηλεόρασης στο σαλόνι αντί για την κρεβατοκάμαρα. Κατά τα άλλα, δεν βρήκαμε λάθος πουθενά. 



























Επειδή εμείς πηγαίνουμε συχνά στο Αρκούδι ακόμα και για μονοήμερη, τρώμε σε συγκεκριμένα εστιατόρια που έχουμε δοκιμάσει και αγαπάμε. Στην ταβέρνα "Κληματαριά" ... 









Και στον Ελαιώνα της Μαρίνας...









Τέλος, δεν γίνεται να πάμε στο Αρκούδι και να μην κάνω και εγώ τα λουτρά μου! Κανονικά, έχει ειδικό χώρο δίπλα στο ξενοδοχείο του Grecotel, ο οποίος ανήκει και στο ξενοδοχείο, όπου αντλούν τα ιαματικά νερά και έναντι ενός αντίτιμου σου γεμίζουν μια μπανιέρα με υδρομασαζ και κάθεσαι περίπου σαράντα λεπτά. Φέτος όμως ήταν κλειστά- λόγω covid ή όχι- δεν έμαθα ποτέ. Έτσι αναγκάστηκα να το ψάξω λίγο παραπάνω και ανακάλυψα τον αυτούσιο χώρο όπου κάνουν οι ντόπιοι τα λουτρά τους. Δυστυχώς πρόκειται για έναν ΕΝΤΕΛΩΣ παραμελημένο χώρο, στον οποίο η πλειοψηφία όσων παρεβρίσκονται εκεί σε κάνουν να νιώθεις και ανεπιθύμητος. Θα έπρεπε ο δήμος να αξιοποιήσει τον χώρο- ακόμα και έναντι ενός μικρού αντίτιμου- διότι το ομολογώ. Εγώ θα φοβόμουν να πάω μόνη μου μέσα εκεί τόσο λόγω πιθανότητας φιδιών και εντόμων όσο και του κόσμου που μαζεύει. (βγάλτε τα συμπεράσματα σας). Ακόμα περισσότερο εφόσον, ένας καλοσυνάτος κύριος μας αποκάλυψε,  πως στο πίσω μέρος των λουτρών κρύβεται ένα μικρό μα τόσο όμορφο θέατρο- χαμένο όμως και παραμελημένο μέσα στην βλάστηση... Όπως και να έχει, οπλίστηκα με όλο μου το θάρρος και τα αγόρια με όλη τους την υπομονή αφού το θειάφι ως γνωστών μυρίζει άσχημα, άπλωσα πάνω μου την ιαματική λάσπη, περίμενα να στεγνώσει και μετά ξεπλύθηκα με το γάργαρο, δροσερό και με φοβερή πίεση ιαματικό νερό. 








Όταν με το καλό επιστρέψαμε, χρωστούσαμε δυο τούρτες σε παπουδογιαγιάδες. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Μια φορά με τους γονείς μου και την αδελφή μου και μια με τους γονείς του Παναγιώτη και τα δικά του αδέλφια, χορτάσαμε μπαλόνια, (ξανά) τούρτες και δώρα φυσικά για τα οποία είχε τόσο άγχος το μαιμούδι!! (μοιράσαμε και εμείς τις τσαχπινιές μας στα ξαδέλφια μας- αυτοκόλλητα και κατασκευή τρισδιάστατού ξύλινου δεινόσαυρου). 














Οι  δυο υπέροχες τούρτες μας- την τρίτη την έφτιαξα μόνη- είναι από λατρεμένο Ζαχαροπλαστείο Μπιρμπίλη. Τις τσαχπινιές για τα party favors τις πήρα από το γνωστό παιχνιδομάγαζο.  Οι ιππασίες διοργανώνονται, όπως και τα λουτρά, από το ξενοδοχείο Grecotel. Θέλω να τονίσω, όπως πάντα, πως το παρόν κείμενο δεν αποτελεί με κανένα τρόπο διαφήμιση- εννοώντας ότι δεν πληρώθηκα με ΚΑΝΕΝΑ τρόπο για την αναφορά όσων γράφω. Όπως πάντα, καταγράφω τις στιγμές μας και εφόσον μείνουμε ικανοποιημένοι θέλουμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας ώστε να επωφεληθούν και άλλοι. Άλλωστε στα καθημερινά ποστ μοιραζόμαστε και όσα δεν μας αρέσουν. Αυτή είναι η τακτική μου και δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί αυτή η διαδικτυακή γωνίτσα υπάρχει μόνο για την τρέλα μου και όχι να επωφεληθώ με οποιονδήποτε τρόπο από αυτήν. 

Και έχετε το νου σας. Του χρόνου το μαιμούδι έχει ζητήσει pool party!!! (τρελαίνομαιιιιι!) 



5 σχόλια:

  1. Βρε κορίτσι μου είσαι μοναδική και εσύ κ η οικογένεια σου!!!Να χαίρεστε αυτό το υπέροχο οκτάχρονο μαϊμούδι!!!❤❤❤
    Φιλάκι από Νικόλα 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτα μου γλυκειά δεν ξέρεις πόσο με συγκινεις... Τέτοια λόγια όταν προέρχονται από ανθρώπους που μας γνωρίζουν προσωπικά- σημαίνουν πολλά παραπάνω. Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ, πολλά φιλιά στον φοβερό και τρομερό φίλο μας- τον οποίο έχουμε κριτήριο για όλα! Μεγάλη αγκαλιά!

      Διαγραφή
  2. Εύχομαι όλα αυτά τα όμορφα που σκέφτεστε και προσφέρετε στους άλλους, να τα εισπράττετε διπλάσια ‼️ Τυχερό το μαϊμούδι ‼️😊 Να είναι πάντα καλά και να απολαμβάνει ‼️❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε τόσο μα τόσο πολύ και ανταποδίδουμε με αγάπη!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...