Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η αξία μιας newborn φωτογράφησης και οι στιγμές που "κλειδώνουμε" στον χρόνο...

Προσπαθώ να θυμηθώ από που και ως που αποφάσισα, όταν γεννήθηκε ο Δημήτρης , να του κάνουμε newborn φωτογράφηση και πραγματικά δεν θυμάμαι. Υποθέτω ότι θα είχα δει ανάλογες φωτογραφήσεις στο διαδίκτυο και εφόσον γνώριζα ήδη έναν φωτογράφο που όχι μόνο αγαπούσα την δουλειά του, μα που το κυριότερο εμπιστευόμουν, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να μην το κάνω! 

Και η αλήθεια είναι πως πλέον αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν όλες οι μανούλες μια τέτοια φωτογράφιση στα μωρά τους. Ειλικρινά, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε όχι μόνο στον εαυτό σας μα και στο ίδιο σας το παιδί, που θα εκτιμήσει δεόντως αυτές ακριβώς τις φωτογραφίες μεγαλώνοντας. 

Πολλές φορές αναφέρομαι στον Αντρέα ως τον δικό μας προσωπικό φωτογράφο. Κάνω αστειάκια φυσικά, μα η αλήθεια είναι πως ο Αντρέας είναι πλέον φίλος μας. Θυμάμαι πως όταν τον πρωτογνωρίσαμε για να συμφωνήσουμε για την φωτογράφιση του γάμου μας, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση που ήρθε σπίτι μας και έκατσε μαζί μας πολύ ώρα, πίνοντας καφεδάκι και πιάνοντας ψιλή κουβέντα. Έχω την αίσθηση πως σκοπός του ήταν να μας γνωρίσει, να νιώσει την χημεία, να καταλάβει πως λειτουργούμε σαν άνθρωποι και σαν ζευγάρι. Και αυτό είναι νομίζω και το μυστικό του. Είναι πολύ διαισθητικός και θα φερθεί ανάλογα. Επίσης δένεται με το εκάστοτε ζευγάρι, οικογένεια. Ενδιαφέρεται και έτσι η οπτική των φωτογραφιών του αποκτά μια πιο προσωπική διάσταση- η οποία δίνει και την μαγεία. Τέλος, είναι πραγματικά διακριτικός. Ξεχνάς ότι σε φωτογραφίζει- δημιουργεί την ανάλογη ατμόσφαιρα πρώτα και μετά σε αφήνει να είσαι απλά ο εαυτός σου. 

Όταν έκανα την newborm φωτογράφιση, το μαιμουδάκι ήταν περίπου 60 ημερών. Ο Αντρέας ήθελε σχεδόν απεγνωσμένα νωρίτερα μα εγώ φοβόμουν μην τον ταλαιπωρήσω και τον τρέναρα λίγο. Όταν όμως έκανα δώρο στην αδελφή μου την ανάλογη φωτογράφιση για το κουκουτσάκι, και  την έκανε μέσα στις πρώτες 10 μέρες, κατάλαβα γιατί ο Αντρέας επέμενε τόσο πολύ. Μεγαλώνουν τόσο μα τόσο γρήγορα που νομίζω πως στις πρώτες μέρες κρύβεται η απόλυτη μαγεία. 

Αγαπώ εξίσου τις ασπρόμαυρες με τις έγχρωμες φωτογραφίες, οι ασπρόμαυρες βγάζουν το συναίσθημα που υπάρχει όπως λέει ο Αντρέας, (και έχει δίκιο θα σας βάλω μερικές ίδιες σε ασπρόμαυρο και έγχρωμο για να το διαπιστώσετε), όμως στο τέλος επιλέγω κυρίως έγχρωμες για να εκτυπώσω. (δεν ξέρω γιατί!) 





















Και οι φωτογραφίες της μικρής μας ανιψούλας- όπου φυσικά βρήκα την ευκαιρία και έχωσα και το μαιμουδάκι σε μερικές! (ε, και λίγο και τον εαυτό μου!) Πόσο μικρούλα ήταν Θεέ μου και πόσες δίπλες, (μην σας πω και τρίπλες!), έχει τώρα...

















Δεν  ξέρω αν σας έπεισα- δεν έχω όφελος άλλωστε- απλά πραγματικά θεωρώ πως μόνο ένας επαγγελματίας θα καταφέρει να αποθανατίσει τόσο μαγικά αυτές τις πολύτιμες στιγμές μας. Διότι όπως λέει και η γλυκιά Ασπασία μια στιγμή παγωμένη στον χρόνο είναι πολύτιμη. Πόσες φορές δεν έχουμε ανακαλέσει μια όμορφη ανάμνηση από μια φωτογραφία; Πόσο εύκολα ξεχνάμε; 

(Επιφυλάσσομαι και για ανάρτηση με την αξία ενός επαγγελματία φωτογράφου στα παιδικά πάρτι των παιδιών μας...) 

9 σχόλια:

  1. Δεν το σκευτηκα να βγαλω επαγγελματικες φωτογραφιες λιγο μετα την γεννηση!! Βεβαια που μυαλο τοτε με οσα ειχα ...... Το καλο ειναι οτι απο την μερα που γεννηθηκε ο Φατσουλινος υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι θα βγαζω το λιγοτερο μια φωτο την ημερα. 17 μηνες μετα εχω πανω απο 12000 φωτος -γιατι δεν αρκεςτηκα στην μια την μερα φυςικα- και τις θελω ολες τυπωμενες!!!!! Δεν ξερω ομως που να τις βαλω αν τις τυπωσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου ποτέ δεν είναι αργά.. Όσο για τις καθημερινές να διαλέξεις μια- την πιο αντιπροσωπευτική ή αγαπημένη από κάθε μήνα και είσαι καλυμμένη! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  2. απο τα λιγα πραγματα που δεν εκανα και μετανοιωσα τοσο πολυ!!! υπεροχη η φωτογραφιση!!! πολλα φιλια Γιαννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ον, δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι πρώτες φωτογραφίες είναι του μαιμουδιού.. πότε ήταν τόσο μωρά, μωρέ;;;;
    2ον, την παράσταση κλέβουν οι φωτογραφίες που είναι μαιμούδι και μικρούλα μαζί!! Με συγχωρείτε κυρίες μου, αλλά ούτε καν που "φαίνεστε" στις φωτογραφίες! :p
    3ον, μετάνιωσα φρικτά που δεν το έκανα.. γκρρρ...
    4ον, θα το κάνω στο επόμενο!

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτον και τελευταίο! Κάντο τώρα μόνο στην Δώρα και μετά και στο επόμενο! Δεν είναι καθόλου αργά!! Σε φιλώ γλυκά γλυκά- είδες πως ήταν μωρεεεεε

      Διαγραφή
  4. Μωρέ τι μωρό είναι αυτό! Παναγίτσα μου γλύκα! Για αυτό είσαι χαζομαμά ενός μαιμουδιού! Εμείς δεν κάναμε τότε φωτογράφιση αλλά έκανα δύο επαγγελματικές αργότερα και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου!!! Στο επόμενο λοιπόν! Κάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχα σε ευχαριστώ Κάλη μου είσαι τόσο καλή!! Μπράβο καλά έκανες- είδατε κορίτσιαααα;;; Ποτέ δεν είναι αργά!! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  5. Τι υπέροχες φωτογραφίες!!! Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο. Το είχα σκεφτεί, αλλά όταν γεννήθηκε ο μικρός τα οικονομικά μας ήταν τόσο χάλια που δεν μας το επέτρεπε. Πάντως θέλω κάποια στιγμή να κάνω μια τώρα με τους 3 μας. Κι αν έρθει και δεύτερο παιδάκι και είμαστε καλά τότε θα το κάνω σίγουρα. Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...