Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Τούρτα- Μια μέρα στην παραλία!

Για αυτή την τούρτα είμαι πολύ περήφανη! Δεν είναι η πρώτη που φτιάχνω, η πρώτη τούρτα όλων των εποχών ήταν αυτή, όμως είναι η πρώτη "διώροφη" τούρτα- αμέ- και η πρώτη που ξέφυγα από τα καθιερωμένα προσπαθώντας με βρώσιμα υλικά και χωρίς ζαχαρόπαστα να δώσω την αίσθηση μιας... μέρας στην παραλία! 

Πριν συνεχίσω- και για τους τελευταίους δύσπιστους που διστάζουν να φτιάξουν οι ίδιοι μια τούρτα γενεθλίων- δεν έχετε παρά να διαβάσετε αυτή μου την ανάρτηση για να σας πείσω πως ναι- αν μπορώ εγώ τότε μπορείτε και εσείς! 

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από το making μιας και κράσαρε ο παλιός μου υπολογιστής και χάθηκαν όλες. Ωστόσο θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιγραφική γίνεται στα tips μου. 

Ξεκινώντας, να σας δείξω το τελικό αποτέλεσμα για να έχετε μια ιδέα για τι μιλάμε... 



(το αλουμινόχαρτο έλειπε όταν την φανέρωσα. Ωστόσο, δεν έχω καλή φωτογραφία αφού την είχα στραμμένη προς το μαιμούδι για να την απολαμβάνει αυτός! ) 

Αυτή είναι λοιπόν! Και ξέρω πως έχει πολλές ατέλειες, για μένα όμως είναι τέλεια! Γιατί; Και μόνο που στάθηκε, ήταν ευτύχημα μιας και δεν ήμουν σίγουρη! Και όχι μόνο στάθηκε, μα θύμιζε όντως μια μέρα στην παραλία! Τι άλλο θέλω;;;

Να τι έκανα: 


  • Για τούρτα με πολλές στρώσεις χρησιμοποιώ πάντα την συνταγή για παντεσπάνι από εδώ. Στέκεται πάντα στο ύψος της- ακόμα και εδώ που το βάρος ήταν μεγαλύτερο- και είναι και νόστιμο χωρίς να είναι στεγνό. 
  • Έβαψα το μείγμα από τα παντεσπάνια με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας που βρίσκω πάντα εδώ. (στην συγκεκριμένη τούρτα επειδή τείνει να πρασινίζει λόγω του κίτρινου χρώματος του παντεσπανιού έβαλα το royal blue που είναι ακόμα πιο έντονο το αποτέλεσμα). 
  • Για τον κάτω όροφο χρησιμοποίησα 35αρι ταψί και δυο παντεσπάνια- λίγο πιο χοντρά από το κανονικό, ενώ για τον πάνω όροφο 26αρι ταψί και τρία παντεσπάνια πάλι λίγο πιο χοντρά από το κανονικό. 
  • Άφησα λίγο πιο στεγνό από σιρόπι το κάτω, κάτω παντεσπάνι από φόβο μην σπάσει από το βάρος. Δεν επηρέασε γευστικά την τούρτα. 
  • Ψήνω πάντα τα παντεσπάνια δυο μέρες πριν το πάρτι. Τα κρυώνω καλά, τα τυλίγω πολύ καλά με μεμβράνη και μπαίνουν ψυγείο. Έτσι "σκληραίνουν" ώστε να μπορώ να στήσω πιο εύκολα την τούρτα. (η γεύση και πάλι δεν επηρεάζεται). 
  • Την επόμενη, την ακριβώς προηγούμενη μέρα δηλαδή από το πάρτι, στήνω την τούρτα. Δηλαδή βάζω την κρέμα ανάμεσα στα παντεσπάνια και αφού παγώσω πάλι λίγο, (λίγο όμως), καλύπτω με κρέμα σαντιγί- μια στρώση πριν αρχίσω τα στολίσματα. (βάζω πάντα καλαμάκια για να βοηθήσω την τούρτα να σταθεί) 
  • Ανήμερα, στρώνω άλλη μια στρώση εξωτερικά κρέμας και αρχίζω το στόλισμα. 
  • Στην συγκεκριμένη την άμμο την έφτιαξα με τριμμένο μπισκότο- τύπου digestive-  στο multi. Cake boss που βλέπω στο TLC, την άμμο την φτιάχνουν με καστανή ζάχαρη. Πιο ακριβή επιλογή και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα δένει στην γεύση. 
  • Την θάλασσα τώρα... Αχ αυτή η θάλασσα με άγχωσε τόσο πολύ. Δεν το έχω με την ζελατίνη και πολύ το φοβόμουν. Τελικά ακολούθησα αυτή την συνταγή- στην οποία πρόσθεσα και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο τέλος και το φύλαξα στο ψυγείο. (από την προηγούμενη) Πέτυχε και δεν έπαθε τίποτα με την "αναμονή"
  •  Απλά ήταν λίγο δύσκολο στο άπλωμα μιας και η δική μου τούρτα δεν ήταν εντελώς επίπεδη και δεν είχε και κάποιο προστατευτικό γύρω γύρω ώστε να μην "τρέξει".
Σε αυτό το στάδιο η τούρτα ήταν έτσι: 


  • Πρόσθεσα λίγο ακόμα τζελ αφού είχε παγώσει η πρώτη στρώση και για στόλισμα είχα διαλέξει παιχνιδάκια του μαιμουδιού.! Είχα πάρει και το πιο μικρό κουβαδάκι που είχα βρει- φέτος έβγαλαν και πιο μικρά γκρρρ- είχα βάλει μέσα μπισκότο που είχα πιέσει καλά καλά και βγήκε τόσο απλά ο μικρός μας πύργος...  Το φτυαράκι το έφτιαξα εγώ από ζαχαρόπαστα που μου είχε μείνει από τα μπισκότα.  (μιας και φυσικά δεν έβρισκα τόσο μικρό) 


Ω ναι! Ήταν τόσο εύκολο όσο τα γράφω! Αλήθεια! Επειδή δεν ήμουν σίγουρη αν θα έφτανε η τούρτα, είχα φτιάξει και μια με τρία παντεσπάνια σε 35αρι ταψί που στόλισα μόνο με άμμο και ανάλογα playmobil στην οποία  σβήσαμε επίσης κεράκια!! 






Εσωτερικά και οι δυο οι τούρτες ήταν έτσι: 

Από ότι μου είπαν- γευστικά άρεσε πολύ- το δε μαιμούδι δεν το συζητώ, ακόμα μιλάει με ενθουσιασμό για αυτή την τούρτα του!! 

Αν θέλετε να δείτε όλο το πάρτι μας, δεν έχετε παρά να δείτε εδώ! 
Μην παραλείψετε να δείτε και το pre- party μας το οποίο επίσης είχε τούρτα φυσικά, εδώ. 
Ενώ αν θέλετε να δείτε τα δεύτερα γενέθλια μας με θέμα "Ένα μαιμουδάκι και η αγριά ζωή του" δείτε εδώ. 
Αν σας άρεσαν όλα αυτά τότε πρέπει να δείτε και τα πρώτα μας γενέθλια με θέμα "Πάντα μετά την καταιγίδα ακολουθεί το ουράνιο τόξο" εδώ! 

Φέτος δεν θα κάνουμε πάρτι- τουλάχιστον όχι ως συνήθως- να είστε σίγουρη όμως πως η τούρτα από τα χεράκια της μαμάς δεν θα λείψει! 

6 σχόλια:

  1. Τόσο καιρό περιμένω να δω πώς είχε γίνει αυτή η τούρτα! Ουάου λοιπόν και για την εκτέλεση και για το αποτέλεσμα! Μπράβο γλυκειά μανούλα! Με το καλό και τα φετινά του γενέθλια, που είμαι σίγουρη πως θα τα περάσετε τέλεια, με άπειρη αγάπη! Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοο μεγάλη τιμή να περιμένεις εσύ τα δικά μου tips! Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, έχω και φέτος μεγάλα σχέδια τρομάρα μου!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σου Γιάννα μου είσαι αξιοθαύμαστη! Να σε χαίρεται το μαιμουδι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...