Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ένα παιδί....τι γνωρίζει ένα παιδί;

Ένα παιδί μπορεί να πέσει και να ξανασηκωθεί αμέτρητες φορές. Μπορεί κάποιες φορές να κλάψει αλλά κάτω δεν θα το βάλει. Όσες φορές και να πέσει άλλες τόσες θα ξανασηκωθεί. 

Ένα παιδί δεν φοβάται να εκδηλώσει τα συναισθήματα του. Θα κλάψει γοερά όταν κάτι τον πονέσει, θα γελάσει δυνατά όταν κάτι είναι αστείο, θα τσιρίξει άφοβα όταν κάτι το ενθουσιάσει. 

Ένα παιδί δεν γνωρίζει εγωισμούς. Θα απαιτήσει σθεναρά την παρουσία σου, θα διεκδικήσει την αγκαλιά σου, θα αποζητά τη παρηγοριά σου την ίδια στιγμή που εσύ μπορεί να το μαλώνεις. 

Ένα παιδί δεν γνωρίζει τη λαιμαργία- θα φάει όταν πεινάσει και θα σταματήσει όταν χορτάσει. 

Ένα παιδί θα προσπαθήσει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να αποκτήσει αυτό που θέλει. Θα πιστέψει ότι μπορεί και θα τα καταφέρει. 

Ένα παιδί δεν νιώθει ντροπή, η συνείδηση του είναι ακόμη αμόλυντη και αγνή. Ένα παιδί δεν θα σκεφτεί "Τι θα πουν οι άλλοι" 

Ένα παιδί δεν κοιτάει χρώμα δέρματος, οικονομική κατάσταση, εξωτερική εμφάνιση. Ένα παιδί νιώθει τι κρύβεις μέσα στη καρδιά σου. 

Ένα παιδί θα ενθουσιαστεί με πράγματα ασήμαντα και μικρά στα δικά μας μάτια. Θα δώσει όλη του τη προσοχή σε μια πεταλούδα, θα αγγίξει το γρασίδι, θα εντυπωσιαστεί ένα τόσο δα μικρό μυρμυγκάκι....

Ένα παιδί βλέπει πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε. Πιστεύει στα θαύματα γιατί είναι το ίδιο ένα και δεν έχει σπαρθεί ακόμα στη ψυχούλα του η αμφιβολία. 

Ένα παιδί νιώθει πράγματα που προσπαθούμε να κρύψουμε. Είναι απόλυτα συντονισμένο με την ανθρωπινή ψυχολογία και βιώνει και αυτό ότι βιώνεις εσύ. 

Μήπως να  σταματούσαμε για μια στιγμή ότι κάναμε και να παρατηρούσαμε ένα μικρό τοσοδούλικο παιδάκι, ένα παιδάκι που μόλις τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στη ζωή; 

Μήπως να σταματούσαμε για λίγο να σκεφτόμαστε τι θα διδάξουμε εμείς σε αυτό και να το αφήσουμε να διδάξει αυτό εμάς; 

Μήπως; 

https://www.facebook.com/toimerologiotismamasyiannas?ref=hl



8 σχόλια:

  1. Πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος μας αν φερόμασταν, σκεφτόμασταν και πράτταμε σαν παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσες φορές το χω πει αν βλεπαμε απο τα μάτια τους λιγακι....Ωραιο κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μήπως να σταματούσαμε για λίγο να σκεφτόμαστε τι θα διδάξουμε εμείς σε αυτό και να το αφήσουμε να διδάξει αυτό εμάς;"
    Το καλύτερο!
    Φιλάκια αγάπη μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πόσο όμορφος είναι ο κόσμος μέσα από τα μάτια των παιδιών! Και πόσο καλύτερος θα ήταν αν κι εμείς αρχίζαμε να τον βλέπουμε έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...