Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πασχαλινά κουλούρια- κρητική συνταγή- ή αλλιώς τσουρεκάκια αμμωνίας όπως τα λένε στη Κρήτη!

Με τα πασχαλινά κουλούρια είμαι κομματάκι παράξενη... Τα τρώω φυσικά όλα- δεν θα αρνηθώ ποτέ αν είναι δυνατόν- όμως δεν προτιμώ ούτε τα πολύ πολύ αφράτα ούτε τα πιο σκληρά. Και φυσικά δεν νοείται να μην είναι με αμμωνία. (αλλιώς πως θα μυρίσει Πάσχα; Πως θα καίω κάθε- μα κάθε φορά, μνήμη χρυσόψαρου- τα μάτια μου;;)

Βλέπετε τα πασχαλινά κουλούρια λατρεύω να τα βουτάω στο γάλα μου. Τα πολύ αφράτα λιώνουν σχεδόν μόλις τα βάλεις μέσα, ενώ τα άλλα πρέπει να περιμένεις, να περιμένεις και πάλι δεν μαλακώνουν πολύ! 

Πέρσι είχα φτιάξει μια συνταγή που μου βγήκε τέλεια, κριτσανιστά από έξω μα αφράτα από μέσα! Δεν την σημείωσα όμως και πραγματικά δεν έχω ιδέα που την βρήκα! Φέτος αφού έψαξα λίγο στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε ένα μπλογκ με κρητικές γεύσεις και μίλησε μέσα μου το γονίδιο.... Κοίταξα λίγο βιαστικά την ανάρτηση και είδα πως επρόκειτο για οικογενειακή, μαμαδίστικη συνταγή που μου υποσχόταν όλα όσα ήθελα! Πείστηκα!



Την τόλμησα λοιπόν και δικαιώθηκα, τα κουλουράκια μου βγήκαν άψογα. Τώρα την καταχωρώ για να μην ψάχνομαι πάλι του χρόνου! Δείτε την συνταγή εδώΕμένα μου πήρε 1600 αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έβγαλα 106 τεμάχια! Κατά τα άλλα είναι ακριβώς όπως τα λέει η συμπατριώτισσα μου! (εννοείται!) Τώρα έχω 106 κουλουράκια που περιμένουν να "αμπαλαριστούν" για να δοθούν ως συμβολικό δωράκι λόγω των ημερών! ( η Νονά μας ήδη πήρε το δικό της!) 





Αν την επιχειρήσετε, καλή επιτυχία και φυσικά Καλό Πάσχα! 





7 σχόλια:

  1. Από χθές έχω δεί την ανάρτηση αυτή και ακόμα δεν έχω καταφέρει να τα ξεχάσω!
    Και του χρόνου κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται πεντανόστιμα!
    Και του χρόνου να είστε καλά!!


    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καθυστέρηση ενός ολόκληρου χρόνου, ευχαριστώ πολύ Βάσω μου, καλό Πάσχα με υγεία!!

      Διαγραφή
  3. Να πω ότι η συνταγή είναι άψογη;;;;; Θα το πω!!!!
    Όπως επίσης θα πω ότι εγώ κι η κουζίνα είμαστε σε διάσταση χρόνια τώρα.... γι αυτό και δεν επιχειρώ πολλά πάρε δώσε μαζι της....
    Η Γιάννα όμως με έπεισε να δοκιμάσω τα κουλούρια της!!!
    Είμαι παράξενη με τα κουλούρια... δε τα θέλω αφρό, ούτε σαν μπισκότα. Τα θέλω τραγανά αλλά να μουσκεύουν μέσα στο γάλα!!!
    Ε λοιπόν αυτά τα κουλούρια τα έχουν όλα αυτά!!!!!
    Συνιστώ αυτή τη πασχαλινή συνταγή!!!!
    Και να ξέρετε πως κάθε φορα που ανοίγετε το κουτί που τα φυλάτε, θα σας μυρίζει Πάσχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά αυτό που λες στην τελευταία σου πρόταση!! Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου, ευτυχώς που έπεσα πάνω σε εκείνη την συνταγή πέρσι και την λάτρεψα!! Σε φιλώ γλυκά, καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία πάνω από όλα!!

      Διαγραφή
    2. Βασικά αυτό που λες στην τελευταία σου πρόταση!! Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου, ευτυχώς που έπεσα πάνω σε εκείνη την συνταγή πέρσι και την λάτρεψα!! Σε φιλώ γλυκά, καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία πάνω από όλα!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...