Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ένας...παγωμένος ωκεανός!!

Την ιδέα αυτή την είχα πρωτοδεί πέρσι, που αλλού; Στην Ελπίδα φυσικά και το λατρεμένο μου Two boys and Hope. Η γλυκιά μου Ελπίδα έχει κάνει δυο εκδοχές η μια είναι  εδώ  και η άλλη εδώ. Τις αγαπήσα και τις δυο πολύ, περίμενα όμως να μεγαλώσει και άλλο το μαιμούδι αφού ήμουν σίγουρη πως ένα τόσο παγωμένο sencory play δεν θα του άρεσε καθόλου. 

Φέτος όμως το είχα ξεχάσει, μέχρι που είδα την εκδοχή του απίθανου αυτού παιχνιδιού από την αγαπημένη μου Μαρίνα και τον Φατσουλίνο της εδώ. Δεν ήθελα και πολύ. Την ίδια κιόλας μέρα, ξεκίνησα να ετοιμάζω τον παγωμένο μου ωκεανό! 

Οδηγίες δεν χρειάζεται να σας πω, τα λένε όλα αναλυτικότατα τα κορίτσια! Εγώ απλά θα σας πω πως το μαιμούδι ξετρελάθηκε, και για δυο ώρες είχε βαλθεί να απελευθερώσει όλα τα ψάρια και τα θηλαστικά από τον πάγο! 




Χρησιμοποιήσαμε κατά κύριο λόγο "μαγικό νερό", (βραστό δηλαδή, δεκάδες τα δρομολόγια στον βραστήρα!), μπόλικο αλάτι που είχα χρωματίσει γαλάζιο για ακόμα μεγαλύτερο εφέ και το σφυρί μας που στο τέλος κοντέψαμε να το διαλύσουμε! Δοκιμάσαμε και με πριόνι και κατσαβίδι αλλά μην γελιόμαστε αυτό το μπλοκ πάγου ήταν εξαιρετικά πεισματάρικο! 






Οι διαφορές στο χρώμα στις διάφορες στρώσεις είναι εξαιρετικές- τον εντυπωσίασαν και σας προτείνω παρά το χρονοβόρο του πράγματος να κάνετε τον κόπο!



Τον εντυπωσίασε επίσης ο τρόπος που το νερό έλιωνε τον πάγο όπως και το πως άφριζε με το αλάτι- αν και το συγκεκριμένο εφέ το περίμενα πιο εντυπωσιακό για να είμαι ειλικρινής, ίσως έπρεπε να είχα βάλει χοντρό αλάτι, δεν ξέρω!

Μόλις όμως άρχισε να λιώνει ο πάγος, να απελευθερώνονται τα θαλάσσια πλάσματα ένα, ένα και να γεμίζει σιγά σιγά η πισίνα μας με χρωματισμένο νερό, ήταν πραγματικά σχεδόν μαγικό ακόμα και για τα δικά μας μάτια- πόσο μάλλον για τα μάτια ενός παιδιού...



Τα πιο πεισματάρικα πλάσματα ήταν ο αστακός και η χελώνα και πολύ τα αγάπησα έτσι που αντιστέκονταν ενωμένα σε ένα κομμάτι πάγου σε σχήμα καρδιάς! 


Είναι μια εξαιρετικά απλή στην υλοποίηση της ιδέα για να απασχολήσετε πολύ πρωτότυπα το παιδάκι σας ένα καυτό καλοκαιρινό απόγευμα- και αν η παρέα είναι μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο! 

Το μαιμούδι μια φορά, το απόλαυσε! (και ας πάγωσε λίγο η αλήθεια είναι!) Μετά αδειάσαμε την πισίνα και ακολούθησε μπανάκι παρέα με τους νέους φίλους του που μόλις είχε διασώσει!!! (Την επόμενη θα μάθουμε για την εποχή των παγετώνων....) 

10 σχόλια:

  1. Η Ελπίδα μας έχει πάρει τα μυαλά με τις ιδέες της!!!!!!
    Θέλω να το κάνω κι εγώ με τα δικά μου παιδιά οπωσδηποτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανυπομονώ να δω!!! Για την Ελπίδα δεν το συζητώ, έχω δηλώσει grouppy εξαρχής!!

      Διαγραφή
  2. η καρδιά παντού!!!! φιλια Μαρια ΄-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντού!!! Αγάπη ολουθε που λέει και η Μάρθα!! Φιλιά Μαρακι!!

      Διαγραφή
  3. Τέλειο Γιάννα μου!! Παγωσατε και εσείς ε; Ευχαριστώ για την αναφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει έχω ξετρελαθεί. Αυτή η Ελπίδα είναι απίστευτη με τις ιδέες της. Μπράβο της!!! Θα προσπαθήσω να το κάνω, αλλά βέβαια σε μικρότερη κλίμακα γιατί δεν νομίζω ότι θα έχει την υπομονή ο μικρός μου να περιμένει να λιώσει όλο αυτό. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέσση μου μπορείς να το κάνεις σε ατομικά δοχεια πλαστικα να βγει πιο μικρο. Να κάνεις 2-3 με 1-2 ζωάκια μεσα στο καθένα. Θα σπάζει και πιο εύκολα!

      Διαγραφή
    2. Μαρίνα μου και εγώ αυτό σκέφτηκα. Φιλιά!

      Διαγραφή
    3. Έχει δίκιο η Μαρίνα! Καλή διασκέδαση. Ανυπομονώ να δούμε την δική σας διάσωση!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...