Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Φτιάξαμε την δική μας φάρμα από... ένα κουτί γάλα!!

Πρόσφατα έπεσα πάνω σε αυτή την ανάρτηση όπου μια μανούλα είχε φτιάξει μια "αισθητηριακή" φάρμα που εξασκεί τις λεπτές δεξιότητες ενός νηπίου,  από ένα κουτί γάλα και άφθονο καλαμπόκι! Ξετρελάθηκα με την ιδέα, αφού συμπεριλάμβανε την καινούργια αγάπη μαιμουδιού και μαμάς- τις χειροτεχνίες- αλλά και την παλιά μας αγάπη- τα αισθητηριακά παιχνίδια! 

Παρότι είναι μια περίοδος πιεσμένη με πολλές υποχρεώσεις, είπα πως δεν υπάρχει περίπτωση- θα την κάνουμε! Μάλιστα συνέπεσε και με την μέρα που είχα βρει στο υπόγειο μερικά δικά μου παλιά παιχνίδια, ανάμεσα στα οποία ήταν και μια αγρότισσα, και αρκετά ζώα και πτηνά φάρμας, οπότε ήταν σαν να μας καλούσε το ίδιο σύμπαν να δημιουργήσουμε! 

Και κάπως έτσι, να σας καλωσορίσουμε στην υπέροχη φάρμα μας!! 




Η φάρμα μας ήθελε μερικές μέρες διεργασία, αφού για αρχή έπρεπε να βρω γάλα στο συγκεκριμένο κουτί που χρειαζόμουν και μετά να το αξιοποιήσω- αφού δεν πίνουμε τόσο γάλα. Πρώτα λοιπόν φτιάξαμε την αγαπημένη μας γαλατόπιτα , πλύναμε και στεγνώσαμε το κουτί μας- ενώ εγώ συγκέντρωνα όλα τα υλικά που θα χρειαζόμασταν.

Το μαιμούδι εξαιρετικά ανυπόμονο και εκστασιασμένο! Την πρώτη μέρα κόψαμε και βάψαμε όλα όσα έπρεπε να βάψουμε. Αναλυτικές οδηγίες έχει στον σύνδεσμο που σας παρέθεσα πιο πάνω, το μόνο που εμείς κάναμε διαφορετικό είναι πως βάψαμε την φάρμα μας- ώστε να συμμετέχει και ο Δημήτρης Γεράσιμος και αντί για ένα πλαστικό δοχείο, επέλεξα ένα καθαρό κουτί πίτσας- όπου έσκισα το καπάκι και εκεί κόλλησα την φάρμα μας. Επίσης, εγώ έφτιαξα και ταΐστρα ενσωματωμένη στο κουτί, από την γωνία του καπακιού του κουτιού της πίτσας. Του μαιμουδιού του άρεσε υπερβολικά αυτή η λεπτομέρεια! Εάν δεν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε πολύ χρώμα, προτιμήστε την ταινία που προτείνει η άλλη μανούλα, διότι χρειάστηκε τελικά τρία χέρια για να μην φαίνονται τα γράμματα της συσκευασίας και πάλι δεν πέτυχε απόλυτα!



Μόλις λοιπόν, στέγνωσαν και σταθεροποιήθηκαν όλα, είχε έρθει η καλύτερη ώρα. Αυτή που θα έστηνα το παιχνίδι μας και θα περίμενα τις αντιδράσεις του μαιμουδιού! Τα τοποθέτησα όλα με ευλάβεια και προσοχή, έφερα και τα βαριά οχήματα φυσικά, έφτιαξα καφέ, βγήκαμε στο μπαλκόνι, και ξεκινήσαμε την καινούργια περιπέτεια μας... 










Ανυπομονούσα να βουτήξει την μεζούρα μέσα στο καλαμπόκι και να αρχίσει να γεμίζει την ταΐστρα του! Στην αρχή, ήθελε να μαζέψει τα καλαμπόκια που έπεφταν έξω από την ταιστρα, μα μόλις του εξήγησα πως πρέπει να φάνε και οι κοτούλες που δεν φτάνουν σε αυτή, ξεσάλωσε!! 







Μάθαμε τόσα πολλά πράγματα που δεν ξέραμε. Από ποιο φυτό βγαίνει το καλαμπόκι, πως αποξηραίνεται παραδοσιακά, (αυτό γνωρίζω), τι τρώνε τα ζώα της φάρμας, τι προσφέρουν αυτά με την σειρά τους σε μας, τους ήχους τους φυσικά που τους γνωρίζουμε από την κούνια, μέχρι που έκανα αναπαράσταση το πως ήθελα όταν ήμουν μικρή να βουτήξω μέσα στο καλαμπόκι που άπλωνε ο παππούς μου στην αυλή, μα η γιαγιά μου ποτέ δεν με άφηνε!









Φορτώσαμε και την καρότσα του τρακτέρ, μετά πονηρέψαμε και ρίχναμε το καλαμπόκι απευθείας με τον κουβά στην ταΐστρα μας, γενικά περάσαμε ένα άκρως απολαυστικό δίωρο στο μπαλκόνι μας. Και όχι μόνο προχθές, αλλά και χθες και σήμερα!









Αυτό που διαπιστώνω, είναι πως ο Δημήτρης Γεράσιμος τρελαίνεται για τις τελευταίες μας χειροτεχνίες, κυρίως επειδή τον ενθουσιάζει πολύ το γεγονός πως ξεκινάμε από το τίποτα, με απλά μεν υλικά, μα από τα οποία μπορείς να φτιάξεις τα πάντα! 

Αρκεί να έχεις φαντασία, (ή ιντερνετ!!), ψαλίδι και λίγη κόλλα! 


9 σχόλια:

  1. Τι λες τώρα ρε φίλε!!!!! τι λες τώρα!!!!
    Απίθανο!!!!!!! μπράβο!!!!
    Ποτέ δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο! κι είναι πολύ ωραίο!!!!!
    Θα το κάνω σίγουρα!!!!!! και μη σου πω θα το κάνω τα πρωινά που είμαι μόνη μου.... για να το βρουν όταν γυρίσουν από το σχολείο!!! Ωωωωω!!!! κλαπ κλαπ κλαπ!!
    Τα φιλιά μου Γιαννούκο!!!!!
    Μου έδωσες έναν ακόμη λόγο να γελάω και να ανυπομονώ σήμερα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη ανυπομονώ να δω και την δική σου εκτέλεση! Μεγάλη μου τιμή που ενθουσιαστηκες εσυ, η βασίλισσα της χειροτεχνίας! Σε φιλώ γλυκά, γλυκά!

      Διαγραφή
    2. Άντε ρε... εγώ;;; βασίλισσα της χειροτεχνίας;;; τι να πουν και κάποιες άλλες που είναι πηγές έμπνευσης χωρίς να στερεύουν;;;

      Διαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια !! Δε θα μπορουσα να το φανταστώ..ξεκινώ να μαζεύω τα υλικά. Είσαι πραγματική έμπνευση το έχω ξαναπεί:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου!! Και εγώ από κάπου το εμπνεύστηκα! Κάθε μετά παίζουμε, να το κάνεις οπωσδήποτε! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Τέλεια ιδέα! Έχω ενθουσιαστεί! Και τι ωραία που το υλοποίησες! Πολλά μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...