Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ένα μαιμουδάκι γράφει στον Άγιο Βασίλη...ξανά! (2016)

Πέρσι για πρώτη φορά σας είπα πως και γιατί αποφάσισα, κάθε που γράφουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη να είναι η μέρα εκείνη μια μικρή γιορτή! Περάσαμε τόσο μοναδικά που μπορώ πλέον με σιγουριά να πω πως θα είναι μια δική μας ξεχωριστή παράδοση αυτή. 

Το γράμμα λοιπόν στον Άγιο Βασίλη, και φέτος, ήταν μια δραστηριότητα του advent calendar.  Ανυπομονούσα πολύ για αυτή την μέρα, γιατί είχα σκοπό να περάσουμε πολύ οικογενειακά και αγαπησιάρικα! 

Όπως και έγινε... Το γράμμα μας είναι έτοιμο... 




Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν έφτιαξα ένα σούπερ πρωινό, κάνοντας αυτά τα pancakes της Ελπίδας -που λιγουρεύομαι από πέρσι- για τα οποία θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση! 






Έφτιαξα και μερικά σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια για ακόμα περισσότερη μαγεία, τα στόλισα,  και μαζί με τους σούπερ αφράτους και βουτυράτους κουραμπιέδες της γιαγιούλας μου, καφέ για μας τους μεγάλους και φυσικά γάλα κακάο για τον μικρό μας, (το styling του οποίου εμπνεύστηκα ακόμα μια φορά από την Ελπίδα και το special πρωινό του Νικόλα αν και φέτος το πήγε σε άλλο επίπεδο- Ελπίδα δεν σε προλαβαίνω!!), είχαμε το σούπερ πρωινό μας για αυτή την σούπερ μέρα που θα γράφαμε το γράμμα μας στον Άγιο Βασίλη! 







Περιττό να πω πως το μικράκι μου απλά ενθουσιάστηκε και άξιζε κάθε λεπτό "ταλαιπωρίας" στην κουζίνα από τα χαράματα... 





Έπειτα πατέρας και γιος άναψαν μαζί το τζάκι και η μαμά έφερε όλα τα απαραίτητα για το γράμμα. Είχα αποφασίσει από πέρσι να μην χρησιμοποιήσω πάλι εκτυπώσιμο, μα να το στολίζουμε μόνοι μας με το μαιμούδι. Διάλεξα λοιπόν ένα κόκκινο χαρτί και μερικά εορταστικά washi tape, λίγες κορδέλες και τα πιο Χριστουγεννιάτικα μολύβια μας, και άφησα τον Δημήτρη Γεράσιμο να αποφασίσει τι θα κάνει... 




Ο οποίος με εντυπωσίασε ακόμα μια φορά. Αποφάσισε μόνος του να φτιάξει ένα πλαίσιο με τις ταινίες σαν κορνίζα και επέλεξε να βάλει από μια διαφορετική σε κάθε πλευρά. Μάλιστα επέμενε πως μπορεί να το κάνει μόνος του και ξέρετε τι; Πράγματι μπόρεσε βγάζοντας με ψεύτρα! 




Όσο και αν επέμενα, δεν κατάφερα να τον πείσω να γράψει μόνος του φέτος το γράμμα, τον έπεισα όμως να μου πει αυτός τι ακριβώς θέλει να γράψω. Έτσι και έκανα... 





Μετά αποφασίσαμε να προσθέσουμε και έναν εντυπωσιακό φιόγκο, και αφού το έλεγξε καλά καλά ο ενδιαφερόμενος για την τελική έγκριση, μπήκε στον φάκελο- τον οποίο γεμίσαμε σφραγίδες, βάλαμε και τα γραμματόσημα μας και αύριο θα πάμε να το στείλουμε!! 









Θα έχουμε μεγάλη αγωνία, μέχρι να εμφανιστεί ο Δήσιμος το ξωτικό μας και να μας διαβεβαιώσει πως το γράμμα έφτασε στον Βόρειο Πόλο και όλα βαίνουν καλώς... 

Ευχηθείτε μας καλή τύχη... 


12 σχόλια:

  1. καλη τύχη....άψογος ο γιος σας... και του χρονου γεροί και τρισευτυχισμένοι...με πολλή χρυσόσκονη Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύυυυ! Γιατί μια αγωνία την έχουμε! Φιλάκια πολλά πασπαλισμένα με πολύ μαγική χρυσόσκονη!

      Διαγραφή
  2. Να είστε παντα καλα!!καλες γιορτες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνετε Γιάννα και τα κανετε όλα μια όμορφη γιορτή!!!! Το χετε συνήθεια στην οικογένεια!! τη πιο γλυκιά συνήθεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γλυκιά πράγματι! Φιλιά πολλά Καρυδοτσουφλάκι μου!

      Διαγραφή
  4. μα τι υπεροχο πρωινο!!! Και τι φανταστικο γράμμα!!! Ειμαι σιγουρη οτι ο Αι Βασιλης θα ξετρελαθει και θα του φερει οτι ζητησε..εεεε;;;; πολλα φιλια Γιαννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τρελή καθυστέρηση, ε ναι!! Ξετρελάθηκε και του έφερε ότι ζήτησε!! Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Ελπίδα

      Διαγραφή
    2. Με τρελή καθυστέρηση, ε ναι!! Ξετρελάθηκε και του έφερε ότι ζήτησε!! Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου Ελπίδα

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...