Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Μαθαίνουμε να "γράφουμε" το όνομα μας, παίζοντας με... αυτοκινητάκια!

Θυμάστε το parking αυτοκινήτων που είχαμε φτιάξει με ρολά υγείας και χαρτόκουτα πίτσας;  Μην νομίζετε πως έχουμε πάψει να παίζουμε με αυτό... Όχι! Μπορεί να μην θέλησε το μαιμούδι ξανά να το βάψουμε, όμως πολύ συχνά βγάζουμε όλα τα μικρά μας αυτοκινητάκια και πλάθουμε ολόκληρες ιστορίες με αυτό το σούπερ τριώροφο parking! 

Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Γεράσιμος άρχισε να έχει σχεδόν εμμονή με τις ασκήσεις προγραφής- σχεδόν κάθε μέρα θα γράψει στις καρτέλες του, θα επιχειρήσει να αντιγράψει μετά τα γράμματα, ενώ ήδη φτιάχνει μόνος του, (χωρίς τις τελίτσες για βοήθεια ή κάτι άλλο), τα γράμματα Τ, Ι, Η, Α, Ο, Φ, Γ, Π. Τα πιο εύκολα όπως λέει ο ίδιος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει αρχίσει να ενδιαφέρεται για συλλαβές και λέξεις και φυσικά το όνομα του- αν και σιδηρόδρομος του δόλιου- αποτελεί για αυτόν την πιο ποθητή κατάκτηση! 

Έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους που είχα δει παλαιότερα στην γλυκιά μου Ελπίδα εδώ- έπεσα μια μέρα πάνω σε μια φωτογραφία στο pinterest που έδειχνε πως να μάθει να γράφει ένα παιδί το όνομα του με...αυτοκινητάκια. Εννοείται πως αμέσως σκέφτηκα το δικό μας parking και έβαλα μπροστά να οργανώσω το παιχνίδι μας! Να μάθουμε να "γράφουμε" το όνομα μας με... πολλά γκάζια! 






Το μόνο που χρειάστηκα να πάρω είναι φτηνά αυτοκινητάκια, (θα βρείτε με την σέσουλα στο γνωστό πολυκατάστημα), μιας και το όνομα του χρειάζεται 17! (χωρίς το επώνυμο, τότε πάμε πολύ πιο πάνω!). Μικρά λευκά αυτοκόλλητα είχα ήδη, απλά τα έκοψα στην μέση για να χωρέσουν! Έγραψα το όνομα του με τα αυτοκινητάκια  για να καταλάβει τι πρόκειται να κάνουμε, και του το παρουσίασα! 





Ο Δημήτρης Γεράσιμος γνωρίζει ήδη όλα τα γράμματα, οπότε δεν επέλεξα να γράψω και στις θέσεις parking το κάθε γράμμα- όπως είχα δει στην εικόνα. Για αρχή- αφού είδε να "γράφεται" το όνομα του πάνω στα αυτοκινητάκια του- του ζήτησα να τα ξεπαρκάρει όλα και να τα κατεβάσει στους άλλους ορόφους του parking. Έτσι ξεκινήσαμε, μα στην πορεία προέκυψε όπως καταλαβαίνετε αναταραχή από την πολύ κίνηση, και απλά άρχισαν να γυρνάνε σαν τρελά όλα στον πάνω όροφο! 




Έπειτα απλά άρχισα να του λέω ποιο γράμμα πρέπει να βρει. Έτσι γράψαμε το "Δημήτρης" 







Ακριβώς στο ίδιο μοτίβο γράψαμε και το "Γεράσιμος"...









Αφού τα γράψαμε μια φορά για αρχή, παίξαμε τουλάχιστον μια ώρα κατεβάζοντας τα αυτοκίνητα από την ράμπα για βενζίνη, συνεργείο, πλυντήριο- στην ουσία ότι κάνουμε πάντα απλά αναφέροντας αυτή την φορά το γράμμα του κάθε αυτοκινήτου που πρωταγωνιστούσε! Περιττό να πω πως τα πράγματα ξέφυγαν λίγο όταν μας επιτέθηκε ο TRex αναποδογυρίζοντας όλα τα αυτοκίνητα και δείχνοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση του τζιπάκι μας με το γράμμα Σ! 

Δεν είναι πολύ τρομακτικός;;; Εμάς μας άκουσε όλη η γειτονιά... 




Ωστόσο, όπως και στην ζωή, έτσι και στο παιχνίδι τα πάντα είναι θέμα οπτικής.... (έτσι μάθαμε ακόμα κάτι πολύ πολύ σημαντικό...) 

Δεν φαίνεται και τόσο τρομακτικός τώρα, σωστά;; 



11 σχόλια:

  1. Μα τι πλάσματα όμορφα είστε εσείς!!!
    Δημιουργική μανούλα και γιος!!!
    Σας φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο λέμε! Φιλιά, Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φοβερη ιδεα!!!μπραβο Γιαννα μου... με το καλο κ αλλες λεξουλες...φιλια ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ...Φιλια πολλα Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι; Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, καλή Ανάσταση με υγεία πάνω από όλα!

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι; Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, καλή Ανάσταση με υγεία πάνω από όλα!

      Διαγραφή
  4. Μα τι ωραιος τρόπος να γράψετε το ονομά σας και τι ωραία που παίζετε ακόμα με το πάρκινγκ σας!!!
    Φιλιά😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...