Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ένας αστροναύτης απογειώθηκε! (με diy εξαρτήματα!)

Δεν θα πιστέψετε τι έγινε σήμερα... 

Ένας αστροναύτης- τόσο δα μα άκρως αληθινός- προσγειώθηκε σε μια ταράτσα κοντά στο σπίτι μας. Αλήθεια σας λέω! Άκουσα έναν χαρακτηριστικό θόρυβο μεγάλης ταχύτητας να έρχεται από τον ουρανό, έτρεξα στην σοφίτα και τον είδα με τα ίδια μου τα μάτια!






Είχε την στολή του, το κράνος του, τους πυραύλους του, το οξυγόνο του- τα πάντα σας λέω! Ήταν κουρασμένος από το ταξίδι του, είχε όμως την ευγενή καλοσύνη να μου πει πως θα μπορούσα να φτιάξω και εγώ τόσο όμορφα εξαρτήματα για το μαιμούδι μου που λατρεύει το διάστημα και τους αστροναύτες.  

Αν σας αρέσει λοιπόν αυτό που βλέπετε και έχετε και εσείς έναν επίδοξο αστροναύτη σπίτι σας, θα χρειαστείτε τα εξής: 


  • 3 χάρτινα ρολά από χαρτί κουζίνας, το ένα κομμένο στην μέση.
  • ένα πλαστικό μπουκάλι χωρητικότητας περίπου 2 λίτρων. (του αστροναύτη είναι 1.5)
  • χρώμα ασημί και λευκό ή ένα από τα δυο. 
  • γκοφρέ χαρτί ή τσόχα ή και τα δυο, σε κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί χρώμα
  • αλουμινόχαρτο
  • αυτοκόλλητη ταινία σε ασημένιο χρώμα. (η ταινία επισκευών είναι έξτρα δυνατή και την προτείνω)
  • ένα κομμάτι φαρδιάς κορδέλας περίπου 2 μέτρα
  • ένα κομμάτι σωλήνα πλαστικού ή ένα κομμάτι λάστιχου από τον κήπο
  • ένα περφορατέρ μονό
  • μπόλικη σιλικόνη και πιστόλι σιλικόνης φυσικά! 
Ξεκινάμε τυλίγοντας με αλουμινόχαρτο τα δυο ρολά κουζίνας και φροντίζουμε το τελείωμα του αλουμινόχαρτου να είναι στην εσωτερική πλευρά που θα κολλήσουμε την σιλικόνη. Έπειτα ντύνουμε με αλουμινόχαρτο και το μισό κομμένο ρολό κουζίνας και το κολλάμε με σιλικόνη ανάμεσα στα άλλα φτιάχνοντας στην ουσία ένα εντυπωσιακό Η. Δεν τσιγκουνευόμαστε την σιλικόνη, αφού κολλήσει προσθέτουμε λίγη ακόμα γύρω από τις ενώσεις ώστε να καλυφθούν καλά.Ελέγχουμε ποια είναι η πιο όμορφη πλευρά του Η μας και από την πίσω πλευρά τρυπάμε με το περφορατέρ και τα δυο ρολά στην πάνω πλευρά και στην κάτω. Περνάμε την κορδέλα από μέσα κάνοντας κόμπο εσωτερικά και μετράμε πάνω στο παιδί πόσο θα χρειαστεί να την μαζέψουμε στην κάτω πλευρά ώστε να μπορεί να βάζει και να βγάζει τον εξοπλισμό του άνετα. Τέλος, αφού έχουμε κόψει τις φλόγες μας σε γκοφρέ χαρτί και τσόχα, τις κολλάμε στο κάτω μέρος των ρολών του Η, εσωτερικά. Σε αυτή την φάση ο εξοπλισμός μας δείχνει έτσι: 


Στην πορεία βάφουμε εσωτερικά το μπουκάλι, εσείς μπορείτε και εξωτερικά, όμως μου άρεσε η αίσθηση που δίνει το χρώμα από μέσα. Ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι ασημί και λευκό χρώμα, λίγο νερό και μερικά φασόλια και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το χρώμα να πάει παντού. Αφαιρούμε τα φασόλια χτυπώντας το μπουκάλι καλά. Αφήνουμε να στεγνώσει και επειδή παίρνει σχεδόν τρεις μέρες να στεγνώσει- εμείς την πατήσαμε, οριακά το ετοιμάσαμε- καλύτερα να είναι το πρώτο που θα κάνετε ή απλά να το βάψετε εξωτερικά. Μπορείτε πάντα να το τυλίξετε και με αλουμινόχαρτο, προσωπικά μου αρέσει να έχει διαφορά από τους πυραύλους. 

Αφού στεγνώσει το μπουκάλι, τότε- αν ο σωλήνας είναι μικρότερος από το στόμιο- όπως στην περίπτωση μας, "χτίζουμε" εσωτερικά του στομίου ένα "πάτωμα" σιλικόνης για να κάτσει ρίχνοντας αρχικά μπόλικη στην μισή διάμετρο και αφού στεγνώσει στην άλλη μισή. Τυλίγουμε τον σωλήνα μας με την ασημί ταινία και στην πορεία τον σταθεροποιούμε με σιλικόνη και πάλι στο στόμιο μας. Αφού στεγνώσει κολλάμε όλο αυτό πάνω στην οριζόντια γραμμή του Η μας. 

Σε αυτό το σημείο, επειδή το μπουκάλι μαζί με τον σωλήνα, είναι πιο βαρύ από την βάση στην οποία το κολλάμε, χρειαζόμαστε λίγη επιπλέον στήριξη. Εκεί θα μας χρησιμεύσει το υπόλοιπο μισό του ρολού κουζίνας το οποίο θα κόψουμε και πάλι στην μέση. Κάθε κομμάτι θα το διπλώσουμε καλά στην μέση, τοποθετούμε ένα σε κάθε πλευρά και κολλάμε και πάλι καλά με σιλικόνη, από κάτω αλλά και περιμετρικά. Αφού στεγνώσει η σιλικόνη τυλίγουμε και με ταινία- στην περίπτωση μας χρειάστηκε να στην κόψουμε κάθετα στην μέση για να χωρέσει- ώστε να σταθεροποιηθεί ακόμα περισσότερο, ενώ τελειώνουμε με τσαχπινιά στο οξυγόνο- οριοθετώντας σε ποιον ανήκει. (έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!) Το τελικό αποτέλεσμα είναι λοιπόν αυτό: 




Πως σας φαίνεται;;; Θα μπορούσαμε να κολλήσουμε την άλλη άκρη του σωλήνα στο κάτω μέρος της μπουκάλας αλλά ο αστροναύτης ήταν κάθετος! Το χρειάζεται για το κράνος αλλιώς πως θα έχει οξυγόνο; Που να το ξέρω όμως η δόλια η μάνα;;; 

Ο μικρός αυτός αστροναύτης μοιράστηκε μαζί μας και μερικά ακόμα μυστικά του σύμπαντος, και  απογειώθηκε και πάλι για εξωκοσμικές περιπέτειες! 






Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο σωστοί, δεν έχετε παρά να φορέσετε και ένα ζευγάρι μπότες για σκι ή γαλότσες τις οποίες θα έχετε τυλίξει με αλουμινόχαρτο- ο δικός μας αρνήθηκε πεισματικά να βγάλει τα κόκκινα παπούτσια του- ενώ να ξέρετε πως δεν χρειάζεται να αγοράσετε καν στολή! Άσπρα ρούχα και μαύρες τιράντες κάνουν την δουλειά για σας- ίσως και κάποιο εκτυπώσιμο της NASA κολλημένο σε τσόχα και φορεμένο με καρφιτσούλα ασφαλείας- ενώ δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε και δικό σας κράνος πανεύκολα εδώ. 
Επιφυλάσσομαι για διαστημόπλοιο- κι όμως- ενώ εγώ βάλθηκα να γίνω το σύμπαν αλλά ακόμα δεν έχω ετοιμάσει τίποτα!!! 

Update: Έφτιαξα την "στολή" του σύμπαντος- αμέ! Αφού ζωγράφισα τον ήλιο και τους πλανήτες, τους κόλλησα πάνω σε αφρώδες χαρτί. Έπειτα κόλλησα με σιλικόνη παραμάνες και τους τοποθέτησα σε μια μαύρη μπλούζα μου! Ζωγράφισα και μερικά αστέρια στο πρόσωπο και- ναι- μια χαρά σύμπαν ήμουν! 






Στο μεταξύ, με τέτοιον αστροναύτη στο τιμόνι...σας λέω πάω στο φεγγάρι εδώ και τώρα!! 







Καλές απόκριες! (ένα δημόσιο ευχαριστώ στον δόλιο πατέρα που σήκωνε 18 κιλά αστροναύτη όσο πιο ψηλά μπορούσε μπας και πετύχουμε μόνο ουρανό για backround γιατί έχουν και οι σύζυγοι bloggers τα προβλήματα τους- το έχουμε ξαναπεί!!) 

Update no2: Εφόσον το θέμα για τα πέμπτα μας γενέθλια ήταν το διάστημα, μου ήταν αδύνατον να αντισταθώ και να μην φτιάξω προωθητήρες και για τους φίλους μας. Θα είχαμε ωστόσο 15 παιδάκια καλεσμένους και μου ήταν δύσκολο να βρω τόσα ρολά κουζίνας, (όλοι μου μάζευαν και πάλι οριακά έφτασαν) ώστε να τους φτιάξω όπως του Δημήτρη Γεράσιμου. Στο μεταξύ δεν ήταν δυνατόν ούτε να βάψω τόσα μπουκάλια. Βρήκα λοιπόν την αμέσως επόμενη καλύτερη λύση και πιστέψτε με κανένα παιδάκι δεν έφυγε παραπονεμένο! 

Για κάθε προωθητήρα χρειάστηκα ένα μπουκάλι από γάλα ή αναψυκτικό και δυο ρολά κουζίνας.  (Για τα μεγάλα παιδιά χρησιμοποίησα δίλιτρα ενώ για τα μικρότερα του ενός λίτρου! Στην παρέα μας δε, είχαμε και ένα μπεμπάκι το οποίο δεν μπορούσε να μείνει παραπονεμένο! Οι δικοί του προωθητήρες φτιάχτηκαν με μπουκάλι των 250ml και ρολό υγείας αντί για ρολό κουζίνας.) Άφθονο αλουμινόχαρτο αφού όλα τυλίχτηκαν με αυτό, και όλα τα άλλα ως έχουν γραφτεί ήδη πιο πάνω στο κείμενο! (εκτός από τον σωλήνα. Ήταν αδύνατον να βάλω σωλήνα σε 15 παιδιά οπότε και αυτός φτιάχτηκε με απόλυτη επιτυχία από αλουμινόχαρτο!) Εννοείται πως ο κάθε προωθητήρας έφερε και το όνομα του εκάστοτε αστροναύτη. (όχι παίζουμε!) 












Να και το μπεμπάκι μας... Δεν είναι γλύκα;; (εγώ τρελάθηκα!!!) 


Ακόμα να σας πείσω να τα φτιάξετε;;; 

8 σχόλια:

  1. Μωρέ τι όμορφος αστροναύτης!!!
    Γελάω με το τέλος του κειμένου 😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα με νιώθεις φαντάζομαι!! Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω πρέπει να πουλήσετε την πατέντα για τα εξαρτήματα στη NASA. Οσο για τον αστροναύτη σας, νομίζω δικαίως σας κάνει να πετάτε στα αστέρια! Και του χρόνου Γιάννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, το σκεφτήκαμε!!! χαχα!Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου γλυκό. <3

      Διαγραφή
  3. Καλέ τι ωραία στολή και ασυνήθιστη θα έλεγα! Μπράβο μου άρεσε πάρα πολύ, όπως και η κατασκευή για τον εξοπλισμό σας...χιχιχι Καλές πτήσεις να έχεις μικρέ μου αστροναύτη! Καλές απόκριες Γιάννα μου, να περάσετε όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καθυστέρηση βέβαια, σε ευχαριστούμε πολύ όμως Μαρία μου!Μεγάλη αγκαλιά και καλή Σαρακοστή!

      Διαγραφή
  4. Φανταστική δημιουργία!!! Εμείς όπως ακριβώς ανέφερες, τη φτιάξαμε τη στολή, με λευκή ταινία και εκτυπώσιμα νασα! Και από το pinterest φτιάξαμε το κράνος! Ξετρελαίνονται τα αγόρια με το διάστημα!!! Μπράβο Γιάννα μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο και σε σας! Όχι μόνο τα αγόρια, εγώ σαν παιδί είχα ψύχωση! Σε ευχαριστούμε πολύ γλυκιά μου Βέρα, ζεστή αγκαλια!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...