Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Φτιάξαμε καλαθάκια "σπασμένα αυγά" από πλαστικά πιάτα!

Στο πρώτο μας egg hunt μου μπήκε η ιδέα να φτιάχνουμε εμείς τα καλαθάκια μας- το γιατί σας το είχα εξηγήσει εδώ- οπότε φέτος είχα αρχίσει να το ψάχνω διαδικτυακά λίγο νωρίτερα μιας και τίποτα από όσα έβρισκα δεν με κάλυπτε ή δεν μου άρεσε περισσότερο από το περσινό μας καλαθάκι. 

Κάποια στιγμή όμως έπεσα πάνω σε μια εικόνα στο pinterest για ένα καλάθι από πλαστικά πιάτα! Και ξετρελάθηκα αφού όπως σας είχα πει και τα Χριστούγεννα είχαμε πολλά διάφανα πλαστικά πιατάκια που δεν ήξερα πως να αξιοποιήσω- εξου και το ντελίριο χιονόμπαλας που με είχε πιάσει στις γιορτές!! 

Κάπως έτσι απλά λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα να φτιάξουμε ένα καλάθι, που να μοιάζει με σπασμένο αυγό. Ο Δημήτρης Γεράσιμος σκέφτηκε να τα βάψουμε, η εμπειρία μου όμως από το να βάφω πλαστικό δεν είναι καλή. Τότε σκέφτηκα τις υπέροχες παγίδες ήλιου που είχαμε φτιάξει το καλοκαίρι, (πάλι με πιάτα!!)  Έτσι καταλήξαμε στην τελική μας ιδέα, να φτιάξουμε καλαθάκια σπασμένα αυγά και να τα ομορφύνουμε με την τεχνική του κολλάζ! 




Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο κάθε παιδάκια αντιστοιχεί και ένα χρώμα και θέλουμε το καλαθάκι τους να αντιπροσωπεύει αυτό ακριβώς το χρώμα. Για τα δικά μας καλαθάκια χρειαστήκαμε: 


  • πλαστικά διάφανα πιάτα
  • γκοφρέ χαρτί σε διαφορετικά χρώματα. (δέκα χρειαστήκαμε εμείς)
  • κόλλα χειροτεχνίας
  • σύρματα πίπας στα ίδια χρώματα με τα γκοφρέ χαρτιά
  • ψαλίδι
  • πινέλο
  • συρραπτικό
  • περφορατερ
  • Έναν μαρκαδόρο permament 
Αρχικά πιάνουμε δυο πιάτα, τα τοποθετούμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μικρή τσέπη και σχεδιάζουμε με τον μαρκαδόρο το εφέ του σπασμένου αυγού προσέχοντας στις άκρες η γραμμή να είναι ανοδική. 


Στην πορεία κόβουμε με το ψαλίδι χωριστά το κάθε πιάτο. (δεν χρειάζεται να "εξαφανίσετε" τα ίχνη του μαρκαδόρου, θα σας χρειαστούν στην πορεία) Ενώνουμε ξανά τα κομμένα πλέον πιάτα δημιουργώντας και πάλι μια τσέπη και με προσοχή τα συρράπτουμε, εγώ το έκανα τρεις φορές, πρώτα στο κάτω μέρος για να μην στραβώσει η ένωση και στην πορεία στις δυο άκρες- όχι όμως πολύ κοντά στην κορφή του καλαθιού- εκεί θα κάνουμε την τρύπα για να φτιάξουμε το χερούλι.


Κόβουμε ένα σχετικά φαρδύ κομμάτι από το γκοφρέ χαρτί και στην συνέχεια σε άνισα κομμάτια. Ξεχωρίζουμε τα κομμάτια μεταξύ τους να είναι έτοιμα για το κολάζ. 



Μόλις είναι όλα έτοιμα, βάζουμε λίγη κόλλα στην μια πλευρά και απλώνουμε με πινέλο. (το μαιμούδι σας δείχνει πως αφού έφτιαξε μόνος το δικό του, στα υπόλοιπα βαρέθηκε!!) Στην πορεία κολλάμε- χωρίς συγκεκριμένο τρόπο- τα κομμάτια. Δεν χρειάζεται να είναι ευθυγραμμισμένα ή δίπλα δίπλα, μπορείτε να καλύψετε και πάνω από άλλα, το γκοφρέ είναι τόσο απαλό χαρτί που κολλάει αμέσως ακόμα και πάνω από άλλο, προσέξτε μόνο γιατί είναι και ευαίσθητο και σκίζετε εύκολα. (ένα απλό ταμπονάρισμα αρκεί για να κολλήσει) 





Συνεχίζετε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Μην σας απασχολεί το "άτσαλο" σχήμα θα το φτιάξουμε στην πορεία. Μόλις ολοκληρώσουμε και τις δυο πλευρές, κάνουμε δυο τρύπες στις πάνω άκρες του καλαθιού μας με ένα περφορατέρ και περνάμε το σύρμα πίπας που ασφαλίζει πανεύκολα απλώς γυρνώντας το δυο φορές γύρω από τον εαυτό του. 




Στην πορεία απλώς το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. Εγώ τα κρέμασα εκεί που βάζω τις κούπες μου, μιας και δεν στέκονται εύκολα και μου γέμιζαν κόλλα και χρώμα όπου τα ακουμπούσα. Αν δεν έχετε τέτοια επιλογή μπορείτε πάντα να τα κρεμάσετε με μανταλάκι στα σκοινιά της μπουγάδας! (γιατί όχι, θα γεμίσει χρώμα η γειτονιά!) 


Μόλις στεγνώσουν, με μπούσουλα τον μαρκαδόρο που θα φαίνεται κάτω από το γκοφρέ, κόβουμε και τελειοποιούμε το σχήμα του αυγού μας! Έτοιμα τα καλαθάκια μας να γεμίσουν από λαχταριστά σοκολατένια αυγουλάκια! 



Τα οποία αυγουλάκια- αφού μου έδωσε την ιδέα η γλυκιά Άντζυ στο δικό της egg hunt  και πόσο την ευχαριστώ για αυτό μιας και πέρσι αναγκάστηκα να αγοράσω σχεδόν πέντε κιλά αυγά για να βρω αρκετά χρώματα και πάλι δεν ήταν ίδια- τα τύλιξα ένα ένα με γκοφρέ χαρτί στο κάθε χρώμα, πράγμα που θα διευκολύνει πολύ τα παιδάκια στην αναζήτηση! (εμένα πάλι έπαιξαν τα νεύρα μου να τα τυλίξω όλα αυτά αλλά είπαμε- για έναν Δημήτρη Γεράσιμο γίνονται όλα!) 


Επίσης. Μην φοβηθείτε τις μυτερές άκρες, δεν κόβουν καθόλου τα παιδικά χεράκια. Το δοκίμασα πολλές φορές και απότομα επίτηδες για να είμαι σίγουρη- αν ωστόσο ανησυχείτε τότε μπορείτε με λίγη κόλλα να κολλήσετε και εσωτερικά το γκοφρέ που περισσεύει. 








Πως σας φαίνονται; Εμείς μετά το egg hunt θα το κρεμάσουμε στο μπαλκονάκι μας με λίγα λουλούδια μέσα για ομορφιά. Φαίνεται υπέροχο στον ήλιο. Σειρά τώρα έχουν τα διακοσμητικά μας! Τι νομίζατε πως θα τα αγοράζαμε; Δεν είναι εποχές για τέτοια έξοδα- φαντασία να έχεις και διάθεση και όλα τα άλλα γίνονται! 

(Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο ή απλά την διάθεση για όλα αυτά, το καλαθάκι μπορεί να γίνει και με χρωματιστά πλαστικά πιάτα. Ή αν έχετε κορίτσια, με άσπρα- ακόμα και χάρτινα- που θα τα στολίσετε με πούλιες και πούπουλα. Μόνο σας όριο- όπως λέω και στο μαιμούδι- η φαντασία σας! 

4 σχόλια:

  1. Φανταστικά εγιναν! Μπραβο Γιαννα μου για την ιδέα και μπραβο στο σούπερ βοηθο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελπίδα μου! Καλά ο βοηθός δεν το συζητάμε, ο καλύτερος! Χεχε! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Σούπερ!!!!! Καλό egg hunt!!! Και πόσο χρωματιστές και υπέροχες φωτογραφίες!!! Αναμένουμε τα διακοσμητικά σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε!!! Φοβόμαστε για βροχές αλλά θα την βρούμε την λύση.. Σε φιλώ γλυκά!!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...