Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ένα μαιμουδάκι 24 μηνών και οι δραστηριότητες του!

Κοιτάω την ανάλογη ανάρτηση που είχα κάνει πριν έξι μόλις μήνες και αναρωτιέμαι... Που είναι το μωράκι μου και ποιο είναι αυτό το παιδάκι που κυκλοφορεί στο σαλόνι μου;;; (όπως λέει και η γλυκιά Ελένη σε αυτό το υπέροχο κείμενο της

Το μαιμουδάκι μεγαλώνει με τέτοιους ρυθμούς που τρέχω για να τον ακολουθήσω. Από την μια μέρα στην άλλη φαίνεται αλλαγμένος, διαφορετικός και ταυτόχρονα τόσο ίδιος με εκείνο ακριβώς το μωράκι... (πως γίνεται αυτό;...)

Και φυσικά για να προσπαθήσεις να ακολουθήσεις αυτούς τους ρυθμούς πρέπει διαρκώς να βρίσκεις δημιουργικές δραστηριότητες- ή απλά διασκεδαστικές- για να τον απασχολήσεις μιας και έχει τόση λαχτάρα να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του που δεν μπορείς παρά να τον παροτρύνεις και να τον καθοδηγήσεις! 

Σε αυτούς τους 6 μήνες λοιπόν αυτή η "αγάπη" που όχι μόνο δεν χάθηκε, μα αντίθετα έγινε ακόμα πιο έντονη, είναι η αγάπη του για τα βιβλία. Εξακολουθούμε να διαβάζουμε εκείνα που σας είχα αναφέρει σε αυτή την ανάρτηση, στην συλλογή μας όμως προστέθηκαν και άλλα. Η σειρά του Ψυχογιού είναι η αγαπημένη μας- δεν το συζητώ. Την διαβάζουμε ξανά και ξανά και ξανά- το δε "Οι Γονείς μου" με συγκινεί κάθε φορά, είναι απλά υπέροχο! "Το μικρό μαιμουδάκι ηρεμεί¨ παρότι είναι πάρα πολύ απλό για τα γούστα του Δημήτρη που τρελαίνεται για την σειρά Παραμύθια Ντορεμύθια του Τριβιζά, και νόμιζα θα του είναι αδιάφορο, τελικά το απολαμβάνει εξίσου με τα άλλα και θέλω να πάρω και τα άλλα δυο της σειράς. Οι Ιστορίες με ζωάκια του αρέσουν πάρα πολύ και λέει και λεξούλες επειδή είναι μικρές και απλές και φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις για τον λατρεμένο μας Ευγένιο Τριβιζά. 



Επίσης βρήκα πρόσφατα στο Tiger αυτό το αστείο βιβλιαράκι που οι άνθρωποι χωρίζονται σε 3 μέρη και τους "φτιάχνεις" όπως θες και του αρέσει πολύ! Το ίδιο και η μικρή φορητή μας πίστα με το κουρδιστό τρακτέρ που το παίρνουμε και μαζί μας στις βόλτες μας. (και έχει και παραμυθάκι) Όπως φυσικά και το δικό μας quiet book! (Για ακόμα περισσότερες και αναλυτικότερες προτάσεις βιβλίων επισκεφτείτε το Βιβλιοσκούλικο Γεωργία εδώ. ) 





Οι καινούργιες μας αγάπες είναι οι εκπαιδευτικές καρτέλες- έχουμε πάρα πολλές- τα παζλ και ένα υπέροχο παιχνίδι μνήμης το οποίο πρέπει να είναι κεφάτος και ξεκούραστος για να το παίξει ως παιχνίδι μνήμης- ωστόσο τις υπόλοιπες φορές απλά του ζητάω να μου βρει το κάθε ζευγάρι από ζωάκια. (ενώ λέμε φυσικά πολλές πληροφορίες για τα ζωάκια- λόγου χάρη- ο ρινόκερος είναι θηλαστικό που ζει στην ζούγκλα- η ζούγκλα είναι ένα πολύ πυκνό δάσος με πολλά πολλάααα δέντρα- έχει χρώμα γκρι, ένα κέρατο μπροστά στο πρόσωπο του, τρώει χόρτα και φυτά και του αρέσει να κάνει μπάνιο μέσα στην λάσπη!) Το ξέρω πως δεν τα καταλαβαίνει όλα, μα εγώ του τα λέω όπως και να έχει!! 


Άλλη αγαπημένη δραστηριότητα είναι ο "potato head" που τον βοηθάει πολύ στις λεπτές κινήσεις και στο να αναγνωρίζει ακριβώς που πάει το κάθε κομμάτι στο πρόσωπο του... 


Οι αγαπημένοι μας πύργοι της γνώσης- πήραμε ακόμα έναν- και απλά δεν τους χορταίνει.. (και κάθε πλευρά έχει και άλλα ερεθίσματα)




Φυσικά η πλαστελίνη είναι πάντα στο προσκήνιο... 


Το ίδιο και η ζωγραφική, ενώ προστέθηκαν και τα αυτοκόλλητα...



Η μεγάλη καινούργια μας αγάπη δε, είναι οι πίστες και τα αυτοκινητάκια. Και ενώ οι ηλικίες που αναγράφονται είναι 5+, το μαιμουδάκι παίζει πολύ καλά για την ηλικία του- απλά παρότι δεν βάζει ποτέ τίποτα στο στόμα του- τις έχω στο σαλόνι ώστε να μπορώ να τον ελέγχω. 



Τρελαίνεται να "γρατσουνάει" την κιθάρα, (και με την πένα παρακαλώ!), και αυτό οφείλεται στο ότι τα δυο μεγαλύτερα ξαδέλφια του παίζουν, κιθάρα και μπουζούκι... 


Ενώ έχουμε μια βδομάδα που μάθαμε να κάνουμε και ποδήλατο! (δεν χρειάζεται να πω, πόοοσο το λατρεύει!) 


Αρχίσαμε και τα sensory play, τα οποία του αρέσουν πολύ.! Πρώτη και καλύτερη η παραλία σε ένα κουτί, με την οποία παίζει καθημερινά... 


Ακολουθεί η ζωγραφική με τα πόδια και τα χέρια που του αρέσει εξίσου πολύ... (αφού καμιά φορά που του βάζω το χαρτόνι σε τραπέζι γιατί βαριέμαι λίγο να πλύνω πάλι το μπαλκόνι, αυτός το ακουμπά κάτω, βγάζει τα παπουτσάκια του και αρχίζει!! 


Του άρεσε πολύ ο ωκεανός σε ένα κουτί, παρότι νομίζω ότι του χρόνου θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο... (απλά να έχετε υπόψιν σας πως σε αντίθεση με την παραλία σε ένα κουτί που δεν παθαίνει απολύτως τίποτα, ο ωκεανός σε ένα κουτί μπορεί να διατηρηθεί το ανώτερο μια βδομάδα στο ψυγείο, μετά πιάνει μούχλα) 


Πριν λίγες μέρες ζωγράφισα στον τοίχο του δωματίου του την αλφαβήτα και έχει ξετρελαθεί. Κάθε μέρα για μισή ώρα λέμε και μαθαίνουμε τα γράμματα!! 


Και επειδή πολλές φορές χρειάζεται απλά να παίξουμε για να ξεσκάσουμε και να ξεδώσουμε, και επειδή μας έχει πιάσει και νωρίς το καλοκαίρι, οι μέρες μας γεμίζουν επίσης με πολλά πολλά μπάνια- είτε στην θάλασσα, είτε στις πισίνες μας (!), με αυτοσχέδια παιχνίδια στους κήπους των παππουδογιαγιάδων, με πολλά παιχνίδια στο σαλόνι, φτιάχνοντας οχυρά με τα μαξιλάρια και τεράστια "κρεβάτια" να τρέχουμε πάνω... γενικότερα με πολύ πολύ παιχνίδι γιατί μέσα από το παιχνίδι και την ενίσχυση της φαντασίας τους, μεγαλώνουμε χαρούμενα και υγιή παιδάκια... 








Εσείς τι κάνετε με τα δικά σας νηπιάκια;; Θέλω ιδέες!! 

13 σχόλια:

  1. Και τι δεν κανουμε να λες!!!!εμενα λατρευει τα παζλ και τα παιχνιδια μνημης! Μερικες φορες κοιτιομαστε με τον αντρα μου γιατι ουτε οι ιδιοι δν μπορουμε να καταλαβουμε πως καταφερνει κ θυμαται τοοοοσες καρτες!!ασε που παζλ της παιρνω εδω και καιρο για 6/7 χρονων κ σε λιγη ωρα ερχεται κ με τραβαει να μου τα δειξει!!!επισης αγαπαμε την ζωγραφικη κ την μουσικη!!ειτε σπιτι,ειτε στο αμαξι η μουσικη ειναι απαραιτητη!κ δως του χορο πανω στα τραπεζιαα!!!αχ ποσα θα τραβηξω ακομα η μανα!!!οσο για τα βιβλια δεν τα αποχωριζομαστε ευκολα! Τωρα της παρηγγειλα 3απο τον ψυχογιο το "οι γονεις μου", το "κοιμησου μαΖι μ μαμα" και ενα τελευταιο για το αυτοκινητο! (Δεν θυμαμαι τον τιτλο!!) και ξερεις ποια με εβαλε στον πειρασμο να τα αγορασω!!!!!γκουχου γκουχου!!!!φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα, ναι το έχω δει και αυτό για το αυτοκίνητο ελπίζω να σε βοηθήσει, είδα το σχόλιο σου στο κείμενο της Μάρθας και είναι δύσκολο! Εμένα ευτυχώς κάθεται σαν πουλάκι! Είναι απίθανα τα μικρά μας- αν τα αντιμετωπίσεις σαν μικρούς ενήλικες θα σε εντυπωσιάσουν! Τα φιλιά μου- πες μου αν απολαύσατε τα βιβλία! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  2. Απόλαυσα τόσο τα παιχνίδια σας αλλά αυτό το φανταστικό μουσουδακι σου!!! Μα τι κουκλι!!!! Με βάζεις σε πειρασμό να γράψω ανάρτηση για τα δικά μας παιχνίδια... που καμιά σχέση δεν έχουν με τα δικά σας ... Κλαψ!!! Αν τη γράψω θα καταλάβεις γιατί γράφω Κλαψ!!! Σε φιλώ!!!!Εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο και παιχνιδιαρικο καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γράψεις, να γράψεις!! Και σε σένα εύχομαι ένα αξέχαστο καλοκαίρι!! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Απόλαυσα τόσο τα παιχνίδια σας αλλά αυτό το φανταστικό μουσουδακι σου!!! Μα τι κουκλι!!!! Με βάζεις σε πειρασμό να γράψω ανάρτηση για τα δικά μας παιχνίδια... που καμιά σχέση δεν έχουν με τα δικά σας ... Κλαψ!!! Αν τη γράψω θα καταλάβεις γιατί γράφω Κλαψ!!! Σε φιλώ!!!!Εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο και παιχνιδιαρικο καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα τι ζουζουνι!! Πωπωπω.. μεγαλωσε το μαιμουδακι!!! Και τι ωραια παιχνιδια και βιβλια και δραστηριοτητες!! Κι εμεις κατι τετοια καναμε + που τρελαινοταν για παζλ... και μαγειρικη!!! πολλα φιλια σε ολους σας Γιαννα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μωρέ Ελπίδα μου, κάθε μέρα και λιγάκι! Πολλά φιλιά να κάνετε και μερικές βουτιές για εμάς!!

      Διαγραφή
  5. Απίστευτος ο νεαρός!!! Κι εσείς βλέπω πολυπράγμονες!!! Μπράβο στους γονείς!!!


    Βάσω, η μαμά πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάσω μου με πολύ πολύ καθυστέρηση σε ευχαριστώ πολύ!! <3

      Διαγραφή
  6. Πολλά κοινά βλέπω! Το Μαϊμουδάκι που ηρεμεί, ο πατάτας, η άμμος (εμείς έχουμε την super sand), η ζωγραφική με παλάμες και πατούσες, η πλαστελίνη... Ό,τι πιο δημιουργικό μπορούμε να κάνουμε για να χαιρόμαστε γιος και ...μαμά! Έχουμε εντάξει και μερικές χειροτεχνίες στις δραστηριότητές μας. Αυτοκόλλητες επιφάνειες στις οποίες κόβουμε και κολλάμε κορδέλες σχηματίζοντας διάφορα σχέδια. Και φυσικά, playmobil, lego, ξύλινα παζλ... Ωστόσο, ο Φίλιππος χαίρεσαι περισσότερο να ασχολείται με ό,τι λερώνεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης, έχουμε και εμείς μια ξύλινη κιθάρα να γρατσουνάμε και το βιβλίο με το τρακτέρ, το οποίο δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...