Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Monkey talk- ή αλλιώς τι άκουσα πρόσφατα η μαιμουδομάνα...

Θέλω να κλείσω τον πρώτο μήνα του νέου έτους με απολαυστικά μαιμουδίσια λόγια... Έτσι για να μπει καλά ο πάντα δύσκολος Φλεβάρης.

Έχουμε μπει για τα καλά στους ρυθμούς της πρώτης δημοτικού. Κάποια μέρα σέρνεται κυριολεκτικά- δεν έχει όρεξη για τίποτα. 

-Μα τόσο πολύ κουράστηκες σήμερα μάτια μου; ρωτάω. 
-Τι περίμενες μαμά; Δημοτικό πάω! 

#ΈλαΜουΝτε #ΤιΠερίμενα #ΔημοτικόΠάειΤοΆγόρι

Κάποιο πρωινό ενώ ετοιμαζόμαστε να πάμε σχολείο, οδεύω προς την κουζίνα. Ξαφνικά τον ακούω: 

-ΜΑΜΑ ΜΗ!!!! 
-Τι έγινε καλέ; 
-ΜΗΝ πατήσεις τους αρμούς γιατί θα σε καταπιεί η καυτή λάβα! 

#ΜεΚοψοχόλιασε #ΓιαΤουςΑρμούς #ΦαντασίαΜουΠλανεύτρα #LifeIsNeverBoringWithAChild 

Ήταν κάποια βδομάδα που θα γλύτωνε κάποια μέρα σχολείο- δεν θυμάμαι τώρα την περίσταση- και που θα άφηναν και τα βιβλία στο σχολείο την Παρασκευή. Οργανώνοντας λοιπόν το πρόγραμμα απόγευμα Κυριακής μου λέει: 

- Ζάχαρη θα περάσουμε αυτή την εβδομάδα μου φαίνεται! 

#ΚαιΖάχαρηΠεράσαμε #ΔίκιοΈιχεΤοΠαιδί #κλαίω 

Πήγαμε σε μια θεατρική παράσταση. Στο τέλος τον ρωτάω: 

-Πως σου φάνηκε η παράσταση; 
-Δεν θυμάμαι, αλλά μου κρέμασε το σαγόνι! 

#ΜάλλονΚαλήΤουΦάνηκε  #ΕσείςΤιΛέτε; 

Βγάζοντας μια μέρα τις φωτοτυπίες που έχει για διάβασμα, βγάζει και μια τσαλακωμένη- εκτός του φακέλου- σχεδόν σκισμένη. Τον ρωτάω με ύφος επικριτικό: '

- Γιατί είναι έτσι αυτή η φωτοτυπία; Γιατί δεν την έβαλες στον φάκελο; 
-Μαμά, εγώ την έβαλα, μα οι σημειώσεις τσακώθηκαν μαζί της και την πέταξαν έξω από τον φάκελο για να σκιστεί! 

#ΜεΔουλεύει; #ΉΜουΦαίνεται; #ΜεΠουλάειΚαιΜεΑγοράζειΣαςΛέω 

Του βάζω ένα απόγευμα τις φωνές γιατί του έχω πει πολλές φορές να κάνει κάτι και όλο το ξεχνάει. Μου απαντάει θυμωμένος και αυτός: 

-Παιδί είμαι! Τι περιμένεις; Ξεχνιέμαι! 

#ΤιΠεριμένωΝτε #ΖήτησαΚαιΣυγνώμη #ΕκείΚαταντήσαμε 

Διαφωνούν μια μέρα με την βρωμούσα. Η οποία είναι τρομερά ισχυρογνώμων. Θα είναι νύχτα έξω και θα ισχυρίζεται πως είναι μέρα- έτσι μόνο για τον τρελάνει. Υπάρχουν φορές που ο Δημήτρης Γεράσιμος φτάνει στα όρια του με αυτή της την συμπεριφορά. Υπάρχουν όμως και οι μέρες που απαντάει κάπως έτσι: 

- Καλά, λέγε ότι θες. Και όταν μεγαλώσεις, θα μάθεις το σωστό. 

#ΚαιΔίκιοΈχει #ΘαΜαςΤρελάνειΑυτόΤοΘηλυκό #ΣχολείοΑπόΜονηΤης 

Στο ίδιο- περίπου- μοτίβο, έχουμε πάει βόλτα στο jumbo μαζί με την βρωμούσα. Προχωρούν μπροστά μου, ο καθένας με το καλάθι του. Φυσικά και οι δυο θέλουν να ηγούνται- να περπατούν παράλληλα ούτε λόγος, ενώ ο δικός μου δεν ήταν μια μέρα που ήταν διατεθειμένος να είναι τζέντλμαν και να αφήσει το κορίτσι να προηγηθεί. Τους δίνω λοιπόν χρόνο, 5 λεπτά ο ένας πρώτος- 5 ο άλλος. Επειδή προπορευόταν ήδη η Χριστίνα όταν έγινε το σκηνικό, έδωσα την σειρά στον Δημήτρη Γεράσιμο. Στα 10 δευτερόλεπτα- μετρημένα- του λέει: 

-Να περάσω τώρα μπροστά Δημήτλη; 
-Μα μόλις τώρα μπήκα Χριστίνα! φωνάζει θυμωμένος ο δικός μου. Στα 10 δευτερόλεπτα- μετρημένα σας λέω- ξανά το ίδιο. Η σκηνή επαναλήφθηκε περίπου 10 φορές παρά το γεγονός πως εξήγησα και εγώ στην Χριστίνα πως δεν έχουν περάσει τα 5 λεπτά που του αναλογούν. Την δεκάτη φορά, τον βλέπω να κάνει νευριασμένος στην άκρη και να της λέει: 

- ΟΡΙΣΤΕ! Πέρνα πρώτη να με αφήσεις ήσυχο!!!!!!  

#ΤιΛέτεΤονΆφησε; #Όοοοχι #ΜετάΈκλαιγεΠουΤηςΜίλησεΑπότομα #Άντρες #Γυναίκες #ΓεννημένοιΉμαστεΑπόΚούνια 


Δεν θυμάμαι καθόλου την περίπτωση μα βλέπαμε κάποια στιγμή στην τηλεόραση μια κοπέλα η οποία βαφτίστηκε 24 χρονών. Ο μικρός έμεινε με το στόμα ανοιχτό. 

-ΠΟΤΕ την βάφτισαν;;;;; Πάνε καλά;;;; ΠΩΣ την σήκωσε ο παππάς;;; 

#κλαίω #ΤουΚάηκεΟΕγκέφαλοςΤουΔόλιου #ΤουΕξηγήσαμεΤονΤρόπο #ΑνΚαιΟΠαναγιώτηςΜπήκεΣτονΠειρασμόΝαΤονΔουλέψειΛίγοΑκόμα

Κάποια μέρα στο διάβασμα, κάνει ένα λάθος. Του επισημαίνω στο τέλος της άσκησης πως έχω εντοπίσει ένα λάθος να ψάξει να το βρει. Το βρίσκει πράγματι, τον επιβραβεύω και του λέω: 

-Είδες που το γνώριζες; Γιατί μπερδεύτηκες;
- Ε καλά μπερδεύτηκα, παιδί είμαι δεν είμαι ενήλικας!! 

#ΌπωςΚαταλαβαίνεταιΈχουμεΜπειΣτηνΠροεφηβεία #ΛανθασμένηΕντύπωσηΈχειΓιαΤουςΕνήλικες #ΠρέπειΝαΤοΣυζητήσουμε 

Κάποιο απόγευμα, και ενώ έχει παίξει ήδη πολύ μαζί του ο Παναγιώτης, έρχεται πλέον μπροστά να ξαπλώσει πριν πάει πάλι για δουλειά. Ο μικρός έρχεται απογοητευμένος να συνεχίσουν το παιχνίδι. Του προτείνει να τα φέρει εκεί που θα είναι και αυτός και να παίζει μόνος του- απλά να έχει παρέα. Αρχίζει ο ακόλουθος διάλογος: 

- Έλα μπαμπά αφού δεν έχω φαντασία. Εσύ έχεις! (το άκουσα και αυτό!!χεχε) 
-Τι λες; Φυσικά και έχεις και πολύ μάλιστα. 
-Δεν έχω σου λέω. Δεν έχω πατήσει σήμερα το ειδικό κουμπί της φαντασίας. 
-Πάτα το λοιπόν. 
-Δεν μπορώ. Είναι κλειδωμένο σε μυστικό μέρος και έχω πετάξει τα κλειδιά!!!!! 

#ΣΟΚ #ΑπλάΣΟΚ #ΕίναιΠουΔενΈχειΦαντασία 

Εννοείται πως ο Δημήτρης Γεράσιμος θέλει πολύ αδέλφια.Δεν είναι από τα παιδιά που θα στο λένε συνέχεια- διότι κατανοεί πως έχει η κατάσταση- κάποιες φορές όμως τον πιάνει το παράπονο- και λίγο παραπάνω ίσως επειδή ξέρει πως έχω γεννήσει δυο παιδιά πριν από αυτόν μα πως δεν τα κατάφεραν. Πολύ συχνά αναφέρει πως η αδελφή του θα ήταν στην ίδια τάξη με την αδελφή της Μ. ενώ ο αδελφός του στην ίδια τάξη με τον αδελφό του Α. Τον πονάει. Σε μια τέτοια συζήτηση του τονίζω πόσο δεμένος είναι με τα ξαδέλφια του και ιδίως με την βρωμούσα που μένουμε στο ίδιο κτίριο. 

-Με την Χριστίνα είστε σαν αδέλφια καρδιά μου. Όλο μαζί είστε. Δόξα τον Θεό έχεις ξαδέλφια που τα αγαπάς πολύ και είναι σαν αδέλφια. 
- Όχι μαμά. Μου απαντά σοβαρός. Δεν είναι το ίδιο. Με την Χριστίνα δεν θα κοιμηθούμε απόψε παρέα. Ούτε θα ξυπνήσουμε παρέα. Και αν γίνει απόψε, κάθε μέρα δεν γίνεται. Το ίδιο δεν είναι. 

#ΤιΝαΠω; #ΔενΕίναιΤοΊδιο #ΈχειΔίκιο #ΨυχήΜουΌμορφη #ΣυγνώμηΣουΖητώ 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...