Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Απλά τα πράγματα....

Αυτό που τα νήπια καταλαβαίνουν μόνο την κυριολεκτική σημασία μιας έννοιας ή μιας έκφρασης πραγματικά με τρελαίνει... 

Λατρεύω να ακούω ή να διαβάζω για αυτά τα "μαργαριταράκια" και ένα από τα  αγαπημένα μου ήταν της ανιψιάς μας. (από την μεριά του Παναγιώτη). Όταν ήταν μικρούλα μια μέρα η πεθερά μου επειδή δεν την άκουγε σε κάτι που της ζητούσε της είπε "Έλενα μην με γράφεις!" Τότε το ζιζάνιο απάντησε κλαψουρίζοντας "Γιαγιά εγώ δεν σε γράφω, εγώ δεν ξέρω να γράφω!!" 

Τέλειο; Ανυπομονούσα σαν τρελή να τα ακούσω αυτά και από το μαιμουδάκι και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να γίνει από τώρα μιας και δεν μιλάει κανονικά. Από ότι φαίνεται όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να μου προκαλέσει άφθονο γέλιο σήμερα! 

Τον αλλάζει και τον ετοιμάζει για τον βραδινό του υπνάκο ο Παναγιώτης. Το δωμάτιο είναι όπως πάντα λίγο σκοτεινό αφού μπαίνουμε σιγά σιγά σε κλίμα χαλάρωσης. Ο μικρός ξεσαλώνει λίγο αφού δεν είναι συχνά τέτοια ώρα μαζί μας ο μπαμπάς μας και επιχειρεί να πειράξει ένα πίνακα στον τοίχο. Αφού δεν συνετίζεται παρά τις προτροπές του, του λέει ο Παναγιώτης "Ααα, δεν σε βλέπω καλάαα" 

Τότε το μαιμουδάκι του δείχνει προς τους διακόπτες που ανοίγουν το φως.... Του πήρε λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβει.. "Τι; Θες να ανάψω το φως;" "Ναι" απαντά το παλιομαιμούδι και δείχνει τα μάτια του. "Για να σε βλέπω καλύτερα;" ρωτάει ο Παναγιώτης. ¨ΝΙΑΙΑΙ" απαντάει με στόμφο το καμάρι μου... 

Απλά τα πράγματα.... (μικρούλι τερατάκι μου... )

 


12 σχόλια:

  1. Μακάρι να κορίτσι μου να βλέπαμε ολοι με τα μάτια των παιδιών μας!Να του δώσεις ένα γλυκό φιλί από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τον χαιρεσαι,μακαρι να σκεφτομασταν ολοι οπως το μυαλουδακι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πιο ευτυχισμένοι θα ήμασταν Ειρήνη μου...

      Διαγραφή
    2. Ακομη αναρωτιεμαι,πως το ενστικτο μου σε αναγνωρισε προχτες...

      Διαγραφή
    3. Και εγώ το αναρωτιέμαι κορίτσι μου!!! Στην facebook σελίδα μου αναφέρθηκα στο περιστατικό, δεν περίμενα να σε έχω και εδώ μέσα με σχόλιο!! Πολύ χαίρομαι!! Σε φιλώ γλυκά και εσένα και τον κούκλο σου!

      Διαγραφή
  3. Πόσο απλά είναι τα πράγματα και πόσα λίγα χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, μόνο όταν αποκτήσουμε γονείς τα καταλαβαίνουμε.

    Να τον χαίρεσαι!
    Ελένη
    https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισε και το μαϊμούδι τις ατάκες και ποιος στη χάρη σου! Δεκάλογοι στο ίδιο σου το σπίτι :)
    Τα άτιμα, είναι απίθανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχχα Αμε θα τους κάνουμε και εμείς τους δεκαλόγους μας. προς το παρόν μουγκά, όμως και πάλι.... ποιος μας πιάνει!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...