Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το δικό μας quiet book!

Η πρώτη φορά που είδα quiet book ήταν πολύ πρόσφατα σε αυτό το video και μάλιστα το είχα κοινοποιήσει και στην σελίδα μου, τόσο πολύ με εντυπωσίασε! Αμέσως άρχισα να ψάχνω ιδέες και να σκέφτομαι πως θα φτιάξω και εγώ ένα για το μαιμουδάκι...

Το πρόβλημα είμαι πως δεν τα πάω καθόλου καλά με την βελόνα, καθόλου όμως, τα πάω όμως σχετικά καλά με την κόλλα και το πιστόλι σιλικόνης. Στην φαντασία πάσχω επίσης λίγο, μα για αυτό έχουμε το google και το pinterest! 

Το νόημα είναι να φτιάξεις ένα βιβλίο δραστηριοτήτων που να κρατήσει απασχολημένο το μικράκι σου όταν εσύ λόγου χάρη θες να πας να πιεις ένα καφέ ή ακόμα και όταν έχεις ραντεβού σε κάποιο ιατρείο ή άλλη υποχρέωση. Τουλάχιστον εγώ για αυτό το λόγο του έφτιαξα. 

Μάζεψα λοιπόν ότι είχα και δεν είχα από υλικά χειροτεχνίας στο σπίτι, μάζεψα μέχρι και πράγματα που δεν χρειαζόμουν πια και απλά δεν είχα κάνει τον κόπο να τα πετάξω- (όπως τα φερμουάρ, τα χρατσ, το μικρό μέτρο ενώ η θήκη με την άμμο είναι από ένα νεσεσέρ μου που είχε χαλάσει το zip lock του!), αλλά και πράγματα που δεν χρησιμοποίησα ποτέ ή που έπαψα να χρησιμοποιώ μα τα ήθελα να υπάρχουν ως ανάμνηση. (πχ ο μισός πειρατής είναι από μια χειροποίητη σαλιάρα που μου είχε κάνει η αδελφή μου δώρο για το μαιμουδάκι που όμως ποτέ δεν χρησιμοποίησα αφού φοβήθηκα μην βάψει και χαλάσει- ούτε όμως ήθελα να την πετάξω. Οπότε την αξιοποίησα τώρα μαζί και τα κορδόνια που έδεσα το quiet book αφού είναι και αυτά από αυτή την σαλιάρα. Επίσης τα παπουτσάκια είναι πράγματι από τα πρώτα παπουτσάκια αγκαλιάς του μαιμουδιού, τα οποία τα έκοψα και έφτιαξα μια ακόμα εύκολη σελίδα!) Τέλος, αγόρασα τσόχες και αφρώδες χαρτί και ξεκίνησα.... 

Θα σας παρακαλέσω να είστε επιεικείς στις πολλές πολλές ατέλειες, μα ειλικρινά ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω για πρώτη απόπειρα!! Ιδού λοιπόν το δικό μας quiet book με ελάχιστο ράψιμο και πολύ πολύ κόλλημα!!







Η κούνια κουνιέται!! 





Τα πανιά από το καράβι μας δεν είναι κολλημένα, ούτε τα κύμματα! 




Μπορείς να λύσεις και τα κορδόνια! 












Όλα τα παπάκια αλλάζουν θέση... 


Πολλά πολλά μικροαντικείμενα κρυμμένα στην άμμο ώστε να τα εντοπίσει το μαιμούδι! I spy! 




Δεν είναι τόσο μπουγιόζικο όσο φαίνεται είναι εύκολο στην μεταφορά και οι σελίδες γυρνούν κανονικά. (παρότι τις τρύπησα με ένα κανονικό περφορματερ και πέρασα και αρκετά χοντρή κορδέλα! ) Δεν το έχω δώσει ακόμη στο μαιμουδάκι, μια από αυτές τις μέρες οπωσδήποτε! Το περιμένει όμως με αγωνία, και έχει ήδη δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στην σελίδα με το μέτρο, το φερμουάρ και τα λοιπά, που ήταν και η πιο εύκολη για μένα!! (γκρρ!!) 




Αν είναι εύκολο; Όχι τόσο. Δεν είναι όμως και δύσκολο! Αν το προτείνω; Εννοείται! Αν θα ξανακάνω; Ναι!! Αλλά θα αργήσω!! (χεχε!) 


20 σχόλια:

  1. Ειναι πολυ ωραια Γιαννα μου! Μπραβο σου! Θα ακολουθησω το παραδειγμα σου και θα κανω μια αποπειρα για τον Φατσουλινο. Μεχρι να γινει 2 θα το τελειωσω νομιζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα να το κάνεις Μαρίνα μου και ναι ξεκίνα τώρα!!!! Ευχαριστώ πολύ!! Φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφο που είναι! Μου άρεσε πολύ ο δρόμος με τα αγωνιστικά αλλά και όλα τα υπόλοιπα ήταν υπέροχα! Πολύχρωμα και με πολλές δραστηριότητες η κάθε σελίδα! Καλή διασκέδαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ κούκλα μου και εμένα μου αρέσει πολύ ο δρόμος με τα αγωνιστικά! Φιλιά πολλά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Γιάννα μου είναι υπέροχο!!! Αφού κι εγώ που δε τα έχω πιτσιρίκια, πιστεύω οτι μια χαρά θα τα απασχολούσα με κάτι τέτοιο!
    Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ειναι τελειο!! Μπραβο Γιαννα μου!! Σίγουρα θα ξετρελαθει το μαιμουδακι!! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο, μπράβο σου! Χαρά στην υπομονή σου!!! Μ' αρέσουν όλα αυτά, αλλά κουράγιο για τέτοια δεν έχω... Να το χαρείτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Παρασκευή μου! Πουλάνε υπέροχα τέτοια στο εξωτερικό μα είναι πανάκριβα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  6. Φανταστικό! Μπράβο Γιάννα! Λάτρεψα τα παπουτσάκια σας <3
    Αυτά τα παιχνίδια που βάζεις όλη σου την αγάπη και το μεράκι δεν συγκρίνονται με τίποτα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ είναι υπέροχο! Μπράβο!


    Βάσω, η Μαμά Πρωτάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταπληκτική δουλειά! Και φοβερή ιδεα! Πόσες ωρες σου πήρε να το ολοκληρώσεις; Καμία 10ρια; Χίλια μπράβο πάντως! Θελει πολλη υπομονή. Φιλάκια ❤️

      Διαγραφή
    2. Ασπασία μου σε ευχαριστώ! Νομίζω παραπάνω... Ίσως 15 με 20.... Θέλει πάαρα πολύ υπομονή! Σε φιλώ γλυκά!!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας είναι η κινητήριος δύναμη μου, Η αλληλεπίδραση που χρειάζεται κάθε blogger με τους αναγνώστες του. Θα χαρώ πολύ να σας δω εδώ κάτω...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...